Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
notsobadd wrote:Dziewczyny z Trójmiasta i okolic - polecacie jakiegoś hematologa? Mam skierowanie i właśnie próbowałam się zarejestrować. No czas oczekiwania mnie zabił - 2029 rok 😂
PS. Szukam oczywiście prywatnie, bo te terminy to właśnie na NFZ 😅 -
notsobadd wrote:Dziewczyny z Trójmiasta i okolic - polecacie jakiegoś hematologa? Mam skierowanie i właśnie próbowałam się zarejestrować. No czas oczekiwania mnie zabił - 2029 rok 😂
PS. Szukam oczywiście prywatnie, bo te terminy to właśnie na NFZ 😅
Co Ty gadasz 🥲 ja rok temu z NFZ czekałam 9 miesięcy na wizytę ale dzwoniłam chyba do 20 placówek 😂Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
CoffeeDream wrote:Ile czeka się tam na paczkę? Też złożyła zamówienie. Jakieś ciuszki na wakacje bym kupiła. Nie chcę wydawać fortuny, a tam są nawet fajne rzeczy
Dostawa 2-4 dnionline jeszcze kupon otrzymałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2024, 13:33
MagicznaNuta, CoffeeDream lubią tę wiadomość
-
MagicznaNuta wrote:co tam do Ciebie jedzie?
ja ostatnio była z córką w Sinsay i trochę rzeczy jej kupiłam i wydałam tylko 300 zł ( na tę ilość ubrań tokwota całkiem całkiem
Leginsy ciążowe, klapki takie ze zlotym łańcuszkiem, bluzki na krótki rękaw, piżama, i jakieś tam dodatki 🥰MagicznaNuta, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnynotsobadd wrote:Dziewczyny z Trójmiasta i okolic - polecacie jakiegoś hematologa? Mam skierowanie i właśnie próbowałam się zarejestrować. No czas oczekiwania mnie zabił - 2029 rok 😂
PS. Szukam oczywiście prywatnie, bo te terminy to właśnie na NFZ 😅
niestety nie pomogę, bo całkiem inny region Polski -
Dropsik wrote:Nie, mogę tylko znaleźć u jakiego byłam, gdzieś na Morenie i odradzić. Na Pai pokiwał głową, że to nic i jak poronię to mogę zrobić listę badań 🙄 Ale byłam wściekła...
Ja dostałam ze względu na słabą morfologię i utrzymującą się neutropenię, no ale mimo wszystko nie chciałabym wywalić kasy w błoto. Potem nie szukałaś już nikogo konkretnego?
PS. Za tekst o poronieniu powinnaś mu napluć w twarz, jak tak można 👀Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2024, 13:38
Speranza :) lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Liyss🧚🏻 wrote:Co Ty gadasz 🥲 ja rok temu z NFZ czekałam 9 miesięcy na wizytę ale dzwoniłam chyba do 20 placówek 😂
Obdzwoniłam już wszystkie okoliczne mniejsze miasta i np jest rozmowa pt. hematolog zwolnił się miesiąc temu, nie mamy nowego 😂👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
PS. Szukam oczywiście prywatnie, bo te terminy to właśnie na NFZ 😅MagicznaNuta, notsobadd, Dropsik, Zaczarowan, Vienna lubią tę wiadomość
35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
-
Dropsik wrote:Na dzień dziecka to myślałam, że masz budżet 20-30 😂 U nas 2latka to zabawki do piaskownicy, konewka, jakieś koparki czy inne auta albo kolejka z wagonikami. Naklejki wielokrotnego użytku (firmy Melissa and dough) są często w użyciu. Książeczki, bo tego nigdy dość i lubi, z okienkami najbardziej albo z sensorycznymi elementami. Jak mają ogród albo duży balkon to jest na allegro taki zlew, gdzie nalewasz wodę i ona z kranu leci potem 😂 ale w domu/mieszkaniu na pewno nie polecam. Zabawki do kąpieli, kubeczki, jakieś rurki. Klocki Duplo lub Mega Bloks (to drugie to z Fischer Price).
Myślę, że coś z tego na pewno się sprawdzi na drobny upominek. Nawet powinno się udać taniej niż budżet.
Dziękuję, faktycznie pomyślę nad zabawkami do piaskownicy czy coś do ogrodu 😊 -
Mam już część wyników i jestem załamana. Do suplementacji przez te 3 miesiące tak się przyłożyłam, do samego odżywiania również, a tu taka lipa... Zamiast wzrosnac to te wyniki jeszcze się pogorszyły. 🙁 Ja już nie mam głowy... Przyjmuję formy metylowane, a i to słabo to idzie.
Fakt, że 3 miesiace temu badałam poziom witamin po przyjmowaniu syntetycznej formy jeszcze, więc pewnie były fałszywe.
Edit: estradiol i prog w tym cyklu faktycznie niższe. Ale prog dalej ok - 19,8. Estradiol 169,0Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2024, 13:55
-
notsobadd wrote:Ja dostałam ze względu na słabą morfologię i utrzymującą się neutropenię, no ale mimo wszystko nie chciałabym wywalić kasy w błoto. Potem nie szukałaś już nikogo konkretnego?
PS. Za tekst o poronieniu powinnaś mu napluć w twarz, jak tak można 👀
A próbowałaś przez terminy NFZ szukać? Może w okolicy? W Trójmieście może być słabo z terminem, ale już gdzieś pod powinno być luźniej.
Czytałam,że próbowałaś 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2024, 13:59
-
CoffeeDream wrote:Mam już część wyników i jestem załamana. Do suplementacji przez te 3 miesiące tak się przyłożyłam, do samego odżywiania również, a tu taka lipa... Zamiast wzrosnac to te wyniki jeszcze się pogorszyły. 🙁 Ja już nie mam głowy... Przyjmuję formy metylowane, a i to słabo to idzie.
Fakt, że 3 miesiace temu badałam poziom witamin po przyjmowaniu syntetycznej formy jeszcze, więc pewnie były fałszywe.
Edit: estradiol i prog w tym cyklu faktycznie niższe. Ale prog dalej ok - 19,8. Estradiol 169,0
Co koniecznie się pogorszyło Twoim zdaniem? Daj, zerkniemy, może coś wymyślimy razem…
Prog i estradiol świetne! 😊♥️CoffeeDream, Speranza :) lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
CoffeeDream wrote:Mam już część wyników i jestem załamana. Do suplementacji przez te 3 miesiące tak się przyłożyłam, do samego odżywiania również, a tu taka lipa... Zamiast wzrosnac to te wyniki jeszcze się pogorszyły. 🙁 Ja już nie mam głowy... Przyjmuję formy metylowane, a i to słabo to idzie.
Edit: estradiol i prog w tym cyklu faktycznie niższe. Ale prog dalej ok - 19,8. Estradiol 169,0CoffeeDream lubi tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Nie, olałam to. A w ciąży jestem pod opiekę immunolog i ona z heparyną nie ma problemu.
A próbowałaś przez terminy NFZ szukać? Może w okolicy? W Trójmieście może być słabo z terminem, ale już gdzieś pod powinno być luźniej.
Czytałam,że próbowałaś 🙈
Spróbuję, ale z drugiej strony jak mam gdzieś jechać 80km w jedną stronę to już wolę pójść prywatnie, kosztowo wyjdzie podobnie a oszczędzę czas 🙈👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
CoffeeDream wrote:Zakynthos również polecam 🌞🩷 w ogóle greckie wyspy są super na chill.
CoffeeDream lubi tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:To do naszych brzuchatek 😁 Choć ja też dziś tak się czuję 😅
* z przymrużeniem oka 😉
https://www.instagram.com/reel/C7Cj9IholY6/?igsh=bHZlMHJhcnYxcGdoCoffeeDream lubi tę wiadomość
-
Edit: estradiol i prog w tym cyklu faktycznie niższe. Ale prog dalej ok - 19,8. Estradiol 169,0
Prog i estradiol tym razem jest ideoloCoffeeDream, Speranza :) lubią tę wiadomość