Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Liyss🧚🏻 wrote:Też za niedługo sezon urlopowy i takie wyjazdy wakacyjne to jest super sprawa do małżeństwa 🥹 Odpocząć od dnia codziennego, od pracy, od problemów i sobie leżeć pod palemką 😁 na wakacjach jest zawsze taki luźny vibe, że ja nie mogę ☀️
Tak!!! To najpiękniejszy czas, nie mogę się doczekać 🙈🙈🙈 my swój urlop we dwoje mamy w sierpniu, ale po cichu liczę że może mąż pozamyka niektóre sprawy i poleci za 2 tyg ze mną i z Młodą do Chorwacji, zawsze to raźniej 😁Liyss🧚🏻, Pati2804, Zaczarowan, CoffeeDream, MagicznaNuta, Dropsik, Gregorka, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Smerfetkaa wrote:Zaczarowan - pisałyśmy o posiewie, mój drugi posiew czysty 🤞🏻❤️ także zakładam że albo próbkę zle pobrałam albo w laboratorium coś nie tak 😆
-
Smerfetkaa wrote:Pati - 36 zł za arbuza ? 😁 a co to jakiś złoty ten arbuz? 🍉
Ja kupuję arbuza ale następnym razem spojrzę na cenę z ciekawości 😅 -
Dropsik wrote:U mnie chyba bez wpływu na cykl. Nie pamiętam, żeby coś się przesunęło po HSG. Nie można wykluczyć, że może stres spowodowany badaniem coś rozjechał. Nawet podświadomie, bo mogłaś nie czuć się mocno zestresowana a jednak się odbijo na Tobie. A coś oprócz HSG było inne w tym cyklu? Suple, leki, podróże?35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
CoffeeDream, MagicznaNuta, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
Pati ja bym też tak chciała w przyszłym roku 🥹 żeby z maluszkiem nie latać samolotem ale coś mi się wydaje, że znowu wznowimy wycieczki po Polsce 😁
Notsobad to trzymam kciuki żeby Wam się udało Razem polecieć 🥹✊🏻
dobrze, że w tym roku już byliśmy z mężem na wyjeździe 😂☀️ więc wakacje mamy zaliczone. Ale tak wypoczęła głowa! Bo fizycznie to nie, bo całymi dniami spacerowaliśmy i zwiedzaliśmy 😁Pati2804, notsobadd, MagicznaNuta, Gregorka, MummyYummy lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
notsobadd wrote:Jak im niewiele do szczęścia potrzeba 🤭🤪
Zaczarowan, notsobadd lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Też się zdziwiłam ale niestety 🙈 ale za to mega pyszny 🤤🍉 niczego nie żałuję 😁😅
Pati ja wczoraj wzięłam arbuza i mówię do Męża, tylko się
nie śmiej 😅 on patrzy a ja mam pół arbuza i łyżkę, hahha no nie zjadłam pół arbuza, ale łyżka ostatnio lepiej smakuje 😁Pati2804, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
notsobadd wrote:Tak!!! To najpiękniejszy czas, nie mogę się doczekać 🙈🙈🙈 my swój urlop we dwoje mamy w sierpniu, ale po cichu liczę że może mąż pozamyka niektóre sprawy i poleci za 2 tyg ze mną i z Młodą do Chorwacji, zawsze to raźniej 😁
-
Smerfetkaa wrote:Pati ja wczoraj wzięłam arbuza i mówię do Męża, tylko się
nie śmiej 😅 on patrzy a ja mam pół arbuza i łyżkę, hahha no nie zjadłam pół arbuza, ale łyżka ostatnio lepiej smakuje 😁MagicznaNuta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyelektro96 wrote:U mnie temperatura od dwóch dniu odrobinkę wyższa, więc w takim razie chyba po owulacji… powiem szczerze, że gdyby nie to, to w ogóle bym jej nie zauważyła. Żadnych objawów, zero rozciągliwego śluzu, jedynie taki wodnisty… Nie mam pojęcia, czy to faktycznie po tym HSG coś się rozjechało.
Dziewczyny po HSG - czy u Was cykle po wyglądały jakoś inaczej? 😊
ja nie miałam HSG, ale często właśnie mam wodnisty śluz zamiast rozciągliwegou mnie już 10dc a nic nie zapowiada owulacji
-
CoffeeDream wrote:Dziś to zasne na siedząco... Musiałam wstać wcześnie na pobranie krwi i oczy same się zamykają. 😩
MagicznaNuta lubi tę wiadomość
35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
nick nieaktualnynotsobadd wrote:W d… mam, jakoś mi zbrzydły te starania 😂 chyba mam zmęczona głowę za bardzo innymi problemami, bo nawet nie obserwuję tego cyklu, czekam grzecznie na 🐒 bo przy moim ostatnim trybie życia nie ma szans na ciążę. Plus jest taki, że chyba znaleźliśmy z mężem sposób na wyładowanie stresu, bo ♥️ jest więcej niż kiedykolwiek 😂
Speranza :) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPati2804 wrote:Gdybym nie miała na niego takiej mega ochoty to bym go odniosła 🤣🤣 haha
Dzisiaj teściowa pojechała na rynek po truskawki od lokalnego sprzedawcy,zobaczymy jaka cena będzie ..🙉🙈🍓wczoraj za dużo nie kupiłam
Pati2804 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnynotsobadd wrote:Tak!!! To najpiękniejszy czas, nie mogę się doczekać 🙈🙈🙈 my swój urlop we dwoje mamy w sierpniu, ale po cichu liczę że może mąż pozamyka niektóre sprawy i poleci za 2 tyg ze mną i z Młodą do Chorwacji, zawsze to raźniej 😁
super
Dziewczyny a jakie miejsca polecacie na urlop? chyba nam wpadnie dodatkowa kasa i mąż stwierdził, że zaszalejemy, bo życie ucieka przez palce i trzeba też coś z niego miećPati2804 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Magicznanuta ale Polska czy zagranica? 😁Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
nick nieaktualny
-
Zimozielona wrote:Ja wczoraj z mężem płakałam, ja bardziej.
Wczoraj dwa testy zrobione pozytywne ale z niedowierzaniem bo jeszcze może ovitrelle. Późnym popołudniem test ( i powtórzony) znacznie ciemniejszy a 14doba zaczęta po ovi. Po prostu dwie kreski. W ciągu godziny silny ból brzucha krwawienie oraz meeega okres. Już nie plamienie brązowe. Noc cała silne bóle brzucha, silny okres. Dzisiejszy test już dużo bladszy..
Ovitrelle? Biochemiczna?
Nikt tego nie wie.
Cykl rozjechany na maksa. Bo przecież dopiero 18dc. Dziś 19dc. Leje się ze mnie masakrycznie. Złodzien nie mam. Odstawiam progesteron.
Takiego zrezygnowania i powiedzenia dość jeszcze nie mieliśmy obydwoje. Nawet w styczniu po poronieniu.
Decyzja: koniec ze staraniami na 2-3miesiace.
Kupujemy wakacje w sierpniu i na wakacjach wrócimy do tematu.
I ja i mąż musimy odpocząć. Mam dość hormonów, progesteronów, ovi, testów, badań, wizyt gin i liczenia dni. Koniec.
Więc niestety dziewczyny z całą sympatią odsuwam się od OvuFriend i równie wylogowywuje.
Każdej z Was życzę samych cudownych dni z kropkami, powodzenia w cyklach i duzoooo siły.
To był ciężki rok starań dla nas i wiem że każda z Was to silna babka.. i jesteście cudowne. Jeszcze raz Was mocno ściskam.
Zimozielona - bardzo mi przykro i rozumiem decyzję o czasowym wstrzymaniu się od starań. Dobrze wszystkie wiemy jakie to jest trudne i ile nerwów i smutku to kosztuje. Mam nadzieję, że oboje z mężem odpoczniecie w tym czasie i powrócicie do starań z nową energią i wtedy w najmniej oczekiwanym momencie zaskoczyBardzo CI tego życzę.
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"