Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Notsobad apropo soru... walczyłam z bólami wyrostka 4 razy a dopiero za 5 był wycinany. Te 4 razy za kazdym razem karetka wywóz do szpitala badania i nic wypis jest niny ok. Za 4 razem rzygałam jak kot siostra jak widziala że ból brzucha mam jak przy porodach (miedzy skurczami usypiałam) zadzwonila po karetke przyjechali i se pado czemu Pani nie poszla na sor ma Pani za ulicą.... mowie ze nie umiem dojsc do wc a oni ktos by Panią zaprowadził....
Tak wiec przy 5 ataku 3 dni i noce z dwójką maluchów w domu (4 i 5 lat) sama walczylam w bolem wyrostka.... aż przejdzie jak zawsze. Nie przeszło. Poszłam na sor 4 dnia siedziałam tam 5h aby lekarz w ogole mnie zobaczył..... godzinę po oebjrzeniu lekarza miloonie badań na stół od razu w środku nocy bo crp miałam mega wysokie a wyrostek juz sie rozlewał....
Takze owszem sor to dno... tych co trzeba olewają a przyjmija z goraczka....🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.
28cs - 05.2018 👱♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0
1 cs - 09.2019👱♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4
6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2 -
Suzie wrote:Mówi się, że najlepiej prog badać przez 3 miesiące, wtedy będziesz mieć najlepsza informacje zwrotne jak to wygląda na przestrzeni 3 miesięcy. Ja bym przy okazji zrobiła, jeżeli prog znowu będzie wysoki to w przyszłych miesiącach już bym nie robiła.
No i kusisz... Skąd ja na to pieniążki wezmę 🙈😄 Ale myślisz, że estradiol też badać? -
Zimozielona wrote:U mnie za to dziewczyny okres dziwny. Ciemno brązowe plamienie ale takie ciemne ze to dziwna ta krew. Pink pokazał kreskę ledwo widoczną na zdjęciu. A był już biały. Z drugiego moczu. Gin kazał nie przestawać brać progesteronu.
Doczytałam. Mam nadzieje ze miło sie zaskoczysz 🥰🇮🇪
CoffeeDream wrote:No i kusisz... Skąd ja na to pieniążki wezmę 🙈😄 Ale myślisz, że estradiol też badać?
Estradiol chyba możesz tym razem odpuścić 😁 -
Liyss🧚🏻 wrote:Pati, że tak chce Ci się jechać do sklepu 🙈 ja czasami jestem głodna a już nie jem bo nie chce mi się potem drugi raz iść myć zęby 😂😂
Ja jak robiłam test i widziałam II to miałam w głowie czy to nie oszukaniec. I jeszcze mam swoje nagranie mojej reakcji gdzie mówię „ ja nie wiem czy on ( ten test) DOBRZE GADA” 😂😂 ja się tak śmieje z tego filmu, że w emocjach zapomniałam jak się poprawnie mówi 🤪Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
Speranza :) wrote:Nie wierzę w to wszystko!!!! No nie wierzę!!! Na progesteron jeszcze czekam. To sam początek bo owu miałam 9 maja
Ja też nie wierzyłam po 2.5 roku starań..... długo nie umiałam uwierzyć... 🥰🥰🥰🥰Zbuntowana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
🇮🇪
CoffeeDream wrote:@grazka Tulę 🫂🙁
@notsobadd Przykro mi, że nici z Waszego wyjazdu. Jednak zdrowie najważniejsze i może jeszcze uda się Wam kiedyś polecieć lub pojechać autem. 🫂
Moja mama też ma problemy neurologiczne. Czeka na konsultację z neurochirurgiem, ale też obawiam się, że mogą zakazać jej lotów samolotem, a bardzo chciałam polecieć z nią gdzieś na jesień. 🙁 Także po części wiem co czujesz... Cieszę się, że to jednak nie udar, ale mimo to wymaga to czasu, żeby dojść do siebie.
Co do biletów, faktycznie próbowałbym odzyskać chociaż część kasy na podstawie zaświadczenia. Ewentualnie, jeśli macie ochotę to lecicie same z siostrą. Oczywiście to tylko opcja, a zrobicie już jak Wam serce podpowiada.CoffeeDream lubi tę wiadomość
-
Suzie ja w ogóle podziwiam za aktywność fizyczną, ja przed ciaza też ćwiczyłam na siłowni ale zrezygnowałam na czas ciąży, dla mnie to było za duże ryzyko , tym bardziej po moich przygodach i plamieniach 😬 ale nie powiem, tęsknie za tym czasem i za wysportowanym ciałem 🙈
Majlen jak tam ból brzucha , chociaż trochę lepiej? 😘
Prezesoowa, KejtKa jestem z Wami myślami 🫂🍀
Serial- czas start 😁😎🍉🥣 -
CoffeeDream wrote:@Paula Szacun, że nadrabiasz nas z tak dawnych dni 🩷
Co u Ciebie?
Hahaha dzisiaj miałam dzień prania wiec w przerwach sobie czytałam.... przez 5 godzin 🤣🤣🤣
U mnie w sumie nic dziękuję ze pytasz.. jestem w fazie owulacji chyba.. wczoraj miałam z mężem rocznice slubu cywilnego ktorego nie obchodzimy (7 już) a dzisiaj maz ma urodziny.. 29 maja synek ma 6 urodziny już.. no i tak sobie żyje jakoś z dnia na dzień 😁CoffeeDream lubi tę wiadomość
🇮🇪
Speranza :) wrote:I chciałam jeszcze napisać, że wszystko jest możliwe - nawet mając 37 lat być w pierwszej ciąży, po nieskończonych nieudanych próbach, setkach badań, kilku zabiegach, po wielu zmianach lekarzy, z których część mówiła, że w mojej sytuacji to nawet z in vitro będzie ciężko. Wierzę też mocno w Boga i to bardzo dodawało mi sił. Zaraz się popłaczę pisząc to wszystko... Po prostu nie traćcie nadziei i szukajcie dobrych i mądrych lekarzy, którzy Wam w tych staraniach pomogą. Dobra, już płaczę...
Speranza :) lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Pati2804 wrote:Suzie ja w ogóle podziwiam za aktywność fizyczną, ja przed ciaza też ćwiczyłam na siłowni ale zrezygnowałam na czas ciąży, dla mnie to było za duże ryzyko , tym bardziej po moich przygodach i plamieniach 😬 ale nie powiem, tęsknie za tym czasem i za wysportowanym ciałem 🙈
Majlen jak tam ból brzucha , chociaż trochę lepiej? 😘
Prezesoowa, KejtKa jestem z Wami myślami 🫂🍀
Serial- czas start 😁😎🍉🥣
No jak będę w ciąży to nie będę tak szaleć, zostaną spacery albo jakaś joga, czy zajęcia dla ciężarnych, jeżeli będę w stanie 😁 -
nick nieaktualny
-
Ja wczoraj z mężem płakałam, ja bardziej.
Wczoraj dwa testy zrobione pozytywne ale z niedowierzaniem bo jeszcze może ovitrelle. Późnym popołudniem test ( i powtórzony) znacznie ciemniejszy a 14doba zaczęta po ovi. Po prostu dwie kreski. W ciągu godziny silny ból brzucha krwawienie oraz meeega okres. Już nie plamienie brązowe. Noc cała silne bóle brzucha, silny okres. Dzisiejszy test już dużo bladszy..
Ovitrelle? Biochemiczna?
Nikt tego nie wie.
Cykl rozjechany na maksa. Bo przecież dopiero 18dc. Dziś 19dc. Leje się ze mnie masakrycznie. Złodzien nie mam. Odstawiam progesteron.
Takiego zrezygnowania i powiedzenia dość jeszcze nie mieliśmy obydwoje. Nawet w styczniu po poronieniu.
Decyzja: koniec ze staraniami na 2-3miesiace.
Kupujemy wakacje w sierpniu i na wakacjach wrócimy do tematu.
I ja i mąż musimy odpocząć. Mam dość hormonów, progesteronów, ovi, testów, badań, wizyt gin i liczenia dni. Koniec.
Więc niestety dziewczyny z całą sympatią odsuwam się od OvuFriend i równie wylogowywuje.
Każdej z Was życzę samych cudownych dni z kropkami, powodzenia w cyklach i duzoooo siły.
To był ciężki rok starań dla nas i wiem że każda z Was to silna babka.. i jesteście cudowne. Jeszcze raz Was mocno ściskam. -
Zimozielona wrote:Ja wczoraj z mężem płakałam, ja bardziej.
Wczoraj dwa testy zrobione pozytywne ale z niedowierzaniem bo jeszcze może ovitrelle. Późnym popołudniem test ( i powtórzony) znacznie ciemniejszy a 14doba zaczęta po ovi. Po prostu dwie kreski. W ciągu godziny silny ból brzucha krwawienie oraz meeega okres. Już nie plamienie brązowe. Noc cała silne bóle brzucha, silny okres. Dzisiejszy test już dużo bladszy..
Ovitrelle? Biochemiczna?
Nikt tego nie wie.
Cykl rozjechany na maksa. Bo przecież dopiero 18dc. Dziś 19dc. Leje się ze mnie masakrycznie. Złodzien nie mam. Odstawiam progesteron.
Takiego zrezygnowania i powiedzenia dość jeszcze nie mieliśmy obydwoje. Nawet w styczniu po poronieniu.
Decyzja: koniec ze staraniami na 2-3miesiace.
Kupujemy wakacje w sierpniu i na wakacjach wrócimy do tematu.
I ja i mąż musimy odpocząć. Mam dość hormonów, progesteronów, ovi, testów, badań, wizyt gin i liczenia dni. Koniec.
Więc niestety dziewczyny z całą sympatią odsuwam się od OvuFriend i równie wylogowywuje.
Każdej z Was życzę samych cudownych dni z kropkami, powodzenia w cyklach i duzoooo siły.
To był ciężki rok starań dla nas i wiem że każda z Was to silna babka.. i jesteście cudowne. Jeszcze raz Was mocno ściskam.2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
CoffeeDream wrote:@grazka Tulę 🫂🙁
@notsobadd Przykro mi, że nici z Waszego wyjazdu. Jednak zdrowie najważniejsze i może jeszcze uda się Wam kiedyś polecieć lub pojechać autem. 🫂
Moja mama też ma problemy neurologiczne. Czeka na konsultację z neurochirurgiem, ale też obawiam się, że mogą zakazać jej lotów samolotem, a bardzo chciałam polecieć z nią gdzieś na jesień. 🙁 Także po części wiem co czujesz... Cieszę się, że to jednak nie udar, ale mimo to wymaga to czasu, żeby dojść do siebie.
Co do biletów, faktycznie próbowałbym odzyskać chociaż część kasy na podstawie zaświadczenia. Ewentualnie, jeśli macie ochotę to lecicie same z siostrą. Oczywiście to tylko opcja, a zrobicie już jak Wam serce podpowiada.
Przykro mi, że u Twojej mamy pojawiły się jakieś problemy… koniecznie daj znać już po konsultacjach, będę trzymać kciuki, oby to nic poważnego🤞🏻
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
PaulaG wrote:Notsobad apropo soru... walczyłam z bólami wyrostka 4 razy a dopiero za 5 był wycinany. Te 4 razy za kazdym razem karetka wywóz do szpitala badania i nic wypis jest niny ok. Za 4 razem rzygałam jak kot siostra jak widziala że ból brzucha mam jak przy porodach (miedzy skurczami usypiałam) zadzwonila po karetke przyjechali i se pado czemu Pani nie poszla na sor ma Pani za ulicą.... mowie ze nie umiem dojsc do wc a oni ktos by Panią zaprowadził....
Tak wiec przy 5 ataku 3 dni i noce z dwójką maluchów w domu (4 i 5 lat) sama walczylam w bolem wyrostka.... aż przejdzie jak zawsze. Nie przeszło. Poszłam na sor 4 dnia siedziałam tam 5h aby lekarz w ogole mnie zobaczył..... godzinę po oebjrzeniu lekarza miloonie badań na stół od razu w środku nocy bo crp miałam mega wysokie a wyrostek juz sie rozlewał....
Takze owszem sor to dno... tych co trzeba olewają a przyjmija z goraczka....
Masakra, jakie przygody… jeszcze sama z dziećmi w takim stanie, a tu zero pomocy👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Dzień dobry, odespałam chyba trochę 🥱 powinnam wstać pół godziny temu, a jeszcze sobie leżę 🤭
@Coffee dzisiaj ogromne kciuki za Twoje wyniki 🤞🏻 ja wiem, że badanie proga i estradiolu jest drogie, ale chyba zrobiłabym jedno i drugie… będziesz miała obraz z pełnych 3 miesięcy. Skoro nie bolą Cię piersi to może oznaczać, że estradiol się uspokoił :* (tak pisała Prezesowa kiedyś, ja tylko zanotowałam w głowie 🤪)
@Majuna, kciuki też za Twojego chłopa! 🤞🏻🤞🏻🤞🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2024, 06:24
CoffeeDream lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Właśnie sobie uświadomiłam, że też jestem 7 dpo i mogłam wstać szybciej i zbadać proga i estradiol… no trudno 🙄 zresztą po Aromku to nie wiem czy byłby sens👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Dzień dobry ❤️
Wczoraj byłam pierwszy raz u podologa na zabiegach pielęgnacyjnych stopek 🦶😁 bardzo polecam sa takie mieciusie😊 przy okazji pokazałam palec u ręki, po mojej ostatniej akcji z nożem-rana prawidłowo się goi, dostałam przypisana dodatkowa maść i muszę cierpliwe czekać na odbudowę nabłonka i panokcia😇
Notsobadd mojemu mężowi raz udało się odzywać od tanich linii kaske(Ryanair) z zadswiadczeniem-Kaska została przelana na punkty do wykorzystania dla kupujacego(brat wtedy kupowal) Tule za sytuację 🫂❤️ dużo zdrówka dla mamy ❤️🤞
Miłego dnia ❤️❤️❤️notsobadd, CoffeeDream, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️