X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ja bardzo długo obgryzałam paznokcie. I miałam okropną płytkę, tzw. łopaty 😂 krótkie i szerokie…
    Jak pierwszy raz poszłam do dziewczyny, do której chodzę teraz cały czas to mi powiedziała że to uratuje i wyprowadzi mi je tak, że jeszcze będą mi zazdrościć.
    Se myślę „ta jasne, no już” 😂 i skubana miała rację, po półtora roku wyglądają jak paznokcie zupełnie innej osoby. Ona nawet nazywa czasem co mi się tam wydłużyło, a co urosło i co się zmieniło ale ja nie koduje tych nazw xD W każdym razie dlatego teraz ufam tylko jej i modle się, żeby się nie wyprowadziła nigdzie 🙈

Także @Dropsik, dobra stylistka i ogarnie wszystko. A długich też nie cierpię, bo przy klikaniu w klawiaturę jest masakra, więc też takie max 2 mm za opuszek a jak odrastają to odliczanie do wizyty. Terminy wizyt mam zaklepane do marca 2025 😂
    A jak tego dokonała? :) Ja chyba nie miałam po kim odziedziczyć ładnych paznokci, bo moi rodzice i dziadkowie też brzydkie ;p Moje rodzeństwo to samo 🙈 Alee... Myślę sobie czy na urodziny nie zrobić jakichś ładnych paznokci chociaż raz 😂 Może nawet bym przedłużyła, te dwa tygodnie to wytrzymie, a potraktuje to jako prezent 😁

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie chłopczyk 💪🏻 🩵

nick nieaktualny, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2024, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ja bardzo długo obgryzałam paznokcie. I miałam okropną płytkę, tzw. łopaty 😂 krótkie i szerokie…
    Jak pierwszy raz poszłam do dziewczyny, do której chodzę teraz cały czas to mi powiedziała że to uratuje i wyprowadzi mi je tak, że jeszcze będą mi zazdrościć.
    Se myślę „ta jasne, no już” 😂 i skubana miała rację, po półtora roku wyglądają jak paznokcie zupełnie innej osoby. Ona nawet nazywa czasem co mi się tam wydłużyło, a co urosło i co się zmieniło ale ja nie koduje tych nazw xD W każdym razie dlatego teraz ufam tylko jej i modle się, żeby się nie wyprowadziła nigdzie 🙈

Także @Dropsik, dobra stylistka i ogarnie wszystko. A długich też nie cierpię, bo przy klikaniu w klawiaturę jest masakra, więc też takie max 2 mm za opuszek a jak odrastają to odliczanie do wizyty. Terminy wizyt mam zaklepane do marca 2025 😂

Dobra stylistka potrafi wszystko :D no i trzymam kciuki, żeby się nie wyprowadziła ani nic, bo ja przez coś takiego musiałam nauczyć się sama :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2024, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Jak dla mnie chłopczyk 💪🏻 🩵

Team chłopczyk :D

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ciacho takie:
    https://poprostupycha.com.pl/przepis/sernik-na-zimno-z-mascarpone/

bez pieczenia, na taki gorąc ideolo :D
    Wygląda pysznie, czekam na opinie 😍

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    A jak tego dokonała? :) Ja chyba nie miałam po kim odziedziczyć ładnych paznokci, bo moi rodzice i dziadkowie też brzydkie ;p Moje rodzeństwo to samo 🙈 Alee... Myślę sobie czy na urodziny nie zrobić jakichś ładnych paznokci chociaż raz 😂 Może nawet bym przedłużyła, te dwa tygodnie to wytrzymie, a potraktuje to jako prezent 😁

Ona mi jakoś boki wyprowadzała, żeby dojść do takiego ładnego kwadratu. No i najważniejsze, jak miałam zrobione to nie obgryzałam dzięki temu mi coś tam „odroslo” 🙈 Tłumaczę to genialnie… ale taka jest moja wiedza z zakresu paznokciowego 😂

Pewnie, że idź, kiedy masz urodziny? Wybierzemy Ci jakąś ładną inspirację 🤪

nick nieaktualny, elektro96 lubią tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzę na kalendarz, a tam brak testowań, tylko ja jestem wpisana, ale Prezesowa, możesz mnie wypisać w tym miesiącu też. :D

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2024, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:

Spróbuj :D tylko wybierz dobrą stylistkę, bo to trochę jak szukanie igły w stogu siana :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2024, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Patrzę na kalendarz, a tam brak testowań, tylko ja jestem wpisana, ale Prezesowa, możesz mnie wypisać w tym miesiącu też. :D

:( no właśnie strasznie ubolewam nad tym, że nikt nie chce testować :(

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    :( no właśnie strasznie ubolewam nad tym, że nikt nie chce testować :(

Ja się bałam wpisać 😂
    Jak mi coś wywróży tam dzisiaj z moich jajników to się wpisze, a co 😂

W ogóle jak do tego doszło, że nikt się nie wpisał prawie? W sierpniu obowiązkowo wszyscy 1-ego podają daty 🤪

nick nieaktualny, grazka0022, Malinowysorbet, MummyYummy, Liyss🧚🏻, Vienna, Zaczarowan, elektro96, Dropsik, Gregorka, Speranza :), Pati2804 lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2024, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ja się bałam wpisać 😂

W ogóle jak do tego doszło, że nikt się nie wpisał prawie? W sierpniu obowiązkowo wszyscy 1-ego podają daty 🤪

No to jasne, że się wpiszesz :D

Nie wiem, jak to się stało :/ ja nie miałam owu to miałam po co się wpisywać :P

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ja się bałam wpisać 😂

Trzymam kciuki, zebys sie wpisała <3 Chociaż Ty

nick nieaktualny, notsobadd lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Liyss, obstawiam 💙😘

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No to jasne, że się wpiszesz :D

Nie wiem, jak to się stało :/ ja nie miałam owu to miałam po co się wpisywać :P

A ten brak owu to stwierdzony bez monitoringu tak? 🤪

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2024, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    A ten brak owu to stwierdzony bez monitoringu tak? 🤪

Stwierdzony na podstawie testów owu i temperatury :P

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Stwierdzony na podstawie testów owu i temperatury :P

Jak mawia Prezesowa: testy przy PCOS mogą nie działać, a temperatura nie zawsze jest miarodajna 😃 szach mat 🤪

Zaczarowan, elektro96, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2024, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Jak mawia Prezesowa: testy przy PCOS mogą nie działać, a temperatura nie zawsze jest miarodajna 😃 szach mat 🤪

No cóż, jedna metoda może zawieść, dwie na raz już trochę gorzej :P no i nie zapominaj, że mam wieloletnie doświadczenie w obserwacji swojego organizmu, w tym parę lat królowania cykli bezowulacyjnych :P ale jak tak Cię uszczęśliwi moje dodatkowe załamanie się na urodziny to mogę osikać jakiś test :P

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No cóż, jedna metoda może zawieść, dwie na raz już trochę gorzej :P no i nie zapominaj, że mam wieloletnie doświadczenie w obserwacji swojego organizmu, w tym parę lat królowania cykli bezowulacyjnych :P ale jak tak Cię uszczęśliwi moje dodatkowe załamanie się na urodziny to mogę osikać jakiś test :P

Broń Boże, w urodziny masz być królową szczęścia ♥️
    jakie macie plany?

nick nieaktualny, Zbuntowana lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2025, 16:29

• Paima Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziękuję za wasze wszystkie kciuki ❤️

Właśnie wyszłam z wizyty, dziewczynka pozostaje dziewczynką. Nie mam zdjęć, bo to NFZ ale w poniedziałek mam połówkowe, to liczę na słodkie fotki 🤭
    Najważniejsze, że mała dobrze przyrasta, bo tego najbardziej się bałam. Ja na diecie cukrzycowej nic nie tyję ale ona rośnie zdrowo.

Rano było już tak gorąco o 9:00, że postanowiliśmy szybko skoczyć na plażę.
    A tam zero fali, zero wiatru i jeszcze gorzej niż w domu 😂
    Ale teraz już przeszła burza więc jest troszkę lżej. 🤭

Zaczarowan, Malinowysorbet, Vienna, nick nieaktualny, MummyYummy, Leśneintro, elektro96, nick nieaktualny, Dropsik, Gregorka, ultramaryna_, Zbuntowana, Zbuntowana, Speranza :), Liyss🧚🏻, Pati2804 lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
‹‹ 1330 1331 1332 1333 1334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ