Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa wrote:Domyślam się, ale mogła być też giga owulka i płyn po pęknięciu może Cię podrażniać :*
A mi się wydawało, że jak boli to dopiero będzie owu 👀 Nie mam w ogóle śluzu płodnego i dlatego tak naprawdę nie wiem co i jak… A jeśli już po owu to pewnie i tak po ptakach, bo wczoraj ♥️ nie bylo 🫣
Wkurw*ona jestem, że nie miałam wcześniej tego monitoringu👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualny
-
CoffeeDream wrote:Hm, a to nie czas owulki? U mnie owulki akurat tak się objawiają, że często ruszyć się nie mogę i ten ból promieniuje aż do kości ogonowej. 🙄
U mnie jest podobnie. Kilka godzin boli naprawdę konkretnie, że jest problem z niektórymi pozycjami siedzenia czy leżenia…👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Prezesoowa wrote:U mnie wszystko ok, tarczyca jak ser szwajcarski, a 🍒 w porządku, jedna mini torbiel, która mam tylko obserwować
czekam na wieści od @elektro 🤞
Cieszę się, że jest ok, choć ser szwajcarski brzmi niepokojąco… 👀Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Prezesoowa wrote:U mnie wszystko ok, tarczyca jak ser szwajcarski, a 🍒 w porządku, jedna mini torbiel, która mam tylko obserwować
Jesteś zadowolona z tych wiadomości? Czy to jest poprawa względem tego, co było?Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:O matko, a zgłaszałaś to lekarzowi?
W sumie to nie.. uznałam, że to nic takiego i normalne, bo wiem, że często dziewczyny odczuwają mocniej owulację niż miesiączkę i ja do tej grupy należę. Zwykle łapie mnie skurcz, który puszcza po max pół godziny. -
notsobadd wrote:U mnie jest podobnie. Kilka godzin boli naprawdę konkretnie, że jest problem z niektórymi pozycjami siedzenia czy leżenia…
Jak czasem sobie myślę, że tak miałyby wyglądać skurcze porodowe tylko tysiąc razy mocniej, to nie wiem... 😅 Znieczulenie jak nic. -
CoffeeDream wrote:Dokładnie... Ja wtedy w ogóle się nie ruszam, bo jakikolwiek ruch powoduje, że jest jeszcze gorzej 🙈
Jak czasem sobie myślę, że tak miałyby wyglądać skurcze porodowe tylko tysiąc razy mocniej, to nie wiem... 😅 Znieczulenie jak nic.
Też tak miałam przed ciążami. Pamiętam, że nie byłam w stanie siadać, bo tak mnie bolał kręgosłup, więc żeby położyć się na kanapie wczolgiwalam się na nią z podłogi.🤣 -
Fermina wrote:Też tak miałam przed ciążami. Pamiętam, że nie byłam w stanie siadać, bo tak mnie bolał kręgosłup, więc żeby położyć się na kanapie wczolgiwalam się na nią z podłogi.🤣
O matko... To też cierpiałas 🙈 Ja pamiętam jeden ze swoich ataków jakoś szczególnie, bo akurat zdążyłam tylko wejść do mieszkania, bo mnie złapało na klatce. Leżałam w kurtce na łóżku 🙄 -
Ja to sobie wybrałam repertuar. Oglądam film na klub książki (czytamy książkę i oglądamy ekranizacje), a tam kobieta w ciąży, która mówi "wie pani, moja szwagierka zaszła w ciążę od razu, mnie to zajęło 8 lat" 🥺
Dropsik lubi tę wiadomość
-
Czyli jesteś zadowolona, tak?Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Suzie wrote:Ja to sobie wybrałam repertuar. Oglądam film na klub książki (czytamy książkę i oglądamy ekranizacje), a tam kobieta w ciąży, która mówi "wie pani, moja szwagierka zaszła w ciążę od razu, mnie to zajęło 8 lat" 🥺
Suzie lubi tę wiadomość
-
No dobrze, wracamy.
Sama nie wiem, co myśleć. Tzn. z samej wizyty jestem bardzo zadowolona. Kobieta z dużą wiedzą, skrupulatna, obszernie zebrany wywiad, spędziliśmy tam godzinę.
Tylko mam wrażenie, że dość sceptycznie podchodzi do tego, że morfologia po leczeniu ani trochę nie drgnęła do góry… Jeżeli za kolejne 3 miesiące nie będzie poprawy, sugerowałaby pójść w stronę genetyki i immunologii… a to trochę mnie przeraża.
Stary chyba też zdołowany tym, że ktoś głośno powiedział, że z morfo wynika, że nie ma w ogóle prawidłowych plemników.
Dostaniemy dietę i rozpisaną suplementację. Zobaczymy jak to będzie 😊Prezesoowa, notsobadd, Gregorka, Dropsik, Majuna, MagicznaNuta, Pati2804 lubią tę wiadomość
35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Nie znam się na tarczycy, ale ten szwajcarki ser mnie trochę wystarczył 😮
A co do torbieli, to jest jakiś pomysł, skąd się wzięła? Pisałaś kiedy, że masz PCOS, czyli klasyka gatunku w tym przypadku?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2024, 19:37
-
elektro96 wrote:No dobrze, wracamy.
Sama nie wiem, co myśleć. Tzn. z samej wizyty jestem bardzo zadowolona. Kobieta z dużą wiedzą, skrupulatna, obszernie zebrany wywiad, spędziliśmy tam godzinę.
Tylko mam wrażenie, że dość sceptycznie podchodzi do tego, że morfologia po leczeniu ani trochę nie drgnęła do góry… Jeżeli za kolejne 3 miesiące nie będzie poprawy, sugerowałaby pójść w stronę genetyki i immunologii… a to trochę mnie przeraża.
Stary chyba też zdołowany tym, że ktoś głośno powiedział, że z morfo wynika, że nie ma w ogóle prawidłowych plemników.
Dostaniemy dietę i rozpisaną suplementację. Zobaczymy jak to będzie 😊
Grunt, że będzie odpowiednia dieta i dobrze dobrana suplementacja 💪
Jeśli chodzi o nasienie, to Prezesoowa ma rację - nadal w tym temacie specjalistą jest androlog 😉
Wiem, że na pewno trochę jak kugiel zimnej wody jest opisania innej osoby, ale to tylko opinia, a ja nadal wierzę, że będzie poprawa ✊elektro96, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Żołnierzyki męża zostawmy andrologowi, to on jest specjalistą w tym temacie
Cieszę się, że jesteś zadowolona z wizyty, wybieracie się tam kolejny raz? Zleciła Wam jakieś badania? Pytała co suplementujecie?
Badania dodatkowe też zleciła, ale nie pamiętam dokładnie wszystkiego. Jak dostanę podsumowanie, to dam znać 😊 wspomniała mi też o tym, że warto byłoby sprawdzić mutację MTHFR, przez te niskie poziomy b12 i kwasu foliowego u mnie.
Co do suplementacji tak, też dostaniemy zalecenia. Raczej sugerowała żeby podarować sobie TENfertilON i zamienić na osobne składniki. A ta reszta którą dołożyłam od siebie jest ok 😊Prezesoowa, Dropsik, MagicznaNuta, Pati2804 lubią tę wiadomość
35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺