Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Gregorka wrote:Dziękuję ❤️
Po 30min i 1h tsh niewystarczająco mi spadało dopiero czekajac 1,5h przed posilkiem osiągnęłam perfekcyjny poziom 🤓😊Gregorka lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Dziewczyny, mam wizytę o 17:30. Liczę, że to był tylko jakiś błąd pomiaru
Już nie popełnię błędu z wczoraj, przeczytałam całego neta, nie mogłam wyjść z tej banki smutku.. jakiś głupich, nieuzasadnionych czarnych scenariuszy.. Chora bania to się nazywa 😂🫣🤯
elektro96, Dropsik, MummyYummy, Pati2804, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:Notsobadd kochana.. 🫂🫂🫂 porozmawiaj z mężem, napewno dojdziecie do porozumienia. Kochacie się, a niekiedy ta presja staraczkowa wchodzi na psyche i człowiek chce tak bardzo, bardzo.. że nie może. 😘 trzymam kciuki za rozmowę, tu nie ma niczyjej winy.. 🫂
Liyss za niedługo przyjdą te dobre chwile.. 🫂😘 korzystaj z czasu dla siebie 😘
Odnośnie zepsutego wieczoru, u mnie było podobnie. Coś we mnie pękło i płakałam kilka godzin..bardzo martwię się o moją szyjkę macicy. W ciągu kilku dni skróciła się prawie o 1/3.. w środę miała 4,8 a w pon nagle 3,2… Myśle sobie, co jest kurde?
W tej całej desperacji przeczytałam całego neta, o możliwości metod wspierających, gdyby okazało się, że dalej się skraca.. Ale boje się okropnie
Teraz biorę te NoSpe, luteinę na wieczór.. dzisiaj pojadę zrobię posiew i mocz.. Może jakaś infekcja? Ale nie czuje, by było coś nie tak..
Edit umowilam się jeszcze do gina, by potwierdzić czy z tą szyjką naprawdę jest coś nie tak.. proszę was bardzo o kciuki.. 🙁
A powiedz, te dwa pomiary miałaś u tego samego lekarza wykonywane?
Niby "norma" to minimum 3cm.
Sprawdziłam z ciekawości -na prenatalnych długość szyjki u mnie była 3.6cm.
Dziś idziesz na wizytę? Koniecznie daj znać co powie.
Kciuki 🤞🤞🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2024, 09:15
-
Zaczarowan wrote:Dziewczyny, mam wizytę o 17:30. Liczę, że to był tylko jakiś błąd pomiaru
Już nie popełnię błędu z wczoraj, przeczytałam całego neta, nie mogłam wyjść z tej banki smutku.. jakiś głupich, nieuzasadnionych czarnych scenariuszy.. Chora bania to się nazywa 😂🫣🤯
Masz zakaz czytania!Prezesoowa, Paima, Zaczarowan, Malinowysorbet, elektro96, CoffeeDream, MummyYummy, Speranza :), Pati2804, Zbuntowana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Paima wrote:A powiedz, te dwa pomiary miałaś u tego samego lekarza wykonywane?
Niby "norma" to minimum 3cm.
Sprawdziłam z ciekawości -na prenatalnych długość szyjki u mnie była 3.6cm.
Dziś idziesz na wizytę? Koniecznie daj znać co powie.
Kciuki 🤞🤞🤞
No ogólnie to u kogoś innego, bo w poniedziałek byłam nagle na wizycie, z uwagi na ten mój twardniejący brzuch 🫡 dlatego postanowiłam, że lepiej pójść jeszcze raz na kontrole, by zbadać na tym aparacie, co poprzednio.. w środę. Dzisiaj kochana
Dzięki dziewczynki za wsparcie i już nie będę przepraszała, że atakuje was moimi problemami 😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2024, 09:19
Paima, Prezesoowa, Zbuntowana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Platynova55 wrote:Fizycznie czuje się chyba ok, psychicznie też daje radę. Mówiłam nawet dziś do męża, że swoje już przepłakałam, a jak się to wszystko zadziało to podeszłam do tego bardzo spokojnie i jak na mnie to aż dziwne.
Właśnie nad testdna.pl się zastanawiałam, dzięki za info o kodzieA wysyłałaś sama próbkę czy robiłaś badania w ich punkcie?
Platynova55 lubi tę wiadomość
-
Prezesowa, jak tam tata ?
Prezesoowa lubi tę wiadomość
35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Prezesoowa, Zaczarowan, CoffeeDream, Dropsik, Platynova55, Liyss🧚🏻, Pati2804, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:Dziewczyny, mam wizytę o 17:30. Liczę, że to był tylko jakiś błąd pomiaru
Wyłączaj internet, natychmiast! Masz zgodę tylko na nasz wątek! Nie rób sobie tego, idziesz do lekarza, jesteś zaopiekowana, jest wszystko w porządku ♥️
Nakręcanie spirali strachu nie służy ani Tobie ani dzidziusiowi… będziemy z Tobą pod gabinetem, musi być wszystko w porządku :*Prezesoowa, elektro96, Zaczarowan, CoffeeDream, Pati2804, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Prezesoowa wrote:Noc mieli w miarę spokojną, z chodzikiem w miarę sobie radzi. Mama musi mu tylko przygotować posiłki czy pomóc ubrać spodnie albo przy jakichś precyzyjnych czynnościach, chociaż z goleniem sobie radzi sam
nakładkę na kibelek też sam sobie założył to przynajmniej bez problemu tam wstanie. Zobaczymy jak będzie w ciągu dnia
Dziękuję, że pytasz :* chociaż złość mi na niego wcale nie minęła, nawet do męża wczoraj nadawałam, że ze wszystkich uczuć jakiego do niego mam to to wkurzenie jest na razie na samej górze
Mimo wszystko może pobyt w domu pomoże mu w dojściu do lepszej formy 😊Prezesoowa, Zbuntowana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Prezesoowa wrote:Noc mieli w miarę spokojną, z chodzikiem w miarę sobie radzi. Mama musi mu tylko przygotować posiłki czy pomóc ubrać spodnie albo przy jakichś precyzyjnych czynnościach, chociaż z goleniem sobie radzi sam
nakładkę na kibelek też sam sobie założył to przynajmniej bez problemu tam wstanie. Zobaczymy jak będzie w ciągu dnia
Dziękuję, że pytasz :* chociaż złość mi na niego wcale nie minęła, nawet do męża wczoraj nadawałam, że ze wszystkich uczuć jakiego do niego mam to to wkurzenie jest na razie na samej górze
To brzmi naprawdę obiecująco!Dzisiaj będziesz się widziała z tatą? Będzie opierdziel czy odpuścisz? 😂
-
To chociaż tyle... -
Zaczarowan, ja mam umowę z moim ginem, że nie czytam internetu i jak mam pytanie to mam dzwonić, pisac smsa albo maila. W pierwszej ciąży mnie to uratowało. Mam do niego super duże zaufanie i zero neta w sprawach ciąży 🙈 Zakaz na czytanie, następnym razem jak będziesz chciała coś czytać to pisz tutaj i będzie bacik 😁
Elektro, tak sobie myślę, że w przypadku słabego nasienia to też bym w kolejnym etapie sprawdziła genetykę w sumie. Oczywiście wszystko po kolei, powtórka badań itp, ale też czytałam o takiej drabinie badań w przypadku problemów z nasieniem.
Notsobad, na pewno szczera rozmowa i to nie jedna pomoże. Trzeba z męża zdjąć presję i nie mówić mu o postępach dojrzewania jajeczek skoro to źle działa.
Ale też myślę o tym, co ja bym czuła w takiej sytuacjiByłabym zła i rozczarowana zawiedziona. A badanie nasienia męża poszło dobrze? Może u Ciebie presję zdejmie to, że w razie gdyby bez stymulacji nie było u Ciebie owu, to macie opcję inseminacji? To bardzo częste połączenie stymulacja+ inseminacja. To zawsze już zabieg,ale może świadomość, że jest jakieś światełko w tunelu u Ciebie zadziała w ten sposób, że będziesz mniej rozczarowana niepowodzeniami. Myślę, że na mój łeb takie plany B zawsze pomagały. Często miałam w czasach staraczkowych kilka planów awaryjnych i po dniu doła przychodził któryś z nich.
Gregorka,ale krwawo zaczęłaś dzień. Bardzo współczuję, aż mnie wzdrygnęło na samą myśl.Zaczarowan, Prezesoowa, Zbuntowana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
A ja sobie wczoraj kupiłam "zachciankę staraczkową" 😅 w moim przypadku było to monte i właśnie wcinam po śniadaniu ☺️😛
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2024, 09:45
Dropsik, Zaczarowan, Prezesoowa, Paima, MummyYummy, Platynova55, Malinowysorbet, Liyss🧚🏻, Pati2804, Zbuntowana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:@Pati pewnie słodko śpi jeszcze 😁☺️🩷
Też tak pomyślałamPati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:A ja sobie wczoraj kupiłam "zachciankę staraczkową" 😅 w moim przypadku było to monte i właśnie wciskam po śniadaniu ☺️😛
Ja to chyba dzisiaj KFC sobie kupię za te wszystkie katuszeDropsik, Prezesoowa, Zaczarowan, CoffeeDream, Platynova55, Liyss🧚🏻, Pati2804, Zbuntowana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość