X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Zaczarowan, ja mam umowę z moim ginem, że nie czytam internetu i jak mam pytanie to mam dzwonić, pisac smsa albo maila. W pierwszej ciąży mnie to uratowało. Mam do niego super duże zaufanie i zero neta w sprawach ciąży 🙈 Zakaz na czytanie, następnym razem jak będziesz chciała coś czytać to pisz tutaj i będzie bacik 😁

Elektro, tak sobie myślę, że w przypadku słabego nasienia to też bym w kolejnym etapie sprawdziła genetykę w sumie. Oczywiście wszystko po kolei, powtórka badań itp, ale też czytałam o takiej drabinie badań w przypadku problemów z nasieniem.

Notsobad, na pewno szczera rozmowa i to nie jedna pomoże. Trzeba z męża zdjąć presję i nie mówić mu o postępach dojrzewania jajeczek skoro to źle działa.
    Ale też myślę o tym, co ja bym czuła w takiej sytuacji :( Byłabym zła i rozczarowana zawiedziona. A badanie nasienia męża poszło dobrze? Może u Ciebie presję zdejmie to, że w razie gdyby bez stymulacji nie było u Ciebie owu, to macie opcję inseminacji? To bardzo częste połączenie stymulacja+ inseminacja. To zawsze już zabieg,ale może świadomość, że jest jakieś światełko w tunelu u Ciebie zadziała w ten sposób, że będziesz mniej rozczarowana niepowodzeniami. Myślę, że na mój łeb takie plany B zawsze pomagały. Często miałam w czasach staraczkowych kilka planów awaryjnych i po dniu doła przychodził któryś z nich.

Gregorka,ale krwawo zaczęłaś dzień. Bardzo współczuję, aż mnie wzdrygnęło na samą myśl.
    Boję się tego koszmarnie, bo to już są sprawy, na które nie mamy wpływu…

Zbuntowana lubi tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 15 maja 2024, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mi dzisiaj mówił, że jego znajomy stara się z żoną o dziecko i też miał badania nasienia i coś jeszcze. I się okazało, że facet ma coś z żyłam, bo się strasznie szybko nagrzewały i musiał mieć zabieg, żeby mu to ogarnąć 😲

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Mąż mi dzisiaj mówił, że jego znajomy stara się z żoną o dziecko i też miał badania nasienia i coś jeszcze. I się okazało, że facet ma coś z żyłam, bo się strasznie szybko nagrzewały i musiał mieć zabieg, żeby mu to ogarnąć 😲

Masakra :/ mam nadzieje, że teraz będzie już dobrze..

Mój przy diagnostyce, jak się staraliśmy, to też był właśnie na takim USG jąder, które w naszym przypadku, wykluczyło żylaki. Ale tez byliśmy zdziwieni.. :/ i w ogóle sam przebieg badania dla narzeczonego był trudny 😂 jak to on mówił „bezlitośnie mi jeździł tym czymś po jajach”

Prezesoowa, Pati2804, Zbuntowana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Zaczarowan, ja mam umowę z moim ginem, że nie czytam internetu i jak mam pytanie to mam dzwonić, pisac smsa albo maila. W pierwszej ciąży mnie to uratowało. Mam do niego super duże zaufanie i zero neta w sprawach ciąży 🙈 Zakaz na czytanie, następnym razem jak będziesz chciała coś czytać to pisz tutaj i będzie bacik 😁

Elektro, tak sobie myślę, że w przypadku słabego nasienia to też bym w kolejnym etapie sprawdziła genetykę w sumie. Oczywiście wszystko po kolei, powtórka badań itp, ale też czytałam o takiej drabinie badań w przypadku problemów z nasieniem.

Notsobad, na pewno szczera rozmowa i to nie jedna pomoże. Trzeba z męża zdjąć presję i nie mówić mu o postępach dojrzewania jajeczek skoro to źle działa.
    Ale też myślę o tym, co ja bym czuła w takiej sytuacji :( Byłabym zła i rozczarowana zawiedziona. A badanie nasienia męża poszło dobrze? Może u Ciebie presję zdejmie to, że w razie gdyby bez stymulacji nie było u Ciebie owu, to macie opcję inseminacji? To bardzo częste połączenie stymulacja+ inseminacja. To zawsze już zabieg,ale może świadomość, że jest jakieś światełko w tunelu u Ciebie zadziała w ten sposób, że będziesz mniej rozczarowana niepowodzeniami. Myślę, że na mój łeb takie plany B zawsze pomagały. Często miałam w czasach staraczkowych kilka planów awaryjnych i po dniu doła przychodził któryś z nich.

Gregorka,ale krwawo zaczęłaś dzień. Bardzo współczuję, aż mnie wzdrygnęło na samą myśl.

Badanie nasienia wyszło super, wszystkie parametry dużo powyżej minimum, morfologia 9%. Mam tak samo jak Ty, na mnie też takie plany B działają turbo motywująco, bo wiem ze mam jeszcze sporo w zanadrzu. Ale mężowi takiej rozmowy o inseminacji oszczędzę póki co 🙈 A od następnego cyklu po prostu zero rozmowy o dniach płodnych, jajeczkach itp.
    I zobaczymy co z tego wyjdzie. Napisałam mu od rana już 3 wiadomości, że bardzo go kocham i że to nie jest jego wina, ale cisza z jego strony… :(

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

@elektro, wirtualnie poklepuję po ramieniu, przytulam i motywuję 💪
    @grazka, ojeju, ale konował 🙄 A beta to tak dla jak rośnie.
    @Coffee, u mnie też jeden do obserwacji, ale na prawej piersi i właśnie muszę umówić się na kontrolę z bo w czerwcu minie pół roku 😊 A jak wygląda zabieg usunięcia?
    @Suzie, wierzę, że jesteś bardzo zmęczona tym oczekiwaniem 😔 Może rzeczywiście, dla własnego dobra i samopoczucie, jeśli okres nie przyjdzie do piątku, to leć się poruszać, bo przecież na co dzień jesteś bardzo aktywna 💪 Doczytałam, że zrobiłaś test.. Mocno przytulam 🫂
    @notsobad, przytulam 🫂 To naprawdę bardzo trudno sytuacja... Myślę, że Liyss podsunęła dobry pomysł z seksuologiem. Wydaje mi się, że mężowi może być ciężko poradzić sobie z presją na własną rękę, tym bardziej, że te sytuacje się powtarzają. Oczywiście wiem, że jesteś przy nim, wspierasz u nie oceniasz, ale może jednak mąż potrzebuje jeszcze kogoś z zewnątrz. Ten temat absolutnie nie jest głupi, on jest bardzo ważny! Wbrew pozorom,
    @Gregorka, głęboka rana? Jeju...
    @Platynova, mocno Cię przytulam 🫂🫂 Jesteś bardzo silna i dzielna!
    @Zaczarowan, bardzo mocne kciuki ✊ Kochana, ponad 3 centymetry to nadal jest dobrze, wiem, że masz poczucie, że jest jej 1/3 mniej, ale u mnie w drugiej ciąży też tak sobie się skracała i wydłużała. Polubiłam za wizytę, dobrze, że pójdziesz. A co do bańki smutki, to naprawdę rozumiem 🫂
    @Prezesoowa, cieszę się, że powrót Twojego taty do domu na ten moment przebiega "gładko" - oczywiście to nie jest odpowiednie słowo, ale jeśli jako tako radzi sobie z poruszaniem, to na pewno jest to chociaż częściowe odciążenie. Wierzę, że nadal jesteś na niego wkurzona...

Miłego dzionka 😘

Suzie, Prezesoowa, Platynova55, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Hej!

@elektro, wirtualnie poklepuję po ramieniu, przytulam i motywuję 💪
    @grazka, ojeju, ale konował 🙄 A beta to tak dla jak rośnie.
    @Coffee, u mnie też jeden do obserwacji, ale na prawej piersi i właśnie muszę umówić się na kontrolę z bo w czerwcu minie pół roku 😊 A jak wygląda zabieg usunięcia?
    @Suzie, wierzę, że jesteś bardzo zmęczona tym oczekiwaniem 😔 Może rzeczywiście, dla własnego dobra i samopoczucie, jeśli okres nie przyjdzie do piątku, to leć się poruszać, bo przecież na co dzień jesteś bardzo aktywna 💪 Doczytałam, że zrobiłaś test.. Mocno przytulam 🫂
    @notsobad, przytulam 🫂 To naprawdę bardzo trudno sytuacja... Myślę, że Liyss podsunęła dobry pomysł z seksuologiem. Wydaje mi się, że mężowi może być ciężko poradzić sobie z presją na własną rękę, tym bardziej, że te sytuacje się powtarzają. Oczywiście wiem, że jesteś przy nim, wspierasz u nie oceniasz, ale może jednak mąż potrzebuje jeszcze kogoś z zewnątrz. Ten temat absolutnie nie jest głupi, on jest bardzo ważny! Wbrew pozorom,
    @Gregorka, głęboka rana? Jeju...
    @Platynova, mocno Cię przytulam 🫂🫂 Jesteś bardzo silna i dzielna!
    @Zaczarowan, bardzo mocne kciuki ✊ Kochana, ponad 3 centymetry to nadal jest dobrze, wiem, że masz poczucie, że jest jej 1/3 mniej, ale u mnie w drugiej ciąży też tak sobie się skracała i wydłużała. Polubiłam za wizytę, dobrze, że pójdziesz. A co do bańki smutki, to naprawdę rozumiem 🫂
    @Prezesoowa, cieszę się, że powrót Twojego taty do domu na ten moment przebiega "gładko" - oczywiście to nie jest odpowiednie słowo, ale jeśli jako tako radzi sobie z poruszaniem, to na pewno jest to chociaż częściowe odciążenie. Wierzę, że nadal jesteś na niego wkurzona...

Miłego dzionka 😘

Już postanowiłem, że przerwa do piątku, jedyne co to kroki wyrabiam, a od soboty wracam, bo to już tydzień przerwy 😅

MummyYummy lubi tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam na śniadanie? Ja tortilla pełnoziarnista z jajecznica, pomidorem i pieczarkami i do tego orzeszki 😍

Liyss🧚🏻, CoffeeDream, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A chciałam Wam powiedzieć, że jednak robię ciasto na komunię :P

Napisała? A propo ciasta to na sobotę robię tort niespodzianke dla mojego na wyjazd.. Trzymajcie kciuki, bo nigdy nie robiłam :D

Suzie, Gregorka, Zbuntowana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Suzie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Odezwała się do Ciebie?

Zaczarowan, Gregorka, Prezesoowa, Zbuntowana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    hahaha :D a powiem Wam, że usg to jest jedno z moich najmniej ulubionych badań. Oczywiście nic się nie równa do dopplera żył kończyn dolnych, po którym miesiąc wyglądam jak ofiara wypadku, ale wczoraj na usg piersi to nie mogłam się doczekać, aż skończy, przy usg tarczycy myślałam, że się uduszę. Nie lubię jakoś, u gina też nie lubię :P

To ja mam podobnie.. USG przez brzuch jeszcze spoko, ale takie kwestie jak dopochwowe albo w ogóle piersi.. Masakra, mam tylko taką myśl „skończ”.

Kiedyś miałam taką dziwną akcje, dla tego doktora chyba było to normalne, ale jakieś pół roku temu, byłam u gina na badaniu dopochwowym, włożył mi te sondę, a potem odszedł na chwilkę do jakiejś szafki, już nie pamietam, po co konkretnie 😂 ale no typ zostawił mnie z tym kijem w pochwie na niecała minutę 🫡🫡

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    To ja mam podobnie.. USG przez brzuch jeszcze spoko, ale takie kwestie jak dopochwowe albo w ogóle piersi.. Masakra, mam tylko taką myśl „skończ”.

Kiedyś miałam taką dziwną akcje, dla tego doktora chyba było to normalne, ale jakieś pół roku temu, byłam u gina na badaniu dopochwowym, włożył mi te sondę, a potem odszedł na chwilkę do jakiejś szafki, już nie pamietam, po co konkretnie 😂 ale no typ zostawił mnie z tym kijem w pochwie na niecała minutę 🫡🫡
    Wybacz ale śmiechłam 🤣🤣🤣🤣🤣

Zaczarowan, Prezesoowa, notsobadd, Pati2804, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 15 maja 2024, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    hahaha :D a powiem Wam, że usg to jest jedno z moich najmniej ulubionych badań. Oczywiście nic się nie równa do dopplera żył kończyn dolnych, po którym miesiąc wyglądam jak ofiara wypadku, ale wczoraj na usg piersi to nie mogłam się doczekać, aż skończy, przy usg tarczycy myślałam, że się uduszę. Nie lubię jakoś, u gina też nie lubię :P

A daj spokój, wszyscy mówili, że usg tarczycy to jedno z najprzyjemniejszych badań, a też miałam wrażenie, że się uduszę zaraz.

Zaczarowan, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa a jakie konkretnie ciasto będziesz robić? 😁

Suzie mmm fajny pomysł na śniadanie 😁 u mnie wafla ryżowa 😅

Gregorka, Prezesoowa, Zbuntowana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    A daj spokój, wszyscy mówili, że usg tarczycy to jedno z najprzyjemniejszych badań, a też miałam wrażenie, że się uduszę zaraz.

Nie miałam USG tarczycy, ale na samą myśl czuję jakiś ucisk na szyi 🤯 No to musi być naprawdę nieprzyjemne badanie.

Za to z USG podwozia nie mam problemu 😅 Najgorszy jest ten moment, jak leżę na samolocie i stopy mam szeroko, ale złączone kolana, bo jednak jakoś tak fatalnie się czuję, jak się rozwalę i czekam, aż doktorek przygotuje głowicę 🙂 Ale później to już lajtowo.

Zaczarowan, Malinowysorbet, Prezesoowa, Zbuntowana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Co tam na śniadanie? Ja tortilla pełnoziarnista z jajecznica, pomidorem i pieczarkami i do tego orzeszki 😍

U mnie był krem z pomidorów 🍅

Zaczarowan, Prezesoowa, Suzie, Zbuntowana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Napisała? A propo ciasta to na sobotę robię tort niespodzianke dla mojego na wyjazd.. Trzymajcie kciuki, bo nigdy nie robiłam :D

Powodzenia ✊ Masz już jakiś plan?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2024, 10:23

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Odezwała się szwagierka? Co będziesz dobrego klepać? 😋

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca, 22:18

Zaczarowan lubi tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Powodzenia ✊ Masz już jakiś plan?

Tak, ten przepis https://cookidoo.pl/recipes/recipe/pl/r258459 :D

MummyYummy, Prezesoowa, Zaczarowan, Paima, Gregorka, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    @MummyYummy Ty nie uciekaj, tylko opowiadaj co u Ciebie?

No ja właśnie za bardzo nie chcę smęcić, bo psychicznie jakby bez zmian.

Mam okropne wyrzuty sumienia... Cieszę się z tej ciąży, czekam, odliczam, myślę o rzeczach dla maluszka, o imieniu i płci... ale jednocześnie towarzyszy mi ogromny strach, który sama w sobie pielęgnuję. W ostatecznym rozrachunku wychodzi na to, że nie cieszę się tak, jak bym mogła. A później będzie płacz, że na własne życzenie popsułam sobie ten czas.

I nie wyobrażam sobie zasypywania Was szczegółami, bo walczycie o maluszki jak lwice, a ja mam swoje szczęście pod sercem i szukam problemów.

‹‹ 613 614 615 616 617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ