Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Zaczarowan wrote:Dziewczyny zdałam sobie sprawę, że potrzebuje przestać śledzić sytuacje polityczną, gospodarczą w Polsce, na świecie. Szczerze? Zaczynam po prostu odczuwać strach po każdej negatywnej dawcę informacji. Wcześniej wychodziłam z założenia, że lepiej wiedzieć co się dzieje, być w stanie gotowości i świadomości, ale w okresie ciąży.. ciężko mi się dystansować do tych treści. Zaczęłam nawet śnić o tym, że jesteśmy atakowani, a my kobiety boimy się wyjść na ulice.. 🥺😳😬
-
Zimozielona wrote:Progesteron dzisiaj po 2dniach spadł z 23,20 ng/ml na 19.5, beta hcg urosła z 42,1 mIU/ml na 95,2 mIU/ml. Czyli zwolnił przyrost i spadł progesteron:(
Przecież przyrost jest jak najbardziej okej, ponad 100%!
A progesteron też bardzo ładny…
Najważniejsze, że wszystko jest w normie, byłaś na USG wszystko wygląda w porządku, kropek cały czas tam jest i rośnie :* …MummyYummy, Katsue, Prezesoowa, elektro96, Speranza :) lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualnyHej Dziewczyny.
Chciałam Was przeprosić, że nie dalam od razu znać co z moim testem. Wyjazd był w biegu, a później jak przyszła @ trochę się podłamałam.
Zimozielona gratuluję
Malinowysorbeciku zaciskam kciuki za Ciebie 🍀
Smerfetkaa myślę cały czas o Tobie Kochana. Zawsze Cię będziemy wspierać ❤️ i czekać na Ciebie ❤️
Katsue dobrze, że jesteś zadowolona z wizyty : )
Liyss cudownie, że z maluszkiem wszystko dobrze ❤️
Anonim dobrze, że z mężem lepiej ❤️
Suzie dobrze, że że zwierzakami ok
Notsobadd współczuję.
Zbuntowana nie zazdroszczę sąsiadów
Gregorka biedna Dziewczynka, całe szczęście ma Was❤️
Elektro Kochana doczekasz się Waszego dużego, maleńkiego cudu 🍀
Prezesowa kiedy jest rozmowa o pracę, jutro ?
Przeczytałam wszystko i nie wiem co miałam jeszcze napisać ale wspieram Każdą z Was w Waszych działaniach i trzymam kciuki za KażdąGregorka, Liyss🧚🏻, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Mummy, u mnie przepływy w jednej tętnicy pięknie hulają, a lewa jest taka na granicy wyniku. W poprzedniej ciąży była lekko gorsza. Nie miałam ryzyka o którym mówisz, ale ja w pierwszej kolejności pytam swojego gina na każdy temat i jakby coś to wiem, że on mi każe konsultować i nie zostawia takich informacji bez echa. Często wie sam co robić, ale jak nie wie lub chce mieć dupochron to nie ściemnia. Myślę, że na to ryzyko to czytałam tylko o Acardzie, chyba heparyna się nie przewijała. zobaczysz jak na połówkowych będzie.
Jeśli chodzi o Adard, to potwierdziło mi to dwóch ginekologów, ale wiadomo, jak jest - zawsze jakoś tak się drąży ten temat. Mój gin to dobry lekarz, tylko ja mam takie podejście, że ufam, ale sprawdzam.
A wiesz może, gdzie można znaleźć jakieś rzetelne normy przepływów tak na przyszłość? Kiedyś miałam zapisane, ale nie na telefonie, tylko w notatniku i przepadło 🙈 -
MummyYummy wrote:Kurde nooo... Z tymi cenami... A wiem, jakie to wkurzające, jak masz w planach inne wydatki i te żeby są jakby na drugim planie...
A jak się czujesz po dzisiejszej wizycie?
Czuję się okej, co prawda ślinie się trochę po znieczuleniu, ale do przeżycia 🤪
A jak Ty się masz? Córeczki już całkowicie oswojone z myślą, że Niko niedługo się pojawi? :*👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Przecież przyrost jest jak najbardziej okej, ponad 100%!
A progesteron też bardzo ładny…
Najważniejsze, że wszystko jest w normie, byłaś na USG wszystko wygląda w porządku, kropek cały czas tam jest i rośnie :* …Dropsik, notsobadd lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZimozielona wrote:Progesteron dzisiaj po 2dniach spadł z 23,20 ng/ml na 19.5, beta hcg urosła z 42,1 mIU/ml na 95,2 mIU/ml. Czyli zwolnił przyrost i spadł progesteron:(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2024, 19:09
-
notsobadd wrote:Zgadzam się z Tobą, niby powinno się wiedzieć co się dzieje, ale myślę że czasami dla własnego dobra trzeba odpuścić, bo to potęguje strach. Nauczyłam się tego razem z mężem, bo jeszcze kilka msc temu żyliśmy w nakręcającej się spirali strachu z wiadomości z neta. Odobserwowalam kilka profili na ig, mąż na yt i żyjemy.
Jedno co polecam i co sama zrobiłam - przygotowałam teczkę, w której mam wszystkie nasze dokumenty ukończenia szkół, studiów, paszporty, akty notarialne, dowody rejestracyjne wszystkich pojazdów, lokaty, karty, książeczki zwierząt + gotówkę. Gdyby była potrzeba jesteśmy w stanie uciec w 5 min. Czuję się z tym spokojniejMummyYummy lubi tę wiadomość
-
Cały rok wyobrażałam sobie jak to będzie super będąc w ciąży i marzyłam i sprawdzałam kalkulatorami i oglądałam wiele filmików itp. Aż mi się przejadło to:)
Wyobrażałam sobie radość jaka będzie jak się dowiemy a ja siedzę z mężem i myślimy „aha” bez żadnych fajerwerków bez okrzyków i radości:)
Ale to chyba po prostu wyszło że mnie bycie tą Staraczka po wielu łzach.
Więc mój stan komentuje jako „aha, no zobaczymy..” -
nick nieaktualny
-
Zimozielona wrote:Jest 120%, nie wiem czemu mi się w głowie utarło że musi być 150%. Gin uspokoił że biorę dobry i dużą dawkę progesteronu więc jestem bezpieczna. Teraz 2 tygodnie czekania na usg kolejne.
Już lepiej nie rób proga 🤭 a beta ładnie rośnie! ;* -
MagicznaNuta wrote:Progesteron wydziela się skokowo Kochana, przyrost bety super, wtedy startował z bardzo małej wielkości, więc był dużo większy🍀❤️
Przyjęty termin potencjalnego zaplodnienia na podstawie piku na tą chwilę został uznany jako 1 czerwiec Dzień Dziecka:)MagicznaNuta, MummyYummy, notsobadd, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Gregorka wrote:Dziękuję,że pytasz ❤️ badania porobione i dziś rano dostałam wyniki na wirusowki, chlamydie itd wszystko okej. Na fragmentacje męża i posiewy z tydzień na pewno musimy czekać i jeśli się uda to może podejdziemy w tym miesiącu do inseminacji, zobaczymy co pani doktor powie. Więcej badam nie robię Dodatkowo z męża była parterka mamy problem i prawdopodobnie na stałe będzie u nas męża córa(opieka jest pół na po Kiedyś pisałam,że jego ex po 5 miesiącach znajomości zaszła w ciążę(podobny schemat z moim mezem tez miala🙈), 2 miesiące temu urodziła i nie ma czasu na córkę. Ostatnio stwierdziła,że nie daje sobie rady i my mamy ja wziąć. Staram się podchodzić do tematu na chłodno,ale czasami się nie da, wypisuje takie głupoty,że szkoda pisac- oznajmila nam, że z chłopkiem i synkiem wyprowadzają się do Hiszpanii. Stwierdziła,że może z każdego miejsca pracowac,bo jest projektantka mody-szkoda,ze nie mysli o corce🫠 Wczoraj do męża mówiłam,że ona ma dwójkę dzieci, gdzie jednego nie chce,a ja i moje ovusiostry nie możemy mieć chociaż jednego dzidziusia. Ale wiem że sprawiedliwość ja kiedyś zlapie. Dla córki męża lepiej,bo u nas ma stabilizację, obowiązki,a tam chaos 🫤🤯
A jak u Was? ❤️ jakieś dodatkowe badanka robiliście? A może planujecie? -
Prezesoowa wrote:A kiedy macie wizytę u pani doktor? Super, że dotychczasowe wyniki są dobre! Oby tak dalej 🤞🤞🤞
A z byłą męża no to macie historię… jak się z tym czujesz? Przecież Wy też macie swoje plany i życie, a ona tak bez refleksji. Biedne dzieckoOczywiście, że u Was będzie miała lepiej, ale jak to dzieciatko musi się czuć, że matka go nie chce
nie wyobrażam sobie tego..
A u nas na razie wszystko stoi. Mielismy w lipcu powtarzać wszystkie badania, mąż też plus badania nasienia, ale nie wiem czy to ma sens, skoro nie wiem co ze staraniami. Dopóki sytuacja z tata się nie rozwiąże to nie wiem czy w ogóle jest sens coś robić, bo w takim stresie to szans na ciążę i tak nie ma 🥺Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Laski, mieliśmy w tamtym tygodniu montaż plis i właśnie pękła mi jedna z szyb tak po prostu 😳 Wyczytałam, że tak się zdarza i przyczyn może być kilka. Czasami zbyt duża różnica temperatur po obu stronach, albo zły montaż, albo wada fabryczna szyby. I tak gwarancji na okna już nie mamy, ale może ktoś z Was miał taką sytuację? 🙈 Mam nadzieję, że tylko ta jedna jakaś trefna. Akurat firma z polecenia montowała.
-
notsobadd wrote:Juhu, będę miała pierwsze w życiu kanałowe 🤡
Jedyne 1300 zł łącznie 🥳
Chyba usiądę i się popłaczę. A gdzie drożność, gdzie reszta badań… czemu to wszystko na raz musi się pierd… 🥹notsobadd lubi tę wiadomość
-
Zimozielona wrote:Bety nie mam wyniku. Na USG widać stan wskazujący na wczesną ciążę, blizna ładna. Następne za 2tygodnie.
A jak na złość oczywiście bety nie ma:/ -
nick nieaktualnyZimozielona wrote:Gin kazał powtórzyć za 72h i sprawdzić przed wizytą za 2 tyg kolejny raz 2 razy czy rośnie i jakim tygodniu się mieszczę bo przecież nie dostałam okresu po ostatnim odstawieniu proga:)
Przyjęty termin potencjalnego zaplodnienia na podstawie piku na tą chwilę został uznany jako 1 czerwiec Dzień Dziecka:)będziemy trzymały kciuki za kolejne bety
🍀
Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny