Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
elektro96 wrote:Czasem czuję się taka bezradna w tym wszystkim…
Chciałabym, żeby ktoś mnie poklepał po ramieniu i powiedział, że to wszystko da się jakoś ogarnąć. 🙄
Kochana wierzę, że uda Wam się ogarnąć 🥹 Zawsze myślę o Was ciepło i trzymam kciuki ✊🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2024, 21:22
Prezesoowa, elektro96 lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
elektro96 wrote:No dobrze, wracamy.
Sama nie wiem, co myśleć. Tzn. z samej wizyty jestem bardzo zadowolona. Kobieta z dużą wiedzą, skrupulatna, obszernie zebrany wywiad, spędziliśmy tam godzinę.
Tylko mam wrażenie, że dość sceptycznie podchodzi do tego, że morfologia po leczeniu ani trochę nie drgnęła do góry… Jeżeli za kolejne 3 miesiące nie będzie poprawy, sugerowałaby pójść w stronę genetyki i immunologii… a to trochę mnie przeraża.
Stary chyba też zdołowany tym, że ktoś głośno powiedział, że z morfo wynika, że nie ma w ogóle prawidłowych plemników.
Dostaniemy dietę i rozpisaną suplementację. Zobaczymy jak to będzie 😊 -
Elektro, trzymam za was kciuki i Prezesowa napisała piękne słowa, że nie szukamy wyników idealnych tylko wystarczające ❤️ U was też wzejdzie ☀️ i wszystko sie uda!
elektro96, Speranza :), Prezesoowa, MagicznaNuta, MummyYummy lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Prezesoowa wrote:No niby tak, mi jeden lekarz też mówił, że to normalne, ale ja miałam tylko raz taki ból, że nie mogłam się wyprostować, a potem się okazało, że pęcherzyk przerósł, ale generalnie kieruję się tym, że wszędzie trąbią, że owulacja jak i miesiączka mogą być odczuwalne i powodować dyskomfort, ale jeśli coś powoduje ból, który utrudnia nam funkcjonowanie to nie jest ok
Oczywiście, gdyby to w jakiś sposób było inne niż zawsze to pewnie bym reagowała. Ale w tym przypadku to serio chyba taka moja natura 😁 nie mam tak mocnych boli co owulację, ale raz na jakiś czas złapie taki mocniejszy.. dziękuję za troskę 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2024, 21:46
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:Ojeju, ale ja jestem rozgarnięta... Te wisienki potraktowałam jako jajniki i myślę sobie: "kurczę, ale jaki fajny specjalista, że i jajniki ogarnia, i tarczycę, i jeszcze piersi" 🙃 I jeszcze się zastanawiam, czy po tarczycy może być widać karmienie 🙈
Sama z siebie nie mogę 😂
Ok, to teraz jestem w domu - ja mam tendencję do torbieli, szczególnie w lewej piersi i zawsze coś się znajdzie, odkąd tylko zaczęłam się badać. One rzeczywiście są do obserwacji, ja mam kontrolę co pół roku i jedna z znika, a druga się pojawia 🙂 Także jeśli to Twoja pierwsza, to naprawdę super 💪
Ja z kolei mam gruczolakowlokniaki do obserwacji. Dwa już miałam usuwane, ale obecne nie rosną 🙂 -
Ja słuchajcie gdybym wiedziała że to taka walka o dzieciątko to był po 3cs poszła na badania i sono hsg.
Więc popieram podejście diagnostyki wcześniej jak najbardziej.
Co do tarczycy to Prezesowa też mam jak szwajcarski ser ale prawie zjedzony przez myszy. Jestem po wycięciu cieśni i prawego plata i kawałek lewego. Co zostało zawinięte w kopertkę i nowi Endo kierują od razu na biopsję bo nie wiedzą co to😂😅
Kurde laski, czemu wcześniej tego innego proga nie wzięłam. Dziś normalnie cycki powinny opaść a jednak duże i masakrycznie swędzą! Drażni ich nawet woda w wannie jak leze😂😅🥹grazka0022, Prezesoowa, MagicznaNuta, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Majuna wrote:Elektro <klep, klep, klep> 🫂 wszystko da się ogarnąć! Życie to też zmartwienia, my chcemy jedno, a ono swoje. Ale jest piękne, bo nieprzewidywalne i po burzy zawsze jest słoneczko. 🌞 Nie ważne, jak długa będzie droga, to się nie poddacie. Jesteście już tak daleko. A dziecko będzie dla Was prawdziwym skarbem i kiedyś mu powiesz, jak bardzo walczyłaś. 🥺35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
grazka0022 wrote:No ja wiem że 3 cs to jest mało, ale ja nie chce bezczynnie czekać roku, ja bym chciała iść na monitoring w czerwcu a mój na nasienie i wtedy mogę czekać ze spokojna głowa, albo dalej działać2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
No właśnie, Prezesowa. Ciesze sie, ze u Ciebie ok, bo tak wjechałam z buta z tymi moimi żalami… 😊
Prezesoowa lubi tę wiadomość
35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Więc popieram podejście diagnostyki wcześniej jak najbardziej.
Co do tarczycy to Prezesowa też mam jak szwajcarski ser ale prawie zjedzony przez myszy. Jestem po wycięciu cieśni i prawego plata i kawałek lewego. Co zostało zawinięte w kopertkę i nowi Endo kierują od razu na biopsję bo nie wiedzą co to😂😅
Kurde laski, czemu wcześniej tego innego proga nie wzięłam. Dziś normalnie cycki powinny opaść a jednak duże i masakrycznie swędzą! Drażni ich nawet woda w wannie jak leze😂😅🥹Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
elektro96 wrote:No dobrze, wracamy.
Sama nie wiem, co myśleć. Tzn. z samej wizyty jestem bardzo zadowolona. Kobieta z dużą wiedzą, skrupulatna, obszernie zebrany wywiad, spędziliśmy tam godzinę.
Tylko mam wrażenie, że dość sceptycznie podchodzi do tego, że morfologia po leczeniu ani trochę nie drgnęła do góry… Jeżeli za kolejne 3 miesiące nie będzie poprawy, sugerowałaby pójść w stronę genetyki i immunologii… a to trochę mnie przeraża.
Stary chyba też zdołowany tym, że ktoś głośno powiedział, że z morfo wynika, że nie ma w ogóle prawidłowych plemników.
Dostaniemy dietę i rozpisaną suplementację. Zobaczymy jak to będzie 😊
Kurczę, ja tez po wczorajszym lekarzu mam dziś spadek formy. 🫣 dobrze, ze męża nie było na wizycie, bo by chyba się zamknął w sobie po tej gadce.
Miałam dziś rano taka myśl, ze serio na co ja liczę i co ja się łudzę.
Natomiast w tym przypadku bym raczej ta kwestia morfologii się nie przejmowała, co dietetyk może wiedzieć o morfologii. Szczerze mówiąc, masa osób z morfologia 0 zachodzi w ciąże, taka prawda. Mam nadzieje, ze maz szybko zapomni i nie straci zapału 🫶🫶
@Prezesowa, dobrze ze 🍒 w miarę oki 😂 kolejna rzecz odhaczona, ja tez powinnam zrobić; bo mam dwa guzy i powinnam je kontrolować 🫣
Ja to ostatnio nie mam bolesnych owulacji, myślałam, ze jestem przed, a jestem po 🫣 ale współczuje jak was skręca, bo mnie tak skręcało jak miałam torbiel.Prezesoowa, elektro96 lubią tę wiadomość
👩31l.
👱♂️34l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
27cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: ciężki OAT
beta 9dpt: 248,1. 11dpt: 735,4 🥰 -
Mało się dzis odzywałam, bo miałam zabiegany dzień 🥵 i te nocki, to wgl nie mogę ogarnąć forum od rana, a później jak już zajmę się donem i obowiązkami, to już jestem całkowicie w lesie 😀
@elektro96 - wszystko da się ogarnąć :* w dzisiejszych czasach medycyna jest na takim poziomie, że wierzę, że na waszej drodze stanie lekarz z powołania i z wiedzą 😊
Pisałyście tu jeszcze i bólach około owulacyjnych. No to w moich poprzednich owulkach od stycznia, no to wszystkie były dość bolesne, a i nawet tydzien po owulacji, codziennie odzywałam bóle jajników. A ta najnowsza i niespodziewana owulka, była inna. Lekkie kłucie jajników, przechodzące w pochwinę, a gdy się skończyła to chyba tylko dzień lub dwa po, coś tam czułam.
A i te 🍒 @Prezesoowej, też odczytałam jako jajniki 😅Prezesoowa, elektro96, MummyYummy lubią tę wiadomość
♀️29 ♂️34
-tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
- wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
- 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
- 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
- 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
- 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
- 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
- 16.07 - 23+3 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
- 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
- 10.09 - 31+4 1946g💪
cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️
- 01.10- wizyta
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Czy ktoś tu jeszcze ogląda Hotel Paradise? 😁
Tak się cieszę, że Bartek i Adą przegrali !!🙄 okropnie mi ten typ dzialal na nerwy. Ta Ada też, jak można tak dać się poniżyć facetowi i przepraszać za coś, co nie miało miejsca, bo on jej to wmawiał, a na drugi dzień wybaczyć i już wielka miłość. ChoreWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2024, 23:48
♀️29 ♂️34
- wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.
- 16.07 - 23+3 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
- 10.09 - 31+4 1946g💪
- 01.10- wizyta
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Hejka, za waszą radą zrobiłam test. Biel jak skurczybyk 🤡
Temperatura 2 dni temu spadła, a u mnie nadal nic 😒 -
Dziewczyny powiem wam, że jestem zmęczona i jak do piątku tego okresu nie będzie to ja rezygnuje z tych badań z 3dc. Chcę iść na squasha, potańczyć, ogólnie się poruszać solidnie, a od tygodnia tego nie robię przed te prolaktynę. Nie mam zamiaru czekać niewiadomo ile. Najwyżej teraz zrobię tylko te witaminy, bo sorry, męczące to jest.
Speranza :), Dropsik lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry. Za mną i mężem ciężki wieczór i noc. Na chwilę obecną starania stanęły chyba pod znakiem zapytania… Nawet nie chce mi się iść dzisiaj na ten monitoring, ale pójdę mimo wszystko bo pani dr wciska mnie gdzieś między pacjentami, więc głupio byłoby teraz nie przyjść.👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Dzień dobry. Za mną i mężem ciężki wieczór i noc. Na chwilę obecną starania stanęły chyba pod znakiem zapytania… Nawet nie chce mi się iść dzisiaj na ten monitoring, ale pójdę mimo wszystko bo pani dr wciska mnie gdzieś między pacjentami, więc głupio byłoby teraz nie przyjść.♀️29 ♂️34
- 16.07 - 23+3 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
- 10.09 - 31+4 1946g💪
- 01.10- wizyta