Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
MagicznaNuta wrote:Hej Dziewczyny, można tutaj przycupnąć? 🌼
Staram się już jakiś czas o 3 malucha, mam już swoje lata. Póki co na było na luzie- bo mam już dzieci. Ale duża rodzina zawsze była moim marzeniemMagicznaNuta lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
nick nieaktualny
-
Powiem Wam, że nie dałabym rady prowadzić ciąży tylko na NFZ. Dzisiaj założyli mi kartę ciąży, a USG 20 maja 😅 Totalnie żadnego badania, nic... Dobrze, że mam dziś wieczorem wizytę u swojego prowadzącego.
MagicznaNuta, Suzie, Liyss🧚🏻, Pati2804, CoffeeDream, elektro96, Dropsik, Gregorka, Majuna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMummy trzymam kciuki za wizytę. Przepraszam, że dopiero teraz odpisuje. Jeśli chodzi o okres dojrzewania to u nas jakoś to spokojnie przebiegało, przebiega, pierwsza @ nie była zbyt szybko, więc córka była przygotowana, jakiegoś większego buntu nie zauważyłam, ale ona ogólnie jest spokojna, czasem aż za bardzo nieśmiała. Teraz byliśmy na bilansie i przy okazji podstawowych badań wyszedł bardzo niski poziom witaminy D i podwyższone tsh. Musimy dorobić resztę badań na tarczycę - obstawiam, ze dojrzewanie ma tu ogromny wpływ.
Edit: o już po wizycieja poprzednie ciąże prowadziłam na NFZ i na każdej wizycie było badanie i usg - pewnie zależy od lekarza, placówki, albo cos teraz się zmieniło. Dobrze, że wieczorem wizyta u Twojego lekarza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2024, 10:14
-
MummyYummy wrote:Powiem Wam, że nie dałabym rady prowadzić ciąży tylko na NFZ. Dzisiaj założyli mi kartę ciąży, a USG 20 maja 😅 Totalnie żadnego badania, nic... Dobrze, że mam dziś wieczorem wizytę u swojego prowadzącego.
Jejku.. rzeczywiście zdarza się tak, totalny bez sens.. Już wieczorkiem ujrzysz maluszka 🥰😘Zbuntowana, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
MummyYummy wrote:Powiem Wam, że nie dałabym rady prowadzić ciąży tylko na NFZ. Dzisiaj założyli mi kartę ciąży, a USG 20 maja 😅 Totalnie żadnego badania, nic... Dobrze, że mam dziś wieczorem wizytę u swojego prowadzącego.
No to faktycznie, dziwnie to wygląda 🙄
Żeby sprawdzać co z dzidzia trzeba wydawać miliony monet…MagicznaNuta lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Dzien dobry dziewczyny nie mogę Was nadrobić...
Vienna kciuki ciągle zacisniete...
Co do snów to dziś chyba nic się nie śniło ale okropna zgaga mnie obudziła szok... bryyy...
Chyba dziś będzie piękny dzień...
Mamusia śmiech z tą wizyta na nfz kompletne jaja... trzymam kciuki za wizyteMagicznaNuta, MummyYummy, Vienna lubią tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Prezesoowa wrote:Może ciocie też zobaczą
a u Ciebie będą fotki bobaska?
Właśnie, popieram i też wnioskuje o fotki, lubię się rozpłynąć troszkę… 🤪MagicznaNuta, Prezesoowa, Malinowysorbet, Liyss🧚🏻, Pati2804, elektro96, Majuna lubią tę wiadomość
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualny
-
Dzisiaj to nie jest mój dzień, jajnik odpuścił za to zaczęło boleć mnie ucho… zawsze panikuje przy bólu ucha, bo jako dziecko chorowałam na zapalenie ucha środkowego kilka razy w roku i do dziś pamiętam ten ból 🥹👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Bardzo to dziwne. Nie miałaś usg? Ja na NFZ mialam zawsze i jeszcze dostawałam fotki 3DMagicznaNuta lubi tę wiadomość
-
notsobadd wrote:Dzisiaj to nie jest mój dzień, jajnik odpuścił za to zaczęło boleć mnie ucho… zawsze panikuje przy bólu ucha, bo jako dziecko chorowałam na zapalenie ucha środkowego kilka razy w roku i do dziś pamiętam ten ból 🥹
Chorowałaś jako dziecko bo miałaś inna budowę anatomiczną, predysponującą do zapaleń. Dorośli mają zupełnie inaczej. Na ucho kropelki/ibuprofen albo geranium i będzie dobrzenotsobadd, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Teoretycznie na NFZ na całą ciążę są refundowane 3 usg to sobie wyobraź
słyszałam, że są lekarze, którzy i tak wykonują USG na każdej wizycie, ale pewnie nie wklepują tego w komputerek
No hit po prostu, nie wiedziałam. Myślałam, że takie rzeczy to w PRL. Moja mama w ciąży ze mną nie miała żadnego USG, jak pojechała rodzić i ją zbadali to zebrało się nad nią konsylium, ona przerażona bo coś nie tak z dzieckiem, powiedzieli jej że niestety jest za późno na cesarkę i musi rodzić, ale z badania wynika że coś nie tak jest z moją główką… szkoda tylko, że to nie była główka bo urodziłam się pośladkowo 🤪😂😂😂
Mama mówi, że od urodzenia miałam cały świat w d… i leciałam na farciku 😂💪🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2024, 10:33
MagicznaNuta, Fermina, Prezesoowa, san95, Liyss🧚🏻, Zaczarowan, Malinowysorbet, Pati2804, KejtKa, elektro96, Majuna lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualnyZbuntowana wrote:Dzien dobry dziewczyny nie mogę Was nadrobić...
Vienna kciuki ciągle zacisniete...
Co do snów to dziś chyba nic się nie śniło ale okropna zgaga mnie obudziła szok... bryyy...
Chyba dziś będzie piękny dzień...
Mamusia śmiech z tą wizyta na nfz kompletne jaja... trzymam kciuki za wizyte -
MagicznaNuta wrote:weszłam na Twoje posty i Kochana współczuję Ci tej sytuacji, wyobrażam sobie jak się czujesz
-
Fermina wrote:Chorowałaś jako dziecko bo miałaś inna budowę anatomiczną, predysponującą do zapaleń. Dorośli mają zupełnie inaczej. Na ucho kropelki/ibuprofen albo geranium i będzie dobrze
U mnie była kwestia przerośniętego trzeciego migdałka. Wycięli mi w wieku 6 lat i nigdy nie wróciłoRaz po wakacjach dostałam chyba od nurkowania i bałam się podróży samolotem z bólem, ale udało się opanować
Ale dziękuję za radę, nie wiem co to geranium ale uzupełnię wiedzę 😃Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2024, 10:33
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻