Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
notsobadd wrote:
Jeżeli pachnie jak cytrynowy zapach do toalet to tak.trzeba to zmiąć, żeby trochę puściło tych olejków eterycznych i do ucha
Prezesoowa, Speranza :), MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
notsobadd wrote:
Mi mama zawsze mówiła, że to na uszy serio 😂Fermina, notsobadd, MagicznaNuta, Prezesoowa lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Fermina wrote:Jeżeli pachnie jak cytrynowy zapach do toalet to tak.
trzeba to zmiąć, żeby trochę puściło tych olejków eterycznych i do ucha
No pachnie ładnie…, Zaryzykowałam i siedzę z tym w uchu a te mi śpiewają „wszedł do autobusu człowiek z liściem na głowie…” 😂🤦🏼♀️
Mam nadzieję, że pomoże 🙏🏻MagicznaNuta, Prezesoowa, san95, Zaczarowan, Liyss🧚🏻, Fermina, Malinowysorbet, CoffeeDream, Majuna lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
KejtKa wrote:O tak! To mój faworyt!
Meow, cat, please meow back 😍KejtKa lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
📆 Kalendarz wizyt
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
20/03 - dermatolog
01/04 - urofizjoterapeuta
-
Pati2804 wrote:Dzień dobry wszystkim! Miłego dnia 🌞😘❤
Idę na koktajl bo teściowa zrobiła 🥤
Na zdrówko! 😊💋Pati2804 lubi tę wiadomość
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualny
-
san95 wrote:Też tak robię 🥹 i zawsze mam ochotę coś kupić.. tak o żeby sobie było… 🫣
Możecie pomyśleć, że to głupie 😂😂 ale my sobie na łóżku zawiesiliśmy takie małe skarpteczki jakoś w grudniu i to był taki nasz amulet 🥰😂🫣 Na choince też zawieszałam 😂 a gdy robiliśmy grudniowe pierniczki to również z intencją i napisem „Dla Dzieciątka” 🫣 Wszystkie zjedliśmy oprócz tego, powiedziałam sobie, że wyrzucę go dopiero jak zajdę w ciąże.san95, notsobadd, Liyss🧚🏻, Fermina, elektro96, MagicznaNuta, Malinowysorbet, CoffeeDream, Pati2804, Majuna, Chmurka21 lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Nie jest powiedziane, że masz problem. Długo ogólnie się staraliście?
Dziś oglądałam (bardziej słuchałam) filmik Kasi Więcej Niż Hormony na YT o przyczynach niepłodności i ona porusza temat tego "odpuszczenia", ale nie wymieniła tego jak główną przyczynę ani nic, stwierdziła tylko, że jak ktoś strasznie mocno się spina no to organizm to odbiera jako sygnał alarmowy, że coś się dzieje i wtedy nie zainwestuje w ciążę, ale to nie jest rozwiązanie na wszystko. Cieżko odpuścić, kiedy się czegoś pragnie, dokładnie tak jak mówisz..
Zaczęliśmy się starać w kwietniu zeszłego roku i staraliśmy się do czerwca. Potem w lipcu się rozstaliśmy i w październiku się zeszliśmy i ruszyliśmy ze staraniami. Więc trochę tych cykli za mną. Badania, wizyty u lekarza. I nic.. „jest pani w 100% zdrowa, nic tylko próbować”, ale ile można jeśli za każdym razem takie rozczarowanie. Ja ogólnie jeszcze myślę, że wina może być w mojej wadze. Waże 47,5 kg może mój organizm nie dopuszcza ciąży, bo mam niedowagę i po prostu jestem w trybie „przetrwania”, ale naprawdę sporo jem tylko przytyć nie mogę 🤷🏻♀️
Głowa pewnie ma duże znaczenie, ale no tak jak mówimy nie da się odpuścić kiedy się tak bardzo chce.. -
notsobadd wrote:Dzisiaj to nie jest mój dzień, jajnik odpuścił za to zaczęło boleć mnie ucho… zawsze panikuje przy bólu ucha, bo jako dziecko chorowałam na zapalenie ucha środkowego kilka razy w roku i do dziś pamiętam ten ból 🥹
Ojeju, bardzo współczuję, ja też doskonale pamiętam ten ból z dzieciństwa. Zdrówka i oby szybko przeszło 😘notsobadd lubi tę wiadomość
-
No powiem Wam, że trochę się nie spodziewałam, bo już na ostatniej wizycie nie robił (miałam USG od swojego gina). Myślałam, że teraz będzie badanie, bo na dobrą sprawę gość trochę wierzy mi na słowo, że jestem w ciąży 🤪
No czekam na 21:30 jak na zbawienie 🙏Prezesoowa, Zaczarowan, MagicznaNuta, Malinowysorbet, Pati2804, Majuna lubią tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:Możecie pomyśleć, że to głupie 😂😂 ale my sobie na łóżku zawiesiliśmy takie małe skarpteczki jakoś w grudniu i to był taki nasz amulet 🥰😂🫣 Na choince też zawieszałam 😂 a gdy robiliśmy grudniowe pierniczki to również z intencją i napisem „Dla Dzieciątka” 🫣 Wszystkie zjedliśmy oprócz tego, powiedziałam sobie, że wyrzucę go dopiero jak zajdę w ciąże.
To piękne 🥹 ja wierzę w takie „amulety” ❤️
Będziecie mieli co opowiadać 🥹Zaczarowan lubi tę wiadomość
-
san95 wrote:Ja często słyszałam; jak odpuścisz to zajdziesz, ale jak odpuścić skoro się tak bardzo chce 🤷🏻♀️ wkurza mnie to niesamowicie choć może być to prawda, że głowa blokuje. No, ale trudno. Może kiedyś.. 🙈
Nigdy nie spodziewałam się, że będę miała z tym taki problem, bo nikt w rodzinie nie miał.. 🙈
Jejku.. tak samo, tyle razy spotkałam się z taką gadką. Wkurzające niemiłosiernie albo: pojedzcie na wakacje i się uda. Z biegiem czasu patrzę na to tak, że rzeczywiście.. można sobie odpuścić, ale nie, że stan „wyjebania”, tylko bardziej takie odpuszczenie w głowie, że teraz się nie udaje, ale jeszcze chwila i będzie te dzieciątko. Tak samo- wakacje, wakacje nie spowodują nagle, że wrócisz z 2 kreskami, a bardziej poluźnisz swoją głowę, odpoczniesz psychicznie.
Wtedy to tak- zgadzam sięPrezesoowa lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Wcale nie głupie, brzmi to pięknie
i co, dzieciątko zjadło swojego pierniczka?
Chciałam go zjeść… ale był taki twardy, że go po prostu wyrzuciłam. Spełnił swoją funkcje, to najważniejsze 😂😂Leśneintro, Prezesoowa, MagicznaNuta, Malinowysorbet, Pati2804, Majuna lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:A robiłaś takie podstawowe badania jak lipidogram? Próby wątrobowe? Podobno sporą przyczyną niepowodzeń u kobiet jest właśnie niski poziom lipidów, których hormony potrzebują i przy ich niskim poziomie może być ciężko o ciąże.
Zdarzało Ci się np. spisywać w jakiejś aplikacji ile zjadasz kalorii w ciągu dnia? Może Ci się "na oko" wydawać, że wystarczająco, a jak się to zobaczy w tabelce to może jednak wyjść inaczej
Właśnie teraz masz czas, żeby zadbać o siebie i swoją gotowość do ciąży, a to chyba nie jest zbyt duży wysiłek i naprawdę polecam
Potwierdzam i polecam! Za radą Prezesowej ściągnęłam Fitatu i zaczęłam liczyć ile kalorii zjadam, bo też mam problem żeby przytyć i jestem na granicy niedowagi przy swoim wzroście. Okazało się, że wydawało mi się, że jem dużo a jadłam sporo za malo, szczególnie węgli.
Może u Ciebie też tutaj leży problem, że musisz to po prostu zobaczyć i przeliczyć i zacząć bilansować bardziej posiłki?
Odpowiedź oczywiście do @sanWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2024, 11:25
Zaczarowan, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Zaczarowan wrote:Możecie pomyśleć, że to głupie 😂😂 ale my sobie na łóżku zawiesiliśmy takie małe skarpteczki jakoś w grudniu i to był taki nasz amulet 🥰😂🫣 Na choince też zawieszałam 😂 a gdy robiliśmy grudniowe pierniczki to również z intencją i napisem „Dla Dzieciątka” 🫣 Wszystkie zjedliśmy oprócz tego, powiedziałam sobie, że wyrzucę go dopiero jak zajdę w ciąże.
Ale super, to cudne a nie głupie 😊♥️ i macie teraz swój mały „amulecik”, dzisiaj koniecznie musisz nam go pokazać 😁Prezesoowa, elektro96, Zaczarowan, MagicznaNuta, Pati2804, MummyYummy, Majuna lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Potwierdzam i polecam! Za radą Prezesowej ściągnęłam Fitatu i zaczęłam liczyć ile kalorii zjadam, bo też mam problem żeby przytyć i jestem na granicy niedowagi przy swoim wzroście. Okazało się, że wydawało mi się, że jem dużo a jadłam sporo za malo, szczególnie węgli.
Może u Ciebie też tutaj leży problem, że musisz to po prostu zobaczyć i przeliczyć i zacząć bilansować bardziej posiłki?
Odpowiedź oczywiście do @san
A ja kiedyś ściągnęłam, żeby zobaczyć ile jem kcal i jadłam o wiele za dużo 😂 wg mnie otwiera to oczy bo może nam się wydawać, że odżywiamy sie odpowiednio a prawda jest inna..notsobadd, Prezesoowa lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Liyss🧚🏻 wrote:A ja kiedyś ściągnęłam, żeby zobaczyć ile jem kcal i jadłam o wiele za dużo 😂 wg mnie otwiera to oczy bo może nam się wydawać, że odżywiamy sie odpowiednio a prawda jest inna..
U mnie wyszło za dużo... Teraz się pilnuje i jest dobrze, przestałam tyć, a nawet trochę zrzuciłam.Prezesoowa, Liyss🧚🏻, MagicznaNuta, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️