X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Platynova55 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zaczarowan trzymam mocno kciuki ✊ będzie dobrze 😘

Zaczarowan lubi tę wiadomość

starania od 10.2022
    01.2024- cb 💔
    31.03.2024 ⏸️
    05.2024 💔
    👩🏻29
    IO, PCOS
    🧔🏻‍♂️31
    badanie nasienia ✅️
    19.11.2024 ⏸️
  • Zbuntowana Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Dziękuję ❤️
    Po 30min i 1h tsh niewystarczająco mi spadało dopiero czekajac 1,5h przed posilkiem osiągnęłam perfekcyjny poziom 🤓😊
    Grzegorz ciekawe może też tak spróbuję bo biorę to samo

Gregorka lubi tę wiadomość

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Zaczarowan Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam wizytę o 17:30. Liczę, że to był tylko jakiś błąd pomiaru :( Już nie popełnię błędu z wczoraj, przeczytałam całego neta, nie mogłam wyjść z tej banki smutku.. jakiś głupich, nieuzasadnionych czarnych scenariuszy.. Chora bania to się nazywa 😂🫣🤯

elektro96, Dropsik, MummyYummy, Pati2804, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Notsobadd kochana.. 🫂🫂🫂 porozmawiaj z mężem, napewno dojdziecie do porozumienia. Kochacie się, a niekiedy ta presja staraczkowa wchodzi na psyche i człowiek chce tak bardzo, bardzo.. że nie może. 😘 trzymam kciuki za rozmowę, tu nie ma niczyjej winy.. 🫂

Liyss za niedługo przyjdą te dobre chwile.. 🫂😘 korzystaj z czasu dla siebie 😘

Odnośnie zepsutego wieczoru, u mnie było podobnie. Coś we mnie pękło i płakałam kilka godzin.. :( bardzo martwię się o moją szyjkę macicy. W ciągu kilku dni skróciła się prawie o 1/3.. w środę miała 4,8 a w pon nagle 3,2… Myśle sobie, co jest kurde? :( W tej całej desperacji przeczytałam całego neta, o możliwości metod wspierających, gdyby okazało się, że dalej się skraca.. Ale boje się okropnie :( Teraz biorę te NoSpe, luteinę na wieczór.. dzisiaj pojadę zrobię posiew i mocz.. Może jakaś infekcja? Ale nie czuje, by było coś nie tak..

Edit umowilam się jeszcze do gina, by potwierdzić czy z tą szyjką naprawdę jest coś nie tak.. proszę was bardzo o kciuki.. 🙁

A powiedz, te dwa pomiary miałaś u tego samego lekarza wykonywane?
    Niby "norma" to minimum 3cm.
    Sprawdziłam z ciekawości -na prenatalnych długość szyjki u mnie była 3.6cm.

Dziś idziesz na wizytę? Koniecznie daj znać co powie.
    Kciuki 🤞🤞🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2024, 09:15

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Dziewczyny, mam wizytę o 17:30. Liczę, że to był tylko jakiś błąd pomiaru :( Już nie popełnię błędu z wczoraj, przeczytałam całego neta, nie mogłam wyjść z tej banki smutku.. jakiś głupich, nieuzasadnionych czarnych scenariuszy.. Chora bania to się nazywa 😂🫣🤯

Masz zakaz czytania! :P

Prezesoowa, Paima, Zaczarowan, Malinowysorbet, elektro96, CoffeeDream, MummyYummy, Speranza :), Pati2804, Zbuntowana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    A powiedz, te dwa pomiary miałaś u tego samego lekarza wykonywane?
    Niby "norma" to minimum 3cm.
    Sprawdziłam z ciekawości -na prenatalnych długość szyjki u mnie była 3.6cm.

Dziś idziesz na wizytę? Koniecznie daj znać co powie.
    Kciuki 🤞🤞🤞

No ogólnie to u kogoś innego, bo w poniedziałek byłam nagle na wizycie, z uwagi na ten mój twardniejący brzuch 🫡 dlatego postanowiłam, że lepiej pójść jeszcze raz na kontrole, by zbadać na tym aparacie, co poprzednio.. w środę. Dzisiaj kochana :)

Dzięki dziewczynki za wsparcie i już nie będę przepraszała, że atakuje was moimi problemami 😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2024, 09:19

Paima, Prezesoowa, Zbuntowana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan trzymam kciuki, wierzę, że wszystko będzie dobrze 🤞😊

Zaczarowan lubi tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova55 wrote:
    Fizycznie czuje się chyba ok, psychicznie też daje radę. Mówiłam nawet dziś do męża, że swoje już przepłakałam, a jak się to wszystko zadziało to podeszłam do tego bardzo spokojnie i jak na mnie to aż dziwne.
    Właśnie nad testdna.pl się zastanawiałam, dzięki za info o kodzie :) A wysyłałaś sama próbkę czy robiłaś badania w ich punkcie?
    Ja też z testDna, sama wysłałam próbkę. Bezproblemowe badanie.

Platynova55 lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa, jak tam tata ?

Prezesoowa lubi tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 15 maja 2024, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okej, postanowione. Jak nic się samo nie objawi to w sobotę osobno badam prolaktynę. Badanie drogie nie jest, więc w razie czego zrobię powtórkę. Wiecznie czekać nie będę.

Prezesoowa, Zaczarowan, CoffeeDream, Dropsik, Platynova55, Liyss🧚🏻, Pati2804, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:

Wyłączaj internet, natychmiast! Masz zgodę tylko na nasz wątek! Nie rób sobie tego, idziesz do lekarza, jesteś zaopiekowana, jest wszystko w porządku ♥️
    Nakręcanie spirali strachu nie służy ani Tobie ani dzidziusiowi… będziemy z Tobą pod gabinetem, musi być wszystko w porządku :*

Prezesoowa, elektro96, Zaczarowan, CoffeeDream, Pati2804, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Noc mieli w miarę spokojną, z chodzikiem w miarę sobie radzi. Mama musi mu tylko przygotować posiłki czy pomóc ubrać spodnie albo przy jakichś precyzyjnych czynnościach, chociaż z goleniem sobie radzi sam :P nakładkę na kibelek też sam sobie założył to przynajmniej bez problemu tam wstanie. Zobaczymy jak będzie w ciągu dnia :)
    Dziękuję, że pytasz :* chociaż złość mi na niego wcale nie minęła, nawet do męża wczoraj nadawałam, że ze wszystkich uczuć jakiego do niego mam to to wkurzenie jest na razie na samej górze :P
    Myślę, że to całkowicie usprawiedliwione emocje 😘
    Mimo wszystko może pobyt w domu pomoże mu w dojściu do lepszej formy 😊

Prezesoowa, Zbuntowana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 15 maja 2024, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Noc mieli w miarę spokojną, z chodzikiem w miarę sobie radzi. Mama musi mu tylko przygotować posiłki czy pomóc ubrać spodnie albo przy jakichś precyzyjnych czynnościach, chociaż z goleniem sobie radzi sam :P nakładkę na kibelek też sam sobie założył to przynajmniej bez problemu tam wstanie. Zobaczymy jak będzie w ciągu dnia :)
    Dziękuję, że pytasz :* chociaż złość mi na niego wcale nie minęła, nawet do męża wczoraj nadawałam, że ze wszystkich uczuć jakiego do niego mam to to wkurzenie jest na razie na samej górze :P

To brzmi naprawdę obiecująco! :) Dzisiaj będziesz się widziała z tatą? Będzie opierdziel czy odpuścisz? 😂

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

To chociaż tyle...

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pati pewnie słodko śpi jeszcze 😁☺️🩷

Prezesoowa, Dropsik, Pati2804, Zbuntowana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan, ja mam umowę z moim ginem, że nie czytam internetu i jak mam pytanie to mam dzwonić, pisac smsa albo maila. W pierwszej ciąży mnie to uratowało. Mam do niego super duże zaufanie i zero neta w sprawach ciąży 🙈 Zakaz na czytanie, następnym razem jak będziesz chciała coś czytać to pisz tutaj i będzie bacik 😁

Elektro, tak sobie myślę, że w przypadku słabego nasienia to też bym w kolejnym etapie sprawdziła genetykę w sumie. Oczywiście wszystko po kolei, powtórka badań itp, ale też czytałam o takiej drabinie badań w przypadku problemów z nasieniem.

Notsobad, na pewno szczera rozmowa i to nie jedna pomoże. Trzeba z męża zdjąć presję i nie mówić mu o postępach dojrzewania jajeczek skoro to źle działa.
    Ale też myślę o tym, co ja bym czuła w takiej sytuacji :( Byłabym zła i rozczarowana zawiedziona. A badanie nasienia męża poszło dobrze? Może u Ciebie presję zdejmie to, że w razie gdyby bez stymulacji nie było u Ciebie owu, to macie opcję inseminacji? To bardzo częste połączenie stymulacja+ inseminacja. To zawsze już zabieg,ale może świadomość, że jest jakieś światełko w tunelu u Ciebie zadziała w ten sposób, że będziesz mniej rozczarowana niepowodzeniami. Myślę, że na mój łeb takie plany B zawsze pomagały. Często miałam w czasach staraczkowych kilka planów awaryjnych i po dniu doła przychodził któryś z nich.

Gregorka,ale krwawo zaczęłaś dzień. Bardzo współczuję, aż mnie wzdrygnęło na samą myśl.

Zaczarowan, Prezesoowa, Zbuntowana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie wczoraj kupiłam "zachciankę staraczkową" 😅 w moim przypadku było to monte i właśnie wcinam po śniadaniu ☺️😛

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2024, 09:45

Dropsik, Zaczarowan, Prezesoowa, Paima, MummyYummy, Platynova55, Malinowysorbet, Liyss🧚🏻, Pati2804, Zbuntowana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    @Pati pewnie słodko śpi jeszcze 😁☺️🩷

Też tak pomyślałam :D

Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    A ja sobie wczoraj kupiłam "zachciankę staraczkową" 😅 w moim przypadku było to monte i właśnie wciskam po śniadaniu ☺️😛

Ja to chyba dzisiaj KFC sobie kupię za te wszystkie katusze :P

Dropsik, Prezesoowa, Zaczarowan, CoffeeDream, Platynova55, Liyss🧚🏻, Pati2804, Zbuntowana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ja to chyba dzisiaj KFC sobie kupię za te wszystkie katusze :P

Myślę, że raz na jakiś czas to nie zaszkodzi, a dla głowy zrobi dobrze ☺️ więc pewnie, wcinaj 😁

Prezesoowa, Suzie, Zaczarowan, Zbuntowana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

‹‹ 612 613 614 615 616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ