X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ja bardzo długo obgryzałam paznokcie. I miałam okropną płytkę, tzw. łopaty 😂 krótkie i szerokie…
    Jak pierwszy raz poszłam do dziewczyny, do której chodzę teraz cały czas to mi powiedziała że to uratuje i wyprowadzi mi je tak, że jeszcze będą mi zazdrościć.
    Se myślę „ta jasne, no już” 😂 i skubana miała rację, po półtora roku wyglądają jak paznokcie zupełnie innej osoby. Ona nawet nazywa czasem co mi się tam wydłużyło, a co urosło i co się zmieniło ale ja nie koduje tych nazw xD W każdym razie dlatego teraz ufam tylko jej i modle się, żeby się nie wyprowadziła nigdzie 🙈

Także @Dropsik, dobra stylistka i ogarnie wszystko. A długich też nie cierpię, bo przy klikaniu w klawiaturę jest masakra, więc też takie max 2 mm za opuszek a jak odrastają to odliczanie do wizyty. Terminy wizyt mam zaklepane do marca 2025 😂
    A jak tego dokonała? :) Ja chyba nie miałam po kim odziedziczyć ładnych paznokci, bo moi rodzice i dziadkowie też brzydkie ;p Moje rodzeństwo to samo 🙈 Alee... Myślę sobie czy na urodziny nie zrobić jakichś ładnych paznokci chociaż raz 😂 Może nawet bym przedłużyła, te dwa tygodnie to wytrzymie, a potraktuje to jako prezent 😁

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie chłopczyk 💪🏻 🩵

Prezesoowa, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2024, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ja bardzo długo obgryzałam paznokcie. I miałam okropną płytkę, tzw. łopaty 😂 krótkie i szerokie…
    Jak pierwszy raz poszłam do dziewczyny, do której chodzę teraz cały czas to mi powiedziała że to uratuje i wyprowadzi mi je tak, że jeszcze będą mi zazdrościć.
    Se myślę „ta jasne, no już” 😂 i skubana miała rację, po półtora roku wyglądają jak paznokcie zupełnie innej osoby. Ona nawet nazywa czasem co mi się tam wydłużyło, a co urosło i co się zmieniło ale ja nie koduje tych nazw xD W każdym razie dlatego teraz ufam tylko jej i modle się, żeby się nie wyprowadziła nigdzie 🙈

Także @Dropsik, dobra stylistka i ogarnie wszystko. A długich też nie cierpię, bo przy klikaniu w klawiaturę jest masakra, więc też takie max 2 mm za opuszek a jak odrastają to odliczanie do wizyty. Terminy wizyt mam zaklepane do marca 2025 😂

Dobra stylistka potrafi wszystko :D no i trzymam kciuki, żeby się nie wyprowadziła ani nic, bo ja przez coś takiego musiałam nauczyć się sama :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2024, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Jak dla mnie chłopczyk 💪🏻 🩵

Team chłopczyk :D

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ciacho takie:
    https://poprostupycha.com.pl/przepis/sernik-na-zimno-z-mascarpone/

bez pieczenia, na taki gorąc ideolo :D
    Wygląda pysznie, czekam na opinie 😍

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    A jak tego dokonała? :) Ja chyba nie miałam po kim odziedziczyć ładnych paznokci, bo moi rodzice i dziadkowie też brzydkie ;p Moje rodzeństwo to samo 🙈 Alee... Myślę sobie czy na urodziny nie zrobić jakichś ładnych paznokci chociaż raz 😂 Może nawet bym przedłużyła, te dwa tygodnie to wytrzymie, a potraktuje to jako prezent 😁

Ona mi jakoś boki wyprowadzała, żeby dojść do takiego ładnego kwadratu. No i najważniejsze, jak miałam zrobione to nie obgryzałam dzięki temu mi coś tam „odroslo” 🙈 Tłumaczę to genialnie… ale taka jest moja wiedza z zakresu paznokciowego 😂

Pewnie, że idź, kiedy masz urodziny? Wybierzemy Ci jakąś ładną inspirację 🤪

Prezesoowa, elektro96 lubią tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzę na kalendarz, a tam brak testowań, tylko ja jestem wpisana, ale Prezesowa, możesz mnie wypisać w tym miesiącu też. :D

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2024, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:

Spróbuj :D tylko wybierz dobrą stylistkę, bo to trochę jak szukanie igły w stogu siana :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2024, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Patrzę na kalendarz, a tam brak testowań, tylko ja jestem wpisana, ale Prezesowa, możesz mnie wypisać w tym miesiącu też. :D

:( no właśnie strasznie ubolewam nad tym, że nikt nie chce testować :(

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    :( no właśnie strasznie ubolewam nad tym, że nikt nie chce testować :(

Ja się bałam wpisać 😂
    Jak mi coś wywróży tam dzisiaj z moich jajników to się wpisze, a co 😂

W ogóle jak do tego doszło, że nikt się nie wpisał prawie? W sierpniu obowiązkowo wszyscy 1-ego podają daty 🤪

Prezesoowa, grazka0022, Malinowysorbet, MummyYummy, Liyss🧚🏻, Vienna, Zaczarowan, elektro96, Dropsik, Gregorka, Speranza :), Pati2804 lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2024, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ja się bałam wpisać 😂

W ogóle jak do tego doszło, że nikt się nie wpisał prawie? W sierpniu obowiązkowo wszyscy 1-ego podają daty 🤪

No to jasne, że się wpiszesz :D

Nie wiem, jak to się stało :/ ja nie miałam owu to miałam po co się wpisywać :P

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ja się bałam wpisać 😂

Trzymam kciuki, zebys sie wpisała <3 Chociaż Ty

Prezesoowa, notsobadd lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Liyss, obstawiam 💙😘

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No to jasne, że się wpiszesz :D

Nie wiem, jak to się stało :/ ja nie miałam owu to miałam po co się wpisywać :P

A ten brak owu to stwierdzony bez monitoringu tak? 🤪

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2024, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    A ten brak owu to stwierdzony bez monitoringu tak? 🤪

Stwierdzony na podstawie testów owu i temperatury :P

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Stwierdzony na podstawie testów owu i temperatury :P

Jak mawia Prezesowa: testy przy PCOS mogą nie działać, a temperatura nie zawsze jest miarodajna 😃 szach mat 🤪

Zaczarowan, elektro96, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2024, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Jak mawia Prezesowa: testy przy PCOS mogą nie działać, a temperatura nie zawsze jest miarodajna 😃 szach mat 🤪

No cóż, jedna metoda może zawieść, dwie na raz już trochę gorzej :P no i nie zapominaj, że mam wieloletnie doświadczenie w obserwacji swojego organizmu, w tym parę lat królowania cykli bezowulacyjnych :P ale jak tak Cię uszczęśliwi moje dodatkowe załamanie się na urodziny to mogę osikać jakiś test :P

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No cóż, jedna metoda może zawieść, dwie na raz już trochę gorzej :P no i nie zapominaj, że mam wieloletnie doświadczenie w obserwacji swojego organizmu, w tym parę lat królowania cykli bezowulacyjnych :P ale jak tak Cię uszczęśliwi moje dodatkowe załamanie się na urodziny to mogę osikać jakiś test :P

Broń Boże, w urodziny masz być królową szczęścia ♥️
    jakie macie plany?

Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 16:29

• Paima Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziękuję za wasze wszystkie kciuki ❤️

Właśnie wyszłam z wizyty, dziewczynka pozostaje dziewczynką. Nie mam zdjęć, bo to NFZ ale w poniedziałek mam połówkowe, to liczę na słodkie fotki 🤭
    Najważniejsze, że mała dobrze przyrasta, bo tego najbardziej się bałam. Ja na diecie cukrzycowej nic nie tyję ale ona rośnie zdrowo.

Rano było już tak gorąco o 9:00, że postanowiliśmy szybko skoczyć na plażę.
    A tam zero fali, zero wiatru i jeszcze gorzej niż w domu 😂
    Ale teraz już przeszła burza więc jest troszkę lżej. 🤭

Zaczarowan, Malinowysorbet, Vienna, Katsue, MummyYummy, Leśneintro, elektro96, Prezesoowa, Dropsik, Gregorka, ultramaryna_, Zbuntowana, Zbuntowana, Speranza :), Liyss🧚🏻, Pati2804 lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
‹‹ 1330 1331 1332 1333 1334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ