X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2024, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Dzień dobry 🌼
    U mnie właśnie zaczęło się krwawienie i to od razu z grubej rury. Jestem trochę w szoku, bo małpa przyszła dokładnie o czasie.... Gdybym nie robiła testu to nawet bym nie wiedziała. Ale czy wolałabym nie wiedzieć? Oboje z mężem uważamy że lepiej wiedzieć mimo że to boli 💔🥺
    Więc zaczynamy nowy cykl. Akurat skończy mi się okres i w przyszłym tygodniu będę już u siebie i pójdę na wizytę do swojej lekarki i będziemy myśleć co dalej 🥲

Kochana bardzo mocno Cię przytulam :*

Ja też uważam, że lepiej wiedzieć, mimo, że boli...
    Czekamy z Wami na wizytę i dalsze kroki :*

Vienna lubi tę wiadomość

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @viena nie wiem co powiedzieć, ale chyba to dobrze w niedobrym, że tak szybko przyszło krwawienie i możesz zacząć nowy cykl 🫂

Po drodze do pracy to dziś płynęłam, ale mamy w biurze klimę, także przede mną 8h komfortu 🌊

Vienna lubi tę wiadomość

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Dzień dobry 🌼
    U mnie właśnie zaczęło się krwawienie i to od razu z grubej rury. Jestem trochę w szoku, bo małpa przyszła dokładnie o czasie.... Gdybym nie robiła testu to nawet bym nie wiedziała. Ale czy wolałabym nie wiedzieć? Oboje z mężem uważamy że lepiej wiedzieć mimo że to boli 💔🥺
    Więc zaczynamy nowy cykl. Akurat skończy mi się okres i w przyszłym tygodniu będę już u siebie i pójdę na wizytę do swojej lekarki i będziemy myśleć co dalej 🥲
    Dzien dobry przytulam...

Vienna lubi tę wiadomość

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dzień dobry 🍀

Nie potrafię spać na tym gorącu.. 23 stopnie w nocy przy takiej wilgoci to lekka przesada.

Pękłam wczoraj do męża i sobie popłakałam, a dziś zaczynam nowy dzień. Zakładam najbardziej żółtą sukienkę jaką mam i będę emanować dobrą energią, niech te gnoje giną :P co nie zmienia faktu, że od środka się gotuję 🤬

Zimozielona - gratulacje 🍀 zrobisz oczywiście jak uważasz, ale skoro lekarz zaleca zwolnić to może warto wziąć to pod uwagę?

Notsobadd - mam klienta, który nie mógł mieć z żoną dzieci i adoptowali rodzeństwo- trójkę dzieciaków. Zaraz po całej procedurze zaliczyli „wpadkę”. Teraz już mają pięcioro 😊

Dzisiaj 🚂 jedzie do Paimy i do Lyiss 😍 będziemy oglądać bobasy ♥️
    Dzien dobry Prezesowa twoja sukienka napewno jest dziś dobrym rozwiązaniem niech widzą że cię nie złamią... tak trzymaj... a jutro krwista czerwień niech im da po oczach

Prezesoowa, Gregorka lubią tę wiadomość

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2024, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbuntowana wrote:
    Dzien dobry Prezesowa twoja sukienka napewno jest dziś dobrym rozwiązaniem niech widzą że cię nie złamią... tak trzymaj... a jutro krwista czerwień niech im da po oczach

Bardzo dobry pomysł :D na jutro wyprasuję krwistą czerwień :D

Dropsik lubi tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej! Taka przygoda mnie spotkała w nocy, ostatnio niestety, ale mam zaparcia.. kolejny piękny objaw 😂 jest to w pełni fizjologiczne, ale kuźwa.. bolesne i nieprzyjemne po prostu. O 3 wstałam na siku, okazało się, że te drugie tez.. z 20 minut siedziałam w łazience -.- ((sorry jak kogoś obrzydziłam xd))

Dziewczynki powodzenia na wizytach, już się nie mogę doczekać waszych bobasów 😘😘

Prezi niezły sen… 😂🤔

Prezesoowa, Malinowysorbet, Pati2804, MummyYummy, Gregorka lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Vienna przytulam mocno. Wiem, że to boli ale chyba lepiej wiedzieć i postarać się znaleźć przyczynę i wesprzeć organizm. 🫂🫂

Vienna lubi tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O której Paima ma wizytę? 🤔

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2024, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Hej, hej! Taka przygoda mnie spotkała w nocy, ostatnio niestety, ale mam zaparcia.. kolejny piękny objaw 😂 jest to w pełni fizjologiczne, ale kuźwa.. bolesne i nieprzyjemne po prostu. O 3 wstałam na siku, okazało się, że te drugie tez.. z 20 minut siedziałam w łazience -.- ((sorry jak kogoś obrzydziłam xd))

Dziewczynki powodzenia na wizytach, już się nie mogę doczekać waszych bobasów 😘😘

Prezi niezły sen… 😂🤔

Biedna :( próbowałaś ciepłej wody i tych innych naturalnych sposobów?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2024, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    O której Paima ma wizytę? 🤔

Nie wiem, mogłam przegapić, a mogła też nie podać i nie dopytałam :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2024, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dowiedziałam się właśnie, że ma być u nas w firmie reorganizacja, na której oczywiście mój dział straci najwięcej. Właśnie namawiam męża, żeby mnie do swojej firmy zatrudnił :P

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Dzień dobry 🌼

Jejku.. mimo że jest to za Tobą, to jest to bardzo bolesne.. :( Kochana.. przytulam cię tak mocno, jak potrafię.. Jesteście przesilni z mężem, trzymaj się kochana.. 🫂

Vienna lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:

Prezi niezły sen… 😂🤔

Nie przysypiałaś na kibelku o takiej nieludzkiej porze? 🤪

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dowiedziałam się właśnie, że ma być u nas w firmie reorganizacja, na której oczywiście mój dział straci najwięcej. Właśnie namawiam męża, żeby mnie do swojej firmy zatrudnił :P

To są chyba naprawdę jakieś znaki dla Ciebie, żebyś uciekała… 🙈

Prezesoowa, Malinowysorbet, grazka0022, MummyYummy, Gregorka lubią tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Biedna :( próbowałaś ciepłej wody i tych innych naturalnych sposobów?

Wiesz co.. nawet głowy nie miałam 😂 ale może i by pomogło 😘. Siedziałam sobie i wzdychałam. No i niestety mam hemoroidy.. ale dobra już koniec 😂😂

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Dzień dobry 🌼

Przytulam mocno 🥹💔
    Właśnie przy ciążach biochemicznych najgorsze (a może „najlepsze”) jest to, że zazwyczaj kobiety o nich nie wiedzą, bo po prostu dostają miesiączke w terminie.
    Myślę, że to mimo wszystko dobrze, że ją wyłapałaś, zawsze to kolejny kamyczek do dalszej diagnostyki jeśli będzie potrzebna..

Prezesoowa, Vienna lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna, przytulam Cię mocno dzisiaj. Mimo bólu , myślę, że lepiej wiedzieć🥺 Jest ten szczęśliwy kropek coraz bliżej was i w końcu do was trafi 🤞

Prezesowa, coraz weselej 🙃

Prezesoowa, Vienna, Gregorka lubią tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2024, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

A rozmawiałaś już tak oficjalnie z szefem czy gwiazdką aka księgową?

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2024, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Wiesz co.. nawet głowy nie miałam 😂 ale może i by pomogło 😘. Siedziałam sobie i wzdychałam. No i niestety mam hemoroidy.. ale dobra już koniec 😂😂

Nic co ludzkie nie jest nam obce :)

Myślę, że w ciąży taki specyfik można - mój teść ma spore problemy właśnie z zaparciami i on śliwki suszone zalewa połową szklanki ciepłej wody i odstawia na noc. Rano to wypija albo blenduje i takim "sosikiem" polewa owsiankę i wszystko mu się uregulowało :)

A na hemoroidy to wiem, że dobra jest kora dębu, ale nie wiem czy w ciąży można..

Zaczarowan lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2024, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    A rozmawiałaś już tak oficjalnie z szefem czy gwiazdką aka księgową?

Nie. Szef mnie unika jak diabeł wody święconej. Księgowa też się nie odzywa. Ja nie wychodzę z inicjatywą do rozmów, bo wyraźnie w mailu napisałam, że cała korespondencja dot. sprawy mojego wynagrodzenia będzie prowadzona w formie pisemnej.
    Skontaktowałam się z kancelarią prawną, która specjalizuje się w prawie pracy i mi podali, jakie dokumenty będą ode mnie potrzebować w przypadku konsultacji, więc dziś nie ma ani gwiazdy ani szefa, ale jak wrócą to będzie na nich czekał soczysty mail z listą dokumentów, które mają mi wysłać :P

Dropsik, notsobadd, Zaczarowan, MummyYummy, Gregorka, Zbuntowana lubią tę wiadomość

‹‹ 1326 1327 1328 1329 1330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ