X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Zwykle torbiele miałam na jajnikach, w piersiach nigdy. Pani od usg mówiła, że to nic groźnego i pewnie do kolejnego badania zniknie :)

Ojeju, ale ja jestem rozgarnięta... Te wisienki potraktowałam jako jajniki i myślę sobie: "kurczę, ale jaki fajny specjalista, że i jajniki ogarnia, i tarczycę, i jeszcze piersi" 🙃 I jeszcze się zastanawiam, czy po tarczycy może być widać karmienie 🙈

Sama z siebie nie mogę 😂

Ok, to teraz jestem w domu - ja mam tendencję do torbieli, szczególnie w lewej piersi i zawsze coś się znajdzie, odkąd tylko zaczęłam się badać. One rzeczywiście są do obserwacji, ja mam kontrolę co pół roku i jedna z znika, a druga się pojawia 🙂 Także jeśli to Twoja pierwsza, to naprawdę super 💪

elektro96, Gregorka, Prezesoowa, Zbuntowana, MagicznaNuta, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Polubiłam i odpowiem grupowo: usg tarczycy robię tylko po to, żeby kontrolować czy nie ma jakichś groźnych guzków albo innych niepokojących rzeczy. Moja tarczyca dzięki hashimoto niestety tak wygląda i to od dawna, od 10 lat słucham, że mogłabym sobie tarczyce wyciąć i nie poczułabym żadnej różnicy, ale nie jestem zwolennikiem profilaktycznego wycinania elementów ciała :P
    A torbieli nie miałam wcześniej, zrobiła się nowa, moja pierwsza w życiu :D

Zaciekawiło mnie tylko czemu w trakcie usg pani mnie zapytała czy karmiłam piersią i nie dopytałam czemu o to zapytała, teraz będę nad tym móżdżyć ;)

Najważniejsze,że nie wyszły jakieś niepokojące guzki🤞🤗 hmm ciekawe dlaczego zapytała o to karmienie?🤔

Prezesoowa lubi tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    No dobrze, wracamy.
    Sama nie wiem, co myśleć. Tzn. z samej wizyty jestem bardzo zadowolona. Kobieta z dużą wiedzą, skrupulatna, obszernie zebrany wywiad, spędziliśmy tam godzinę.
    Tylko mam wrażenie, że dość sceptycznie podchodzi do tego, że morfologia po leczeniu ani trochę nie drgnęła do góry… Jeżeli za kolejne 3 miesiące nie będzie poprawy, sugerowałaby pójść w stronę genetyki i immunologii… a to trochę mnie przeraża.
    Stary chyba też zdołowany tym, że ktoś głośno powiedział, że z morfo wynika, że nie ma w ogóle prawidłowych plemników.
    Dostaniemy dietę i rozpisaną suplementację. Zobaczymy jak to będzie 😊

Tak jak Prezesowa pisze, od męskich spraw macie innego specjalistę, tutaj przyszliście po wsparcie :)
    I z tego co piszesz to podeszła do Was bardzo profesjonalnie, mam nadzieję, że doda Wam to energii i wiatru w żagle :*

elektro96, Prezesoowa, MagicznaNuta, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    No dobrze, wracamy.
    Sama nie wiem, co myśleć. Tzn. z samej wizyty jestem bardzo zadowolona. Kobieta z dużą wiedzą, skrupulatna, obszernie zebrany wywiad, spędziliśmy tam godzinę.
    Tylko mam wrażenie, że dość sceptycznie podchodzi do tego, że morfologia po leczeniu ani trochę nie drgnęła do góry… Jeżeli za kolejne 3 miesiące nie będzie poprawy, sugerowałaby pójść w stronę genetyki i immunologii… a to trochę mnie przeraża.
    Stary chyba też zdołowany tym, że ktoś głośno powiedział, że z morfo wynika, że nie ma w ogóle prawidłowych plemników.
    Najważniejsze,że babeczka zna się na swojej robocie 🤞😊 ciekawe czy suplmentacja będzie mocno się roznić od dotychczasowej 🤔😊

elektro96, Prezesoowa lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    No dobrze, wracamy.

Ważne, że jest plan działania i nadzieja, że leki i suple pomogą. Trzymam za to mocno kciuki!

elektro96, Prezesoowa lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @elektro96 czyli wizyta generalnie ok, a mąż niech się nie przejmuje, tak jak dziewczyny piszą, ma swojego specjalistę :D

elektro96, grazka0022, Prezesoowa, MagicznaNuta, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, notsobad pisała że ją boli noga aż od owulacji. To słuchajcie u mnie było tak, apka pokazywała na sobotę owulację. Ja w piątek miałam ból podbrzusza. I jak od piątku się zaczęło to do dzisiaj mnie boli a od wczoraj boli mnie też lewa noga i podbrzusze. Czy to znaczy że ta owulacja była? Bo te pieprzone testy nic nie pokazują, w sensie widzę tą kreskę drugą, ale są negatywne i chyba chciała bym od następnego cyklu iść na monitoring. Ale moja ginekolog powiedziała „no do roku to normalne” i chyba pójdę do innej może mi zrobi monitoring i będę wiedziała na czym stoję. Co myślicie ogólnie?

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Hej, notsobad pisała że ją boli noga aż od owulacji. To słuchajcie u mnie było tak, apka pokazywała na sobotę owulację. Ja w piątek miałam ból podbrzusza. I jak od piątku się zaczęło to do dzisiaj mnie boli a od wczoraj boli mnie też lewa noga i podbrzusze. Czy to znaczy że ta owulacja była? Bo te pieprzone testy nic nie pokazują, w sensie widzę tą kreskę drugą, ale są negatywne i chyba chciała bym od następnego cyklu iść na monitoring. Ale moja ginekolog powiedziała „no do roku to normalne” i chyba pójdę do innej może mi zrobi monitoring i będę wiedziała na czym stoję. Co myślicie ogólnie?

Myślę, że warto pójść.

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:

Poszłabym zobaczyć o co chodzi. :)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Prezesowa wpisz mi gina 22.05 na 19.10. Udało mi się dostać do mojego prywatnego :)

Suzie, Prezesoowa, Dropsik, Gregorka, MagicznaNuta, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wiem że 3 cs to jest mało, ale ja nie chce bezczynnie czekać roku, ja bym chciała iść na monitoring w czerwcu a mój na nasienie i wtedy mogę czekać ze spokojna głowa, albo dalej działać

9 cykli naturalnych ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:

Jeśli masz możliwości czasowo-finansowe pójść na monitoring to zdecydowanie bym się zdecydowała, a nie czekała do magicznego ✨roku✨
    Dzięki temu jesteś w stanie obserwować co się dzieje, jak rośnie pęcherzyk, jak zachowuje się endometrium, zbadasz sobie proga i estradiol idealnie 7dpo a nie zastanawiając się czy testy Cię nie oszukały…
    ALE… jeśli ma Cię to negatywnie nakręcić i wprawić w myślenie, że coś jest na pewno nie tak to daj sobie jeszcze czas. Są różne osoby, mnie np bardzo motywuje takie działanie, sprawdzanie, drążenie, wtedy czuję że jestem bliżej celu. Ale wiem też, że są ludzie których takie monitorowanie będzie stresowało. Choć po tym co piszesz wydaje mi się, że jesteś mój team i też lubisz dociekać 🤪 Masz sprawdzonego gina?

Prezesoowa, CoffeeDream lubią tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem czuję się taka bezradna w tym wszystkim…
    Chciałabym, żeby ktoś mnie poklepał po ramieniu i powiedział, że to wszystko da się jakoś ogarnąć. 🙄

Speranza :), Chmurka21, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 14 maja 2024, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Chciałabym, żeby ktoś mnie poklepał po ramieniu i powiedział, że to wszystko da się jakoś ogarnąć. 🙄

Ja Cię mogę i poklepać po ramieniu i pogłaskać po główce, a nawet zaproponować kopniaczka w tyłek, co tylko potrzebujesz 😎:*
    A tak serio to oczywiście, że da się ogarnąć. W stopce masz przecież napisane, że biegniecie z mężem po dzidzie. Niektórym udaje się sprintem, a czasami potrzebny jest maraton… ale finisz będzie taki sam - będziecie mieli wymarzonego dzieciaczka, z takim arsenałem działania jaki podjęliście… nie ma innej opcji ♥️

Prezesoowa, Dropsik, MagicznaNuta, Pati2804 lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:

Wszystko da się ogarnąć 🫂

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Jeśli masz możliwości czasowo-finansowe pójść na monitoring to zdecydowanie bym się zdecydowała, a nie czekała do magicznego ✨roku✨
    Dzięki temu jesteś w stanie obserwować co się dzieje, jak rośnie pęcherzyk, jak zachowuje się endometrium, zbadasz sobie proga i estradiol idealnie 7dpo a nie zastanawiając się czy testy Cię nie oszukały…
    ALE… jeśli ma Cię to negatywnie nakręcić i wprawić w myślenie, że coś jest na pewno nie tak to daj sobie jeszcze czas. Są różne osoby, mnie np bardzo motywuje takie działanie, sprawdzanie, drążenie, wtedy czuję że jestem bliżej celu. Ale wiem też, że są ludzie których takie monitorowanie będzie stresowało. Choć po tym co piszesz wydaje mi się, że jesteś mój team i też lubisz dociekać 🤪 Masz sprawdzonego gina?

Właśnie nie mam gina, bo ja mieszkam w małym mieście i jest lipa. Słuchajcie co tej mojej koleżance powiedział gin z naszego miasta „Sluchaj, testy to kłamią, ja im nie wierzę, na pewno w ciąży nie jesteś, a jak jesteś to przyjdź za dwa tygodnie”. To się nazywa brak empatii na Maxa. Ale poszukam kogoś fajnego i najwyżej dojade. Przecież testy na kierowcę już zdałam 😅

9 cykli naturalnych ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Właśnie nie mam gina, bo ja mieszkam w małym mieście i jest lipa. Słuchajcie co tej mojej koleżance powiedział gin z naszego miasta „Sluchaj, testy to kłamią, ja im nie wierzę, na pewno w ciąży nie jesteś, a jak jesteś to przyjdź za dwa tygodnie”. To się nazywa brak empatii na Maxa. Ale poszukam kogoś fajnego i najwyżej dojade. Przecież testy na kierowcę już zdałam 😅

😲 no dobra, a wydawało mi się, że ja na lekarzy-debili trafiałam, tu chyba mamy lidera xD
    No niestety, musisz wiedzieć, że monitoring to średnio komfortowa sprawa, pewnie będzie wiązało się z dojazdami i wstrzeleniem się w odpowiednie dni. Ale warto

Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dziewczyny, za te miłe słowa… wzrusza mnie to bardzo…

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 14 maja 2024, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    😲 no dobra, a wydawało mi się, że ja na lekarzy-debili trafiałam, tu chyba mamy lidera xD
    No niestety, musisz wiedzieć, że monitoring to średnio komfortowa sprawa, pewnie będzie wiązało się z dojazdami i wstrzeleniem się w odpowiednie dni. Ale warto

Spoko ja jak kiedyś u niego byłam jak miałam może 17/18 lat i pamiętam byłam z mamą i już byłam z moim i chciałam tabletki anty a on „kochana, szklanka wody zamiast” nigdy więcej do niego nie poszłam …

9 cykli naturalnych ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 14 maja 2024, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    A mi się wydawało, że jak boli to dopiero będzie owu 👀 Nie mam w ogóle śluzu płodnego i dlatego tak naprawdę nie wiem co i jak… A jeśli już po owu to pewnie i tak po ptakach, bo wczoraj ♥️ nie bylo 🫣
    Wkurw*ona jestem, że nie miałam wcześniej tego monitoringu
    Poczekaj do wizyty i wtedy będziesz się wkurzać jeśli faktycznie to to. Może dopiero się jajnik przygotowuje i daję popalić na dragach 😁 Jutro się dowiemy 🤞

Prezesoowa, notsobadd, Speranza :), Pati2804 lubią tę wiadomość

‹‹ 607 608 609 610 611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ