Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Suzie, to tak zrób. W 15dc już coś będzie widać gdyby miała być owulacja. Potem w 20dc jak będziesz przy okazji to będziesz widziała czy jest po czy przed i albo koniec tematu albo jeszcze raz pójdziesz No czasem się nie uda inaczej przez to, że tak w tygodniu wypada.
Paima, ja też alergik, ale dzięki tym deszczom co jakiś czas to da się żyć. Miałam dwa tygodnie takie ciężkie w czerwcu i ratowałam się tabletkami i sterydem do nosa. No trudno, 10dni mniej więc musiałam, bo z kolei od smarkania moje mięśnie brzucha dostały strasznie w kość. Całe podbrzusze aż pracowało i też się źle przez to czułam i martwiłam czy czegoś sobie nie zrobię od tego smarkania milion razy dziennie 🙃
Pati, takie noce mi się zdarzają teraz coraz częściej. Ale nie musi tak być, chyba to indywidualna sprawa. Chyba u mnie organizm już się przygotuje na dziecko i potem będzie mnie wybudzało każde steknięcie małej. Ale jak już byłam mega mega zmęczona po kilku takich nocach to miałam potem nockę, że spałam jak zabita 😂 Dzisiaj, mimo że synek śpi u siebie w pokoju to też potrafię się obudzić, bo kaszlnie przez sen albo się głośniej poruszy 🥴 Dlatego nie mogę spać z nim w pokoju, bo mam nockę z głowy. On jest mega kręciołek przez sen i każda zmiana pozycji jest przeze mnie rejestrowana. Z kolei mój mąż totalnie odwrotnie 🤯 On nawet nie wie co się działo w nocy, bo tak głęboko spał, zazdro 🙄Pati2804, Zaczarowan lubią tę wiadomość
-
Suzie wrote:Dziewczyny, próbuję umówić się na monitoring. Niestety nie wiem, kiedy będzie potencjalna owulacja. Zwyle była w przedziale 18-22 dc. Czy jak pójdę w 15 dc to jest szansa, że byłoby coś widać jakby owu miała być w 22dc?
Edit: potem w 20dc mam wizytę u tego specjalisty od PCOS w razie czego29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
I na pewno mu powiem o plamieniach i tych cyklach, może dostanę luteinę normalną albo coś, jeśli mam niedomogę.
I tak na razie sprawdzam, czy ja w ogóle mam owu 😓
Czy Ty teraz ruszasz z jakaś stymulacją czy na razie naturalne owulki?👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Katsue tulę 🥺🫂😘 nie myślałaś o tym żeby umówić się znowu online na wizytę z tym moim hematologiem ? Ja bym mu powiedziała że mimo acardu i tak się nie udało utrzymać ciąży, że może jedyna nadzieja jest w heparynie.. myślę że w takiej sytuacji byłby skłonny Tobie ją przepisać.. 🥺 ale pamiętaj że to jedynie moje przemyślenia, zrobisz tak jak czujesz i uważasz 😘 ale ja do niego też umawiałam się kilka razy, aż ostatecznie dostałam to zalecenie stosowania heparyny na e-mail a receptę wystawia mi mój gin.
elektro96, Katsue, Malinowysorbet, MummyYummy, Gregorka lubią tę wiadomość
-
Katsue wrote:Vienna, ufff, dobrze, że jest czysto!
Notsobad, masakra, strasznie współczuję tego braku prąd i tych strat 🥺
Paima, biedna jesteś z tą alergią 🥺
Suzie, nareszcie!
Elektro, dziękuję, że pytasz 🥹 sama nie wiem… wczoraj sinusoida, dziś póki co contstans - chujowo, ale stabilnie. Posłuchałam jednak waszych rad i jestem na jutro umówiona do psychologa w LuxMedzie. Za bardzo nie było wyboru, bo jedna babka w Kato, druga w Gliwicach, ale opinie w porządku. Myślałam jeszcze o monitoringu, ale w Gliwicach są typki które albo mają gówniane opinie albo jest ten gość co mi wykrył puste jajo i jakoś nie czuję się na siłach żeby do niego iść więc chyba oleję temat, zresztą jak widać owulacje są… w ogóle mam masę smutnych przemyśleń. Zastanawiam się m. in. czy pozytywny test ciążowy kiedykolwiek mnie ucieszy? I czy nie wolałabym dalej szukać przyczyny niezachodzenia w ciążę niż przechodzić to co teraz? Bo co z tego, że mogę w nią zajść, skoro konczy się jak się kończy. Smutno mi jeszcze po wczoraj i cały czas myślę o tym, co musiało się stać 🥺 brakuje mi tu Prezi 🥺
Myślę, że to może Ci pomóc chociaż w małym stopniu zwalczyć ten lęk przy następnym pozytywnym teście.
Przebadasz się i finał będzie szczęśliwy, zobaczysz 🤪
Ja też myślę o naszej Prezi. Może to głupie, ale nie mogłam wczoraj zasnąć przez to wszystko 😵💫 nie znam Was osobiście, ale traktuje jak prawdziwe koleżanki i myślę, i martwię się o Was…notsobadd, Katsue, Pati2804, Zaczarowan, Malinowysorbet, Leśneintro, MummyYummy lubią tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
-
Pati2804 wrote:Dzień dobry dziewczyny 😘
Vienna ale cyrk .. jak ja kocham takie wpychanie się przed kolejkę...🤬 wrrr.. dobrze że na usg czyściutko! 🥰
Suzie cieszę się że zaczynasz nowy cykl 😊✊🍀
Apropo wybudzania , ja też ostatnio mam problemy, nie mogę zasnąć, w nocy kilka razy się budzę a to siku, a to pić , a to za gorąco.. 🙈 to już tak będzie do końca? 😳🤦♀️
Dziś melduje kolejny dzień relaksowania się po tym maratonie 🥰 kto dziś odpoczywa razem ze mną? 😁
Zaraz wstaje na kawę bo śniadanie zjadłam w łóżku 🤭
Miłego dnia 🌞😘
Pati, myślę że przez te gorące noce większość ma teraz problem ze snem i wybudzaniem 🥵
Przynajmniej tak słyszę od wielu osób, że nie mogą spać przy takich temperaturach…Pati2804 lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualny
-
Dropsik wrote:Suzie, to tak zrób. W 15dc już coś będzie widać gdyby miała być owulacja. Potem w 20dc jak będziesz przy okazji to będziesz widziała czy jest po czy przed i albo koniec tematu albo jeszcze raz pójdziesz No czasem się nie uda inaczej przez to, że tak w tygodniu wypada.
Paima, ja też alergik, ale dzięki tym deszczom co jakiś czas to da się żyć. Miałam dwa tygodnie takie ciężkie w czerwcu i ratowałam się tabletkami i sterydem do nosa. No trudno, 10dni mniej więc musiałam, bo z kolei od smarkania moje mięśnie brzucha dostały strasznie w kość. Całe podbrzusze aż pracowało i też się źle przez to czułam i martwiłam czy czegoś sobie nie zrobię od tego smarkania milion razy dziennie 🙃
Pati, takie noce mi się zdarzają teraz coraz częściej. Ale nie musi tak być, chyba to indywidualna sprawa. Chyba u mnie organizm już się przygotuje na dziecko i potem będzie mnie wybudzało każde steknięcie małej. Ale jak już byłam mega mega zmęczona po kilku takich nocach to miałam potem nockę, że spałam jak zabita 😂 Dzisiaj, mimo że synek śpi u siebie w pokoju to też potrafię się obudzić, bo kaszlnie przez sen albo się głośniej poruszy 🥴 Dlatego nie mogę spać z nim w pokoju, bo mam nockę z głowy. On jest mega kręciołek przez sen i każda zmiana pozycji jest przeze mnie rejestrowana. Z kolei mój mąż totalnie odwrotnie 🤯 On nawet nie wie co się działo w nocy, bo tak głęboko spał, zazdro 🙄
Dropsik współczuję alergii.
Ale tak, masz rację, że czasem więcej korzyści jest z leków. Jak mus to mus.
Mnie wczoraj coś tak zabolało w brzuchu, jak kaszel dopadł 😬 -
notsobadd wrote:Czy Ty teraz ruszasz z jakaś stymulacją czy na razie naturalne owulki?
To się okaże co 5 sierpnia lekarz powie. Mam to Clo od tego gbura, ale sama nie chce tego brać.👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
Katsue, mam nadzieję że wizyta u psychologa da Ci trochę ulgi… ♥️
Ja też myślę o Prezesowej. I podpisuję się pod słowami elektro… nie znamy tak naprawdę swoich imion, ale czuję się z Wami bardzo zżyta i czuję się super z tym, że mogę przeżywać Wasze radości a czasami przytulić wirtualnie w smutku. pożegnanie z dnia na dzień jest po prostu bardzo smutneDropsik, Katsue, Pati2804, elektro96, Zaczarowan, Malinowysorbet, grazka0022, Speranza :), MummyYummy, Gregorka lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Dobra, zmieniłam na 16dc, definitywnie, sierpień będzie z pompą xD albo załamaniem xd
Katsue, Dropsik, Zaczarowan, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
Katsue, daj znać jak tam po psychologu. Nawet jak za wiele nie powie to ty dać upust emocjom
Dropsik, Zaczarowan, Gregorka lubią tę wiadomość
👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
Suzie wrote:To się okaże co 5 sierpnia lekarz powie. Mam to Clo od tego gbura, ale sama nie chce tego brać.
Suzie lubi tę wiadomość
-
notsobadd wrote:Katsue, mam nadzieję że wizyta u psychologa da Ci trochę ulgi… ♥️
Ja też myślę o Prezesowej. I podpisuję się pod słowami elektro… nie znamy tak naprawdę swoich imion, ale czuję się z Wami bardzo zżyta i czuję się super z tym, że mogę przeżywać Wasze radości a czasami przytulić wirtualnie w smutku. pożegnanie z dnia na dzień jest po prostu bardzo smutne
A ja mam głupie sny przez to wszystko, ze teraz to ja będę musiała prowadzić wątek, bo mój komentarz jest drugi 😶👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
Suzie wrote:To się okaże co 5 sierpnia lekarz powie. Mam to Clo od tego gbura, ale sama nie chce tego brać.
No to dobrze, baaaaardzo jestem ciekawa jaki będzie miał na Ciebie plan 😎👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Dropsik wrote:Poczekaj na lekarza, któremu zaufasz. Miejmy nadzieję,że ten ginekolog okaże się strzałem w 10 i poprowadzi Cię przez to 🤞
Też tak myślę. Jak on powie by brać od któregoś cyklu to wezmę. Jeszcze doczytałam, że on przy okazji robi drożność xdDropsik, Gregorka lubią tę wiadomość
👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
Suzie wrote:Katsue, daj znać jak tam po psychologu. Nawet jak za wiele nie powie to ty dać upust emocjom
W najgorszym wypadku stracisz godzinę, a zyskać możesz więcej 🥺 Bardzo dobra decyzja z tą wizytą Katsue.Suzie, elektro96, Zaczarowan, Katsue, Paima, Malinowysorbet, Speranza :), Liyss🧚🏻, MummyYummy, Gregorka lubią tę wiadomość
-
Katsue wrote:No w ostateczności to zrobię, zobaczę jeszcze co ta babka powie, bo tez fajnie byłoby mieć kogoś na miejscu. Z drugiej strony zastanawiam się jak lekarz by do tego podszedł, skoro jedynym potwierdzeniem jest pozytywny test ciążowy i moje słowa…
Katsue, ultramaryna_, Gregorka lubią tę wiadomość
-
Suzie wrote:A ja mam głupie sny przez to wszystko, ze teraz to ja będę musiała prowadzić wątek, bo mój komentarz jest drugi 😶
A wiesz, że sprawdzałam to dzisiaj na kogo trafi 😝👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻