Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny zdałam sobie sprawę, że potrzebuje przestać śledzić sytuacje polityczną, gospodarczą w Polsce, na świecie. Szczerze? Zaczynam po prostu odczuwać strach po każdej negatywnej dawcę informacji. Wcześniej wychodziłam z założenia, że lepiej wiedzieć co się dzieje, być w stanie gotowości i świadomości, ale w okresie ciąży.. ciężko mi się dystansować do tych treści. Zaczęłam nawet śnić o tym, że jesteśmy atakowani, a my kobiety boimy się wyjść na ulice.. 🥺😳😬
-
Speranza :) wrote:Umówiłam się dzisiaj na badania prenatalne - na 22 lipca. Wolałam to zrobić z wyprzedzeniem, bo wiadomo jak z terminami u dobrych lekarzy. Oczywiście mam stres jak tylko o tym myślę... To szczegółowe genetyczne chcę zrobić w okolicach NFZtowskiego, żeby mieć oba wyniki w podobnym czasie. Boję się bardzo przez mój wiek. Z drugiej strony myślę, że nawe gdybym miała 20 lat, to też bym była wystraszona czy na pewno będzie wszystko dobrze. Taki chyba mam charakter, a już teraz to schizuję podwójnie żeby z niczym nie zaszkodzić itd. Ech..
Cieszę się, że jesteś już umówiona na badania!szybko minie Speranza 😘 Jestem trochę młodsza od Ciebie, ale pamietam ten strach oczekiwania na wyniki.. Również wykonałam rozszerzone badanie VeraGene i pamietam te ulgę.. ❤️ No i tak jak Notsobadd pisze- my też sprawdzaliśmy co oznacza dany chromosom o płci 🤭🤔 objawił nam się nagły zanik podstawowej wiedzy z biologii
Speranza :) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySperanza :) wrote:Umówiłam się dzisiaj na badania prenatalne - na 22 lipca. Wolałam to zrobić z wyprzedzeniem, bo wiadomo jak z terminami u dobrych lekarzy. Oczywiście mam stres jak tylko o tym myślę... To szczegółowe genetyczne chcę zrobić w okolicach NFZtowskiego, żeby mieć oba wyniki w podobnym czasie. Boję się bardzo przez mój wiek. Z drugiej strony myślę, że nawe gdybym miała 20 lat, to też bym była wystraszona czy na pewno będzie wszystko dobrze. Taki chyba mam charakter, a już teraz to schizuję podwójnie żeby z niczym nie zaszkodzić itd. Ech..
Będzie wszystko dobrze 🍀 rozumiem Twój strach, bo ja nie jestem w ciąży, a to mnie martwi. Wierzę jednak, że będzie bardzo bardzo dobrze 🥰Speranza :) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnynotsobadd wrote:Przypomniało mi się jak moja mama była w ciąży z Młodą (miała 38 lat) i jeden lekarz nazwał ją geriatryczną matką 😂 miała właśnie badania genetyczne z pobraniem płynu owodniowego, więc bardzo szybko wiedziała że wszystko jest ok i ze to dziewczynka. Pamiętam jak razem z nią ściągałam wyniki z internetu i sprawdzałyśmy co znaczy to XX w płci 🥹
No tak, bo ciąża po 35 r.ż. to z punktu medycznego ciąża geriatrycznabrzmi okropnie
notsobadd, Speranza :) lubią tę wiadomość
-
Też chciałam napisać, że jestem z ciąży +35 i to bliźniaczej 😁
Ja mam pozytywne podejście bo nie mamy wpływu na takie rzeczy po prostu. Speranza ✊🏻✊🏻CoffeeDream, Speranza :), Prezesoowa, NiedoszlaWielodzietna, elektro96, Gregorka, Suzie, MummyYummy, MagicznaNuta, Pati2804 lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
CoffeeDream wrote:Hej 🌸 Ja znowu się wbijam z partyzanta w wątek, ale weekend mieliśmy również intensywny, bo mieliśmy gosci. Ale chyba już wracam 😆 może nie będzie mnie tu na tyle dużo jak kiedyś, bo jednak w tym cyklu, kiedy postawiłam na totalny luz to naprawdę czuję, że głowa mi odpoczęła.
Poza tym coś czuję, że chyba złapałam jakąś infekcję. Ostatnio dużo korzystałam z publicznych toalet, bo a to wakacje, a to inne wypady. Oczywiście już zareagowałam z Tantum rosa. Na noc chyba zaaplikuje Iladian Direct Plus. Mam nadzieję, że pomoże. 🙄 Kupię też w razie czego sok z żurawiny, chociaż akurat pęcherz mnie nie boli.
Wrzucam zaległe foto z wakacji. Ja wrzucę dla odmiany z Jezior Plitwickich, bo widziałam, że @notsobadd podesłała piękny zachód słońca 😊🥰
https://ibb.co/xMjDCt5
Widoki cudowne 🩷 Chorwacja skradła moje serce. Stare miasto Splitu, jeziora zrobiły na mnie ogromne wrażenie 😳 polecam! Jeszcze kiedyś tam wrócę 🥰
@Prezesoowa Super, że udało się przedłużyć zwolnienie. Należy się to Tobie jak mało komu 🫂
@Leśneintro Wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek. Mam pytanie odnośnie lekarza. Jak możesz to proszę zaakceptuj 😊
@Notsobadd Wspominałaś wcześniej o praniu ubrań czarnych w farbie. Sprawdza Ci się to? Nie niszczy to pralki i czy kolejne pranie trzeba puszczać na pusto, żeby przypadkiem nie zafarbowały się kolejne ciuszki?
@Katsue Piękny dziadobox. Ja potrzebuję nowego, więc też chyba ten zamówię 😁
@Sorbeciku Ja również widzę dwie kreseczki! 🩷😍 Kciuki ✊ 🍀
@Smerfetko Rozumiem to, że jest Ci ciężko i pojawiaj się tu tylko wtedy, kiedy będziesz miała na to chęć 🫂 nic na siłę... Buziaki 😘
Byłam zmuszona spróbować, bo wartość ciuchów wypranych z chlorem była podobna do wartości pralki 😂 działa super, wyprałam najpierw z tym barwnikiem, później zgodnie z ulotką normalnie z płynem do prania, potem wyczyściłam uszczelki bo troszeczkę zostało czarnego tam i niby to wystarczy, ale ja dla pewności puściłam na 90 stopni dwie kapsułki do zmywarki. I wszystko jest okejdzisiaj albo jutro drugą partię puszczę, bo efekt jest super, ciuchy bardziej czarne niż nowe 😅
CoffeeDream lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Zaczarowan wrote:Dziewczyny zdałam sobie sprawę, że potrzebuje przestać śledzić sytuacje polityczną, gospodarczą w Polsce, na świecie. Szczerze? Zaczynam po prostu odczuwać strach po każdej negatywnej dawcę informacji. Wcześniej wychodziłam z założenia, że lepiej wiedzieć co się dzieje, być w stanie gotowości i świadomości, ale w okresie ciąży.. ciężko mi się dystansować do tych treści. Zaczęłam nawet śnić o tym, że jesteśmy atakowani, a my kobiety boimy się wyjść na ulice.. 🥺😳😬
Zgadzam się z Tobą, niby powinno się wiedzieć co się dzieje, ale myślę że czasami dla własnego dobra trzeba odpuścić, bo to potęguje strach. Nauczyłam się tego razem z mężem, bo jeszcze kilka msc temu żyliśmy w nakręcającej się spirali strachu z wiadomości z neta. Odobserwowalam kilka profili na ig, mąż na yt i żyjemy.
Jedno co polecam i co sama zrobiłam - przygotowałam teczkę, w której mam wszystkie nasze dokumenty ukończenia szkół, studiów, paszporty, akty notarialne, dowody rejestracyjne wszystkich pojazdów, lokaty, karty, książeczki zwierząt + gotówkę. Gdyby była potrzeba jesteśmy w stanie uciec w 5 min. Czuję się z tym spokojniejDropsik, CoffeeDream, Prezesoowa, elektro96, Suzie, Gregorka, MummyYummy, MagicznaNuta, Pati2804 lubią tę wiadomość
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Malinowysorbet wrote:
Malinowysorbet lubi tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
nick nieaktualny
-
notsobadd wrote:Zgadzam się z Tobą, niby powinno się wiedzieć co się dzieje, ale myślę że czasami dla własnego dobra trzeba odpuścić, bo to potęguje strach. Nauczyłam się tego razem z mężem, bo jeszcze kilka msc temu żyliśmy w nakręcającej się spirali strachu z wiadomości z neta. Odobserwowalam kilka profili na ig, mąż na yt i żyjemy.
Jedno co polecam i co sama zrobiłam - przygotowałam teczkę, w której mam wszystkie nasze dokumenty ukończenia szkół, studiów, paszporty, akty notarialne, dowody rejestracyjne wszystkich pojazdów, lokaty, karty, książeczki zwierząt + gotówkę. Gdyby była potrzeba jesteśmy w stanie uciec w 5 min. Czuję się z tym spokojniej
Ulga, że nie tylko mnie to dotyczy 😂 Myślałam, że może już świruje. O widzę, że podobnie myślimy i działamyMy też mamy taką teczkę 🤭
notsobadd lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny co się składają na dietę - jak się komunikujecie między sobą aby się rozliczyć?
@MalinowySorbet trzymam kciuki aby coś z tego się wykluło! Będziesz robiła betę? Ile to dpo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2024, 15:35
CoffeeDream, Malinowysorbet, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
NiedoszlaWielodzietna wrote:Dziewczyny co się składają na dietę - jak się komunikujecie między sobą aby się rozliczyć?
@MalinowySorbet trzymam kciuki aby coś z tego się wykluło! Będziesz robiła betę?
Dodaj mnie do przyjaciółek, wyślę Ci link do grupy na messengerze, tam się zbiera grupka do składkiNiedoszlaWielodzietna lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Ja wiadomości nie oglądam bo nie chcę się denerwować. Jak idę do rodziców to oni mi opowiadają co się dzieje 😂
Co do takiej teczki i rzeczy to my nie mamy czegoś takiego. Ja mam wrażenie, że gdybym miała coś takiego przygotowanego to by źle to działało na moją głowę i bym czuła, że przyciągam takie negatywne rzeczy do siebie.
Zapasów jedzenia też nie mam, zwłaszcza po ostatnich molach spożywczych wyrzuciliśmy wszystko 🙈Dropsik, Katsue lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Coffee, ale piękny widok na te jeziora! Chcę to kiedyś zobaczyć 😍😍 Gdybym miała termin na inny miesiąc to chcieliśmy jeszcze wyskoczyć do Chorwacji, ale jednak dla nas wakacje to poza sezonem a w tym roku we wrześniu to już czekamy na Małą i siedzimy grzecznie na tyłkach. Super,że wyjazd się udał, bardzo zazdroszczę, musiało być pięknie!
Gregorka, CoffeeDream lubią tę wiadomość
-
NiedoszlaWielodzietna wrote:Dziewczyny co się składają na dietę - jak się komunikujecie między sobą aby się rozliczyć?
@MalinowySorbet trzymam kciuki aby coś z tego się wykluło! Będziesz robiła betę? Ile to dpo?jutro powrotka kciuki się przydadzą,żeby to nie byl fake:)
NiedoszlaWielodzietna, Gregorka, Speranza :) lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Zaczarowan wrote:Ulga, że nie tylko mnie to dotyczy 😂 Myślałam, że może już świruje. O widzę, że podobnie myślimy i działamy
My też mamy taką teczkę 🤭
Mam też w tyle głowy, że skoro ma się urodzić dziewczynka u nas to nie wykluczam emigracji kiedyś ze względu na nią. Chcę, żeby miała dostęp do antykoncepcji, aborcji jeśli będzie taka konieczność czy po prostu, żeby czuła się bezpiecznie. Także na spokojnie, ale różne scenariusze będziemy brali pod uwage. Myślę, że nie jesteś zbzikowana, a jeśli jesteś to ja też 😆Prezesoowa, Zaczarowan, notsobadd, MummyYummy, MagicznaNuta, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:Ja już po wizycie. Bobas rośnie jak na drożdżach ma już prawie 6 cm i data porodu się przesunęła prawie o tydzień 😁 Na prenatalnych zobaczymy jaka bedzie data porodu. Lekarka powiedziała, jaką przypuszcza płeć ale żeby nie brać tego do siebie, więc na razie milczę 🥹 ale się wzruszyłam jak dziś usłyszeliśmy pierwszy raz serduszko. Po takiej wizycie wiem, że nawet moje najgorsze samopoczucie ma sens 🥹 i kiedyś minie.
A to moje bobo z rączką na głowie 🥹
Idę Was dziewczyny nadrabiać 🥹Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️