Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas przechodzi właśnie jakaś dziwna burza...
Wieje, leje, przestaje i znowu zaczyna.
Od kaszlu (alergia) boli mnie brzuch, bo cały się spina.
A małolata skrzyczała mnie właśnie z tekstem "bo Ty mnie nie rozumiesz" 🙄
Jak żyć... 🙈 -
Prezesowa, jeśli potrzebujesz chwili oddechu, odpoczynku od nas to jest zrozumiałe.
Nawet jeśli to ma być dłuższa chwila.
Ale mam ogromną nadzieję, że jeszcze to sobie poukładasz w głowie i zostaniesz z nami, wrócisz jak to było? Do porodu trzeciego dziecka razem… 🥹elektro96, Zbuntowana, Suzie, Dropsik, Gregorka, Katsue, NiedoszlaWielodzietna, Vienna lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Prezesowa, jeśli potrzebujesz chwili oddechu, odpoczynku od nas to jest zrozumiałe.
Nawet jeśli to ma być dłuższa chwila.
Ale mam ogromną nadzieję, że jeszcze to sobie poukładasz w głowie i zostaniesz z nami, wrócisz jak to było? Do porodu trzeciego dziecka razem… 🥹MummyYummy, Liyss🧚🏻, Speranza :), Gregorka lubią tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Z plusów dzisiejszego dnia, gin u której byłam w diagnozie wpisała mi, że ciąża potwierdzona. Na tej podstawie napisałam do położnej i dostałam skierowanie na chyba cały pakiet badań ciążowych. Chociaż tyle dobrego...
MummyYummy, elektro96, Liyss🧚🏻, Paima, Zbuntowana, Leśneintro, Suzie, notsobadd, Speranza :), Dropsik, Gregorka, Katsue, Pati2804, Zaczarowan, Vienna lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Prezesowa nie wiem co się wydarzyło że nadle się z nami zegnasz... rozumiem czasem potrzeba się wyciszyć ale proszę wróć do nas ....mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Malinowysorbet wrote:Z plusów dzisiejszego dnia, gin u której byłam w diagnozie wpisała mi, że ciąża potwierdzona. Na tej podstawie napisałam do położnej i dostałam skierowanie na chyba cały pakiet badań ciążowych. Chociaż tyle dobrego...
Zawsze to kilka stów do przodu 👍Malinowysorbet lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Dziewczyny, chciałam Wam podziękować za te wspólne kilka miesięcy - nie było lekko, ale było warto. Dziękuję za okazanie wsparcie, za pomoc, za wspólny śmiech i łzy. Na mnie już czas
Odezwę się po mojej wizycie, żeby w pewien sposób domknąć moją historię.
Mam nadzieję, że któraś z Was przejmie prowadzenie "pierwszego" postu, ja swój chętnie usunę, żeby zrobić Wam miejsce.
Każdej z Was z osobna życzę wszystkiego, co najlepsze - spełnienia wszystkich marzeń, a głównie tego, które Was tu sprowadziło. Trzymam za Was kciuki.
Powodzenia Trzymajcie się🤞
Halo, co to ma być?!👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
Nie było mnie wieczór, przyszłym zerknąć co tam, a tutaj takie coś.
Rozumiem potrzebę odpoczynku, wyciszenia się, "urlopu" od wątku, ale nie takiego znikania bez wyjaśnień 🫣
Cokolwiek się stało, wspieramy Cię, ale nie zostawiaj nas na zawsze 😭notsobadd, Speranza :), Dropsik, elektro96, Gregorka, Malinowysorbet, Katsue, Leśneintro, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
Zareagowałyśmy mega emocjonalnie 🥺 Aż mnie to wzrusza jak ta nasza forumowa społeczność jest dla nas ważna 😢
Suzie, elektro96, Gregorka, NiedoszlaWielodzietna, Pati2804, Zaczarowan, notsobadd, Speranza :), Malinowysorbet, Zbuntowana, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Speranza :) wrote:PaulaG rozwaliła mnie Twoja wizyta 🤣 W jakim Ty kraju jesteś? Brzmi to trochę po afrykańsku (choć nie chce obrażać Afryki). Myślałam, że nasz służba zdrowia jest do bani, ale o sikaniu do kubeczka w gabinecie w życiu nie słyszałam 🤣🤣🤣
Żeby nie było to sikałam w wc oczywiście obok gabinetu 🤣
Irlandia. Zacofane jak UK. Ciekawe czym mnie zaskoczą w szpitalu.
Ostatnio byłam u dentysty z Niko i na przeciwko byl szpital taki MEGA MÓWIĄ boski cudowny... a wygladał jak ten opuszczony z horrorów.. Także może być ciekawie...🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
💊 euthyrox, bisocard, insulina, acard, clexane
23.01 doppler
30.01 skan+ diablo
13.02 skan
16.02 🏥 wywołanie porodu
[/url] -
Dropsik wrote:Zareagowałyśmy mega emocjonalnie 🥺 Aż mnie to wzrusza jak ta nasza forumowa społeczność jest dla nas ważna 😢
Pisałaś, że w pierwszej ciąży miała babeczki ciężarne, w drugiej masz nas 🥹Speranza :), Dropsik lubią tę wiadomość
👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
Prezesoowa rozumiem..... ale bardzo mi przykro... jak bedziesz chciała coś cokowiek za jakiś czas... przytulam Cię mocno....🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
💊 euthyrox, bisocard, insulina, acard, clexane
23.01 doppler
30.01 skan+ diablo
13.02 skan
16.02 🏥 wywołanie porodu
[/url] -
Ja ,żeby odgruzować głowę włączyłam film na netflixie jakiś tam , ale i tak cały wieczór myślę co mogło się stać.. 🥺 to takie smutne jak ktoś odchodzi stąd.. tak samo Coffee też nie ma , ehh
elektro96, Suzie, grazka0022, Dropsik, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Co tu się dzieje… nie było mnie dobre kilka godzin, a tu coś takiego..
Grażka bardzo współczuje sytuacji, w której się znalazłaś 🫂🫂☹️
Prezesowa nie wierzę.. wróć do nas jak odpoczniesz 🙁 jejku.. aż ciężko mi to przyjąć do wiadomości..Speranza :) lubi tę wiadomość
-
Kurcze, nawet ja czytając tylko cały czas nie wiem co mam napisać. Jestem z szokowana.
Cokolwiek się wydarzyło i jeśli to czytasz Prezesowa... jesteśmy tu wszystkie, te mniej aktywne, te nie wychylające się i te które cały czas są. Czekamy 🫂🫂Suzie lubi tę wiadomość
PCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - połowa lutego
🔹️wizyta u drugiego ginekologa od problemów z płodnością pod koniec stycznia (druga opinia)
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Ciężko będzie ale idę spać, mam nadzieję że jutro będzie lepszy dzień dla nas tutaj wszystkich.. 😘 dobranoc dziewczyny 😘 ściskam mocno wszystkie 🫂🍀 rano oczywiście trzymam kciuki Vienna za usg ✊😘🍀
Vienna, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
grazka0022 wrote:A ja dzisiaj jestem wściekła, chcą mi zabrać tydzień urlopu, całkowicie nie z mojej winy bo na mój termin wpisał się też kierownik i nie chce przyznać się do winy. Byłam bardzo asertywna i nie wyraziłam zgody, ale podejrzewam że umowa we wrześniu pójdzie się walić. A akurat wtedy mam klinikę w czwartek, wiec w piątek i tak chciałam mieć wolne, a w poniedziałek chciałam iść jeszcze zrobić jedno pobranie krwii. Za 3 dni mam urlop a normalnie płakać mi się chce. Nie chcę tam jutro iść. Namawiali mnie słuchajcie godzinę, żebym jednak przyszła. Ale ja jestem wrakiem, muszę odpocząć. Jeszcze gdyby to było z mojej winy to okej, ale przecież wiadomo kierownik się nie przyzna nie…
No i nie chce iść na tydzień urlopu, potem przyjść na 3 dni, a potem znowu iść na 2 dni urlopu. Bo kiedy wezmę te 3 dni? Plus nie będę miała ciągłości 14 dni. Tak się cieszyłam na ten urlop, a teraz… Mam dość tej roboty
To są jakieś jaja... Ludzie nie bez powodu planują urlop wcześniej. Uciekaj stamtąd...👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
Hmmm… nie ma kto dzisiaj odpalić pociągu.
Ale musimy zmierzać dzisiaj na USG z Vienką naszą smutną ciuchcią… 🚂 Kciuki @Vienna 🤞🏻:*
Ja chciałam tylko zaraportować, że prądu nie ma i nie będzie 😂 Niestety duża część pomorskiego oberwała i mają pełno roboty. A nasze uszkodzenie jest bardzo duże, więc prąd mogę zobaczyć za kilka dni. Nie chcecie mi trochę przesłać przez paczkomat? 🤭Vienna, Dropsik, PaulaG, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻