X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie, to tak zrób. W 15dc już coś będzie widać gdyby miała być owulacja. Potem w 20dc jak będziesz przy okazji to będziesz widziała czy jest po czy przed i albo koniec tematu albo jeszcze raz pójdziesz :) No czasem się nie uda inaczej przez to, że tak w tygodniu wypada.

Paima, ja też alergik, ale dzięki tym deszczom co jakiś czas to da się żyć. Miałam dwa tygodnie takie ciężkie w czerwcu i ratowałam się tabletkami i sterydem do nosa. No trudno, 10dni mniej więc musiałam, bo z kolei od smarkania moje mięśnie brzucha dostały strasznie w kość. Całe podbrzusze aż pracowało i też się źle przez to czułam i martwiłam czy czegoś sobie nie zrobię od tego smarkania milion razy dziennie 🙃

Pati, takie noce mi się zdarzają teraz coraz częściej. Ale nie musi tak być, chyba to indywidualna sprawa. Chyba u mnie organizm już się przygotuje na dziecko i potem będzie mnie wybudzało każde steknięcie małej. Ale jak już byłam mega mega zmęczona po kilku takich nocach to miałam potem nockę, że spałam jak zabita 😂 Dzisiaj, mimo że synek śpi u siebie w pokoju to też potrafię się obudzić, bo kaszlnie przez sen albo się głośniej poruszy 🥴 Dlatego nie mogę spać z nim w pokoju, bo mam nockę z głowy. On jest mega kręciołek przez sen i każda zmiana pozycji jest przeze mnie rejestrowana. Z kolei mój mąż totalnie odwrotnie 🤯 On nawet nie wie co się działo w nocy, bo tak głęboko spał, zazdro 🙄

Pati2804, Zaczarowan lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Dziewczyny, próbuję umówić się na monitoring. Niestety nie wiem, kiedy będzie potencjalna owulacja. Zwyle była w przedziale 18-22 dc. Czy jak pójdę w 15 dc to jest szansa, że byłoby coś widać jakby owu miała być w 22dc?
    Edit: potem w 20dc mam wizytę u tego specjalisty od PCOS w razie czego
    15dc może być, a później lekarz będzie Ci wyznaczać kiedy masz przyjść, np. za 3 dni. I tak dopóki jajeczko nie pęknie.

29 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 17 lipca 2024, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Najwyżej w poniedziałek ten drugi lekarz mi powie, że owu już była. W tym cyklu i tak mam luz, a w drugim będę mieć przerwę, więc nie będę się spinać, że nie zdążyłam czy coś. :P
    I na pewno mu powiem o plamieniach i tych cyklach, może dostanę luteinę normalną albo coś, jeśli mam niedomogę.
    I tak na razie sprawdzam, czy ja w ogóle mam owu 😓

Czy Ty teraz ruszasz z jakaś stymulacją czy na razie naturalne owulki?

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue tulę 🥺🫂😘 nie myślałaś o tym żeby umówić się znowu online na wizytę z tym moim hematologiem ? Ja bym mu powiedziała że mimo acardu i tak się nie udało utrzymać ciąży, że może jedyna nadzieja jest w heparynie.. myślę że w takiej sytuacji byłby skłonny Tobie ją przepisać.. 🥺 ale pamiętaj że to jedynie moje przemyślenia, zrobisz tak jak czujesz i uważasz 😘 ale ja do niego też umawiałam się kilka razy, aż ostatecznie dostałam to zalecenie stosowania heparyny na e-mail a receptę wystawia mi mój gin.

elektro96, Katsue, Malinowysorbet, MummyYummy, Gregorka lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Vienna, ufff, dobrze, że jest czysto!

Notsobad, masakra, strasznie współczuję tego braku prąd i tych strat 🥺

Paima, biedna jesteś z tą alergią 🥺

Suzie, nareszcie!

Elektro, dziękuję, że pytasz 🥹 sama nie wiem… wczoraj sinusoida, dziś póki co contstans - chujowo, ale stabilnie. Posłuchałam jednak waszych rad i jestem na jutro umówiona do psychologa w LuxMedzie. Za bardzo nie było wyboru, bo jedna babka w Kato, druga w Gliwicach, ale opinie w porządku. Myślałam jeszcze o monitoringu, ale w Gliwicach są typki które albo mają gówniane opinie albo jest ten gość co mi wykrył puste jajo i jakoś nie czuję się na siłach żeby do niego iść więc chyba oleję temat, zresztą jak widać owulacje są… w ogóle mam masę smutnych przemyśleń. Zastanawiam się m. in. czy pozytywny test ciążowy kiedykolwiek mnie ucieszy? I czy nie wolałabym dalej szukać przyczyny niezachodzenia w ciążę niż przechodzić to co teraz? Bo co z tego, że mogę w nią zajść, skoro konczy się jak się kończy. Smutno mi jeszcze po wczoraj i cały czas myślę o tym, co musiało się stać 🥺 brakuje mi tu Prezi 🥺
    Cieszę się bardzo, że umówiłaś się do psychologa. Myślę, że to bardzo dobra decyzja. Jeżeli uznasz, że to nie dla Ciebie , to po prostu już więcej nie pójdziesz 😘
    Myślę, że to może Ci pomóc chociaż w małym stopniu zwalczyć ten lęk przy następnym pozytywnym teście.
    Przebadasz się i finał będzie szczęśliwy, zobaczysz 🤪
    Ja też myślę o naszej Prezi. Może to głupie, ale nie mogłam wczoraj zasnąć przez to wszystko 😵‍💫 nie znam Was osobiście, ale traktuje jak prawdziwe koleżanki i myślę, i martwię się o Was…

notsobadd, Katsue, Pati2804, Zaczarowan, Malinowysorbet, Leśneintro, MummyYummy lubią tę wiadomość

29 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 17 lipca 2024, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [b

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:37

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny 😘

Vienna ale cyrk .. jak ja kocham takie wpychanie się przed kolejkę...🤬 wrrr.. dobrze że na usg czyściutko! 🥰

Suzie cieszę się że zaczynasz nowy cykl 😊✊🍀

Apropo wybudzania , ja też ostatnio mam problemy, nie mogę zasnąć, w nocy kilka razy się budzę a to siku, a to pić , a to za gorąco.. 🙈 to już tak będzie do końca? 😳🤦‍♀️

Dziś melduje kolejny dzień relaksowania się po tym maratonie 🥰 kto dziś odpoczywa razem ze mną? 😁
    Zaraz wstaje na kawę bo śniadanie zjadłam w łóżku 🤭

Miłego dnia 🌞😘

Pati, myślę że przez te gorące noce większość ma teraz problem ze snem i wybudzaniem 🥵
    Przynajmniej tak słyszę od wielu osób, że nie mogą spać przy takich temperaturach…

Pati2804 lubi tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2024, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:37

• Paima Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Suzie, to tak zrób. W 15dc już coś będzie widać gdyby miała być owulacja. Potem w 20dc jak będziesz przy okazji to będziesz widziała czy jest po czy przed i albo koniec tematu albo jeszcze raz pójdziesz :) No czasem się nie uda inaczej przez to, że tak w tygodniu wypada.

Paima, ja też alergik, ale dzięki tym deszczom co jakiś czas to da się żyć. Miałam dwa tygodnie takie ciężkie w czerwcu i ratowałam się tabletkami i sterydem do nosa. No trudno, 10dni mniej więc musiałam, bo z kolei od smarkania moje mięśnie brzucha dostały strasznie w kość. Całe podbrzusze aż pracowało i też się źle przez to czułam i martwiłam czy czegoś sobie nie zrobię od tego smarkania milion razy dziennie 🙃

Pati, takie noce mi się zdarzają teraz coraz częściej. Ale nie musi tak być, chyba to indywidualna sprawa. Chyba u mnie organizm już się przygotuje na dziecko i potem będzie mnie wybudzało każde steknięcie małej. Ale jak już byłam mega mega zmęczona po kilku takich nocach to miałam potem nockę, że spałam jak zabita 😂 Dzisiaj, mimo że synek śpi u siebie w pokoju to też potrafię się obudzić, bo kaszlnie przez sen albo się głośniej poruszy 🥴 Dlatego nie mogę spać z nim w pokoju, bo mam nockę z głowy. On jest mega kręciołek przez sen i każda zmiana pozycji jest przeze mnie rejestrowana. Z kolei mój mąż totalnie odwrotnie 🤯 On nawet nie wie co się działo w nocy, bo tak głęboko spał, zazdro 🙄

Dropsik współczuję alergii.
    Ale tak, masz rację, że czasem więcej korzyści jest z leków. Jak mus to mus.
    Mnie wczoraj coś tak zabolało w brzuchu, jak kaszel dopadł 😬

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Suzie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Czy Ty teraz ruszasz z jakaś stymulacją czy na razie naturalne owulki?

To się okaże co 5 sierpnia lekarz powie. Mam to Clo od tego gbura, ale sama nie chce tego brać.

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
    ✅ jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️

📆 Kalendarz wizyt
    04/02 - badania krwi
    10/02 - ginekolog
    18/02 - endokrynolog
    03/03 - prenatalne 🧬

preg.png
  • notsobadd Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue, mam nadzieję że wizyta u psychologa da Ci trochę ulgi… ♥️

Ja też myślę o Prezesowej. I podpisuję się pod słowami elektro… nie znamy tak naprawdę swoich imion, ale czuję się z Wami bardzo zżyta i czuję się super z tym, że mogę przeżywać Wasze radości a czasami przytulić wirtualnie w smutku. pożegnanie z dnia na dzień jest po prostu bardzo smutne :(

Dropsik, Katsue, Pati2804, elektro96, Zaczarowan, Malinowysorbet, grazka0022, Speranza :), MummyYummy, Gregorka lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Suzie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, zmieniłam na 16dc, definitywnie, sierpień będzie z pompą xD albo załamaniem xd

Katsue, Dropsik, Zaczarowan, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    04/02 - badania krwi
    10/02 - ginekolog
    18/02 - endokrynolog
    03/03 - prenatalne 🧬

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue, daj znać jak tam po psychologu. Nawet jak za wiele nie powie to ty dać upust emocjom :)

Dropsik, Zaczarowan, Gregorka lubią tę wiadomość

👩29👨30
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    04/02 - badania krwi
    10/02 - ginekolog
    18/02 - endokrynolog
    03/03 - prenatalne 🧬

preg.png
  • Dropsik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    To się okaże co 5 sierpnia lekarz powie. Mam to Clo od tego gbura, ale sama nie chce tego brać.
    Poczekaj na lekarza, któremu zaufasz. Miejmy nadzieję,że ten ginekolog okaże się strzałem w 10 i poprowadzi Cię przez to 🤞

Suzie lubi tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Katsue, mam nadzieję że wizyta u psychologa da Ci trochę ulgi… ♥️

Ja też myślę o Prezesowej. I podpisuję się pod słowami elektro… nie znamy tak naprawdę swoich imion, ale czuję się z Wami bardzo zżyta i czuję się super z tym, że mogę przeżywać Wasze radości a czasami przytulić wirtualnie w smutku. pożegnanie z dnia na dzień jest po prostu bardzo smutne :(

A ja mam głupie sny przez to wszystko, ze teraz to ja będę musiała prowadzić wątek, bo mój komentarz jest drugi 😶

👩29👨30
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    04/02 - badania krwi
    10/02 - ginekolog
    18/02 - endokrynolog
    03/03 - prenatalne 🧬

preg.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:

No to dobrze, baaaaardzo jestem ciekawa jaki będzie miał na Ciebie plan 😎

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Poczekaj na lekarza, któremu zaufasz. Miejmy nadzieję,że ten ginekolog okaże się strzałem w 10 i poprowadzi Cię przez to 🤞

Też tak myślę. Jak on powie by brać od któregoś cyklu to wezmę. Jeszcze doczytałam, że on przy okazji robi drożność xd

Dropsik, Gregorka lubią tę wiadomość

👩29👨30
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    04/02 - badania krwi
    10/02 - ginekolog
    18/02 - endokrynolog
    03/03 - prenatalne 🧬

preg.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Katsue, daj znać jak tam po psychologu. Nawet jak za wiele nie powie to ty dać upust emocjom :)
    No i czasami trzeba różne rzeczy powiedzieć na głos, żeby sobie coś ułożyć w głowie. Psycholog nie da Ci rozwiązania, ale może wskazać tor, po którym te różne myśli poprowadzić i w jakim kierunku, żeby to było efektywne.
    W najgorszym wypadku stracisz godzinę, a zyskać możesz więcej 🥺 Bardzo dobra decyzja z tą wizytą Katsue.

Suzie, elektro96, Zaczarowan, Katsue, Paima, Malinowysorbet, Speranza :), Liyss🧚🏻, MummyYummy, Gregorka lubią tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    No w ostateczności to zrobię, zobaczę jeszcze co ta babka powie, bo tez fajnie byłoby mieć kogoś na miejscu. Z drugiej strony zastanawiam się jak lekarz by do tego podszedł, skoro jedynym potwierdzeniem jest pozytywny test ciążowy i moje słowa…
    No tego to nie wiemy.. ale myślę że on raczej nie jest z tych którzy są tacy bezduszni.. ale mogę się mylić 🥺 ja po prostu byłabym skłonna wydać te pieniążki na wizytę choć to jest bardzo dużo, ale mój spokój i zdrowie potencjalnej przyszłej ciąży byłoby na pierwszym miejscu i miałabym gdzieś co on sobie o mnie pomyśli 🥺 mi też na początku nie chciał dać heparyny ale stwierdził że profilaktycznie i dla mojego spokoju dostanę zalecenia. I jestem wdzięczna losowi za to że wtedy tak o nią walczyłam bo nie wiem czy bez niej by się udało, a na pewno mi nie zaszkodziło. 😘 wierzę że u Ciebie też tak będzie.. 😘🍀

Katsue, ultramaryna_, Gregorka lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    A ja mam głupie sny przez to wszystko, ze teraz to ja będę musiała prowadzić wątek, bo mój komentarz jest drugi 😶

A wiesz, że sprawdzałam to dzisiaj na kogo trafi 😝

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
‹‹ 1403 1404 1405 1406 1407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ