Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Prędzej bym się dogadała z moim sześcioletnim chrześniakiem:P no ale trudno ;) jutro sobie zrobie od niego przerwę jeśli mama nie będzie mnie potrzebować:P

U mnie nagle zrobiło się opóźnienie:/

Na sześciolatka mogłabyś chociaż jakoś wpłynąć jakimiś metodami wychowawczymi, ze starszym pacjentem może być gorzej 😃 może masz rację, że musisz troszkę ochłonąć i jutro odpocząć, bo widzę że skumulowała Ci się złość na tatę (co oczywiście jest całkowicie zrozumiałe)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ja się profilaktycznie zapisałam do ginekologa w luxmedzie na piątek, pójdę jeżeli okres się do tego czasu nie pojawi. Może mi coś przepisze albo coś. Niestety do mojej nie ma już terminów na ten tydzień. A jeżeli nic się nie uda to w przyszłym tygodniu pójdę do swojej. Ktoś mi musi chyba pomóc 🥹

Spróbuj jeszcze białych majtek i spodni, czerwonego wina i seksu… aaa no i koniecznie zrób test! To musi przyciągnąć małpiszona 👀

nick nieaktualny, Zaczarowan, nick nieaktualny, Pati2804 lubią tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Spróbuj wziąć nospę albo scopolan, a jeśli się mocno obawiasz to szukaj jakiegoś gina na już, żeby popatrzył co się tam dzieje. Przytulam Cię bardzo mocno :*

Wezmę zaraz no spę, ale z lekarzami nie będę już szaleć. Jutro idę do mojej i zobaczymy co tam się zadziało. Oby tylko nie jakaś giga-torbiel, bo już takie wizje mi wyobraźnia podsyła 🥹

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Spróbuj jeszcze białych majtek i spodni, czerwonego wina i seksu… aaa no i koniecznie zrób test! To musi przyciągnąć małpiszona 👀

Białe gacie były, spodnie jasne były, test w sobotę już był, zostaje mi wino i seks, ale w moim stanie nie mam ochoty na amory. A i gorąca kąpiel też już była 🤣

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Na pewno ktoś pomoże 🙏🏼 a ile trwał Twój najdłuższy cykl?

Przed AH mój najdłuższy cykl trwał 45 dni, ale byłam wtedy w ciągłym stresie i to mógł być powód opóźnienia. ;(

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Białe gacie były, spodnie jasne były, test w sobotę już był, zostaje mi wino i seks, ale w moim stanie nie mam ochoty na amory. A i gorąca kąpiel też już była 🤣

Może jak wjedzie wino to i ochota na amory się pojawi, nic nie szkodzi spróbować 😂 a tak serio to strasznie mi przykro, że Cię tak zwodzi ten cykl, najgorsze jest takie oczekiwanie w zawieszeniu…

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Może jak wjedzie wino to i ochota na amory się pojawi, nic nie szkodzi spróbować 😂 a tak serio to strasznie mi przykro, że Cię tak zwodzi ten cykl, najgorsze jest takie oczekiwanie w zawieszeniu…

A podejrzewałam cykl bezowulacyjny i tak może być. Plus tarczyca za mocno spadła, a ja mam ją w słabej kondycji, więc chyba się wszystko nałożyło. A już było tak pięknie 🥹

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Nie zdążyłam na pociąg, ale czekam na wiadomości dziewczyny! 🤞🏻

Kurczę, po pracy położyłam się na chwilkę i zasnęłam. Czułam lekkie kłucie w podbrzuszu, ale z drzemki to już wybudził mnie okropny ból. Tak mnie boli lewy jajnik, że nie mogę podnieść nogi nawet, ten ból aż promieniuje, normalnie się zaczęłam obawiać o co chodzi 🥹
    Owulacja na Aromku aż tak by Ci dała popalić? Dobrze, że jutro podejrzysz co się dzieje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2024, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Teraz się zastanawiam po jakim czasie od przygotowania próbki należy dostarczyć mocz do posiewu… bo może te bakterie namnożyły się w pojemniczku? 😕
    Tak mogli być, dodatkowo z tego co mi kazali to złapać środkowy mocz i podmyc się przed wycierac w dobrym kierunku

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2024, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Zapraszam do wesołego pociągu 🚂 😊
    My już w drodze na wizytę
    Aaaa uciekł mi pociąg :)

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Nie zdążyłam na pociąg, ale czekam na wiadomości dziewczyny! 🤞🏻

Kurczę, po pracy położyłam się na chwilkę i zasnęłam. Czułam lekkie kłucie w podbrzuszu, ale z drzemki to już wybudził mnie okropny ból. Tak mnie boli lewy jajnik, że nie mogę podnieść nogi nawet, ten ból aż promieniuje, normalnie się zaczęłam obawiać o co chodzi 🥹

Hm, a to nie czas owulki? U mnie owulki akurat tak się objawiają, że często ruszyć się nie mogę i ten ból promieniuje aż do kości ogonowej. 🙄

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    A podejrzewałam cykl bezowulacyjny i tak może być. Plus tarczyca za mocno spadła, a ja mam ją w słabej kondycji, więc chyba się wszystko nałożyło. A już było tak pięknie 🥹

Nie zrażaj się, czytałaś tu na pewno nie raz, że cykle bezowulacyjne zdążają się i najzdrowszym kobietom bez żadnych obciążeń. Wiem, że to demotywuje…
    Ale mimo wszystko Twój organizm jeszcze może dochodzić do siebie po AH, daj sobie czas :*

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2024, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    A ja już wyszłam od dentysty. Jeszcze jeden ząb i finito 😎
    Jak dobrze :)

• Suzie Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Nie zrażaj się, czytałaś tu na pewno nie raz, że cykle bezowulacyjne zdążają się i najzdrowszym kobietom bez żadnych obciążeń. Wiem, że to demotywuje…
    Ale mimo wszystko Twój organizm jeszcze może dochodzić do siebie po AH, daj sobie czas :*

Wiem, że się zdarzają i u zdrowych kobiet, ale frustruje to czekanie 🥲

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:20

nick nieaktualny, Suzie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2024, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również czekam na wieści :)

Suzie lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Dropsik @Coffee ja przy owulce za każdy razem odczuwałam taki dość mocny ból i dyskomfort. Ale muszę przyznać, że dzisiaj to dosłownie pali mnie jajnik… I nawet jak idę na monitoring i mam potwierdzoną owulke to mam zero śluzu płodnego i nie inaczej jest tym razem… 🙄

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    @Dropsik @Coffee ja przy owulce za każdy razem odczuwałam taki dość mocny ból i dyskomfort. Ale muszę przyznać, że dzisiaj to dosłownie pali mnie jajnik… I nawet jak idę na monitoring i mam potwierdzoną owulke to mam zero śluzu płodnego i nie inaczej jest tym razem… 🙄

Hm, to może faktycznie ten Aromek. Jutro wszystkiego się dowiesz 😘🤞

notsobadd, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Majuna Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:20

nick nieaktualny, notsobadd, nick nieaktualny, MummyYummy, CoffeeDream, Zaczarowan, elektro96, Dropsik, Vienna, Pati2804 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2024, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Domyślam się, ale mogła być też giga owulka i płyn po pęknięciu może Cię podrażniać :*
    Dobrze gada :)

‹‹ 605 606 607 608 609 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ