X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Prędzej bym się dogadała z moim sześcioletnim chrześniakiem:P no ale trudno ;) jutro sobie zrobie od niego przerwę jeśli mama nie będzie mnie potrzebować:P

U mnie nagle zrobiło się opóźnienie:/

Na sześciolatka mogłabyś chociaż jakoś wpłynąć jakimiś metodami wychowawczymi, ze starszym pacjentem może być gorzej 😃 może masz rację, że musisz troszkę ochłonąć i jutro odpocząć, bo widzę że skumulowała Ci się złość na tatę (co oczywiście jest całkowicie zrozumiałe)

Prezesoowa lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ja się profilaktycznie zapisałam do ginekologa w luxmedzie na piątek, pójdę jeżeli okres się do tego czasu nie pojawi. Może mi coś przepisze albo coś. Niestety do mojej nie ma już terminów na ten tydzień. A jeżeli nic się nie uda to w przyszłym tygodniu pójdę do swojej. Ktoś mi musi chyba pomóc 🥹

Spróbuj jeszcze białych majtek i spodni, czerwonego wina i seksu… aaa no i koniecznie zrób test! To musi przyciągnąć małpiszona 👀

Prezesoowa, Zaczarowan, MagicznaNuta, Pati2804 lubią tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Spróbuj wziąć nospę albo scopolan, a jeśli się mocno obawiasz to szukaj jakiegoś gina na już, żeby popatrzył co się tam dzieje. Przytulam Cię bardzo mocno :*

Wezmę zaraz no spę, ale z lekarzami nie będę już szaleć. Jutro idę do mojej i zobaczymy co tam się zadziało. Oby tylko nie jakaś giga-torbiel, bo już takie wizje mi wyobraźnia podsyła 🥹

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Spróbuj jeszcze białych majtek i spodni, czerwonego wina i seksu… aaa no i koniecznie zrób test! To musi przyciągnąć małpiszona 👀

Białe gacie były, spodnie jasne były, test w sobotę już był, zostaje mi wino i seks, ale w moim stanie nie mam ochoty na amory. A i gorąca kąpiel też już była 🤣

MagicznaNuta lubi tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Na pewno ktoś pomoże 🙏🏼 a ile trwał Twój najdłuższy cykl?

Przed AH mój najdłuższy cykl trwał 45 dni, ale byłam wtedy w ciągłym stresie i to mógł być powód opóźnienia. ;(

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Białe gacie były, spodnie jasne były, test w sobotę już był, zostaje mi wino i seks, ale w moim stanie nie mam ochoty na amory. A i gorąca kąpiel też już była 🤣

Może jak wjedzie wino to i ochota na amory się pojawi, nic nie szkodzi spróbować 😂 a tak serio to strasznie mi przykro, że Cię tak zwodzi ten cykl, najgorsze jest takie oczekiwanie w zawieszeniu…

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Może jak wjedzie wino to i ochota na amory się pojawi, nic nie szkodzi spróbować 😂 a tak serio to strasznie mi przykro, że Cię tak zwodzi ten cykl, najgorsze jest takie oczekiwanie w zawieszeniu…

A podejrzewałam cykl bezowulacyjny i tak może być. Plus tarczyca za mocno spadła, a ja mam ją w słabej kondycji, więc chyba się wszystko nałożyło. A już było tak pięknie 🥹

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Nie zdążyłam na pociąg, ale czekam na wiadomości dziewczyny! 🤞🏻

Kurczę, po pracy położyłam się na chwilkę i zasnęłam. Czułam lekkie kłucie w podbrzuszu, ale z drzemki to już wybudził mnie okropny ból. Tak mnie boli lewy jajnik, że nie mogę podnieść nogi nawet, ten ból aż promieniuje, normalnie się zaczęłam obawiać o co chodzi 🥹
    Owulacja na Aromku aż tak by Ci dała popalić? Dobrze, że jutro podejrzysz co się dzieje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2024, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Teraz się zastanawiam po jakim czasie od przygotowania próbki należy dostarczyć mocz do posiewu… bo może te bakterie namnożyły się w pojemniczku? 😕
    Tak mogli być, dodatkowo z tego co mi kazali to złapać środkowy mocz i podmyc się przed wycierac w dobrym kierunku

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2024, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Zapraszam do wesołego pociągu 🚂 😊
    My już w drodze na wizytę
    Aaaa uciekł mi pociąg :)

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Nie zdążyłam na pociąg, ale czekam na wiadomości dziewczyny! 🤞🏻

Kurczę, po pracy położyłam się na chwilkę i zasnęłam. Czułam lekkie kłucie w podbrzuszu, ale z drzemki to już wybudził mnie okropny ból. Tak mnie boli lewy jajnik, że nie mogę podnieść nogi nawet, ten ból aż promieniuje, normalnie się zaczęłam obawiać o co chodzi 🥹

Hm, a to nie czas owulki? U mnie owulki akurat tak się objawiają, że często ruszyć się nie mogę i ten ból promieniuje aż do kości ogonowej. 🙄

MagicznaNuta lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    A podejrzewałam cykl bezowulacyjny i tak może być. Plus tarczyca za mocno spadła, a ja mam ją w słabej kondycji, więc chyba się wszystko nałożyło. A już było tak pięknie 🥹

Nie zrażaj się, czytałaś tu na pewno nie raz, że cykle bezowulacyjne zdążają się i najzdrowszym kobietom bez żadnych obciążeń. Wiem, że to demotywuje…
    Ale mimo wszystko Twój organizm jeszcze może dochodzić do siebie po AH, daj sobie czas :*

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2024, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    A ja już wyszłam od dentysty. Jeszcze jeden ząb i finito 😎
    Jak dobrze :)

• Suzie Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Nie zrażaj się, czytałaś tu na pewno nie raz, że cykle bezowulacyjne zdążają się i najzdrowszym kobietom bez żadnych obciążeń. Wiem, że to demotywuje…
    Ale mimo wszystko Twój organizm jeszcze może dochodzić do siebie po AH, daj sobie czas :*

Wiem, że się zdarzają i u zdrowych kobiet, ale frustruje to czekanie 🥲

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:20

MagicznaNuta, Suzie lubią tę wiadomość

"A nadzieja zawieść nie może..."🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2024, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również czekam na wieści :)

Suzie lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Dropsik @Coffee ja przy owulce za każdy razem odczuwałam taki dość mocny ból i dyskomfort. Ale muszę przyznać, że dzisiaj to dosłownie pali mnie jajnik… I nawet jak idę na monitoring i mam potwierdzoną owulke to mam zero śluzu płodnego i nie inaczej jest tym razem… 🙄

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    @Dropsik @Coffee ja przy owulce za każdy razem odczuwałam taki dość mocny ból i dyskomfort. Ale muszę przyznać, że dzisiaj to dosłownie pali mnie jajnik… I nawet jak idę na monitoring i mam potwierdzoną owulke to mam zero śluzu płodnego i nie inaczej jest tym razem… 🙄

Hm, to może faktycznie ten Aromek. Jutro wszystkiego się dowiesz 😘🤞

notsobadd, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• Majuna Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:20

Prezesoowa, notsobadd, MagicznaNuta, MummyYummy, CoffeeDream, Zaczarowan, elektro96, Dropsik, Vienna, Pati2804 lubią tę wiadomość

"A nadzieja zawieść nie może..."🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2024, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Domyślam się, ale mogła być też giga owulka i płyn po pęknięciu może Cię podrażniać :*
    Dobrze gada :)

‹‹ 605 606 607 608 609 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ