Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Liyss🧚🏻 wrote:Coffee mnie bolały mięśnie ud i nóg w tym cyklu 😂
Dziewczyny, weszłam na wątek kwietniowy, żeby zobaczyć kto napisał pierwszy post oprócz prowadzącej. Patrzę a to byłam ja 🥹 i uwaga patrzcie co napisałam : , „oby kwiecień był tym szczęśliwym miesiącem 🤞🏻” ja nie mogę nadal uwierzyć w to wszystko 🥹 ciągle się wzruszam haha i cieszę się, że trafiłam na to forum i takie fajne osóbki 🥹♥️
Początek miesiąca i cyklu z intencją. Podziałało! 😘Prezesoowa, Liyss🧚🏻, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:Anonim mężczyźni czasami mają inne podejście niż my kobiety. Porozmawiaj z nim o tym jak Ty się czujesz z tym wszystkim, jak Ty odbierasz jego słowa, co ma na myśli mówiąc te słowa. Takie rozmowy często pozwalają spojrzeć z innej perspektywy i oczyścić emocje ✊🏻
Eniana, dziękuję 🥹 a powiedz mi o jaki pęcherzyk chodzi żeby nie wypuszczać?
Swoją drogą jak wpisuje twój nick to wyskakuje mi enigma 😅Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
To było szybkie.
Przeszłam przez alejki i kupiłam tylko słodycze w tym actionie. A w biedronce niezdrowe mini pizzerinki i bagietke a'la pizza i borówki 😃
Dziś bym zjadła wszystko co niezdrowe .
Wracam do domu na herbatęWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2024, 15:08
Prezesoowa, Zaczarowan, Malinowysorbet, elektro96, notsobadd, Liyss🧚🏻, MummyYummy, Vienna, Gregorka, Majuna, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość
♀️28 ♂️33
Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
Marzec 2024 - początek starań
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
➡️Starania "na poważnie "
• październik 2024
- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
- styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
- 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀
✨️2025 jest nasz!✨️ -
CoffeeDream wrote:Majlen, witamy w klubie. Chyba dziś jest jakiś spadek energii.
Zbuntowana lubi tę wiadomość
♀️28 ♂️33
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Majlen wrote:To było szybkie.
Przeszłam przez alejki i kupiłam tylko słodycze w tym actionie. A w biedronce niezdrowe mini pizzerinki i bagietke a'la pizza i borówki 😃
Wracam do domu na herbatę
W action mają fajne te słodycze, zawsze to coś innego niż te „tradycyjne”. Co ze słodyczy wzięłaś? 😋🤭Majlen lubi tę wiadomość
-
jednak weszłam na nowy poziom braku mocy i lenistwa. Nie chciało mi się wstawiać wody na pierogi więc jem chipsy tortilla z dipem serowym.
Akademia Płodności pełną gębą 👀Zaczarowan, Majlen, elektro96, Liyss🧚🏻, Prezesoowa, pp2018, Malinowysorbet, MummyYummy, CoffeeDream, Vienna, Gregorka, KejtKa, Majuna, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Zaczarowan wrote:W action mają fajne te słodycze, zawsze to coś innego niż te „tradycyjne”. Co ze słodyczy wzięłaś? 😋🤭
Liyss🧚🏻, Malinowysorbet, CoffeeDream, Gregorka, Majuna, Zbuntowana lubią tę wiadomość
♀️28 ♂️33
⬇️
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024
✨️2025 jest nasz!✨️ -
notsobadd wrote:jednak weszłam na nowy poziom braku mocy i lenistwa. Nie chciało mi się wstawiać wody na pierogi więc jem chipsy tortilla z dipem serowym.
Akademia Płodności pełną gębą 👀
Opowiedziałam o swoim dzisiejszym nastroju mojemu, bo dzwonił z pracy, to mówi - kup sobie odrazu test ciążowy
A ja jemu - a po co, przecież już są w szufladzie od dawna 🫡Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2024, 15:23
notsobadd, Zaczarowan, pp2018, Malinowysorbet, CoffeeDream, Vienna, Gregorka, KejtKa, Majuna, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość
♀️28 ♂️33
⬇️
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Majlen wrote:Dzisiaj tez to bym zjadła.
Opowiedziałam o swoim dzisiejszym nastroju mojemu, bo dzwonił z pracy, to mówi - kup sobie odrazu test ciążowy
A ja jemu - a po co, przecież już są w szufladzie od dawna 🫡
Mój też tak gada. Tylko jakiś odchył od normy i zaraz „może Ty w ciąży jesteś”… ale ja się nie chwalę ile mam testów pokitrane, bo czuję że chłop by był w szoku 😂Zaczarowan, Malinowysorbet, Prezesoowa, Gregorka, Majuna, ultramaryna_, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Majlen wrote:Ciastka Marsy i Twixy i takie oponki kakowe w bialej czekoladzie i a'la knopersy 😋
Ostatnio jadłam ciasta Marsy, takie czarne opakowanie, mocno czekoladowe, nie? 😂 ((ciekawostka- Mars czekoladowy))
Ucztę chyba tam masz, co? 😂😋 smacznego!Majlen, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Eniana wrote:W ampułkostrzykawce na początku jest taka jak by przezroczysta kulka a potem dopiero płyn, od pacjentów słyszałam że wypuszczali te powietrze bo się bali że coś może się stać, ale ten zastrzyk nie jest podawany do żyły tylko tkanki podskórnej. A ten pęcherzyk robi miejsce dla leku, inaczej bardzo by bolało. Dużo bardziej niż to pieczenie, które się odczowa.
Super, że o tym piszesz! Ja właśnie pierwszy raz jak robiłam to mówię do męża a jak wpuszczę sobie powietrze 🙈 dziękuję 😘Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Zaczarowan wrote:Ostatnio jadłam ciasta Marsy, takie czarne opakowanie, mocno czekoladowe, nie? 😂 ((ciekawostka- Mars czekoladowy))
Ucztę chyba tam masz, co? 😂😋 smacznego!
U mnie z tymi słodyczami to jest tak, że zjem 3, 4 i to byłoby na tyle : d
Oczy bardziej chcą, ale zaspokoiłam małego głoda.
Jestem jednak team słone przekąski, nachosy, popcorn maślanyLiyss🧚🏻, CoffeeDream, Zaczarowan, Gregorka, KejtKa, Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość
♀️28 ♂️33
⬇️
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Zaczarowan wrote:Dziewczyny, co robicie dzisiaj na obiad? 🤔
U mnie łosoś 💪Zaczarowan lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76 cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
18/02 - endokrynolog
24/02 - USG piersi
26/02 - PAPP-A
03/03 - prenatalne
10/03 - ginekolog
-
@Prezesowaaa ale dzban z tego typa. Porażka jakaś, zachowania jak wieczny nastolatek...
U mnie też nastrój meh. Jakoś się przebodźcowałam, brak energii, a czeka mnie trochę sprzątania i trening. Na dodatek jak miałam wczoraj i dzisiaj też rozciągliwy śluz to dzisiaj jest nagle kremowy. Skoku temperatury jeszcze (albo nadal?) nie było i aktualnie jeszcze nie wiem co o tym wszystkim myśleć... ;/
Jeszcze mąż mi pisze, że trzeba coś dzisiaj podziałać, a ja mam humor do dupy i muszę go sobie jakoś poprawić 🥴👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76 cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
18/02 - endokrynolog
24/02 - USG piersi
26/02 - PAPP-A
03/03 - prenatalne
10/03 - ginekolog
-
U mnie na obiad to, co Mąż kupi 🤭 Ja grzecznie leżę, ewentualnie pracuję w pozycji połsiedzącej 😅
A jeśli chodzi o sprzątanie, to nic mi nawet nie mówicie... Naprawdę nie pamiętam, kiedy miałam taki armagedon w domu 🤯 Ta choroba jest po prostu maksymalnie męcząca, po wstawieniu zmywarki czuję się, jakbym wróciła z jakiegoś obozu sportowego 🙈 Mąż próbuje ogarnąć, ale to Starszą na zajęcia dodatkowe odwieźć, to paczki odebrać, to zakupy i tak leci. -
Majlen wrote:To było szybkie.
Wracam do domu na herbatę
Smacznego 😘Majlen, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Przytulam z powodu kiepskiego nastroju, braku mocy i staraniowych perypetii 🫂🫂🫂 Może taki zbiorowy przytulas? Wspólne ładowanie baterii 💪
CoffeeDream, Majlen, Suzie, elektro96, Vienna, Gregorka, Zaczarowan, Prezesoowa, Chmurka21, Majuna, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, pytanie z innej beczki, macie do polecenia jakiś krem na dzień (najlepiej z filtrem lub dwa oddzielne nawilżający i z filtrem) i krem na noc? 🙂
Kończą mi się moje. Ogólnie to nie zlicze ile już zużyłam opakowań kremu Bielenda Professional na noc z ceramidami. No cudenko 💕 ale już by wypadało zmienić na coś innego, niezapychajacego. Co Wam się sprawdza?Zaczarowan lubi tę wiadomość
-
Suzie wrote:@Prezesowaaa ale dzban z tego typa. Porażka jakaś, zachowania jak wieczny nastolatek...
U mnie też nastrój meh. Jakoś się przebodźcowałam, brak energii, a czeka mnie trochę sprzątania i trening. Na dodatek jak miałam wczoraj i dzisiaj też rozciągliwy śluz to dzisiaj jest nagle kremowy. Skoku temperatury jeszcze (albo nadal?) nie było i aktualnie jeszcze nie wiem co o tym wszystkim myśleć... ;/
Jeszcze mąż mi pisze, że trzeba coś dzisiaj podziałać, a ja mam humor do dupy i muszę go sobie jakoś poprawić 🥴♀️28 ♂️33
⬇️
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024
✨️2025 jest nasz!✨️ -
MummyYummy wrote:Przytulam z powodu kiepskiego nastroju, braku mocy i staraniowych perypetii 🫂🫂🫂 Może taki zbiorowy przytulas? Wspólne ładowanie baterii 💪
MummyYummy lubi tę wiadomość
♀️28 ♂️33
⬇️
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024
✨️2025 jest nasz!✨️