X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Dziękuję za te słowa! Kuchenka z gazem zawsze do mnie przemawia ♥️

Tak, strach nigdy nie mija, ale da się do niego przyzwyczaić, jakoś oswoić, a tutaj pozwalam mu się rozgaszczać.

Moja największą obawą na ten moment jest to, że będzie coś nie tak z maluszkiem. Myślę, że to też kwestia przeżyć i to jest taki symboliczny rok, bo dokładnie 10 lat temu urodził się i po kilku dniach zmarł mój siostrzeniec. Miał złożoną wadę serca, która nie została wykryta... To był ogromny szok, walka o jego zdrowie i życie, której nigdy się nie zapomina. To był jeden z powodów dla których zdecydowałam się na terapię, bo mimo upływu czasu i dwójki zdrowych dzieci w domu nie potrafiłam sobie z tym poradzić.

I to jest cholernie głupie, ale mam takie myśli, że mam dokładnie tyle lat, ile moja siostra, kiedy rodziła synka. W dodatku termin pierwszych badań prenatalnych to jest okrągła rocznica jego śmierci. Jestem osobą wierzącą, wiem, że nie powinnam przywiązywać wagi do takich rzeczy, bo wszystko jest w rękach Boga. Ale nie umiem zmienić myślenia, mam wrażenie, że się po prostu zapętliłam.

I też zamykam się przed Mężem, nie chcę mu tego okazywać z różnych względów. Nie chcę doprowadzić do kryzysu, przez który przechodziliśmy w drugiej ciąży. On jest człowiekiem twardo stąpającym po ziemi, mówi, że nie może nam się wydarzyć coś takiego. A w mojej głowie od razu pojawia się wredny głos, który pyta: a niby dlaczego? Mam wrażenie, że on nie do końca rozumie moje emocje i też mu się nie dziwię, bo te 10 lat temu był jedynie obserwatorem wydarzeń.

Od razu chciałam też skierować słowa do Dziewczyn, które są teraz w ciąży: tak złożonej wady absolutnie nie da się przeoczyć. W przypadku mojego siostrzeńca w grę wchodziło rażące niedopatrzenie lekarzy. Problem był do wykrycia już podczas pierwszych badań prenatalnych, a wiem, że wszystkie z Was wykonywały te badania u zaufanych specjalistów i mają bardzo dobrych ginekologów. U mojej starszej córki problemy z zastawką zostały zauważone bardzo szybko, podobnie jak podejrzenie pielaktazji nerek. Dziś jest zdrową Dziewczynką. Wasze dzieci też są zdrowe ♥️

U mojej koleżanki była podobna historia, z tym, że u niej pierwsze badania prenatalne wykonywał lekarz, który ogłaszał się, że wykonuje badania prenatalne, a tak naprawdę nie miał certyfikatu... 😳 Nie wiem ostatecznie co zrobili z tym faktem.
    Niestety, mierzą się teraz z problemami, ale przez to, że wyszło to jeszcze na etapie ciąży, to byli przygotowani odpowiednio do porodu i lekarze wiedzieli co robić.

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mummy, nie dziwię się, że się obawiasz myślę, że każda z nas ma obawy i chce żeby jej dziecko było zdrowe. Zamartwianie nic nie da a człowiek i tak się martwi.. chyba większość kobiet w ciąży i matek martwi się codziennie o swoje dzieci..Kobieta to siła! Tyle ile ona musi znieść i zawsze daje radę..

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Boję się tego koszmarnie, bo to już są sprawy, na które nie mamy wpływu…
    Wiem kochana :( Nie myślmy o złych wynikach dopóki ich nie mamy w ręku.

elektro96 lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Dziękuję za te słowa! Kuchenka z gazem zawsze do mnie przemawia ♥️

Tak, strach nigdy nie mija, ale da się do niego przyzwyczaić, jakoś oswoić, a tutaj pozwalam mu się rozgaszczać.

Moja największą obawą na ten moment jest to, że będzie coś nie tak z maluszkiem. Myślę, że to też kwestia przeżyć i to jest taki symboliczny rok, bo dokładnie 10 lat temu urodził się i po kilku dniach zmarł mój siostrzeniec. Miał złożoną wadę serca, która nie została wykryta... To był ogromny szok, walka o jego zdrowie i życie, której nigdy się nie zapomina. To był jeden z powodów dla których zdecydowałam się na terapię, bo mimo upływu czasu i dwójki zdrowych dzieci w domu nie potrafiłam sobie z tym poradzić.

I to jest cholernie głupie, ale mam takie myśli, że mam dokładnie tyle lat, ile moja siostra, kiedy rodziła synka. W dodatku termin pierwszych badań prenatalnych to jest okrągła rocznica jego śmierci. Jestem osobą wierzącą, wiem, że nie powinnam przywiązywać wagi do takich rzeczy, bo wszystko jest w rękach Boga. Ale nie umiem zmienić myślenia, mam wrażenie, że się po prostu zapętliłam.

I też zamykam się przed Mężem, nie chcę mu tego okazywać z różnych względów. Nie chcę doprowadzić do kryzysu, przez który przechodziliśmy w drugiej ciąży. On jest człowiekiem twardo stąpającym po ziemi, mówi, że nie może nam się wydarzyć coś takiego. A w mojej głowie od razu pojawia się wredny głos, który pyta: a niby dlaczego? Mam wrażenie, że on nie do końca rozumie moje emocje i też mu się nie dziwię, bo te 10 lat temu był jedynie obserwatorem wydarzeń.

Od razu chciałam też skierować słowa do Dziewczyn, które są teraz w ciąży: tak złożonej wady absolutnie nie da się przeoczyć. W przypadku mojego siostrzeńca w grę wchodziło rażące niedopatrzenie lekarzy. Problem był do wykrycia już podczas pierwszych badań prenatalnych, a wiem, że wszystkie z Was wykonywały te badania u zaufanych specjalistów i mają bardzo dobrych ginekologów. U mojej starszej córki problemy z zastawką zostały zauważone bardzo szybko, podobnie jak podejrzenie pielaktazji nerek. Dziś jest zdrową Dziewczynką. Wasze dzieci też są zdrowe ♥️

Tak bardzo mi przykro, że takie przeżycia spotkały Twoją rodzinę :( Twój strach w takiej sytuacji jest całkowicie uzasadniony. Dobrze, że podzieliłaś się tym z nami, nie możesz dusić takich mysli w sobie.
    Na pewno jesteś świadoma, że to zupełnie inna ciąża, inny przypadek a te terminy to tylko zbieg okoliczności.
    Jesteś pod dobrą opieką lekarza, a to najważniejsze :*

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Mummy Dokładnie tak jak piszą Dziewczyny 🩷 Nie ma zamartwiać się na zapas...Czy cokolwiek Ciebie zaniepokoiło? Jeśli nie to odpuść i nie myśl o tym 🫂 Wszystko będzie dobrze🍀nie ma co myśleć o przeszłości...Wiadomo, że ciężko pozbyć się negatywnych myśli, ale no taka prawda, że nic to nie da.

R-owy-i-Br-zowy-z-Siatk-Du-y-Rodzaj-rodowisko-Spo-ecze-stwo-Obywatelskie-SDG-Cele-Zr-wnowa-onego-Roz.png

elektro96, Suzie, MummyYummy, Pati2804, Prezesoowa, Liyss🧚🏻, Malinowysorbet, Majuna, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    @Mummy Dokładnie tak jak piszą Dziewczyny 🩷 Nie ma zamartwiać się na zapas...Czy cokolwiek Ciebie zaniepokoiło? Jeśli nie to odpuść i nie myśl o tym 🫂 Wszystko będzie dobrze🍀nie ma co myśleć o przeszłości...Wiadomo, że ciężko pozbyć się negatywnych myśli, ale no taka prawda, że nic to nie da.

R-owy-i-Br-zowy-z-Siatk-Du-y-Rodzaj-rodowisko-Spo-ecze-stwo-Obywatelskie-SDG-Cele-Zr-wnowa-onego-Roz.png
    Piękne ♥️ ja też mam totalna tendencję do zamartwiania się i tworzenia czarnych scenariuszy.
    Coffee, brakuje Twoich złotych myśli 🤪 prosimy częściej !

CoffeeDream, MummyYummy, Pati2804, notsobadd, Prezesoowa, Zaczarowan, Majuna, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się zapisać dziś do jeszcze innej Endo. Tym razem endo-gin. Trochę się stresuję tym razem, bo jeśli będzie tak samo pomocna jak tamta Endo, to ja dziękuję. No, ale może chociaż będzie ogarniać tematy cyklu, ciąży. 🙄 14:20 mam teleporade.
    Chciałabym wyciągnąć od niej skierowanie na B12, kwas foliowy i D3, żeby kontrolnie zbadać, ale nie wiem czy mogę od niej tego wymagać.

Dropsik, notsobadd, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Powiem Wam, że u mnie to już chyba zero krępacji przy tych wszystkich badaniach 🤣 mogę latać z gołym dupskiem po gabinecie. Jedynym takim zahamowaniem było dla mnie to, że nie chciałam chodzić na wizyty do facetów ginekologów. Zawsze tylko babki. Ale w szpitalu na HSG nie miałam wyboru, badanie robił mi mężczyzna, do tego była przy mnie grupa studentów pielęgniarstwa, ja z tymi rozkraczonymi nogami na stole, w bólu jak ch*j… 🤪 chyba już nic nie będzie mi straszne 🤣🤣🤣
    Ja też nie mam krępacju już zupełnie. Rodziłam nago totalnie a nie wiem ile mogło się w tym czasie osób przewinąć przez salę 😂 Starania mnie wyleczyły z tego,bo tylu różnych lekarzy czasem w tygodniu przerobiłam, że już mi bez różnicy czy jeden w te czy we wte.

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za wsparcie ♥️

CoffeeDream, elektro96, Prezesoowa, Zaczarowan, Liyss🧚🏻, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:

Sentencja cudowna, już jest w folderze z myślami na chwilę zwątpienia ♥️

CoffeeDream lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Udało mi się zapisać dziś do jeszcze innej Endo. Tym razem endo-gin. Trochę się stresuję tym razem, bo jeśli będzie tak samo pomocna jak tamta Endo, to ja dziękuję. No, ale może chociaż będzie ogarniać tematy cyklu, ciąży. 🙄 14:20 mam teleporade.
    Chciałabym wyciągnąć od niej skierowanie na B12, kwas foliowy i D3, żeby kontrolnie zbadać, ale nie wiem czy mogę od niej tego wymagać.

Myślę, że jeśli jest też ginekologiem, to musi ogarniać temat ciąży. Często słyszę opinie, że endo -gin przy staraniach to dobre wsparcie, bo ma bardziej holistyczne podejście.

CoffeeDream, Dropsik, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny 😘🌞 od nocy próbuj Was nadrobić ale poległam w boju i zasnęłam z telefonem w ręku 🙈 później obudziłam się o 3.30 i nie mogłam spać q jak zaczęłam czytać na telefonie to znowu zasnęłam z telefonem w ręku 😅
    U nas ciężki czas remontu łazienki, muszę pilnować robotnika , wszędzie pył i syf .. tylko chodzę, sprzątam , robię jedzenie dla męża i siebie ( mam wrażenie że jestem głodna co godzinę i zaczyna mnie to szczerze mówiąc wkur*iać) . Kiedyś mogłam mi dłuższe przerwy od jedzenia a teraz co chwilę mi słabo i niedobrze z głodu i zaczynam wymyślać bo na to nie mam ochoty, serem już żygam, ogólnie porażka totalna.
    Jeszcze wczoraj mąż kupił 10 kg fileta i musiałam to zmielić i podzielić mu porcje no i wybrać te brzydkie części, miałam wrażenie że robiłam to 2 godziny.. no i przygotować mu jedzenie do pracy, kawę, a jak skończyłam to zrobił się wieczór.. 🙄 ostatnio czas przelatuje mi przez palce..
    Ostatnio źle śpię i boli mnie znowu brzuch, nawet w nocy czuje.. chyba macica pracuje ostro .
    No i wkurzona jestem bo moja paczka jeszcze nie przyszła i nie mam w czym chodzić bo wszystkie spodnie są za ciasne i nie ma opcji ich zapiąć 🙈
    Z pozytywnych wiadomości jedziemy na sobotę i niedzielę nad morze na nockę i wracamy w niedziele wieczorem , oby pogoda dopisała.. no i dziś idę na kino kobiet także mam nadzieje ze się wyluzuje trochę.. 🙂

Elektro96 mam nadzieję że jednak suplementacja i dieta uda się podnieść wyniki kochana ✊🍀 nie poddawajcie się, wszystko w życiu musi zaprocentować prędzej czy później, tak uważam 😊 a na końcu tej cholernie ciężkiej drogi będzie czekał najpiękniejszy prezent Waszego życia 👶❤🍀✊ takie wyczekane dzieci są darem , doceniamy je wtedy jak nikt inny.. 🍀

Notsobadd przykro mi że tak u Was wyszło kochana i to nie pierwszy raz..🥺 dlatego ja tak bardzo się tego bałam i postanowiłam że to ja będę trzymać rękę na pulsie, pilnować owulacji i nie mówić kompletnie nic mężowi, a w dniach plodnych starałam się go zawsze zachęcać jeszcze bardziej, tylko ze my serduszkowalismy w miarę regularnie i często więc on nie miał pojęcia kiedy są TE DNI . No i u nas czasem w weekendy wlatywalo winko i filmy, na rozluźnienie po całym tygodniu pracy 😅 nie za dużo co by nie zasnąć 😉 wierzę ze znajdziesz swój sposób na relacje z mężem😘 ja to bym chyba w takiej sytuacji nawet trochę go okłamała i powiedziała że dajemy na luz ze staraniami, (żeby seks wychodził spontanicznie) , że będziemy serduszko wtedy kiedy mamy ochotę, a oczywiście I tak bym kontrolowała sytuację i chodzila na monit I w TE DNI bym planowała jakieś wyjścia razem na kolację czy do kina i jest 90 % szans że mąż sam by wyszedł z inicjatywa na 🔥 😈 ale bez naciskania . Ale pamiętaj że to jest moja opinia, bez narzucania jej Tobie oczywiście 😘

Gregorka ajć, aż mnie zabolał palec 😬 mam nadzieję że sytuacja opanowana, jakby się coś działo to nie lekceważ objawów i pędź do lekarza 😘

Platynova super ze się odezwałaś 😘 I cieszę się że jest Tobie trochę lżej, wiem jakie to trudne czekać w zawieszeniu.. 😘 ja robiłam badania na trombofilie w diagnostyce na miejscu 🙂

Suzie oby 🙉 nie kazała na sienie czekać bez powodu , żebyś mogła zacząć nowy cykl ✊😘🫂super że żabko zaraz będa wszystkie zrobione 😁

Smerfetkaa ojej, ja też robiłam zwykle badanie i było wszystko dobrze więc lekarz nie kazał robić posiewu.. 😱 mam nadzieje że to tylko błąd albo zanieczyszczona próbka ✊ daj znać jak ponowisz badanie, trzymam kciuki aby było wszystko dobrze ✊🥺🍀😘

Zaczarowan wizyta dzisiaj wskazana jeśli się martwisz.. mam nadzieje że to błąd pomiaru i ze wszystko jest dobrze 🥺😘 mój gin nie mówi mi ile dokładnie wynosi szyjka tylko mówił że jest wysoko i zamknięta więc to mi wystarcza 😘 czekam na wieści po wizycie 😘

Paima kciuki za wizytę, czekamy na wieści ✊😘🍀

Prezesoowa super że usg wyszło dobrze i mam nadzieje ze ta torbiel zniknie 😘

Miłego dnia dziewczyny ❤

elektro96, CoffeeDream, MummyYummy, notsobadd, Prezesoowa, Gregorka, Paima, Zaczarowan, Platynova55, Malinowysorbet, Vienna, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Kciuki za wizytę ✊😘🍀

CoffeeDream lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Myślę, że jeśli jest też ginekologiem, to musi ogarniać temat ciąży. Często słyszę opinie, że endo -gin przy staraniach to dobre wsparcie, bo ma bardziej holistyczne podejście.

Właśnie z takim nastawieniem sprawdziłam terminy i na dziś akurat się coś zwolniło. Także zobaczymy... Nic nie tracę, a że to teleporada, to nawet jak zawiele mi nie da, to chociaż nie muszę tam jechać. 🙂

Tak w ogóle, to nie wiem czy tylko ja mam taki problem, ale jak pytają mnie z czym do nich przychodzę, to ja mogłabym gadać i gadać, żeby wszystko wzięli pod uwagę, ale większość lekarzy przerywa i jak rozpoczyna się już ich analiza, to mam wrażenie, że mają mnie w D*pie. 🙄

• Suzie Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny 😘🌞 od nocy próbuj Was nadrobić ale poległam w boju i zasnęłam z telefonem w ręku 🙈 później obudziłam się o 3.30 i nie mogłam spać q jak zaczęłam czytać na telefonie to znowu zasnęłam z telefonem w ręku 😅
    U nas ciężki czas remontu łazienki, muszę pilnować robotnika , wszędzie pył i syf .. tylko chodzę, sprzątam , robię jedzenie dla męża i siebie ( mam wrażenie że jestem głodna co godzinę i zaczyna mnie to szczerze mówiąc wkur*iać) . Kiedyś mogłam mi dłuższe przerwy od jedzenia a teraz co chwilę mi słabo i niedobrze z głodu i zaczynam wymyślać bo na to nie mam ochoty, serem już żygam, ogólnie porażka totalna.
    Jeszcze wczoraj mąż kupił 10 kg fileta i musiałam to zmielić i podzielić mu porcje no i wybrać te brzydkie części, miałam wrażenie że robiłam to 2 godziny.. no i przygotować mu jedzenie do pracy, kawę, a jak skończyłam to zrobił się wieczór.. 🙄 ostatnio czas przelatuje mi przez palce..
    Ostatnio źle śpię i boli mnie znowu brzuch, nawet w nocy czuje.. chyba macica pracuje ostro .
    No i wkurzona jestem bo moja paczka jeszcze nie przyszła i nie mam w czym chodzić bo wszystkie spodnie są za ciasne i nie ma opcji ich zapiąć 🙈
    Z pozytywnych wiadomości jedziemy na sobotę i niedzielę nad morze na nockę i wracamy w niedziele wieczorem , oby pogoda dopisała.. no i dziś idę na kino kobiet także mam nadzieje ze się wyluzuje trochę.. 🙂

Elektro96 mam nadzieję że jednak suplementacja i dieta uda się podnieść wyniki kochana ✊🍀 nie poddawajcie się, wszystko w życiu musi zaprocentować prędzej czy później, tak uważam 😊 a na końcu tej cholernie ciężkiej drogi będzie czekał najpiękniejszy prezent Waszego życia 👶❤🍀✊ takie wyczekane dzieci są darem , doceniamy je wtedy jak nikt inny.. 🍀

Notsobadd przykro mi że tak u Was wyszło kochana i to nie pierwszy raz..🥺 dlatego ja tak bardzo się tego bałam i postanowiłam że to ja będę trzymać rękę na pulsie, pilnować owulacji i nie mówić kompletnie nic mężowi, a w dniach plodnych starałam się go zawsze zachęcać jeszcze bardziej, tylko ze my serduszkowalismy w miarę regularnie i często więc on nie miał pojęcia kiedy są TE DNI . No i u nas czasem w weekendy wlatywalo winko i filmy, na rozluźnienie po całym tygodniu pracy 😅 nie za dużo co by nie zasnąć 😉 wierzę ze znajdziesz swój sposób na relacje z mężem😘 ja to bym chyba w takiej sytuacji nawet trochę go okłamała i powiedziała że dajemy na luz ze staraniami, (żeby seks wychodził spontanicznie) , że będziemy serduszko wtedy kiedy mamy ochotę, a oczywiście I tak bym kontrolowała sytuację i chodzila na monit I w TE DNI bym planowała jakieś wyjścia razem na kolację czy do kina i jest 90 % szans że mąż sam by wyszedł z inicjatywa na 🔥 😈 ale bez naciskania . Ale pamiętaj że to jest moja opinia, bez narzucania jej Tobie oczywiście 😘

Gregorka ajć, aż mnie zabolał palec 😬 mam nadzieję że sytuacja opanowana, jakby się coś działo to nie lekceważ objawów i pędź do lekarza 😘

Platynova super ze się odezwałaś 😘 I cieszę się że jest Tobie trochę lżej, wiem jakie to trudne czekać w zawieszeniu.. 😘 ja robiłam badania na trombofilie w diagnostyce na miejscu 🙂

Suzie oby 🙉 nie kazała na sienie czekać bez powodu , żebyś mogła zacząć nowy cykl ✊😘🫂super że żabko zaraz będa wszystkie zrobione 😁

Smerfetkaa ojej, ja też robiłam zwykle badanie i było wszystko dobrze więc lekarz nie kazał robić posiewu.. 😱 mam nadzieje że to tylko błąd albo zanieczyszczona próbka ✊ daj znać jak ponowisz badanie, trzymam kciuki aby było wszystko dobrze ✊🥺🍀😘

Zaczarowan wizyta dzisiaj wskazana jeśli się martwisz.. mam nadzieje że to błąd pomiaru i ze wszystko jest dobrze 🥺😘 mój gin nie mówi mi ile dokładnie wynosi szyjka tylko mówił że jest wysoko i zamknięta więc to mi wystarcza 😘 czekam na wieści po wizycie 😘

Paima kciuki za wizytę, czekamy na wieści ✊😘🍀

Prezesoowa super że usg wyszło dobrze i mam nadzieje ze ta torbiel zniknie 😘

Miłego dnia dziewczyny ❤

Dziewczyno, tylko mi się tu nie przeciążaj!

Pati2804 lubi tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy i Liyss przytulam Was mocno 🫂😘

Wszystkie dziewczyny kochane, przesyłam dużo pozytywnej energii , dobrych myśli i lepszego jutra 😘
    Tylko my kobiety mamy tyle siły by to wszystko udźwignąć, ale wiem że damy radę ❤🍀

CoffeeDream, Prezesoowa, Liyss🧚🏻, Zaczarowan, Platynova55, Malinowysorbet, Speranza :), Vienna, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Suzie Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciąg dalszy wczorajszej dramy. Facet przylazł, nagadał na nas i powiedział, że się zwalnia. :P

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pati Nic dziwnego, że głód Cię dopada. Musisz dokarmiać już bardziej Frania 😁🩷
    Współczuję remontu. Sama niedawno go przechodziłam i miałam dość... Wszędzie ten pył, kurz. Sodoma 🙄

Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Właśnie z takim nastawieniem sprawdziłam terminy i na dziś akurat się coś zwolniło. Także zobaczymy... Nic nie tracę, a że to teleporada, to nawet jak zawiele mi nie da, to chociaż nie muszę tam jechać. 🙂

Tak w ogóle, to nie wiem czy tylko ja mam taki problem, ale jak pytają mnie z czym do nich przychodzę, to ja mogłabym gadać i gadać, żeby wszystko wzięli pod uwagę, ale większość lekarzy przerywa i jak rozpoczyna się już ich analiza, to mam wrażenie, że mają mnie w D*pie. 🙄

No ja jestem mega upierdliwa w tym względzie - przed wizytą u nowego lekarza robię sobie całą listę, biorę wszystkie potrzebne dokumenty i nawet jak zacznie coś gadać, to wysłucham, a później wylatuję z kolejną rzeczą. Ale rzeczywiście, wielu specjalistów uczepi się czegoś, na czym się znają i twardo chce podążać w tym kierunku, a przecież jeszcze nie wie tego czy tamtego 🙄 Nie lubię tego, ja wiem, że on jest lekarzem, ale każda pacjentka to inny przypadek, co on może o mnie wiedzieć, jak widzi mnie pierwszy raz na oczy..m

Zaczarowan lubi tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    U mnie ciąg dalszy wczorajszej dramy. Facet przylazł, nagadał na nas i powiedział, że się zwalnia. :P
    Masz popcorn ? Xd

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

‹‹ 615 616 617 618 619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ