Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Tak , kupuje w aptece albo przez neta 100 % z żurawiny i wlewam łyżkę dziennie do herbaty z miodem 🙂 czasami dwie łyżki, zależy czy mam ochotę na kwaśną 😅

Aaa, okej 😊 Nie pomyślałam, żeby do herbatki dolewać, a że gardło boli to dużo ich piję.
    Ja zaczęłam od picia 20ml delikatnie rozcieńczonego z wodą, ale mega to kwaśne 😅 ale do przeżycia.

Pati2804 lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Dobrego dnia kobietki, wracam w końcu na swoje śmieci, cieszę się, lubię powroty do domku 😊

@Marzycielka witaj, pamiętam Cię z poprzednich wątków, pewnie, że zostań z nami. 😘

@notsobadd nie czytaj, ja się naczytałam i jak gin mnie wziął z zaskoczenia, że dziś mamy idealny dzień na to badanie, to myślałam, że ucieknę, a nie czułam nic, totalne zero, nie kłamię, żeby dodać Ci otuchy. W drugim cyklu po tym badaniu były u mnie dwie kreseczki, kiedy wcześniej 12 cykli nic. Może to się przyczyniło? Trzymam kciuki, żeby nie było potrzebne. ✊ Ja jak będzie potrzeba to pójdę i drugi raz. 😁

Kciuki za wszystkie wizytacje, badania. ✊
    To samo bym powiedziała! Mimo że dla mnie było to bolesne, to gdyby miało przyczynić się do zajścia w ciążę, bez zastanowienia poszłabym drugi raz 😁
    Myślę, że jak najbardziej mogło się to przyczynić do Twojej ciąży. Mi lekarz też mówił, że mimo że jajowody były drożne, mogły zostać dodatkowo odśluzowane przez kontrast i będzie łatwiej zajść. Także Notsobadd - to naprawdę może dużo dać! ♥️

Majuna, nick nieaktualny, Dropsik, notsobadd, Gregorka lubią tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 19 czerwca 2024, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Pati ja na stawanie macicy biore 4x dziennie magnez i w sytuacjach bólowych nospe. Najlepiej oszczędzający tryb życia :)
    Juz bardziej się oszczędzać chyba nie da xd to ja chyba jednak napisze do gina.. 🙈

Zaczarowan lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Kochana, ja na początku miałam tak samo.. pij rano sobie zaparzone siemię lniane zmielone, 1 łyżkę, powinno pomóc tak jak mi 😘 ja dodawałam soku żeby lepiej smakowało 🙂

Dzięki kochana :) :) :) Spróbuję tak robić od jutra :) Oby pomogło..

nick nieaktualny, Pati2804 lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana , Dropsik kciuki za wizyty ✊🍀😘 czekamy na sprawozdanie 😅

Majlen oby dzień dzień pracy szybko się skończył .. 😘🍀✊

Majlen, Dropsik, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Juz bardziej się oszczędzać chyba nie da xd to ja chyba jednak napisze do gina.. 🙈

Bez kitu xD A tak z ciekawości, w jakich sytuacjach zauważasz stawanie macicy?

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2024, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie, Majlen niech czas w pracy szybko zleci :)

Majlen lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj zasuwamy od rana… 🤪
    Na śniadanko mam z dietki AP budyń czekoladowy z chia 🤪 polecam, dziewczyny 🤣
    Dajcie znać jak zaczniecie coś testować i się sprawdzi, bo tych przepisów jest masa 🤣
    Na jutro będę robić pastę z kurczakiem musztardowym 😊

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 19 czerwca 2024, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elektro zjadłabym taki budyń :) i ta pasta też brzmi pysznie :)

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    @Malinowysorbet - nadszedł czas na to pytanie 😅 co zrobiłaś w tym cyklu, że się udało 😁💜
    Juz odpowiadam 😊 akurat w tym cyklu bylo naprawde regularnie co 2 dzien ❤️. Nie wiem czy to moze miec duze znaczenie ale od początku cyklu jadłam sporo borówek, malin i jeżyn 😅 od połowy maja zrobiłam pakiet na trombo i zaczęłam brac metylowane witaminy i acard.
    No i myślę, że wizyta u gin pomogła bo wiedziałam mniej więcej kiedy spodziewać się owulacji.
    Aa no i dieta, pilnowałam na fitatu zeby jesc tyle co trzeba 😊

Pati2804, elektro96, Majlen, CoffeeDream, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Bez kitu xD A tak z ciekawości, w jakich sytuacjach zauważasz stawanie macicy?
    Napisałam i odpisał od razu xd mam zwiększyć aspargin do 3x2 dziennie i dorzucić nospe 3x80mg, z tą nospa to chyba jednak się wstrzymam xd zobaczę czy pomoże ten dodatkowy aspargin 😅

Rano jak wstaje albo po ❤ z mężem 🤭
    A i napisał że do 10 napięć w ciągu dnia może być 🤔 no nic, zaufam mu 😀😅

Zaczarowan lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Majlen Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat drożności, lubię 😁
    Jak mój ten odpowiedni gin wróci z urlopu, to przejdę się do niego w lipcu, żeby pogadać właśnie o tej drożności. Może on mi zrobi, albo się umowie gdzieś prywatnie, żeby nie czekać

Dropsik, Zaczarowan, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Gregorka lubią tę wiadomość

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Mama lepiej, wybiera się już do pracy :)
    Ale przyznam szczerze, że chyba mam jakiś przesyt rodziny po ostatnich wydarzeniach i rzadko u nich bywam 🤪 wszystko u nich ok, więc skupiłam się na życiu swoim i męża nareszcie. Może to głupio brzmi, ale odpoczywam sobie od wszelkich spraw i problemów mojej rodziny, w ktore ostatnio byłam angażowana 🙈

Czeka mnie w przyszłym miesiącu tylko kilka wizyt z babcią w sprawie tego świeżo zdiagnozowanego RZS :)

Bardzo się cieszę, że z mamą już lepiej :) a co do odpoczynku - nie dziwię Ci się, bo nie mogę się tego odpoczynku doczekać:P

A babcia jak się trzyma? Nie mowi ze nie pojdzie do lekarza? 😋

• Majlen Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Juz odpowiadam 😊 akurat w tym cyklu bylo naprawde regularnie co 2 dzien ❤️. Nie wiem czy to moze miec duze znaczenie ale od początku cyklu jadłam sporo borówek, malin i jeżyn 😅 od połowy maja zrobiłam pakiet na trombo i zaczęłam brac metylowane witaminy i acard.
    No i myślę, że wizyta u gin pomogła bo wiedziałam mniej więcej kiedy spodziewać się owulacji.
    Aa no i dieta, pilnowałam na fitatu zeby jesc tyle co trzeba 😊
    Okej okej, to będę musiała jechac po maliny i jeżyny 😅
    A ten acard, to sama postanowiłaś brać czy od lekarza?
    Ja wczoraj wykupiłam dostęp do diet płodnościowych, super tam te przepisy, także też zamierzam trzymać się dobrych składników i nie zboczyć ze ścieżki 💪

Pati2804 lubi tę wiadomość

♀️29
    PCOS

• Majlen Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Ale dzisiaj zasuwamy od rana… 🤪
    Na śniadanko mam z dietki AP budyń czekoladowy z chia 🤪 polecam, dziewczyny 🤣
    Dajcie znać jak zaczniecie coś testować i się sprawdzi, bo tych przepisów jest masa 🤣
    Na jutro będę robić pastę z kurczakiem musztardowym 😊
    Mój niemąż już go wczoraj zamówił 😄
    Także będę robić
    Ja dziś mam na śniadanie wrapy z jajkiem i warzywami, tylko jadę dziś w poszukiwaniu czarnuszki, nasion chia i oleju z czarnuszki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2024, 10:25

elektro96, Zaczarowan, nick nieaktualny, 2Monia2 lubią tę wiadomość

♀️29
    PCOS

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2024, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    @Gregorka Wierzę, że koncert był cudowny 😻 Ja w niedzielę wybieram się na Podsiadło i też nie mogę się doczekać. Muszę tylko gardło wyleczyć 😅

@Prezesoowa To musi być mega ciężkie... 🥹 Z jednej strony super, że mama ma w Tobie takie oparcie, ale działa to trochę jak "wampir energetyczny"- całą energię z Ciebie pochłania... 😞 Może w weekend zrób coś dla siebie?

@Pati Cudoooownie, że Franio dał w końcu o sobie znać. 🥹 Musiało to być wzruszające uczucie.

Przy okazji mam do Ciebie pytanie. Pamiętam, że mówiłaś, że popijasz sok żurawinowy. Mogę wiedzieć w jakiej dawce? I czy rozcienczasz go z wodą?

Jak tata będzie w domu no to nie ma szans. Może chociaż z pół dnia albo chociaż wieczór. No zobaczymy co będzie, teraz to już w ogóle nic nie zaplanuje, bo będę dzieckiem na telefon :/

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Okej okej, to będę musiała jechac po maliny i jeżyny 😅
    A ten acard, to sama postanowiłaś brać czy od lekarza?
    Ja wczoraj wykupiłam dostęp do diet płodnościowych, super tam te przepisy, także też zamierzam trzymać się dobrych składników i nie zboczyć ze ścieżki 💪
    Zaczęłam brac sama dawkę 75 ze względu na te Pai u mnie, ale później bylam u mojej gin i powiedziała, żebym dalej brała i ona też to zaleca bo to taka dawka że nie zaszkodzi a może akurat pomoże.

Majlen, Pati2804 lubią tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do diety z AP to wysłałam Tobie @notsobad zapro do przyjaciółek 😁 Też chce jeść smacznie i zdrowo, więc poproszę o link do grupy, jeśli jeszcze można skorzystać z grupowego zakupu? 🤔

notsobadd, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Gregorka lubią tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Napisałam i odpisał od razu xd mam zwiększyć aspargin do 3x2 dziennie i dorzucić nospe 3x80mg, z tą nospa to chyba jednak się wstrzymam xd zobaczę czy pomoże ten dodatkowy aspargin 😅

Rano jak wstaje albo po ❤ z mężem 🤭
    A i napisał że do 10 napięć w ciągu dnia może być 🤔 no nic, zaufam mu 😀😅

O i elegancko, zalecenia masz a to najważniejsze :) Ostatnio gadałam z moim doktorkiem, pytałam się jak to jest z tą Nospą i jej wpływem, a on mi powiedział, że nospa jest w pełni bezpieczna dla kobiet w ciąży i żeby nie czytać internetów 🤭 zaufałam mu, bo początkowo miałam takie obawy, a teraz jak boli- to nie analizuje, biorę 🤪

Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Mam wrażenie, że mój żołądek już niczego nie trawi w tej ciąży... Nawet jak jem ostatni posiłek o 18, to przed snem czuję się pełna i jakby tam nic się nie ruszyło. To jest masakra jakaś. Chyba odstawię prawie całkiem mięso i będę jadła jajko gotowane na obiad. Do tego zmniejsze porcje wszystkiego :(

Kochana :( to pewnie wynik tego wysokiego proga :( coś jeść musisz, żeby maleństwo rosło i żebyś Ty miała siłe :*

‹‹ 1055 1056 1057 1058 1059 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ