X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Ja wczoraj z mężem płakałam, ja bardziej.
    Wczoraj dwa testy zrobione pozytywne ale z niedowierzaniem bo jeszcze może ovitrelle. Późnym popołudniem test ( i powtórzony) znacznie ciemniejszy a 14doba zaczęta po ovi. Po prostu dwie kreski. W ciągu godziny silny ból brzucha krwawienie oraz meeega okres. Już nie plamienie brązowe. Noc cała silne bóle brzucha, silny okres. Dzisiejszy test już dużo bladszy..

Ovitrelle? Biochemiczna?
    Nikt tego nie wie.

Cykl rozjechany na maksa. Bo przecież dopiero 18dc. Dziś 19dc. Leje się ze mnie masakrycznie. Złodzien nie mam. Odstawiam progesteron.

Takiego zrezygnowania i powiedzenia dość jeszcze nie mieliśmy obydwoje. Nawet w styczniu po poronieniu.
    Decyzja: koniec ze staraniami na 2-3miesiace.
    Kupujemy wakacje w sierpniu i na wakacjach wrócimy do tematu.
    I ja i mąż musimy odpocząć. Mam dość hormonów, progesteronów, ovi, testów, badań, wizyt gin i liczenia dni. Koniec.
    Więc niestety dziewczyny z całą sympatią odsuwam się od OvuFriend i równie wylogowywuje.
    Każdej z Was życzę samych cudownych dni z kropkami, powodzenia w cyklach i duzoooo siły.
    To był ciężki rok starań dla nas i wiem że każda z Was to silna babka.. i jesteście cudowne. Jeszcze raz Was mocno ściskam.

Przytulam 🫂 pamiętaj, że zawsze musisz wrócić, będziemy tutaj, trzynaście się i odpocznienie :(

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie zorientowałam, że dzisiaj mija miesiąc odkąd miałam podejrzenie owulacji... Powinnam teraz zbliżać się do płodnych, a wyszło jak wyszło...

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za badania Coffee oraz chłopa Majuny! Będziemy czekać na info ❤️

CoffeeDream lubi tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Wczoraj dwa testy zrobione pozytywne ale z niedowierzaniem bo jeszcze może ovitrelle. Późnym popołudniem test ( i powtórzony) znacznie ciemniejszy a 14doba zaczęta po ovi. Po prostu dwie kreski. W ciągu godziny silny ból brzucha krwawienie oraz meeega okres. Już nie plamienie brązowe. Noc cała silne bóle brzucha, silny okres. Dzisiejszy test już dużo bladszy..

Ovitrelle? Biochemiczna?
    Nikt tego nie wie.

Cykl rozjechany na maksa. Bo przecież dopiero 18dc. Dziś 19dc. Leje się ze mnie masakrycznie. Złodzien nie mam. Odstawiam progesteron.

Takiego zrezygnowania i powiedzenia dość jeszcze nie mieliśmy obydwoje. Nawet w styczniu po poronieniu.
    I ja i mąż musimy odpocząć. Mam dość hormonów, progesteronów, ovi, testów, badań, wizyt gin i liczenia dni. Koniec.
    Więc niestety dziewczyny z całą sympatią odsuwam się od OvuFriend i równie wylogowywuje.
    Każdej z Was życzę samych cudownych dni z kropkami, powodzenia w cyklach i duzoooo siły.
    To był ciężki rok starań dla nas i wiem że każda z Was to silna babka.. i jesteście cudowne. Jeszcze raz Was mocno ściskam.

Przytulam Cię 🫂 będziemy na Ciebie czekać! ♥️

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2024, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza Kochanie, ale żałuję, że mnie tu nie było jak opisywałaś swoje wrażenia i reakcję narzeczonego . To są tak cudowne wieści, że chce mi się płakać od rana. Tak się cieszę :)

Zbuntowana, Speranza :) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2024, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i może będą rzeczywiście bliźniaki :)

Zbuntowana, Speranza :) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2024, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grazka Kochanie przytulam za wredną małpę, mnie ostatnio też wcześniej zaskoczyła.

grazka0022 lubi tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszłam do pracy i się zorientowałam, że założyłam sukienkę tyłem na przód 🙈

Dropsik, Pati2804, Liyss🧚🏻, Speranza :), Gregorka, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2024, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:
    Ja od dzieciaka mdlałam... w kościele najczęściej. Z powodu krwi i zębów mdlałam nawet w przedszkolu... minelo jak w wieku 18 lat musialam badac tarczycę co miesiąc a potem w wieku 20 lat starania o dziecko..... takze trzymam kciuki za córkę.
    Bardzo Ci dziękuję :) wierzę, że jej przejdzie :)

PaulaG lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2024, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    W planach widzę jeszcze 3 szanse w tym miesiącu, chyba że ktoś jeszcze wyskoczy z partyzanta 🤪
    Chociaż AnitaK się dawno nie odzywała, więc niewiadomo czy to aktualne
    AnitaK pisała na miesięcznym, ze niestety nic z tego :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2024, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Stwierdziłam że nie mam co zjeść bo nie mam w domu nic na co mam ochotę.. jest mi smutno i chyba jadę do sklepu 🤔 kupię arbuza, paprykę czerwoną i jakieś inne owoce 🙈 może jakiś jogurt 😅

Więc serial musi zaczekać jeszcze z godzinę 😅
    P.s. muszę mieć przekąski na serial 😜
    ja też poleciałam wcozraj wieczorem do sklepu po truskawki i maliny ;)

Pati2804 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2024, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    W moim życiu, to najgorsze uczucie świata, widząc ujemną betę po wcześniejszych II kreskach 😪
    Teraz już wiem, że gdy w końcu zobaczę pozytyw, to nie będę się już tak mocno cieszyć bez wyniku bety. No chyba, że wyjdą mi dwie kreseczki na 3 różnych testach, z innych firm.
    No, ale było minęło, ważne, że zaczęłam nowy cykl i bardzo mocno w niego będę wierzyć ❤️
    Majlen Kochana mocno wierzę, że II kreski ujrzysz bardzo szybko i nie będą oszukane.

Majlen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2024, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:
    Hahaha dzisiaj miałam dzień prania wiec w przerwach sobie czytałam.... przez 5 godzin 🤣🤣🤣

U mnie w sumie nic dziękuję ze pytasz.. jestem w fazie owulacji chyba.. wczoraj miałam z mężem rocznice slubu cywilnego ktorego nie obchodzimy (7 już) a dzisiaj maz ma urodziny.. 29 maja synek ma 6 urodziny już.. no i tak sobie żyje jakoś z dnia na dzień 😁
    Wszystkiego co najlepsze dla męża z okazji urodzin :) i dla Was Kochani :)

PaulaG lubi tę wiadomość

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:

Ovitrelle? Biochemiczna?
    Nikt tego nie wie.

Przytyłam, odpocznijcie, dajcie sobie czas i wroc jak tylko poczujesz, że to jest odpowieni czas 🫂😚

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2024, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:

Ovitrelle? Biochemiczna?
    Nikt tego nie wie.

Bardzo mocno Cię przytulam, strasznie mi przykro. Wróc do nas z dwoma kreskami - wierzę, w to mocno.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2024, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Dzień dobry ❤️

Wczoraj byłam pierwszy raz u podologa na zabiegach pielęgnacyjnych stopek 🦶😁 bardzo polecam sa takie mieciusie😊 przy okazji pokazałam palec u ręki, po mojej ostatniej akcji z nożem-rana prawidłowo się goi, dostałam przypisana dodatkowa maść i muszę cierpliwe czekać na odbudowę nabłonka i panokcia😇
    Notsobadd mojemu mężowi raz udało się odzywać od tanich linii kaske(Ryanair) z zadswiadczeniem-Kaska została przelana na punkty do wykorzystania dla kupujacego(brat wtedy kupowal) Tule za sytuację 🫂❤️ dużo zdrówka dla mamy ❤️🤞
    Miłego dnia ❤️❤️❤️
    teraz masz stópki jak niemowlaczek :)

Gregorka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2024, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffee zdrówka dla mamy i kciuki za badania :)

CoffeeDream lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2024, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Przyszłam do pracy i się zorientowałam, że założyłam sukienkę tyłem na przód 🙈
    nasza forumowa agenciara :)

notsobadd, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffe i chlop Majuny trzymam kciuki za wyniki 🤞😊

Dzień dobry dziewczyny, chociaż komu dobry temu dobry 😆 dzisiaj tempka postanowiła spaść, zrobiłam tez test dla zasady i biel aż razi (9dpo). Wcześnie nie wcześnie ja już skreślam ten cykl i mam go gdzieś, nie będę więcej testować. W poprzednim cyklu przeżyłam załamanie a w tym po prostu obrażam się i tyle.

Mam nadzieję, że Wasz dzień będzie lepszy 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2024, 07:42

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2024, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za chłopa Majuny :) ( powtarzam za Wami Dziewczyny bo nie wiem, czy to mąż, chłopak, narzeczony :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2024, 08:03

‹‹ 714 715 716 717 718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ