X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2024, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Dostałam właśnie od swojej gin receptę na Utrogeston zeby jeszcze lekko podnieść proga. Właściwie to się cieszę, zawsze to dodatkowe wsparcie 😅
    Super :) testowałaś jeszcze czy wzięłaś sobie do serca 4 punkt regulaminu :D ?

Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2024, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Dobra, dziewczyny, słowo się rzekło - umówiłam termin na drożność 😂 a w sumie to dwa, bo ciężko mi wyliczyć do końca kiedy małpiszon się skończy w lipcu.
    Więc 5.07 albo 10.07 🥳
    I od razu zaczął boleć mnie brzuch ze stresu 😂
    ja tam liczę, że żadna drożność nie będzie potrzebna :)

notsobadd, Suzie, CoffeeDream, Leśneintro, Prezesoowa, Gregorka lubią tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    Ja z tego powodu już się boję jesieni 🙈
    Nie chcę młodej robić długiej przerwy, bo to już zerówka. Ale jak tak będzie znosić do domu wszystko z przedszkola, to osiwieje 😆

Powodzenia u fizjo 💪💪💪

Z perspektywy zawodu… mogę Wam tylko życzyć: powodzenia 😂😂

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Dobra, dziewczyny, słowo się rzekło - umówiłam termin na drożność 😂 a w sumie to dwa, bo ciężko mi wyliczyć do końca kiedy małpiszon się skończy w lipcu.
    Więc 5.07 albo 10.07 🥳
    I od razu zaczął boleć mnie brzuch ze stresu 😂

Super! ❤️

notsobadd lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    Az mi się przypomniało jak ciągle czułam głód ;) co dobrego jadłaś?

Aaaa.. kanapki z twarożkiem 😂 i teraz właśnie kawę dopijam :D a Ty co jadłaś na śniadanko?
    W ogóle dzisiaj idę do gastroenterologa, więc jak dowiem się jakiś ciekawostek w kontekście zgag, to dam Ci znać jak chcesz :D

Anonim1992, MagicznaNuta, Prezesoowa lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Notsobadd super, że umówiłaś się na drożność :) To mega krok do przodu! :) Mocne, mocne kciuki!

notsobadd lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wątpię żebym testowała szanse w tym cyklu są baaardzo niskie dlatego też cudów się nie spodziewam właściwie byłaby to tylko formalnosc przed wyjazdem żeby móc wychillowac przy piwku czy innym winku na wakacjach ale po takim stresie jaki miałam w zeszły weekend to podejrzewam że odwiedzi mnie 🙊 wczesniej

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • notsobadd Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Aaaa.. kanapki z twarożkiem 😂 i teraz właśnie kawę dopijam :D a Ty co jadłaś na śniadanko?
    W ogóle dzisiaj idę do gastroenterologa, więc jak dowiem się jakiś ciekawostek w kontekście zgag, to dam Ci znać jak chcesz :D

I nic nie piszesz, że dzisiaj lekarz…
    Pociąg jest zawiedziony, że kursu brak 🤪😅

elektro96, Anonim1992, Speranza :), MagicznaNuta, Pati2804, Prezesoowa, Vienna, Gregorka, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Malinowysorbet Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    Super :) testowałaś jeszcze czy wzięłaś sobie do serca 4 punkt regulaminu :D ?
    Dzisiaj odluscilam, jutro idę znowu oddać krew wiec mam nadzieje ze wytrzymam bez sprawdzania testu 😅

Anonim1992, MagicznaNuta, Suzie, Pati2804, Dropsik, Prezesoowa, Katsue, Vienna, Gregorka, MummyYummy lubią tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Paima Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    Kochana jak zerówka to może już nie będzie chorować :)

Ten rok i tak był dużo łatwiejszy, niż poprzednie 😄
    Ale i tak były wirusowki i szkarlatyna 🙈 także ten ... Oby było dobrze 🙈😜
    Zaczarowan wrote:
    Z perspektywy zawodu… mogę Wam tylko życzyć: powodzenia 😂😂

Dziękuję 🙈😆

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie a Prezesoowa pisała że dziś mamy pusty pociąg

Prezesoowa lubi tę wiadomość

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley

Wysłany: 19 czerwca 2024, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Dzisiaj odluscilam, jutro idę znowu oddać krew wiec mam nadzieje ze wytrzymam bez sprawdzania testu 😅

Lepiej przestrzegać 4 punktu regulaminu... Wiem co mówię :D :D :D

Malinowysorbet, elektro96, Zaczarowan, MagicznaNuta, Pati2804, Prezesoowa, notsobadd, Vienna, Gregorka, MummyYummy lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    I nic nie piszesz, że dzisiaj lekarz…
    Pociąg jest zawiedziony, że kursu brak 🤪😅

O kurde.. uznałam, że to mało ważne 😂🫣
    Przepraszam… kajam się 🥺

W ramach zadośćuczynienia proponuje
    🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠

Malinowysorbet, elektro96, Majlen, Suzie, MagicznaNuta, Pati2804, CoffeeDream, grazka0022, Prezesoowa, notsobadd, Katsue, Vienna, Gregorka, MummyYummy lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    O kurde.. uznałam, że to mało ważne 😂🫣
    Przepraszam… kajam się 🥺

W ramach zadośćuczynienia proponuje
    🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠

Jak to mało ważne??!! 🤧🤧Myślę że rekompensata zostaje uznana 🤣🤣

elektro96, Zaczarowan, Suzie, MagicznaNuta, Pati2804, Prezesoowa, notsobadd, Vienna lubią tę wiadomość

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2024, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Ja też kanapki z twarożkiem i rzodkiewką - testuję trochę czy będzie mi szkodzić ;) jeśli chodzi o gastroenterologa to pewnie, że chcę :D trzymam kciuki za dobre wiadomości u Ciebie :)

Zaczarowan lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2024, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anonim1992 wrote:
    Wątpię żebym testowała szanse w tym cyklu są baaardzo niskie dlatego też cudów się nie spodziewam właściwie byłaby to tylko formalnosc przed wyjazdem żeby móc wychillowac przy piwku czy innym winku na wakacjach ale po takim stresie jaki miałam w zeszły weekend to podejrzewam że odwiedzi mnie 🙊 wczesniej
    jakieś szanse zawsze są, ale rozumiem i współczuję tego stresu, dobrze, że na horyzoncie wyjazd :)

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane 😘
    Nie spałam aż do 1.30 żeby Was nadrobić , tak wczoraj leciałyście z postami 🙈😅 u nas grzmiało i padało, teraz jest chłodniej na dworze 🙂 dobrze ze padało bp nie muszę kwiatów podlewać teściowej a ma ich na podwórku mnóstwo, chyba bym z godzinę podlewała 🙈😅

Prezesoowa trzymam kciuki żeby odezwali się z nowej pracy i kciuki za dzisiejszy dzień, wiem że tata wraca do domu .. 😘🫂

Suzie oby tym razem cykl nie zrobił Cię w jajo.. ✊🍀😘
    I przykro mi że źle się czujesz 🥺🫂

Gregorka bardzo się cieszę że koncert się udał ❤🥰

CoffeeDream zdrówka dla Ciebie! 🍀😘 Ja płucze gardło gargarinem, zawsze pomaga 🙂 no i dużo pij herbat, wody, cokolwiek 😘 nie jedz nic ostrego , same delikatne jedzenie.

Notsobadd cieszę się że z pieskiem wszystko dobrze, jak czytałam to aż oddech wstrzymałam.. 🤯😘🫂

Zbuntowana pytałaś jak się czuje ❤ dzięki, dobrze 😘 tylko ostatnio widzę że zaczyna stawiać mi się macica raz dziennie na kilka minut, mimo ze biorę ten aspargin 3x1 , może powinnam dorzucić dodatkowy magnez ? Ktoś jest obeznany w temacie ? 🙈 wiem że powinnam napisać do gina, ale nie wiem czy jest sens truć mu dupe xd może po prostu dorzucę dodatkowy magnez i zobaczę czy jest poprawa 🙈

Prezesoowa, notsobadd, Gregorka lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤

Wysłany: 19 czerwca 2024, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie, że mój żołądek już niczego nie trawi w tej ciąży... Nawet jak jem ostatni posiłek o 18, to przed snem czuję się pełna i jakby tam nic się nie ruszyło. To jest masakra jakaś. Chyba odstawię prawie całkiem mięso i będę jadła jajko gotowane na obiad. Do tego zmniejsze porcje wszystkiego :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2024, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    Dziękuję 🙈😆
    o i tu się potwierdza, że z każdym rokiem powinno być lepiej :) trzymam kciuki, żeby obyło się bez chorób :)

Paima lubi tę wiadomość

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2024, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem,

@Suzie widzę, że u Ciebie w stopce brak wizyt-co teraz jest w planach, co zamierzasz?

No i pytanie do naszych wszystkich brzuchatek-gdzie aktualizacje brzuszków? Już daaaawno wysylalyscie fotki, pewnie się sporo zmieniło 🙃

Suzie, MagicznaNuta, elektro96, Malinowysorbet, CoffeeDream, Prezesoowa, notsobadd, Katsue, Vienna, Gregorka lubią tę wiadomość

‹‹ 1053 1054 1055 1056 1057 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ