X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam wszystko, ale nie dam rady się odnieść do każdej wiadomości :(
    Viena-jestem z Tobą myślami

Vienna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2024, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Dzień dobry 🌸
    Ja dziś zaspałam na pociąg, ale już witam się śniadaniem. Wczoraj naoglądałam się diet płodnościowych i wyszło takie coś ☺️

Kciuki za wizyty ✊🍀

IMG-20240508-090209.jpg
    co za pyszności :D

Zbuntowana, CoffeeDream lubią tę wiadomość

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    Hej Dziewczyny, można tutaj przycupnąć? 🌼

Staram się już jakiś czas o 3 malucha, mam już swoje lata. Póki co na było na luzie- bo mam już dzieci. Ale duża rodzina zawsze była moim marzeniem :)
    Hej Rozgość się...

MagicznaNuta lubi tę wiadomość

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2024, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna trzymam za Ciebie mocno kciuki, strasznie mi przykro.

Vienna lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że nie dałabym rady prowadzić ciąży tylko na NFZ. Dzisiaj założyli mi kartę ciąży, a USG 20 maja 😅 Totalnie żadnego badania, nic... Dobrze, że mam dziś wieczorem wizytę u swojego prowadzącego.

MagicznaNuta, Suzie, Liyss🧚🏻, Pati2804, CoffeeDream, elektro96, Dropsik, Gregorka, Majuna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2024, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mummy trzymam kciuki za wizytę. Przepraszam, że dopiero teraz odpisuje. Jeśli chodzi o okres dojrzewania to u nas jakoś to spokojnie przebiegało, przebiega, pierwsza @ nie była zbyt szybko, więc córka była przygotowana, jakiegoś większego buntu nie zauważyłam, ale ona ogólnie jest spokojna, czasem aż za bardzo nieśmiała. Teraz byliśmy na bilansie i przy okazji podstawowych badań wyszedł bardzo niski poziom witaminy D i podwyższone tsh. Musimy dorobić resztę badań na tarczycę - obstawiam, ze dojrzewanie ma tu ogromny wpływ.

Edit: o już po wizycie :) ja poprzednie ciąże prowadziłam na NFZ i na każdej wizycie było badanie i usg - pewnie zależy od lekarza, placówki, albo cos teraz się zmieniło. Dobrze, że wieczorem wizyta u Twojego lekarza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2024, 10:14

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Powiem Wam, że nie dałabym rady prowadzić ciąży tylko na NFZ. Dzisiaj założyli mi kartę ciąży, a USG 20 maja 😅 Totalnie żadnego badania, nic... Dobrze, że mam dziś wieczorem wizytę u swojego prowadzącego.

Jejku.. rzeczywiście zdarza się tak, totalny bez sens.. Już wieczorkiem ujrzysz maluszka 🥰😘

Zbuntowana, MummyYummy lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2024, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do snów - mi też ostatnio śnił się były, a właściwie jednocześnie były i mąż - to była tragedia .

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2024, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie, a ćwiczysz na siłowni?
    ja się zabieram za ćwiczenie i póki co kiepsko

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:

No to faktycznie, dziwnie to wygląda 🙄
    Żeby sprawdzać co z dzidzia trzeba wydawać miliony monet…

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny nie mogę Was nadrobić...
    Vienna kciuki ciągle zacisniete...
    Co do snów to dziś chyba nic się nie śniło ale okropna zgaga mnie obudziła szok... bryyy...
    Chyba dziś będzie piękny dzień...
    Mamusia śmiech z tą wizyta na nfz kompletne jaja... trzymam kciuki za wizyte

MagicznaNuta, MummyYummy, Vienna lubią tę wiadomość

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Może ciocie też zobaczą <3 a u Ciebie będą fotki bobaska? :D

Właśnie, popieram i też wnioskuje o fotki, lubię się rozpłynąć troszkę… 🤪

MagicznaNuta, Prezesoowa, Malinowysorbet, Liyss🧚🏻, Pati2804, elektro96, Majuna lubią tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2024, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też się podpinam z prośbą o fotki :) lubimy oglądać bobaski :)

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj to nie jest mój dzień, jajnik odpuścił za to zaczęło boleć mnie ucho… zawsze panikuje przy bólu ucha, bo jako dziecko chorowałam na zapalenie ucha środkowego kilka razy w roku i do dziś pamiętam ten ból 🥹

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:

Bardzo to dziwne. Nie miałaś usg? Ja na NFZ mialam zawsze i jeszcze dostawałam fotki 3D :D

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Dzisiaj to nie jest mój dzień, jajnik odpuścił za to zaczęło boleć mnie ucho… zawsze panikuje przy bólu ucha, bo jako dziecko chorowałam na zapalenie ucha środkowego kilka razy w roku i do dziś pamiętam ten ból 🥹

Chorowałaś jako dziecko bo miałaś inna budowę anatomiczną, predysponującą do zapaleń. Dorośli mają zupełnie inaczej. Na ucho kropelki/ibuprofen albo geranium i będzie dobrze :)

notsobadd, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Teoretycznie na NFZ na całą ciążę są refundowane 3 usg to sobie wyobraź :P słyszałam, że są lekarze, którzy i tak wykonują USG na każdej wizycie, ale pewnie nie wklepują tego w komputerek :P

No hit po prostu, nie wiedziałam. Myślałam, że takie rzeczy to w PRL. Moja mama w ciąży ze mną nie miała żadnego USG, jak pojechała rodzić i ją zbadali to zebrało się nad nią konsylium, ona przerażona bo coś nie tak z dzieckiem, powiedzieli jej że niestety jest za późno na cesarkę i musi rodzić, ale z badania wynika że coś nie tak jest z moją główką… szkoda tylko, że to nie była główka bo urodziłam się pośladkowo 🤪😂😂😂
    Mama mówi, że od urodzenia miałam cały świat w d… i leciałam na farciku 😂💪🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2024, 10:33

MagicznaNuta, Fermina, Prezesoowa, san95, Liyss🧚🏻, Zaczarowan, Malinowysorbet, Pati2804, KejtKa, elektro96, Majuna lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbuntowana wrote:
    Dzien dobry dziewczyny nie mogę Was nadrobić...
    Vienna kciuki ciągle zacisniete...
    Co do snów to dziś chyba nic się nie śniło ale okropna zgaga mnie obudziła szok... bryyy...
    Chyba dziś będzie piękny dzień...
    Mamusia śmiech z tą wizyta na nfz kompletne jaja... trzymam kciuki za wizyte
    ja ostatnio też męczę się ze zgagą - u Ciebie to pewnie jednorazowe. Podejrzewam, ze u mnie za dużo słodyczy ma wpływ. Zdrowa dieta musi wejść :)

• san95 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    weszłam na Twoje posty i Kochana współczuję Ci tej sytuacji, wyobrażam sobie jak się czujesz
    Dziękuję kochana. Wiesz co.. ja chyba nadal to wypieram. W sensie jakoś nie mogę tego do siebie dopuścić, ale myślę, że to przyjdzie do mnie w najmniej spodziewanym momencie i znowu pęknę. Narazie się trzymam. Skupiam się na czymś innym niż na rozmyślaniu o tym. Chce tylko już dostać tą 🐒, poukładać wszystko w głowie i iść dalej, bo narazie stoję w miejscu.

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 8 maja 2024, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Chorowałaś jako dziecko bo miałaś inna budowę anatomiczną, predysponującą do zapaleń. Dorośli mają zupełnie inaczej. Na ucho kropelki/ibuprofen albo geranium i będzie dobrze :)

U mnie była kwestia przerośniętego trzeciego migdałka. Wycięli mi w wieku 6 lat i nigdy nie wróciło :) Raz po wakacjach dostałam chyba od nurkowania i bałam się podróży samolotem z bólem, ale udało się opanować :)
    Ale dziękuję za radę, nie wiem co to geranium ale uzupełnię wiedzę 😃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2024, 10:33

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
‹‹ 507 508 509 510 511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ