Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kurcze ja zazywalam magne b6forte i to mi pomogło ale wiadomo na każdego co innego działaPati2804 wrote:Dzień dobry kochane 😘
Nie spałam aż do 1.30 żeby Was nadrobić , tak wczoraj leciałyście z postami 🙈😅 u nas grzmiało i padało, teraz jest chłodniej na dworze 🙂 dobrze ze padało bp nie muszę kwiatów podlewać teściowej a ma ich na podwórku mnóstwo, chyba bym z godzinę podlewała 🙈😅
Prezesoowa trzymam kciuki żeby odezwali się z nowej pracy i kciuki za dzisiejszy dzień, wiem że tata wraca do domu .. 😘🫂
Suzie oby tym razem cykl nie zrobił Cię w jajo.. ✊🍀😘
I przykro mi że źle się czujesz 🥺🫂
Gregorka bardzo się cieszę że koncert się udał ❤🥰
CoffeeDream zdrówka dla Ciebie! 🍀😘 Ja płucze gardło gargarinem, zawsze pomaga 🙂 no i dużo pij herbat, wody, cokolwiek 😘 nie jedz nic ostrego , same delikatne jedzenie.
Notsobadd cieszę się że z pieskiem wszystko dobrze, jak czytałam to aż oddech wstrzymałam.. 🤯😘🫂
Zbuntowana pytałaś jak się czuje ❤ dzięki, dobrze 😘 tylko ostatnio widzę że zaczyna stawiać mi się macica raz dziennie na kilka minut, mimo ze biorę ten aspargin 3x1 , może powinnam dorzucić dodatkowy magnez ? Ktoś jest obeznany w temacie ? 🙈 wiem że powinnam napisać do gina, ale nie wiem czy jest sens truć mu dupe xd może po prostu dorzucę dodatkowy magnez i zobaczę czy jest poprawa 🙈Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
Witamy 😘Marzycielka wrote:Jeśli mogę, to bardzo chętnie zostanę 😊
Jestem starej daty i wolę być w stałym wątku niż w nowym co miesiąc 😋😅
Marzycielka lubi tę wiadomość
-
Leśneintro wrote:Cześć i czołem,
@Suzie widzę, że u Ciebie w stopce brak wizyt-co teraz jest w planach, co zamierzasz?
No i pytanie do naszych wszystkich brzuchatek-gdzie aktualizacje brzuszków? Już daaaawno wysylalyscie fotki, pewnie się sporo zmieniło 🙃
Podbijam o brzuszki.
W tym miesiącu już nic nie planuję. Umówiłam się na "zaś" w luxmedzie, aby okres zrobił mnie w bambuko + chcę się umówić na lipiec/sierpień (w zależności od długości mojego cyklu oraz kiedy finalnie pojawi okres) do specjalisty od PCOS w ginekologii. Więcej planów na razie nie mam.
Leśneintro lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyo tak chętnie popatrzymy na brzuszkiLeśneintro wrote:Cześć i czołem,
@Suzie widzę, że u Ciebie w stopce brak wizyt-co teraz jest w planach, co zamierzasz?
No i pytanie do naszych wszystkich brzuchatek-gdzie aktualizacje brzuszków? Już daaaawno wysylalyscie fotki, pewnie się sporo zmieniło 🙃
-
Tak , kupuje w aptece albo przez neta 100 % z żurawiny i wlewam łyżkę dziennie do herbaty z miodem 🙂 czasami dwie łyżki, zależy czy mam ochotę na kwaśną 😅CoffeeDream wrote:@Gregorka Wierzę, że koncert był cudowny 😻 Ja w niedzielę wybieram się na Podsiadło i też nie mogę się doczekać. Muszę tylko gardło wyleczyć 😅
@Prezesoowa To musi być mega ciężkie... 🥹 Z jednej strony super, że mama ma w Tobie takie oparcie, ale działa to trochę jak "wampir energetyczny"- całą energię z Ciebie pochłania... 😞 Może w weekend zrób coś dla siebie?
@Pati Cudoooownie, że Franio dał w końcu o sobie znać. 🥹 Musiało to być wzruszające uczucie.
Przy okazji mam do Ciebie pytanie. Pamiętam, że mówiłaś, że popijasz sok żurawinowy. Mogę wiedzieć w jakiej dawce? I czy rozcienczasz go z wodą?
CoffeeDream lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No i super to zawsze dodatkowe zabezpieczenie 🥰😘Malinowysorbet wrote:Dostałam właśnie od swojej gin receptę na Utrogeston zeby jeszcze lekko podnieść proga. Właściwie to się cieszę, zawsze to dodatkowe wsparcie 😅
Malinowysorbet lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjejku, współczuję, mniejsze porcje to dobry pomysłSperanza :) wrote:Mam wrażenie, że mój żołądek już niczego nie trawi w tej ciąży... Nawet jak jem ostatni posiłek o 18, to przed snem czuję się pełna i jakby tam nic się nie ruszyło. To jest masakra jakaś. Chyba odstawię prawie całkiem mięso i będę jadła jajko gotowane na obiad. Do tego zmniejsze porcje wszystkiego

Speranza :) lubi tę wiadomość
-
Będziemy tam z Tobą, nie stresuj się, to kolejny krok naprzód ! ❤notsobadd wrote:Dobra, dziewczyny, słowo się rzekło - umówiłam termin na drożność 😂 a w sumie to dwa, bo ciężko mi wyliczyć do końca kiedy małpiszon się skończy w lipcu.
Więc 5.07 albo 10.07 🥳
I od razu zaczął boleć mnie brzuch ze stresu 😂
Speranza :) lubi tę wiadomość
-
Miałam tak w ciąży akceptowałam głównie lody 🤣 mieso przestałam jeść a na kurczaka mnie mdliło już od spojrzenia w jego kierunku(synek do tej pory średnio przepada za mięsem)kocha warzywa i owoce więc uważam że to zdroowszeSperanza :) wrote:Mam wrażenie, że mój żołądek już niczego nie trawi w tej ciąży... Nawet jak jem ostatni posiłek o 18, to przed snem czuję się pełna i jakby tam nic się nie ruszyło. To jest masakra jakaś. Chyba odstawię prawie całkiem mięso i będę jadła jajko gotowane na obiad. Do tego zmniejsze porcje wszystkiego

Speranza :), nick nieaktualny lubią tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
@Malinowysorbet - nadszedł czas na to pytanie 😅 co zrobiłaś w tym cyklu, że się udało 😁💜
Speranza :), Anonim1992, Pati2804, elektro96, nick nieaktualny, Malinowysorbet, CoffeeDream, Leśneintro, Suzie, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Vienna, Gregorka, MummyYummy lubią tę wiadomość
♀️29
PCOS
🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )
✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P -
Majlen wrote:@Malinowysorbet - nadszedł czas na to pytanie 😅 co zrobiłaś w tym cyklu, że się udało 😁💜
Tak, kochamy to pytanie
Tak samo jak zdjęcia osikanych patyków
elektro96, nick nieaktualny, Malinowysorbet, Majlen, Suzie, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Vienna, MummyYummy lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Ja znam odpowiedź co trzeba robić 😈😈 hahaha🤣😂Majlen wrote:@Malinowysorbet - nadszedł czas na to pytanie 😅 co zrobiłaś w tym cyklu, że się udało 😁💜
elektro96, nick nieaktualny, Malinowysorbet, CoffeeDream, Majlen, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Kochana, ja na początku miałam tak samo.. pij rano sobie zaparzone siemię lniane zmielone, 1 łyżkę, powinno pomóc tak jak mi 😘 ja dodawałam soku żeby lepiej smakowało 🙂Speranza :) wrote:Mam wrażenie, że mój żołądek już niczego nie trawi w tej ciąży... Nawet jak jem ostatni posiłek o 18, to przed snem czuję się pełna i jakby tam nic się nie ruszyło. To jest masakra jakaś. Chyba odstawię prawie całkiem mięso i będę jadła jajko gotowane na obiad. Do tego zmniejsze porcje wszystkiego

CoffeeDream, Speranza :) lubią tę wiadomość
-
Majlen wrote:O boziu, ale mam szał dziś w pracy 🥵
Ja też, full roboty mam od poniedziałku 🙄 -
Ja ostatnio chodzę jak pół dupy zza krzaka bo rzadko gdzieś wychodzę haha także muszę się ogarnąć żeby zrobić zdjęcie 🤣Leśneintro wrote:Cześć i czołem,
Zaczarowan, Leśneintro lubią tę wiadomość

mi w obu ciążach stawiał się brzuch dość wcześnie - miałam większe dawki magnezu