Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Zaczarowan wrote:Wiesz co.. nawet głowy nie miałam 😂 ale może i by pomogło 😘. Siedziałam sobie i wzdychałam. No i niestety mam hemoroidy.. ale dobra już koniec 😂😂
Mnie podczas karmienia piersią jeszcze zaparcia nawiedzały, może i bardziej niż w ciąży niestety
Od razu sprzedam tipa porodowego dla brzuchatek,którego dostałam od innej dziewczyny po porodzie 😁 Po naturalnym porodzie, szczególnie jak jest jakiś uraz krocza ma się dość dużą barierę czy opór przed zrobieniem 💩🙈 I ta dziewczyna poleciła mi kupić preparaty typu: Forlax i po porodzie pić dużo wody (wiadomo), ale też pić wg ulotki ten lek. Naprawdę bardzo poprawia komfort wypróżnienia, idzie lekko, ale nie jest to w żadnym wypadku biegunka. Mięśnie nie muszą aż tak mocno pracować, nie ma takiego mocnego napięcia brzucha. A po porodzie te mięśnie mogą być trochę zmęczone, krocze jest opuchnięte, podrażnione i ostatnie o czym się marzy to cisnąć dwójkę 🤣 Koniec spamu 😜Prezesoowa, Malinowysorbet, Zaczarowan, PaulaG, Vienna, MummyYummy, Gregorka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny 😘
Paima, Liyss kciuki za wizyty ✊🍀😘
Prezesoowa 🫂😘✊
Vienna przykro mi kochana ale ja też uważam że lepiej wiedzieć.. 🥺🫂😘
Ja z rana tak na szybko bo MUSZE jechać na zakupy a upał jest straszny i z każdą minuta coraz gorzej więc pędzę i odezwę się po zakupach czy w ogóle żyje xd 😅🙈
Mimo wszystko miłego dnia 🌞🍀
P.s. obyśmy nie padły jak muchy od tej gorączki.. 🥵
Zaczarowana mi pomogły probiotyki , rano sanprobi ibs 1x i po południu dicoflor/loggic 60 1x . 🙂 nie mam już problemów ani z zaparciami ani z biegunkami xdWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2024, 10:04
Prezesoowa, Dropsik, Zaczarowan, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Zaczarowana mi pomogły probiotyki , rano sanprobi ibs 1x i po południu dicoflor/loggic 60 1x . 🙂 nie mam już problemów ani z zaparciami ani z biegunkami xd
Zaczarowan, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Nic co ludzkie nie jest nam obce
Myślę, że w ciąży taki specyfik można - mój teść ma spore problemy właśnie z zaparciami i on śliwki suszone zalewa połową szklanki ciepłej wody i odstawia na noc. Rano to wypija albo blenduje i takim "sosikiem" polewa owsiankę i wszystko mu się uregulowało
A na hemoroidy to wiem, że dobra jest kora dębu, ale nie wiem czy w ciąży można..
Dziękuje, spróbuje ❤️
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Prezesowa ale Ty masz przeboje w tej pracy 🙈 a ta sukienka, bardzo dobre nastawienie 😁
Zaczarowana o kurde współczuję, dziewczyny w sumie już porządziły. Ja ode mnie dodam, że może przemycić trochę błonnika w jedzeniu 😁
Vienna 🫂🫂
Ja właśnie włączyłam wiatrak, od razu lepsze powietrze 😂Prezesoowa, Vienna lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
U mnie nie ma czym się chwalić, bo brzuch jagodziankowy, dla tych co jak ja zapomniały, że to już sezon, wysyłam poczęstunek 😅😉
Vienka, 🫂 💔
Zaczarowana, to jest masakra 🤦♀️ Ja już sobie pomagam Melilax wlewką, bo bym utknęła 🫣 A jak Twoja tarczyca? Dobre masz wyniki?Prezesoowa, Leśneintro, Liyss🧚🏻, elektro96, Malinowysorbet, Dropsik, Vienna, MummyYummy, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.! -
Dziewczyny czy przed porodem lewatywa to mus?🙄🙈
Zbuntowana lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Hej, czytam i rozdaje lajki, ale dzisiaj totalnie nie mój dzień…
Obudziłam się z bólem głowy, więc od rana dogorywam przy wiatraku na kanapie… 😵💫34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
-
Prezesoowa wrote:Zmiana klimatu?
Jestem migrenowcem, więc podróż, wysokie temperatury, zmiana klimatu, jeszcze do tego dłużej dzisiaj pospałam… i tak wyszło 😁34 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
NieStart starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
A gdzie nasza Katsue? Sprawdziłam, że na wykresie tempka znowu do góry. Czy będzie sikane jednak ? 😊34 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Dropsik wrote:Mi po porodzie to pomogło bardzo bardzo, mimo że nie wierzyłam, że jakieś tam ziółka pomogą: Aboca NeoFitoroiD maść doodbytnicza na hemoroidy. Koleżanka, która w aptece pracuje poleciła i słusznie. Wg ulotki można w ciąży.
Mnie podczas karmienia piersią jeszcze zaparcia nawiedzały, może i bardziej niż w ciąży niestety
Od razu sprzedam tipa porodowego dla brzuchatek,którego dostałam od innej dziewczyny po porodzie 😁 Po naturalnym porodzie, szczególnie jak jest jakiś uraz krocza ma się dość dużą barierę czy opór przed zrobieniem 💩🙈 I ta dziewczyna poleciła mi kupić preparaty typu: Forlax i po porodzie pić dużo wody (wiadomo), ale też pić wg ulotki ten lek. Naprawdę bardzo poprawia komfort wypróżnienia, idzie lekko, ale nie jest to w żadnym wypadku biegunka. Mięśnie nie muszą aż tak mocno pracować, nie ma takiego mocnego napięcia brzucha. A po porodzie te mięśnie mogą być trochę zmęczone, krocze jest opuchnięte, podrażnione i ostatnie o czym się marzy to cisnąć dwójkę 🤣 Koniec spamu 😜
To są bardzo ważne rady!
Ja co prawda dwa porody bez problemów z kroczem ale nie wiadomo co bedzie w trzecim z dużym dzieckiem na cukrzycy..... zapisuję!🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.
28cs - 05.2018 👱♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0
1 cs - 09.2019👱♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4
6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2 -
Liyss🧚🏻 wrote:Dziewczyny czy przed porodem lewatywa to mus?🙄🙈
Nie. Ja w 1 nie miałam. W 2 miałam żeby akcja ruszyła. Lewatywa obrzydliwa rzecz... ale przynajmniej się nie zesrałam na łóżku 🤣Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.
28cs - 05.2018 👱♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0
1 cs - 09.2019👱♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4
6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2 -
ultramaryna_ wrote:
Zaczarowana, to jest masakra 🤦♀️ Ja już sobie pomagam Melilax wlewką, bo bym utknęła 🫣 A jak Twoja tarczyca? Dobre masz wyniki?
O kurde, czyli rozumiesz ten ból…a od kiedy bujasz się z zaparciami?
(🫂 Wiesz co dobre mam wyniki, ostatnio robiłam pod koniec maja, ale może zrobię jakoś na dniach.. 😂🤔