Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati2804 wrote:Tak , kupuje w aptece albo przez neta 100 % z żurawiny i wlewam łyżkę dziennie do herbaty z miodem 🙂 czasami dwie łyżki, zależy czy mam ochotę na kwaśną 😅
Aaa, okej 😊 Nie pomyślałam, żeby do herbatki dolewać, a że gardło boli to dużo ich piję.
Ja zaczęłam od picia 20ml delikatnie rozcieńczonego z wodą, ale mega to kwaśne 😅 ale do przeżycia.Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Majuna wrote:Dobrego dnia kobietki, wracam w końcu na swoje śmieci, cieszę się, lubię powroty do domku 😊
@Marzycielka witaj, pamiętam Cię z poprzednich wątków, pewnie, że zostań z nami. 😘
@notsobadd nie czytaj, ja się naczytałam i jak gin mnie wziął z zaskoczenia, że dziś mamy idealny dzień na to badanie, to myślałam, że ucieknę, a nie czułam nic, totalne zero, nie kłamię, żeby dodać Ci otuchy. W drugim cyklu po tym badaniu były u mnie dwie kreseczki, kiedy wcześniej 12 cykli nic. Może to się przyczyniło? Trzymam kciuki, żeby nie było potrzebne. ✊ Ja jak będzie potrzeba to pójdę i drugi raz. 😁
Kciuki za wszystkie wizytacje, badania. ✊
Myślę, że jak najbardziej mogło się to przyczynić do Twojej ciąży. Mi lekarz też mówił, że mimo że jajowody były drożne, mogły zostać dodatkowo odśluzowane przez kontrast i będzie łatwiej zajść. Także Notsobadd - to naprawdę może dużo dać! ♥️Majuna, MagicznaNuta, Dropsik, notsobadd, Gregorka lubią tę wiadomość
34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Zaczarowan lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Kochana, ja na początku miałam tak samo.. pij rano sobie zaparzone siemię lniane zmielone, 1 łyżkę, powinno pomóc tak jak mi 😘 ja dodawałam soku żeby lepiej smakowało 🙂
Dzięki kochanaSpróbuję tak robić od jutra
Oby pomogło..
MagicznaNuta, Pati2804 lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Zaczarowana , Dropsik kciuki za wizyty ✊🍀😘 czekamy na sprawozdanie 😅
Majlen oby dzień dzień pracy szybko się skończył .. 😘🍀✊Majlen, Dropsik, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Juz bardziej się oszczędzać chyba nie da xd to ja chyba jednak napisze do gina.. 🙈
Bez kitu xD A tak z ciekawości, w jakich sytuacjach zauważasz stawanie macicy? -
nick nieaktualny
-
Ale dzisiaj zasuwamy od rana… 🤪
Na śniadanko mam z dietki AP budyń czekoladowy z chia 🤪 polecam, dziewczyny 🤣
Dajcie znać jak zaczniecie coś testować i się sprawdzi, bo tych przepisów jest masa 🤣
Na jutro będę robić pastę z kurczakiem musztardowym 😊Katsue lubi tę wiadomość
34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
-
Majlen wrote:@Malinowysorbet - nadszedł czas na to pytanie 😅 co zrobiłaś w tym cyklu, że się udało 😁💜
No i myślę, że wizyta u gin pomogła bo wiedziałam mniej więcej kiedy spodziewać się owulacji.
Aa no i dieta, pilnowałam na fitatu zeby jesc tyle co trzeba 😊Pati2804, elektro96, Majlen, CoffeeDream, NiedoszlaWielodzietna, MagicznaNuta, Katsue, Prezesoowa lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Zaczarowan wrote:Bez kitu xD A tak z ciekawości, w jakich sytuacjach zauważasz stawanie macicy?
Rano jak wstaje albo po ❤ z mężem 🤭
A i napisał że do 10 napięć w ciągu dnia może być 🤔 no nic, zaufam mu 😀😅Zaczarowan lubi tę wiadomość
-
Temat drożności, lubię 😁
Jak mój ten odpowiedni gin wróci z urlopu, to przejdę się do niego w lipcu, żeby pogadać właśnie o tej drożności. Może on mi zrobi, albo się umowie gdzieś prywatnie, żeby nie czekaćDropsik, Zaczarowan, MagicznaNuta, Prezesoowa, Gregorka lubią tę wiadomość
♀️29 ♂️34
- styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
• 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
• 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
• 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
• 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
• 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
• 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
• 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
• 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
• 16.07 - 663g malutkiej 🎀
○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️
🗓
05.08 - wizyta ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️ -
nick nieaktualnynotsobadd wrote:Mama lepiej, wybiera się już do pracy
Ale przyznam szczerze, że chyba mam jakiś przesyt rodziny po ostatnich wydarzeniach i rzadko u nich bywam 🤪 wszystko u nich ok, więc skupiłam się na życiu swoim i męża nareszcie. Może to głupio brzmi, ale odpoczywam sobie od wszelkich spraw i problemów mojej rodziny, w ktore ostatnio byłam angażowana 🙈
Czeka mnie w przyszłym miesiącu tylko kilka wizyt z babcią w sprawie tego świeżo zdiagnozowanego RZS
Bardzo się cieszę, że z mamą już lepieja co do odpoczynku - nie dziwię Ci się, bo nie mogę się tego odpoczynku doczekać
A babcia jak się trzyma? Nie mowi ze nie pojdzie do lekarza? 😋 -
Malinowysorbet wrote:Juz odpowiadam 😊 akurat w tym cyklu bylo naprawde regularnie co 2 dzien ❤️. Nie wiem czy to moze miec duze znaczenie ale od początku cyklu jadłam sporo borówek, malin i jeżyn 😅 od połowy maja zrobiłam pakiet na trombo i zaczęłam brac metylowane witaminy i acard.
No i myślę, że wizyta u gin pomogła bo wiedziałam mniej więcej kiedy spodziewać się owulacji.
Aa no i dieta, pilnowałam na fitatu zeby jesc tyle co trzeba 😊
A ten acard, to sama postanowiłaś brać czy od lekarza?
Ja wczoraj wykupiłam dostęp do diet płodnościowych, super tam te przepisy, także też zamierzam trzymać się dobrych składników i nie zboczyć ze ścieżki 💪Pati2804 lubi tę wiadomość
♀️29 ♂️34
- styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
🗓
05.08 - wizyta ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️ -
elektro96 wrote:Ale dzisiaj zasuwamy od rana… 🤪
Na śniadanko mam z dietki AP budyń czekoladowy z chia 🤪 polecam, dziewczyny 🤣
Dajcie znać jak zaczniecie coś testować i się sprawdzi, bo tych przepisów jest masa 🤣
Na jutro będę robić pastę z kurczakiem musztardowym 😊
Także będę robić
Ja dziś mam na śniadanie wrapy z jajkiem i warzywami, tylko jadę dziś w poszukiwaniu czarnuszki, nasion chia i oleju z czarnuszkiWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2024, 10:25
elektro96, Zaczarowan, MagicznaNuta, 2Monia2 lubią tę wiadomość
♀️29 ♂️34
🗓
05.08 - wizyta ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️ -
nick nieaktualnyCoffeeDream wrote:@Gregorka Wierzę, że koncert był cudowny 😻 Ja w niedzielę wybieram się na Podsiadło i też nie mogę się doczekać. Muszę tylko gardło wyleczyć 😅
@Prezesoowa To musi być mega ciężkie... 🥹 Z jednej strony super, że mama ma w Tobie takie oparcie, ale działa to trochę jak "wampir energetyczny"- całą energię z Ciebie pochłania... 😞 Może w weekend zrób coś dla siebie?
@Pati Cudoooownie, że Franio dał w końcu o sobie znać. 🥹 Musiało to być wzruszające uczucie.
Przy okazji mam do Ciebie pytanie. Pamiętam, że mówiłaś, że popijasz sok żurawinowy. Mogę wiedzieć w jakiej dawce? I czy rozcienczasz go z wodą?
Jak tata będzie w domu no to nie ma szans. Może chociaż z pół dnia albo chociaż wieczór. No zobaczymy co będzie, teraz to już w ogóle nic nie zaplanuje, bo będę dzieckiem na telefon -
Majlen wrote:Okej okej, to będę musiała jechac po maliny i jeżyny 😅
A ten acard, to sama postanowiłaś brać czy od lekarza?
Ja wczoraj wykupiłam dostęp do diet płodnościowych, super tam te przepisy, także też zamierzam trzymać się dobrych składników i nie zboczyć ze ścieżki 💪Majlen, Pati2804 lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Pati2804 wrote:Napisałam i odpisał od razu xd mam zwiększyć aspargin do 3x2 dziennie i dorzucić nospe 3x80mg, z tą nospa to chyba jednak się wstrzymam xd zobaczę czy pomoże ten dodatkowy aspargin 😅
Rano jak wstaje albo po ❤ z mężem 🤭
A i napisał że do 10 napięć w ciągu dnia może być 🤔 no nic, zaufam mu 😀😅
O i elegancko, zalecenia masz a to najważniejszeOstatnio gadałam z moim doktorkiem, pytałam się jak to jest z tą Nospą i jej wpływem, a on mi powiedział, że nospa jest w pełni bezpieczna dla kobiet w ciąży i żeby nie czytać internetów 🤭 zaufałam mu, bo początkowo miałam takie obawy, a teraz jak boli- to nie analizuje, biorę 🤪
Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySperanza :) wrote:Mam wrażenie, że mój żołądek już niczego nie trawi w tej ciąży... Nawet jak jem ostatni posiłek o 18, to przed snem czuję się pełna i jakby tam nic się nie ruszyło. To jest masakra jakaś. Chyba odstawię prawie całkiem mięso i będę jadła jajko gotowane na obiad. Do tego zmniejsze porcje wszystkiego
Kochanato pewnie wynik tego wysokiego proga
coś jeść musisz, żeby maleństwo rosło i żebyś Ty miała siłe :*