X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To do naszych brzuchatek 😁 Choć ja też dziś tak się czuję 😅
    * z przymrużeniem oka 😉

https://www.instagram.com/reel/C7Cj9IholY6/?igsh=bHZlMHJhcnYxcGdo

Zaczarowan, Suzie, elektro96, notsobadd, Liyss🧚🏻, MagicznaNuta, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Przogromnie się cieszę i jestem mega wdzięczna :) Czekam na jutrzejszy dzień i kolejne badania :) Ale czuję, że będzie dobrze :)

A my z Tobą 😘❤️

Speranza :) lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę dziewczyny do warzywniaka, później trochę poogarniam mieszkanie i wpadnę do was popołudniu 😘 Miłego dnia dla każdej z Nas 😘😎

CoffeeDream, Speranza :), Majlen, Liyss🧚🏻, MagicznaNuta, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Polecam zakhyntos albo Fuerteventura ☀️

Zakynthos to moja zeszłoroczna milosc ♥️
    Tylko jak ktoś chce odpocząć z dala od zgiełku to chyba odradzam miejscowość Laganas, bardzo imprezowe miejsce i dużo 18-20 letnich Brytyjczyków 😝

CoffeeDream, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss na Fuercie mocno wieje faktycznie? Bo takie opinie czytałam, a też szukam inspiracji na tegoroczny wyjazd. Choć mąż pewnie nie będzie chciał odpuścić Greckich wysp, bo zakochany na amen 😂

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Tylko jak ktoś chce odpocząć z dala od zgiełku to chyba odradzam miejscowość Laganas, bardzo imprezowe miejsce i dużo 18-20 letnich Brytyjczyków 😝

Też słyszałam takie opinie o tej miejscowości 😛
    Zakynthos jest super 🥰 Jeśli się uda to za rok spróbuję namówić mojego znów na coś greckiego właśnie.

Liyss🧚🏻, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Lecę dziewczyny do warzywniaka, później trochę poogarniam mieszkanie i wpadnę do was popołudniu 😘 Miłego dnia dla każdej z Nas 😘😎
    Ja też teraz byłam na zakupach spożywczych i czuję się taka senna 😴 . Wstałam dziś o 6.45 z myślą zrobienia sobie w końcu tych paznokci, bo w sobotę idziemy na 18, ale tyle miałam do zrobienia innych obowiązków, że brakło mi czasu.
    Na pazy jednak te 2h muszę poświęcić.
    Zaraz wstawiam obiad, bo na 14 do pracy i przed 13 wychodzę z domu.
    Życie w biegu, w tym tygodniu 🏃‍♀️‍➡️🏃‍♀️‍➡️🏃‍♀️‍➡️🏃‍♀️‍➡️🏃‍♀️‍➡️🏃‍♀️‍➡️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2024, 11:06

CoffeeDream, Gregorka lubią tę wiadomość

♀️29 ♂️34
    -tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
    - wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
    - 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
    - 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    - 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
    - 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    - 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    - 16.07 - 23+3 663g 🎀
    - 05.08 - 26+3 900g 🩷
    - 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
    - 10.09 - 31+4 1946g💪

cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️

- 01.10- wizyta

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2024, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Polecam zakhyntos albo Fuerteventura ☀️
    Dziękuję i już patrzę :)

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Ja też teraz byłam na zakupach spożywczych i czuję się taka senna 😴 . Wstałam dziś o 6.45 z myślą zrobienia sobie w końcu tych paznokci, bo w sobotę idziemy na 18, ale tyle miałam do zrobienia innych obowiązków, że brakło mi czasu.

Też robię jak już pazy sama, ale teraz szaleje i przed urlopem idę jutro na pazy do kosmetyczki 😁
    Z reguły szkoda mi na to kasy, ale raz na kilka lat sobie zrobię przyjemność 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2024, 11:09

elektro96, Speranza :) lubią tę wiadomość

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magicznanutka ja polecam San Remo we Włoszech, byliśmy tam dwa lata temu samochodem, z rowerami. Cudnie było. Na rowerze pojechaliśmy sobie do Francji, na lazurowe wybrzeże, bo to już bliziutko granicy. Kocham Włochy i muszę tam jeszcze wrócić koniecznie :)
    Z egzotycznych kierunków polecam Lofoty w Norwegii i Wietnam (ale nie teraz, bo się zaczęła pora deszczowa).
    Świat jest cudowny, jest tyle pięknych miejsc :D

MagicznaNuta, CoffeeDream, notsobadd, Pati2804 lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"

Wysłany: 21 maja 2024, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, takie mam głupie może pytanie... Czy ja mogę teraz pić kawę z ekspresu? Taką z ziaren? Zawsze piłam rano jedną kawkę dziennie i było super :D :D :D

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffee Haha rozwaliło mnie to na Insta 😂😂

Notsobad no zależy właśnie kto czego oczekuje czy imprez czy spokoju 😁 My byliśmy na totalnej wiosce i było cudownie dokładnie miejscowość Drosia- serio typowa wiocha ale tak wypoczęliśmy 🥹

Co do Fuerty to też właśnie, że wieje i jak to będzie ale wg mnie nie czułam jakoś specjalnie, żeby za mocno wiało. Ogólnie jak było gorąco to ten wiatr był na maxa przyjemny 🥹 Dla mnie to był dotychczas najpiękniejszy kierunek, zwiedziliśmy wyspę, piękne plaże, klimat, coś innego! Czułam się jak na końcu świata i się zakochałam od pierwszego wejrzenia 😂 ja polecam z całego serca!

Majlen co dziś na obiad?😁

Speranza to fakt jest tyle pięknych miejsc. Uwielbiam podróże i te emocje w każdym nowym miejscu i radość, że można widzieć te piękne widoki. Ja nie raz się wzruszam 😂 coś pięknego!

Speranza :), CoffeeDream, MagicznaNuta, notsobadd lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2024, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss ale tam pięknie, ale muszę przełamać strach przed lataniem :)

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2024, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Elektro ja właśnie też szukam butów u póki co znalazłam jakieś klapki ale sama nie wiem 😂
    pokażesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2024, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    miłego dzionka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2024, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Dziewczyny rozumiem, że tylko samolotem można się tam dostać ?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2024, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    a jaką masz kreację na 18?

• Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, takie mam głupie może pytanie... Czy ja mogę teraz pić kawę z ekspresu? Taką z ziaren? Zawsze piłam rano jedną kawkę dziennie i było super :D :D :D

Można 1-2 filiżanki :) ja jestem smakoszem kawy ale obecnie nie piję żadnej, bo nie smakuje, czasami jak głowa mnie boli wtedy wiem że mam niskie ciśnienie i wypijam jedną taką z ekspresu i zdecydowanie lepiej się czuję :)

Z www: W ciągu dnia można wypić dwie, maksymalnie trzy filiżanki kawy po 100 ml

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2024, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magicznanutka ja polecam San Remo we Włoszech, byliśmy tam dwa lata temu samochodem, z rowerami. Cudnie było. Na rowerze pojechaliśmy sobie do Francji, na lazurowe wybrzeże, bo to już bliziutko granicy. Kocham Włochy i muszę tam jeszcze wrócić koniecznie :)
    Z egzotycznych kierunków polecam Lofoty w Norwegii i Wietnam (ale nie teraz, bo się zaczęła pora deszczowa).
    Świat jest cudowny, jest tyle pięknych miejsc :D
    widzę samochód, widzę rowery i już mi się buźka cieszy :D

Wysłany: 21 maja 2024, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Można 1-2 filiżanki :) ja jestem smakoszem kawy ale obecnie nie piję żadnej, bo nie smakuje, czasami jak głowa mnie boli wtedy wiem że mam niskie ciśnienie i wypijam jedną taką z ekspresu i zdecydowanie lepiej się czuję :)

Z www: W ciągu dnia można wypić dwie, maksymalnie trzy filiżanki kawy po 100 ml

Dzięki kochana :) Rano wypiłam jedno podwójne espresso i mi nie smakowało. Może się ogranicze do pojedyńczego.

‹‹ 721 722 723 724 725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ