X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2024, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Powiem Wam, że mamy w biurze 30 stopni dzisiaj.
    Moja praca polega na kręceniu się ze szklanka wody i staniu obok wiatraka… Nie mam siły nawet klikać dzisiaj 😂 a jeszcze na 15.30 mam paznokcie a na 18.40 ten monitoring, więc w domu o 20. Płakać się chce 👀🤣

O kurcze. Plus taki, że stylistka i lekarka zapewne mają klimę... :D

Dropsik, Zaczarowan lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucacie takie piękne paznokcie zawsze 😍 Ja nie chce przedłużać, a z kolei moje naturalne są takie mega brzydkie, bo mam malutką płytkę paznokcia, że nawet nie opłaca się ich malować 😭 Zazdroszczę wam tych paznokci!

Zaczarowan lubi tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elektro, na kolację dziś to jeszcze nie wiem, może kanapki po prostu,bo nawet nie mam ochoty jeść w te upał. Wczoraj za to cukinia faszerowana mięsem mielonym, mega pyszne! Sos do środka jakby bolognese.

elektro96 lubi tę wiadomość

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa to jestem ciekawa co wymyślisz! Oby dwie inspiracje fajne. Miałam kiedyś takie wtopione kwiatki. Ja zawsze mam ochotę jak idę do mojej stylistki powiedzieć, rób co chcesz 😂 Ale jeszcze nigdy nie zaryzykowałam 😂

Dropsik a używasz odżywek? Miałaś kiedyś przedłużane? Też nie każdy lubi nosić paznokcie. Ja kocham 😁 wolę paznokcie niż fryzurę i makijaż 😂

Prezesoowa lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lyiss, czy dzisiaj będzie dodany kolor serduszka przy terminie porodu na pierwszej stronie? 😁

Prezesoowa, elektro96, Liyss🧚🏻, Malinowysorbet, notsobadd, Zaczarowan, MummyYummy, Katsue, Pati2804 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2024, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Smażę właśnie naleśniki, bo na nic innego mnie dzisiaj nie stać, a poza tym lodówka świeci pustkami 🤣
    Muszę się wybrać do Biedry.
    Zjadłabym coś dobrego na kolację, ale nie mam pomysłu co tu zrobić… co proponujecie w taki upał ?

U nas będzie jajko sadzone i frytki, ale nie wiem czy na ten upał czegoś po prostu nie zamówimy, żeby się jeszcze nie dogrzewać :/

elektro96 lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Elektro a z czym te nalesy? 😁

Może na kolację lody 😂 a tak poważnie to może jakaś sałatka z fetą i warzywami 🥹

Ja kiedyś na ręcznym przejechałam tylko 1 km ale już miałam w głowie, że co te auto tak ciężko chodzi.

Za to mój mąż zawsze zostawia auto na 1 biegu a ja zawsze na luzie i ręczny. Nawet zimą jak są mega mrozy 😂
    Ja jak zwykle z cukrem, a mąż z dżemem, bo mama nam dała wczoraj taki domowy ze śliwek 😊
    Też właśnie myślę o jakiejś sałatce, bo w takiej temperaturze jakoś nie ma ochoty na konkrety…

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 10 lipca 2024, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Prezesowa to jestem ciekawa co wymyślisz! Oby dwie inspiracje fajne. Miałam kiedyś takie wtopione kwiatki. Ja zawsze mam ochotę jak idę do mojej stylistki powiedzieć, rób co chcesz 😂 Ale jeszcze nigdy nie zaryzykowałam 😂

Dropsik a używasz odżywek? Miałaś kiedyś przedłużane? Też nie każdy lubi nosić paznokcie. Ja kocham 😁 wolę paznokcie niż fryzurę i makijaż 😂

Miałam jedną taką stylistkę, której tak mówiłam i zawsze byłam zachwycona :D

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:

Ja nie cierpię mieć długich paznokci, więc ratowałaby mnie ładna długa płytka paznokcia 😂 Nie mam problemu z zapuszczaniem ich, bo nie łamią się ani nic, ale długość mi nie leży. Poza tym mam jakieś takie dziwne paznokcie, że one nie za bardzo tolerują cokolwiek, nie mam typowej alergii, ale ja przez cały okres noszenia hybrydy czy lakieru czy nawet odżywki czuję to coś. Nie umiem tego wytłumaczyć tak do końca,bo podobno inni tego nie czują, ale ja wiem, że coś na tych paznokciach jest i to nie boli tylko czuję, że noszę paznokcie 🙈🤣

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Taak, Dogi kładzie sie spać już na parkingu i śpi caaałąą droge. Ostatnio byliśmy w Lublinie i z powrotem, bo szwagier jechał po auto i go zawoziliśmy, od nas 400 km, czyli 800km w jeden dzień pyknęliśmy i spokojnie przespała :D
    Wow, super, że tak dobrze znosi podróż.
    Nasz pies niestety całą drogę siedzi i ziaje. Nie chce się w ogóle położyć, a o spaniu to już kompletnie nie ma mowy.
    Zawsze z chęcią wskakuje do samochodu i ogólnie jest grzeczny, no ale jakoś nie chce się zrelaksować 😁

34 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 10 lipca 2024, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne te pazurki wymyślacie ❤️ ja robię sobie sama hybrydę więc zawsze wjeżdża jakiś klasyk :p
    Nie mam siły funkcjonować dzisiaj, współczuję jak ktoś musi wychodzić z domu 😅 bylam właśnie z psem ale to byl turbo szybki spacerek xD a teraz leżę z lapkiem na nogach, wiatrak włączony i próbuje przetrwać 😅

Liyss czekam z niecierpliwością na Twoja wizytę 😁

A i dzisiaj nic nie gotuje, nie ma opcji że włączę kuchenkę albo piekarnik 🥵

Liyss🧚🏻, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik aaa pamiętam pisałaś już nam tutaj o tym, że czujesz, że masz coś na paznokciach. Ciekawe 😁 ja za to jak mi kosmetyczka nakleiła kępki rzęs to czułam je cały czas dopóki tego nie ściągnęłam 🙄 I szczerze wkurzające uczucie, więc jak Ty czujesz te paznokcie to nie dziwię się 😁

No dziewczyny, ja w sumie już mówiłam, że nie uwierzę w płeć dopóki nie urodzę 😂 Ale jak dziś lekarz potwierdzi to co 2 i 3 tyg temu było mówione to będzie serduszko 🩵 albo 🩷 🥹 Najwyżej po porodzie zmienimy 😂

Malinowysorbet, elektro96, Prezesoowa, Dropsik, Zaczarowan, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Wrzucacie takie piękne paznokcie zawsze 😍 Ja nie chce przedłużać, a z kolei moje naturalne są takie mega brzydkie, bo mam malutką płytkę paznokcia, że nawet nie opłaca się ich malować 😭 Zazdroszczę wam tych paznokci!

Ja bardzo długo obgryzałam paznokcie. I miałam okropną płytkę, tzw. łopaty 😂 krótkie i szerokie…
    Jak pierwszy raz poszłam do dziewczyny, do której chodzę teraz cały czas to mi powiedziała że to uratuje i wyprowadzi mi je tak, że jeszcze będą mi zazdrościć.
    Se myślę „ta jasne, no już” 😂 i skubana miała rację, po półtora roku wyglądają jak paznokcie zupełnie innej osoby. Ona nawet nazywa czasem co mi się tam wydłużyło, a co urosło i co się zmieniło ale ja nie koduje tych nazw xD W każdym razie dlatego teraz ufam tylko jej i modle się, żeby się nie wyprowadziła nigdzie 🙈

Także @Dropsik, dobra stylistka i ogarnie wszystko. A długich też nie cierpię, bo przy klikaniu w klawiaturę jest masakra, więc też takie max 2 mm za opuszek a jak odrastają to odliczanie do wizyty. Terminy wizyt mam zaklepane do marca 2025 😂

Dropsik, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Dropsik aaa pamiętam pisałaś już nam tutaj o tym, że czujesz, że masz coś na paznokciach. Ciekawe 😁 ja za to jak mi kosmetyczka nakleiła kępki rzęs to czułam je cały czas dopóki tego nie ściągnęłam 🙄 I szczerze wkurzające uczucie, więc jak Ty czujesz te paznokcie to nie dziwię się 😁

No dziewczyny, ja w sumie już mówiłam, że nie uwierzę w płeć dopóki nie urodzę 😂 Ale jak dziś lekarz potwierdzi to co 2 i 3 tyg temu było mówione to będzie serduszko 🩵 albo 🩷 🥹 Najwyżej po porodzie zmienimy 😂

No baaaardzo jestem ciekawa kto tam u Ciebie mieszka 🥰👀

Prezesoowa, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:

No to czekamy z niecierpliwością 🤪
    To co? Obstawiamy?
    Ja stawiam na 🩷

Dropsik, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

34 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 10 lipca 2024, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:

Jejku.. u mnie to samo 😂🙁 wiec dziewczynki, chwalcie się ile wlezie 😘

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    To co? Obstawiamy?
    Ja stawiam na 🩷
    +1 😂

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obstawiam dziewczynkę 🤩

Liyss🧚🏻, elektro96 lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • grazka0022 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    +1 😂

Ja 🩵

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Malinowysorbet Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    To co? Obstawiamy?
    Ja stawiam na 🩷
    Ja obstawiam 🩵 😁

grazka0022, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
‹‹ 1329 1330 1331 1332 1333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ