Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Liyss🧚🏻 wrote:A ja sobie leżę w łóżku, jem na półleżąco kanapkę z masłem, zaraz zastrzyk i będzie dalszy odpoczynek. I każdego dnia tak czekam na lepsze samopoczucie. Obiecałam sobie, że nie będę narzekać ale czasami mi po prostu ciężko 😪
Małżon dziś pojechał do biura więc pierwszy raz od chyba miesiąca jestem sama 😂. Jak to mówią „odpocznij i wyśpij się za zapas” 🤪
Miłego dnia dziewczyny i kciuki dla potrzebujących ✊🏻
Nie obiecuj sobie że nie będziesz narzekać. Jak trzeba to sobie pomarudź 😜
Ten kto mówi że ciąża to nie choroba, to ewidentnie nie był w ciąży w której każdy zapach powoduje wymioty.
Dziś do 13:00 Mam podobny plan jak ty.
Zjadłam wypiję kawkę i idę na leżaczek doczytam książkę i poopalam nóżki 😜Liyss🧚🏻, Prezesoowa, Zbuntowana, Pati2804, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Zawsze może spróbować powtórzyć testosteron, zrobić prolaktynę, estradiol, lh, fsh. Przyczyna może być zarówno w głowie jak i gdzieś znaleźć się w badaniach.
A o badania nasienia - przepraszam. Pamięć złotej rybki
No taką pamięć jak masz Ty to nikt naprawdę, pamiętasz o nas wszystko i to jest tak kochane ♥️
A czy są jakieś zalecenia do tych badań kiedy je wykonać? Tzn. pora/na czczo/wstrzemiezliwosc? Może faktycznie warto byłoby zrobić…Prezesoowa, Zbuntowana, MummyYummy, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:To się zdarzało już wcześniej, raczej rzadko, ale bywały takie sytuacje. Sama już nie wiem co myśleć, internet oczywiście przetrzepany wzdłuż i wszerz i nie pociesza.
Z pewnością stres i presja nie pomagają ale proponuję spokojna rozmowę i być może wprowadzenie drobnych zmian, urozmaiceń żebyście oboje czerpali z tego większą przyjemność 🫂😊Paima, elektro96 lubią tę wiadomość
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Prezesoowa wrote:A jak Twoje mdłości? Jak się ogólnie czujesz?
Całodniowe mdłości 😪
Czuję się słabo i tylko leżę 😂 mam wrażenie, że nigdy już nie poczuje się lepiej.
A Ty jak się czujesz? 😘Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Malinowysorbet wrote:Być może chodzi tutaj o "grę wstepna". Może Twój partner potrzebuje czegoś co go bardziej nakręci wtedy i dalsza część zabawy pójdzie szybciej 😉
Z pewnością stres i presja nie pomagają ale proponuję spokojna rozmowę i być może wprowadzenie drobnych zmian, urozmaiceń żebyście oboje czerpali z tego większą przyjemność 🫂😊
Podoba mi się ta sugestia 😈😇🤩
CoffeeDream, elektro96, Malinowysorbet, Zbuntowana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:Całodniowe mdłości 😪
Czuję się słabo i tylko leżę 😂 mam wrażenie, że nigdy już nie poczuje się lepiej.
A Ty jak się czujesz? 😘
To ja mam jak ty, tylko że ja mam wrażenie, że już nigdy nie będzie nowego cyklu 🤣 -
Platynova55 wrote:Fizycznie czuje się chyba ok, psychicznie też daje radę. Mówiłam nawet dziś do męża, że swoje już przepłakałam, a jak się to wszystko zadziało to podeszłam do tego bardzo spokojnie i jak na mnie to aż dziwne.
Właśnie nad testdna.pl się zastanawiałam, dzięki za info o kodzieA wysyłałaś sama próbkę czy robiłaś badania w ich punkcie?
Silna z Ciebie kobieta 💪Platynova55, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Suzie oby jak najszybciej rozpoczął się u Ciebie ten nowy cykl 🥹✊🏻Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
-
Notsobadd kochana.. 🫂🫂🫂 porozmawiaj z mężem, napewno dojdziecie do porozumienia. Kochacie się, a niekiedy ta presja staraczkowa wchodzi na psyche i człowiek chce tak bardzo, bardzo.. że nie może. 😘 trzymam kciuki za rozmowę, tu nie ma niczyjej winy.. 🫂
Liyss za niedługo przyjdą te dobre chwile.. 🫂😘 korzystaj z czasu dla siebie 😘
Odnośnie zepsutego wieczoru, u mnie było podobnie. Coś we mnie pękło i płakałam kilka godzin..bardzo martwię się o moją szyjkę macicy. W ciągu kilku dni skróciła się prawie o 1/3.. w środę miała 4,8 a w pon nagle 3,2… Myśle sobie, co jest kurde?
W tej całej desperacji przeczytałam całego neta, o możliwości metod wspierających, gdyby okazało się, że dalej się skraca.. Ale boje się okropnie
Teraz biorę te NoSpe, luteinę na wieczór.. dzisiaj pojadę zrobię posiew i mocz.. Może jakaś infekcja? Ale nie czuje, by było coś nie tak..
Edit umowilam się jeszcze do gina, by potwierdzić czy z tą szyjką naprawdę jest coś nie tak.. proszę was bardzo o kciuki.. 🙁Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2024, 08:56
Liyss🧚🏻, Malinowysorbet, Zbuntowana, Dropsik, MummyYummy, Pati2804, Vienna, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Paima wrote:Ojej współczuję , to musiało boleć 🙈
Tak mi się rzuciło-dlaczego 1.5h po euthyroxie czekasz? 😱
Po 30min i 1h tsh niewystarczająco mi spadało dopiero czekajac 1,5h przed posilkiem osiągnęłam perfekcyjny poziom 🤓😊grazka0022 lubi tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
Gregorka wrote:Dziękuję ❤️
Po 30min i 1h tsh niewystarczająco mi spadało dopiero czekajac 1,5h przed posilkiem osiągnęłam perfekcyjny poziom 🤓😊
Ooo ciekawe, bo nigdy jeszcze o tym nie słyszałam, że czas może pomóc.
Dziękuję, będę wiedziała na przyszłość, bo też przyjmuję euthyrox ❤️Gregorka lubi tę wiadomość
-
Zaczarowan, kciuki kochana, wierzę, że będzie wszystko dobrze ✊🏻😘
Zaczarowan lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
-
@Zaczarowana Wiem, że mocno się martwisz i dobrze, że idziesz dla własnego spokoju do gina, ale proszę nie szperaj już w necie i nie stresuj się dodatkowo 🙁 Czasami niepotrzebnie sobie wkręcamy... Będzie dobrze 🫂 A kiedy ta wizyta?
Prezesoowa, Zaczarowan, Platynova55, notsobadd, Gregorka, Zbuntowana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Suzie wrote:Dziewczyny powiem wam, że jestem zmęczona i jak do piątku tego okresu nie będzie to ja rezygnuje z tych badań z 3dc. Chcę iść na squasha, potańczyć, ogólnie się poruszać solidnie, a od tygodnia tego nie robię przed te prolaktynę. Nie mam zamiaru czekać niewiadomo ile. Najwyżej teraz zrobię tylko te witaminy, bo sorry, męczące to jest.
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Prolaktynę można chyba robić innego dnia też. Olej ją skoro tak Cię to ogranicza a zrób w dogodnym terminie. Przynajmniej za czasów moich starań dzień cyklu przy prolaktynie nie miał znaczenia, może coś się zmieniło. Zrobisz jak będziesz miała bardziej przewidywalny czas.
No właśnie widzę różne szkoły z tą prolaktyną. Jedni, że w 2-4 dniu cyklu, drudzy że dzień cyklu znaczenia nie ma. 🙄 no ale chyba to oleje albo ewentualnie zrobię, ale się nie będę wynikiem przejmować, a potem zrobię powtórkę, bo w diagnostyce mam już pakiet wykupiony.Dropsik lubi tę wiadomość
-
elektro96 wrote:No dobrze, wracamy.
Sama nie wiem, co myśleć. Tzn. z samej wizyty jestem bardzo zadowolona. Kobieta z dużą wiedzą, skrupulatna, obszernie zebrany wywiad, spędziliśmy tam godzinę.
Tylko mam wrażenie, że dość sceptycznie podchodzi do tego, że morfologia po leczeniu ani trochę nie drgnęła do góry… Jeżeli za kolejne 3 miesiące nie będzie poprawy, sugerowałaby pójść w stronę genetyki i immunologii… a to trochę mnie przeraża.
Stary chyba też zdołowany tym, że ktoś głośno powiedział, że z morfo wynika, że nie ma w ogóle prawidłowych plemników.
Dostaniemy dietę i rozpisaną suplementację. Zobaczymy jak to będzie 😊
Nie dziwie się, że mąż mógł poczuć się niezbyt okej z tà informacją, ale w sumie to jak Prezesowa mówi, od tego mamy andrologaNajważniejszy na ten czas jest plan i działanie, to jest klucz do wszystkiego 😘🫂 jestem dobrej myśli!
Prezesoowa, elektro96 lubią tę wiadomość
-
W sumie jeżeli dzień przy prolaktynie nie ma znaczenia to teoretycznie mogę iść w sobotę a nawet jutro 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2024, 09:12
Prezesoowa lubi tę wiadomość