X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2024, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:03

Majlen lubi tę wiadomość

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2024, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Prezesowa kciuki za jutrzejszą rozmowę 🤞 tak jak było tutaj wspomniane to jeżeli nowy pracodawca będzie chciał Cie zatrudnić to powinien coś zaproponować żebyście oboje wiedzieli na czym stoicie i "czuli się bezpiecznie".
    @Gregorka czytam to i ogromnie Cie podziwiam ❤️
    @Elektro przytulam. To wydaje się głupie ale wszystkie bardzo dobrze Cie rozumiemy i domyslam sie, ze wiekszosc z nas byla w podobnej sytuacji i czula ta radosc wymieszana z ogromnym wewnetrznym smutkiem🫂 i kwestia imion, to niestety też potrafi bardzo mocno zaboleć 🫂🫂

Gregorka, Prezesoowa lubią tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2024, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

notsobadd lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2024, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Gregorka lubi tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2024, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elektro, znam to uczucie 😢 Takie uczucia się pojawiają i podwójnie źle się człowiek potem jeszcze czuję kiedy to dotyczy lubianej, bliskiej osoby. Do was ten maluch też przyjdzie, chociaż ciężko w to teraz uwierzyć to musi tak być.

Prezesowa, dopytałam męża i w ostatniej firmie przycisnął HR i dostał umowę w czerwcu, że zaczyna we wrześniu czy jakoś tak. Kręcili najpierw nosami, ale zmieniał pracę w takim momencie, że nie mógł sobie pozwolić na fakap i w końcu ogarnęli temat.

MagicznaNuta, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2024, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    @Notsobadd Faktycznie kupa kasy... 🙈 Ale tak jak już wspomniano - lepiej, że wyszło to teraz niż wtedy, kiedy byłaby ciąża i obawy o bobaska.
    A jeśli chodzi o kanałowe to nie takie straszne w odczuciach :) do przeżycia.
    Zastanawia mnie tylko jak to możliwe, że nie widać było nic na RTG. Nie znam się mocno, ale zawsze jak chodzę do swojej doktor, to pokazuje mi przed leczeniem, że faktycznie są stany zapalne i zazwyczaj to taka "czarna plamka" 😁 tak to tłumaczy.
    Mam nadzieję, że to sprawdzony dentysta i wie co robi?

Współpracownik lekarki, do której zawsze chodzę ale jej akurat nie ma więc poszłam do niego. Wydawał się sensowny, ale też mnie to zdziwiło. No, ale wszystko wskazuje na to, że się nie mylił bo aktualnie po rozwierceniu i założeniu tego lekarstwa mogę już się zimnego napić bez dreszczy bólu 😂
    Boję się samego tego czyszczenia kanałów, bo brzmi to okropnie. Ale skoro mówisz, że do przeżycia to zaufam 🤪💋

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2024, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @elektro chodź się przytulić 💋🫂 Twoje emocje są zupełnie normalne…

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2024, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Właśnie nie, bo to dosłownie dziś po 17 się wydarzyło. Nie wiem nawet czy jest sens. Obawiam się, że mnie spławia w obawie przed jakimiś kosztami 🙄 może niesłusznie, ale też raczej niczego konkretnego się nie dowiem niż to co wyczytałam w necie.

Coffee, a nie znalazłaś żadnego nawet mikroskopijnego odprysku gdzieś w pobliżu pęknięcia? Może faktycznie ekipa coś uszkodziła…

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2024, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Notsobad 😭 współczuję. I przeżyć z dziadkiem też.

Gregorka, czasem obcy ludzie mają więcej współczucia niż rodzona matka... Ale to przykro się czyta takie historie 😢
    Dokładnie..

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2024, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Współpracownik lekarki, do której zawsze chodzę ale jej akurat nie ma więc poszłam do niego. Wydawał się sensowny, ale też mnie to zdziwiło. No, ale wszystko wskazuje na to, że się nie mylił bo aktualnie po rozwierceniu i założeniu tego lekarstwa mogę już się zimnego napić bez dreszczy bólu 😂
    Boję się samego tego czyszczenia kanałów, bo brzmi to okropnie. Ale skoro mówisz, że do przeżycia to zaufam 🤪💋

Ja miałam robione kanałowe jako dzieciak i serio nie wspominam tego tragicznie. Wszystko w znieczuleniu, więc luzik 😊

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2024, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Coffee, a nie znalazłaś żadnego nawet mikroskopijnego odprysku gdzieś w pobliżu pęknięcia? Może faktycznie ekipa coś uszkodziła…

Jutro w świetle dziennym jeszcze zerkne, ale mąż mówi, że pajączek poszedł w innym miejscu niż był robiony otwór w ramie. No nie wiem... W necie piszą, że to częste sytuacje, że od rolet i różnic temperaturowych szyby mogą pękać 😳 A ja nie słyszałam o tym nigdy.

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2024, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Jutro w świetle dziennym jeszcze zerkne, ale mąż mówi, że pajączek poszedł w innym miejscu niż był robiony otwór w ramie. No nie wiem... W necie piszą, że to częste sytuacje, że od rolet i różnic temperaturowych szyby mogą pękać 😳 A ja nie słyszałam o tym nigdy.

Też pierwszy raz słyszę o takim przypadku.. możesz spróbować jutro do nich zadzwonić na spokojnie. Choć raczej nie będą chcieli wziąć za to odpowiedzialności…

CoffeeDream lubi tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2024, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Bardzo możliwe, że od tego, tylko wcześniej to.trk problem pojawiał się na późniejszym etapie, także chyba się sypie 😂

Notsobadd Twoje marzenie jest realne ♥️♥️♥️ Ja mocno wierzę, że doczekasz się takiej albo i większej gromadki 😘

Może to znak, że dla odmiany późniejszy etap będzie łaskawszy 🤪
    Dziękuję Ci kochana, takie słowa są bardzo budujące 😚 na dzień dzisiejszy to wszystko wydaje się mocno nierealne, ale może któregoś dnia…

Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2024, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo, bardzo dziękuję za tyle ciepłych słów 🥹❤️🩷🧡💛💚💙🩵💜

MagicznaNuta, Pati2804 lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2024, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @elektro bardzo mocno tule 🫂❤️ ukłucie w serduszku nie jest czym zły ❤️ dobrze wyrzucić smutki😘 A pracę w ogródku brzmią jak idealny reset dla głowy 😄🤗

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2024, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girls uciekam się myc-mini koncert pod prysznicem i lulu😊 Jutro jade na ten kocert Roda 🤩🤗 nie moge sie doczekac! Dobranoc i dziekuje,ze moglam sie Wam wygadac 😘🤗
    P.S. to będę ja za 5min🤭
    Screenshot-20240617-215625-Chrome.jpg

CoffeeDream, MagicznaNuta, elektro96, Dropsik, notsobadd, Majuna, Prezesoowa, Pati2804, Liyss🧚🏻, MummyYummy lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2024, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Girls uciekam się myc-mini koncert pod prysznicem i lulu😊 Jutro jade na ten kocert Roda 🤩🤗 nie moge sie doczekac! Dobranoc i dziekuje,ze moglam sie Wam wygadac 😘🤗
    P.S. to będę ja za 5min🤭

Haha 😄 To w takim razie już życzę wspaniałego koncertu 🌸🩷 Trenuj, trenuj! 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2024, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    P.S. to będę ja za 5min🤭
    Wyśpij się Kochana :) cudownego czasu Ci życzę :) baw się dobrze na koncercie :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• elektro96 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za ojojanie. Odwzajemniam wszystkie przytulasy ♥️
    Gregorka, udanego koncertu !

MagicznaNuta, CoffeeDream, Prezesoowa, Gregorka, MummyYummy lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ