X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze znalazłam, ze ten mój lekarz przyjmuje też w klincie niepłodności. W sumie dobrze to wygląda, bo w razie czego miałabym jednego, głównego lekarza.

Dropsik, notsobadd, Leśneintro, Speranza :), MummyYummy, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
    ✅ jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️

📆 Kalendarz wizyt
    04/02 - badania krwi
    10/02 - ginekolog
    18/02 - endokrynolog
    03/03 - prenatalne 🧬

preg.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Też tak myślę. Jak on powie by brać od któregoś cyklu to wezmę. Jeszcze doczytałam, że on przy okazji robi drożność xd

No to jak robi drożność to super! Bo stymulacja bez drożności to też średni pomysł…

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    A wiesz, że sprawdzałam to dzisiaj na kogo trafi 😝

Niech lepiej Prezesowa wraca, bo kto nam wpisze @ z porodówki?!

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    04/02 - badania krwi
    10/02 - ginekolog
    18/02 - endokrynolog
    03/03 - prenatalne 🧬

preg.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    A ja mam głupie sny przez to wszystko, ze teraz to ja będę musiała prowadzić wątek, bo mój komentarz jest drugi 😶
    Jak Prezesowa kiedyś napisała, że chce zrobić sobie przerwę od forum to byłam bardzo mocno za tym, żeby zrobiła co uważa za słuszne i wróciła jak będzie gotowa. Z całkowitym odejściem jakoś ciężko mi się zgodzić. Z drugiej strony, jak pierwszy szok minął, to mam przemyślenia, że nie mamy prawa na niej tak wymuszać obecności skoro z jakiegoś powodu uznała, że to już nie dla niej... Rozstania są ciężkie, mam nadzieję, cokolwiek się stało, że jednak wróci. Jeśli nie jako prowadząca to będzie do nas zaglądać i będziemy mogły być dla niej dalej wsparciem a ona dla nas.
    To są dla wszystkich trudne sprawy, na pewno jej też nie było łatwo, ale już tym pierwszym zniknięciem dała znak, że dojrzewa do tej decyzji. Tak to rozumiem przynajmniej.
    Obiecała, że odezwie się po wizycie i na pewno tak będzie. Ja bardzo czekam na wieści, bo wiele sobie po tej lekarce obiecywałam.

notsobadd, Malinowysorbet, Zaczarowan, elektro96, grazka0022, Speranza :), Vienna, MummyYummy, ultramaryna_, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Jak Prezesowa kiedyś napisała, że chce zrobić sobie przerwę od forum to byłam bardzo mocno za tym, żeby zrobiła co uważa za słuszne i wróciła jak będzie gotowa. Z całkowitym odejściem jakoś ciężko mi się zgodzić. Z drugiej strony, jak pierwszy szok minął, to mam przemyślenia, że nie mamy prawa na niej tak wymuszać obecności skoro z jakiegoś powodu uznała, że to już nie dla niej... Rozstania są ciężkie, mam nadzieję, cokolwiek się stało, że jednak wróci. Jeśli nie jako prowadząca to będzie do nas zaglądać i będziemy mogły być dla niej dalej wsparciem a ona dla nas.
    To są dla wszystkich trudne sprawy, na pewno jej też nie było łatwo, ale już tym pierwszym zniknięciem dała znak, że dojrzewa do tej decyzji. Tak to rozumiem przynajmniej.
    Obiecała, że odezwie się po wizycie i na pewno tak będzie. Ja bardzo czekam na wieści, bo wiele sobie po tej lekarce obiecywałam.

Masz rację, po prostu to dla nas ogromny szok, zwłaszcza, ze pisała normalnie cały dzień :(

elektro96, Speranza :), Vienna lubią tę wiadomość

👩29👨30
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    04/02 - badania krwi
    10/02 - ginekolog
    18/02 - endokrynolog
    03/03 - prenatalne 🧬

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2024, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:37

Zaczarowan, Gregorka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2024, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:38

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:

To broń Boże nie chodzi o to, że w jakiś sposób ja chciałabym wymusić na niej zostanie tutaj, bo to oczywiste że podejmuje decyzje w zgodzie ze soba i nam pozostaje to uszanować.
    Ale jest to po prostu szok, że tak nagle i chyba stad nasze wszystkie wpisy od wczoraj…

Suzie, Zaczarowan, elektro96, Speranza :), MummyYummy, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Jeszcze znalazłam, ze ten mój lekarz przyjmuje też w klincie niepłodności. W sumie dobrze to wygląda, bo w razie czego miałabym jednego, głównego lekarza.

Trzymam kciuki, żebyś złapała z nim dobry vibe 🤞🏻

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Trzymam kciuki, żebyś złapała z nim dobry vibe 🤞🏻

Pewnie się napalę na mega wizytę, a wyjdzie figa z makiem 🤣

👩29👨30
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    04/02 - badania krwi
    10/02 - ginekolog
    18/02 - endokrynolog
    03/03 - prenatalne 🧬

preg.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    W ogóle przyjebany ten cykl jest. Trzy ostatnie dni jakby ktoś kran odkręcił, skrzepy (wybaczcie jeśli zbyt obrazowo 🙈), a dziś już nic. Nie ogarniam. No nic, odkopuję termometr i jutro wracam do mierzenia temperatury…

Najgorzej jak się wszystko tak rozjeżdża 🙄 po cb to chyba normalne, że miesiączka może wyglądać inaczej?

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:

Nie prorokuj, skądś te pozytywne opinie się wzięły, więc myślę że będzie w porządku. No i zawsze to kolejny kroczek do przodu, więc warto 😃

Zaczarowan, Suzie, Speranza :), Gregorka lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Najgorzej jak się wszystko tak rozjeżdża 🙄 po cb to chyba normalne, że miesiączka może wyglądać inaczej?
    Chyba tak jest, że to krwawienie po cb jest trochę inne i trwa krocej/dłużej. U mnie zamiast 5dni jak zwykle trwało 8, a ogólnie cały cykl z 28 wydłużył się do 35. Ale każdy organizm jest inny I tutaj może być albo wszystko krócej albo dłużej.

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:

Suzie csiiii… 🤫🤫 Będzie wspaniale ❤️

Speranza :) lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    W ogóle przyjebany ten cykl jest. Trzy ostatnie dni jakby ktoś kran odkręcił, skrzepy (wybaczcie jeśli zbyt obrazowo 🙈), a dziś już nic. Nie ogarniam. No nic, odkopuję termometr i jutro wracam do mierzenia temperatury…

Kochana, jesteśmy z tobą.. wiem, że Ci ciężko :( Wspieram cię myślami.. ❤️

Katsue lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    Cały czas to nie, są lepsze i gorsze dni.
    Ale standard alergiczny, swędzące oczy, zapchany nos i kaszel.

Niby mam lek, który można bezpiecznie w ciąży ale do nosa najlepiej działają spraye typu Otrivin, a są one zakazane niestety przez tą ksylometacoś.

A czemu pytasz? Też źle się czujesz?

Próbowałaś sterimer ale czerwony? Ta woda morska ale wazne aby była z czerwonym napisem. Odtyka nos. Bezpieczna w ciąży. Ja mam baby dla dzieci ale tez czasem psiknę 😅

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    💊 euthyrox, bisocard, insulina, acard, clexane

23.01 doppler
    30.01 skan+ diablo
    13.02 skan
    16.02 🏥 wywołanie porodu

preg.png[/url]
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    To broń Boże nie chodzi o to, że w jakiś sposób ja chciałabym wymusić na niej zostanie tutaj, bo to oczywiste że podejmuje decyzje w zgodzie ze soba i nam pozostaje to uszanować.
    Ale jest to po prostu szok, że tak nagle i chyba stad nasze wszystkie wpisy od wczoraj…
    Ja doskonale to rozumiem, nikomu nie chciałam zarzucić złych intencji 😇
    Szok- chyba to najlepiej oddaje co wszystkie czujemy.

elektro96, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Notsobad kurde kochana Wy teraz będziecie żyć jak amisze 🙈 A te jedzenie z lodówki macie u rodziny? Bo kurde szkoda zapasów 😪

A mi dziewczyny włączyło się gastro! Wstałam z mężem o 5:30 i dał mi kanapeczkę do łóżka, potem poszłam spać i niedawno wstałam i zjadłam 2 kanapeczki. Ale dalej czuję głód więc pewnie wleci jabłko i banan 😂

Vienna ale akcja 🙈 W ogóle dziwne, że nie robią USG piersi a Cię tam zapisali 🙈✊🏻
    Weź mnie rozwalają Ci ludzie co mają na 10 i myślą że przyjdą o 6 i wejdą pierwsi 😂

Zaczarowana jest ciepło, że ciężko zasnąć.. ja kładę się koło północy ale pewnie za czym zasnę bo się kręcę to mija z godzina 😂ale potem rano wstaje na śniadanie i zastrzyk i potem jeszcze z 2h spanka 😂

Pati wbijam do Ciebie na relaks ale z herbata mrożoną 😁 a siku w nocy to minimum z 2 razy idę zawsze 😂 ja mam bardziej w nocy drzemki niż nieprzerywany sen

Katsue cieszę się, że zapisała się do psychologa. Niech przyniesie Ci to trochę ukojenia 🥹 I oby ten lekarz do którego idziesz miał dla Ciebie dobry plan i pomógł. Ja cały czas myślę o tym trombo czy dziewczyny biorą też heparynę na same PAI?

Dropsik a czy ktoś ma innego męża? Który nie śpi mocno w nocy i się ciągle budzi? 😂 mam wrażenie, że wszyscy mężowie śpią w najlepsze i nie wiedzą co się w okół dzieje 😂 + chrapanko 😂

Też wczoraj dużo myślałam o prezesowej :( i śniło mi się forum z tego wszystkiego.. i Wy dziewczyny 🙈 a Prezesowa napisała, że odezwie się jeszcze po wizycie, pamiętacie kiedy ma wizytę?

Ale dobrze, że nam dała znać a nie odeszła bez słowa 🥹 bo też są takie osoby co nagle odeszły bez pożegnania

Zaczarowan, Dropsik, Vienna lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Notsobad kurde kochana Wy teraz będziecie żyć jak amisze 🙈 A te jedzenie z lodówki macie u rodziny? Bo kurde szkoda zapasów 😪

A mi dziewczyny włączyło się gastro! Wstałam z mężem o 5:30 i dał mi kanapeczkę do łóżka, potem poszłam spać i niedawno wstałam i zjadłam 2 kanapeczki. Ale dalej czuję głód więc pewnie wleci jabłko i banan 😂

Vienna ale akcja 🙈 W ogóle dziwne, że nie robią USG piersi a Cię tam zapisali 🙈✊🏻
    Weź mnie rozwalają Ci ludzie co mają na 10 i myślą że przyjdą o 6 i wejdą pierwsi 😂

Zaczarowana jest ciepło, że ciężko zasnąć.. ja kładę się koło północy ale pewnie za czym zasnę bo się kręcę to mija z godzina 😂ale potem rano wstaje na śniadanie i zastrzyk i potem jeszcze z 2h spanka 😂

Pati wbijam do Ciebie na relaks ale z herbata mrożoną 😁 a siku w nocy to minimum z 2 razy idę zawsze 😂 ja mam bardziej w nocy drzemki niż nieprzerywany sen

Katsue cieszę się, że zapisała się do psychologa. Niech przyniesie Ci to trochę ukojenia 🥹 I oby ten lekarz do którego idziesz miał dla Ciebie dobry plan i pomógł. Ja cały czas myślę o tym trombo czy dziewczyny biorą też heparynę na same PAI?

Dropsik a czy ktoś ma innego męża? Który nie śpi mocno w nocy i się ciągle budzi? 😂 mam wrażenie, że wszyscy mężowie śpią w najlepsze i nie wiedzą co się w okół dzieje 😂 + chrapanko 😂

Też wczoraj dużo myślałam o prezesowej :( i śniło mi się forum z tego wszystkiego.. i Wy dziewczyny 🙈 a Prezesowa napisała, że odezwie się jeszcze po wizycie, pamiętacie kiedy ma wizytę?

Ale dobrze, że nam dała znać a nie odeszła bez słowa 🥹 bo też są takie osoby co nagle odeszły bez pożegnania

Jeśli dobrze pamiętam to 25.07 ma wizytę

grazka0022, Liyss🧚🏻, Dropsik, Gregorka lubią tę wiadomość

👩29👨30
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    04/02 - badania krwi
    10/02 - ginekolog
    18/02 - endokrynolog
    03/03 - prenatalne 🧬

preg.png
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też przykro,że Prezesowa odeszła :( Na prawdę wierze, że wróci i co jakiś czas chociaż da update co u niej :(
    Czekamy na Ciebie, jeśli uznasz, że masz chęć wrócić jesteśmy tu i czekamy! <3

Speranza :) lubi tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024

11 cs
    8 cykli naturalnych ❌
    2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶4 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage

29.12 - 🩸
    12.01 - 🥚
    26.01 - testowanie - ❄️

🔜
    10.02 - drożność

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
‹‹ 1404 1405 1406 1407 1408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ