Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry dziewczyny 😘
Vienna ale cyrk .. jak ja kocham takie wpychanie się przed kolejkę...🤬 wrrr.. dobrze że na usg czyściutko! 🥰
Suzie cieszę się że zaczynasz nowy cykl 😊✊🍀
Apropo wybudzania , ja też ostatnio mam problemy, nie mogę zasnąć, w nocy kilka razy się budzę a to siku, a to pić , a to za gorąco.. 🙈 to już tak będzie do końca? 😳🤦♀️
Dziś melduje kolejny dzień relaksowania się po tym maratonie 🥰 kto dziś odpoczywa razem ze mną? 😁
Zaraz wstaje na kawę bo śniadanie zjadłam w łóżku 🤭
Miłego dnia 🌞😘Vienna, Paima lubią tę wiadomość
-
Vienna wrote:Laski mówię Wam ale parodia 😆 Przychodzę na rejestrację, mówię że byłam umówiona na usg piersi, a babeczka taka zdziwiona "ale my nie robimy usg piersi" 🤣 pokazuje jej karteczkę, że jestem umówiona. Ona sprawdza na swojej liście i no faktycznie jestem wpisana i jest wpisane usg piersi. Dzwoni do lekarki, lekarka powiedziała że zrobi mi to usg 🤣 Parooodia. Jeszcze jestem umówiona na godzinę, widziałam na jej liście że jestem na 3 pozycji, a idę pod gabinet a tam 7 osób przede mną 😦 Także sobie poczekam 🫠03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Suzie wrote:Dziewczyny, próbuję umówić się na monitoring. Niestety nie wiem, kiedy będzie potencjalna owulacja. Zwyle była w przedziale 18-22 dc. Czy jak pójdę w 15 dc to jest szansa, że byłoby coś widać jakby owu miała być w 22dc?
Edit: potem w 20dc mam wizytę u tego specjalisty od PCOS w razie czego -
Suzie wrote:Dziewczyny, próbuję umówić się na monitoring. Niestety nie wiem, kiedy będzie potencjalna owulacja. Zwyle była w przedziale 18-22 dc. Czy jak pójdę w 15 dc to jest szansa, że byłoby coś widać jakby owu miała być w 22dc?
Edit: potem w 20dc mam wizytę u tego specjalisty od PCOS w razie czego
Hmm.. szczerze mówiąc im bliżej potencjalnej owulacji tym lepiej, a na taki podgląd jajeczka 15 styknie, ale jakbyś miała możliwość np. 17/18 to byłoby najlepiej, biorąc pod uwagę że kolejne USG prawdopobnie będzie robione 20dcGregorka lubi tę wiadomość
-
Paima współczuję alergii.. zupełnie nie wiem co doradzić bo u mnie to jedynie pieczenie oczu i katar delikatny a tak to jest w miarę spokojnie, do przeżycia.. 🥺 Jak sobie radzisz ? 🫂😘
-
Zaczarowan wrote:Hmm.. szczerze mówiąc im bliżej potencjalnej owulacji tym lepiej, a na taki podgląd jajeczka 15 styknie, ale jakbyś miała możliwość np. 17/18 to byłoby najlepiej, biorąc pod uwagę że kolejne USG prawdopobnie będzie robione 20dc
Tylko 17dc to będzie piątek, a nie mam możliwości wtedy iść, a potem to już sobota. Gdybym miała regularne cykle byłoby łatwiej ustalić... 😒Zaczarowan lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
A z drugiej strony się boję, że jak umówię się na 17dc to będzie za późno jak mi się cykl z dupy skróci xD
#trudnesprawy👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
Suzie wrote:Tylko 17dc to będzie piątek, a nie mam możliwości wtedy iść, a potem to już sobota. Gdybym miała regularne cykle byłoby łatwiej ustalić... 😒
O zaczeła się małpa! Nie zauważyłam, super, cieszę się Chociaż z małpy nie powinnam sie cieszyć, ale wiesz jak jest, sama to przeszłam miesiac temuStart starania: Marzec 2024
11 cs
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
26.01 - testowanie - ❄️
🔜
10.02 - drożność
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Pati2804 wrote:A może jak pójdziesz 15 dc I będzie jeszcze za wcześnie to wciśnie Cię na dodatkową wizytę jeszcze za 3 dni np ? 🤔
Na razie chciałam sprawdzić czy w ogóle mam... Zobaczę, niech dostanie 15dc.
A w ogóle mnie zabijecie, bo to w luxmedzie, ale znalazłam kogoś ogarniętego tam, więc mam nadzieję, że chociaż będzie miły. xD A jak nie to w 20dc specjalista od pcos i pewnie on od kolejnych cykli będzie mi robil monitoring.Zaczarowan, Pati2804, Gregorka lubią tę wiadomość
👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
Zbuntowana wrote:Przepraszam ze zapytam hakue masz objawy i cały czas?
Cały czas to nie, są lepsze i gorsze dni.
Ale standard alergiczny, swędzące oczy, zapchany nos i kaszel.
Niby mam lek, który można bezpiecznie w ciąży ale do nosa najlepiej działają spraye typu Otrivin, a są one zakazane niestety przez tą ksylometacoś.
A czemu pytasz? Też źle się czujesz? -
Suzie wrote:Na razie chciałam sprawdzić czy w ogóle mam... Zobaczę, niech dostanie 15dc.
A w ogóle mnie zabijecie, bo to w luxmedzie, ale znalazłam kogoś ogarniętego tam, więc mam nadzieję, że chociaż będzie miły. xD A jak nie to w 20dc specjalista od pcos i pewnie on od kolejnych cykli będzie mi robil monitoring.
Na tym sprzęcie nie licz na za dużo 😂Malinowysorbet lubi tę wiadomość
-
Notsobadd, strasznie mi przykro, że tyle na Ciebie spadło, aż dziw bierze, że ta pogoda uderzyła akurat w Twoje rejony 🥺🥲 macie jakieś powerbanki do telefonów? 😉
Suzie, super wiadomość 🤞🥳 Teraz tylko monitoring, ja bym poszła w 15dc, najwyżej kilka dni później też podejdziesz 😉
Vienna, ale fajnie sobie z nimi poradziłaś 👏🤣 i grunt, że wyniki ok 🤞Vienna lubi tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
17.12. 2600g córci 🥰 (34+2)
30.12. 2725g, KTG 👌 (36+2)
7.01. 2900g, KTG 👌 (37+3)
🩺 13.01.
-
Zaczarowan wrote:Na tym sprzęcie nie licz na za dużo 😂
Jak ma nie być nic widać to wolę zapłacić 0 zł niż 150 xdDropsik, Zaczarowan lubią tę wiadomość
👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
Paima wrote:Cały czas to nie, są lepsze i gorsze dni.
Ale standard alergiczny, swędzące oczy, zapchany nos i kaszel.
Niby mam lek, który można bezpiecznie w ciąży ale do nosa najlepiej działają spraye typu Otrivin, a są one zakazane niestety przez tą ksylometacoś.
A czemu pytasz? Też źle się czujesz?mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Dzięki dziewczyny, staram się nie narzekać, byle by przetrwać zbiory, sezon kombajnów i powinno oddychać się lżej 😄 jeszcze trochę.
Ale z pozytywów , to dziś pogoda całkiem fajna, nie ma upału.
Idziemy później na spacer, na kawę i lody.
Pati prawidłowo, że w końcu odpoczywasz, bo też trzeba w końcu odpocząć!
Ja mam taki plan na jutro.
Mała do przedszkola, a ja w łóżku i nic nie będę robić 😄
No może tylko zakupy online 😂Pati2804, Speranza :) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dobra, niech zostanie ten 31.07 w Luxmedzie. Zwłaszcza, że i tak nie mam pewności czy wtedy coś będzie.👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
@Vienna ale cyrk… ludzie chyba sobie dla relaksu przychodzą w tych kolejkach posiedzieć 🙈
@Suzie no nareszcie przyszła paskuda! Myślę, że najlepiej byłoby iść właśnie w tym 17 dc, ale rozumiem że to może być problematyczne. Myślę, że w 15 już powinno być widać czy coś się zaczyna dziać na jajniku.
@ultramaryna powerbanki są, ale już wzięłam ładowarki i cały sprzęt do pracy i lecę z ładowankiem 😎Zaczarowan, Vienna, MummyYummy, Gregorka lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Zbuntowana wrote:Pytam bo mój synuś narazid ma niezidentyfikowana alergie albo ma uczulenie na policzkach albo czasem woda z nosa
A ile ma lat?
Często u małych dzieci w ogóle nie wychodzi nic z testów alergicznych.
Dopiero po kilku latach (5/6lat) coś zaczyna się pojawiać.
Jak woda z noska to może tak być, że alergia.
A na policzkach to musiałabyś poobserwować, czy to jakieś owoce, warzywa czy właśnie tylko w sezonie wakacyjnym coś się dzieje. -
notsobadd wrote:@Vienna ale cyrk… ludzie chyba sobie dla relaksu przychodzą w tych kolejkach posiedzieć 🙈
@Suzie no nareszcie przyszła paskuda! Myślę, że najlepiej byłoby iść właśnie w tym 17 dc, ale rozumiem że to może być problematyczne. Myślę, że w 15 już powinno być widać czy coś się zaczyna dziać na jajniku.
@ultramaryna powerbanki są, ale już wzięłam ładowarki i cały sprzęt do pracy i lecę z ładowankiem 😎
Najwyżej w poniedziałek ten drugi lekarz mi powie, że owu już była. W tym cyklu i tak mam luz, a w drugim będę mieć przerwę, więc nie będę się spinać, że nie zdążyłam czy coś.
I na pewno mu powiem o plamieniach i tych cyklach, może dostanę luteinę normalną albo coś, jeśli mam niedomogę.
I tak na razie sprawdzam, czy ja w ogóle mam owu 😓Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2024, 09:26
👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi