Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Platynova55 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zaczarowan trzymam mocno kciuki ✊ będzie dobrze 😘

Zaczarowan lubi tę wiadomość

starania od 10.2022
    01.2024- cb 💔
    31.03.2024 ⏸️
    05.2024 💔
    👩🏻29
    IO, PCOS
    🧔🏻‍♂️31
    badanie nasienia ✅️
    19.11.2024 ⏸️
  • Zbuntowana Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Dziękuję ❤️
    Po 30min i 1h tsh niewystarczająco mi spadało dopiero czekajac 1,5h przed posilkiem osiągnęłam perfekcyjny poziom 🤓😊
    Grzegorz ciekawe może też tak spróbuję bo biorę to samo

Gregorka lubi tę wiadomość

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Zaczarowan Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam wizytę o 17:30. Liczę, że to był tylko jakiś błąd pomiaru :( Już nie popełnię błędu z wczoraj, przeczytałam całego neta, nie mogłam wyjść z tej banki smutku.. jakiś głupich, nieuzasadnionych czarnych scenariuszy.. Chora bania to się nazywa 😂🫣🤯

elektro96, Dropsik, MummyYummy, Pati2804, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Notsobadd kochana.. 🫂🫂🫂 porozmawiaj z mężem, napewno dojdziecie do porozumienia. Kochacie się, a niekiedy ta presja staraczkowa wchodzi na psyche i człowiek chce tak bardzo, bardzo.. że nie może. 😘 trzymam kciuki za rozmowę, tu nie ma niczyjej winy.. 🫂

Liyss za niedługo przyjdą te dobre chwile.. 🫂😘 korzystaj z czasu dla siebie 😘

Odnośnie zepsutego wieczoru, u mnie było podobnie. Coś we mnie pękło i płakałam kilka godzin.. :( bardzo martwię się o moją szyjkę macicy. W ciągu kilku dni skróciła się prawie o 1/3.. w środę miała 4,8 a w pon nagle 3,2… Myśle sobie, co jest kurde? :( W tej całej desperacji przeczytałam całego neta, o możliwości metod wspierających, gdyby okazało się, że dalej się skraca.. Ale boje się okropnie :( Teraz biorę te NoSpe, luteinę na wieczór.. dzisiaj pojadę zrobię posiew i mocz.. Może jakaś infekcja? Ale nie czuje, by było coś nie tak..

Edit umowilam się jeszcze do gina, by potwierdzić czy z tą szyjką naprawdę jest coś nie tak.. proszę was bardzo o kciuki.. 🙁

A powiedz, te dwa pomiary miałaś u tego samego lekarza wykonywane?
    Niby "norma" to minimum 3cm.
    Sprawdziłam z ciekawości -na prenatalnych długość szyjki u mnie była 3.6cm.

Dziś idziesz na wizytę? Koniecznie daj znać co powie.
    Kciuki 🤞🤞🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2024, 09:15

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Dziewczyny, mam wizytę o 17:30. Liczę, że to był tylko jakiś błąd pomiaru :( Już nie popełnię błędu z wczoraj, przeczytałam całego neta, nie mogłam wyjść z tej banki smutku.. jakiś głupich, nieuzasadnionych czarnych scenariuszy.. Chora bania to się nazywa 😂🫣🤯

Masz zakaz czytania! :P

nick nieaktualny, Paima, Zaczarowan, Malinowysorbet, elektro96, CoffeeDream, MummyYummy, Speranza :), Pati2804, Zbuntowana, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    A powiedz, te dwa pomiary miałaś u tego samego lekarza wykonywane?
    Niby "norma" to minimum 3cm.
    Sprawdziłam z ciekawości -na prenatalnych długość szyjki u mnie była 3.6cm.

Dziś idziesz na wizytę? Koniecznie daj znać co powie.
    Kciuki 🤞🤞🤞

No ogólnie to u kogoś innego, bo w poniedziałek byłam nagle na wizycie, z uwagi na ten mój twardniejący brzuch 🫡 dlatego postanowiłam, że lepiej pójść jeszcze raz na kontrole, by zbadać na tym aparacie, co poprzednio.. w środę. Dzisiaj kochana :)

Dzięki dziewczynki za wsparcie i już nie będę przepraszała, że atakuje was moimi problemami 😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2024, 09:19

Paima, nick nieaktualny, Zbuntowana, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan trzymam kciuki, wierzę, że wszystko będzie dobrze 🤞😊

Zaczarowan lubi tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova55 wrote:
    Fizycznie czuje się chyba ok, psychicznie też daje radę. Mówiłam nawet dziś do męża, że swoje już przepłakałam, a jak się to wszystko zadziało to podeszłam do tego bardzo spokojnie i jak na mnie to aż dziwne.
    Właśnie nad testdna.pl się zastanawiałam, dzięki za info o kodzie :) A wysyłałaś sama próbkę czy robiłaś badania w ich punkcie?
    Ja też z testDna, sama wysłałam próbkę. Bezproblemowe badanie.

Platynova55 lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa, jak tam tata ?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 15 maja 2024, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okej, postanowione. Jak nic się samo nie objawi to w sobotę osobno badam prolaktynę. Badanie drogie nie jest, więc w razie czego zrobię powtórkę. Wiecznie czekać nie będę.

nick nieaktualny, Zaczarowan, CoffeeDream, Dropsik, Platynova55, Liyss🧚🏻, Pati2804, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:

Wyłączaj internet, natychmiast! Masz zgodę tylko na nasz wątek! Nie rób sobie tego, idziesz do lekarza, jesteś zaopiekowana, jest wszystko w porządku ♥️
    Nakręcanie spirali strachu nie służy ani Tobie ani dzidziusiowi… będziemy z Tobą pod gabinetem, musi być wszystko w porządku :*

nick nieaktualny, elektro96, Zaczarowan, CoffeeDream, Pati2804, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Noc mieli w miarę spokojną, z chodzikiem w miarę sobie radzi. Mama musi mu tylko przygotować posiłki czy pomóc ubrać spodnie albo przy jakichś precyzyjnych czynnościach, chociaż z goleniem sobie radzi sam :P nakładkę na kibelek też sam sobie założył to przynajmniej bez problemu tam wstanie. Zobaczymy jak będzie w ciągu dnia :)
    Dziękuję, że pytasz :* chociaż złość mi na niego wcale nie minęła, nawet do męża wczoraj nadawałam, że ze wszystkich uczuć jakiego do niego mam to to wkurzenie jest na razie na samej górze :P
    Myślę, że to całkowicie usprawiedliwione emocje 😘
    Mimo wszystko może pobyt w domu pomoże mu w dojściu do lepszej formy 😊

nick nieaktualny, Zbuntowana, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 15 maja 2024, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Noc mieli w miarę spokojną, z chodzikiem w miarę sobie radzi. Mama musi mu tylko przygotować posiłki czy pomóc ubrać spodnie albo przy jakichś precyzyjnych czynnościach, chociaż z goleniem sobie radzi sam :P nakładkę na kibelek też sam sobie założył to przynajmniej bez problemu tam wstanie. Zobaczymy jak będzie w ciągu dnia :)
    Dziękuję, że pytasz :* chociaż złość mi na niego wcale nie minęła, nawet do męża wczoraj nadawałam, że ze wszystkich uczuć jakiego do niego mam to to wkurzenie jest na razie na samej górze :P

To brzmi naprawdę obiecująco! :) Dzisiaj będziesz się widziała z tatą? Będzie opierdziel czy odpuścisz? 😂

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

To chociaż tyle...

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pati pewnie słodko śpi jeszcze 😁☺️🩷

nick nieaktualny, Dropsik, Pati2804, Zbuntowana, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan, ja mam umowę z moim ginem, że nie czytam internetu i jak mam pytanie to mam dzwonić, pisac smsa albo maila. W pierwszej ciąży mnie to uratowało. Mam do niego super duże zaufanie i zero neta w sprawach ciąży 🙈 Zakaz na czytanie, następnym razem jak będziesz chciała coś czytać to pisz tutaj i będzie bacik 😁

Elektro, tak sobie myślę, że w przypadku słabego nasienia to też bym w kolejnym etapie sprawdziła genetykę w sumie. Oczywiście wszystko po kolei, powtórka badań itp, ale też czytałam o takiej drabinie badań w przypadku problemów z nasieniem.

Notsobad, na pewno szczera rozmowa i to nie jedna pomoże. Trzeba z męża zdjąć presję i nie mówić mu o postępach dojrzewania jajeczek skoro to źle działa.
    Ale też myślę o tym, co ja bym czuła w takiej sytuacji :( Byłabym zła i rozczarowana zawiedziona. A badanie nasienia męża poszło dobrze? Może u Ciebie presję zdejmie to, że w razie gdyby bez stymulacji nie było u Ciebie owu, to macie opcję inseminacji? To bardzo częste połączenie stymulacja+ inseminacja. To zawsze już zabieg,ale może świadomość, że jest jakieś światełko w tunelu u Ciebie zadziała w ten sposób, że będziesz mniej rozczarowana niepowodzeniami. Myślę, że na mój łeb takie plany B zawsze pomagały. Często miałam w czasach staraczkowych kilka planów awaryjnych i po dniu doła przychodził któryś z nich.

Gregorka,ale krwawo zaczęłaś dzień. Bardzo współczuję, aż mnie wzdrygnęło na samą myśl.

Zaczarowan, nick nieaktualny, Zbuntowana, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie wczoraj kupiłam "zachciankę staraczkową" 😅 w moim przypadku było to monte i właśnie wcinam po śniadaniu ☺️😛

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2024, 09:45

Dropsik, Zaczarowan, nick nieaktualny, Paima, MummyYummy, Platynova55, Malinowysorbet, Liyss🧚🏻, Pati2804, Zbuntowana, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    @Pati pewnie słodko śpi jeszcze 😁☺️🩷

Też tak pomyślałam :D

Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    A ja sobie wczoraj kupiłam "zachciankę staraczkową" 😅 w moim przypadku było to monte i właśnie wciskam po śniadaniu ☺️😛

Ja to chyba dzisiaj KFC sobie kupię za te wszystkie katusze :P

Dropsik, nick nieaktualny, Zaczarowan, CoffeeDream, Platynova55, Liyss🧚🏻, Pati2804, Zbuntowana, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 15 maja 2024, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ja to chyba dzisiaj KFC sobie kupię za te wszystkie katusze :P

Myślę, że raz na jakiś czas to nie zaszkodzi, a dla głowy zrobi dobrze ☺️ więc pewnie, wcinaj 😁

nick nieaktualny, Suzie, Zaczarowan, Zbuntowana, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

‹‹ 612 613 614 615 616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ