X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Dziewczyny z Trójmiasta i okolic - polecacie jakiegoś hematologa? Mam skierowanie i właśnie próbowałam się zarejestrować. No czas oczekiwania mnie zabił - 2029 rok 😂
    PS. Szukam oczywiście prywatnie, bo te terminy to właśnie na NFZ 😅
    Nie, mogę tylko znaleźć u jakiego byłam, gdzieś na Morenie i odradzić. Na Pai pokiwał głową, że to nic i jak poronię to mogę zrobić listę badań 🙄 Ale byłam wściekła...

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Dziewczyny z Trójmiasta i okolic - polecacie jakiegoś hematologa? Mam skierowanie i właśnie próbowałam się zarejestrować. No czas oczekiwania mnie zabił - 2029 rok 😂

Co Ty gadasz 🥲 ja rok temu z NFZ czekałam 9 miesięcy na wizytę ale dzwoniłam chyba do 20 placówek 😂

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Ile czeka się tam na paczkę? Też złożyła zamówienie. Jakieś ciuszki na wakacje bym kupiła. Nie chcę wydawać fortuny, a tam są nawet fajne rzeczy :)

Dostawa 2-4 dni :) online jeszcze kupon otrzymałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2024, 13:33

MagicznaNuta, CoffeeDream lubią tę wiadomość

age.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    co tam do Ciebie jedzie? :)
    ja ostatnio była z córką w Sinsay i trochę rzeczy jej kupiłam i wydałam tylko 300 zł ( na tę ilość ubrań tokwota całkiem całkiem :)

Leginsy ciążowe, klapki takie ze zlotym łańcuszkiem, bluzki na krótki rękaw, piżama, i jakieś tam dodatki 🥰

MagicznaNuta, Pati2804 lubią tę wiadomość

age.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Marynko, ja tu od razu wczoraj dziewczynom doniosłam jak tylko zobaczyłam Twoją wiadomość na miesięcznym :D Wszystkie się cieszymy i mocno kibicujemy :)

To prawda, ultramaryna to cudowna wiadomość 🌸😘

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2024, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    patrzę i nie wierzę 2029 rok? Szok
    niestety nie pomogę, bo całkiem inny region Polski

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Nie, mogę tylko znaleźć u jakiego byłam, gdzieś na Morenie i odradzić. Na Pai pokiwał głową, że to nic i jak poronię to mogę zrobić listę badań 🙄 Ale byłam wściekła...

Ja dostałam ze względu na słabą morfologię i utrzymującą się neutropenię, no ale mimo wszystko nie chciałabym wywalić kasy w błoto. Potem nie szukałaś już nikogo konkretnego?

PS. Za tekst o poronieniu powinnaś mu napluć w twarz, jak tak można 👀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2024, 13:38

Speranza :) lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Co Ty gadasz 🥲 ja rok temu z NFZ czekałam 9 miesięcy na wizytę ale dzwoniłam chyba do 20 placówek 😂

Obdzwoniłam już wszystkie okoliczne mniejsze miasta i np jest rozmowa pt. hematolog zwolnił się miesiąc temu, nie mamy nowego 😂

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Jeżeli w międzyczasie chciałabyś zapisać się na wizytę na NFZ, to polecam szukać najbliższych terminów przez stronke https://terminyleczenia.nfz.gov.pl/ 😊

MagicznaNuta, notsobadd, Dropsik, Zaczarowan, Vienna lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 21 maja 2024, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Jeżeli w międzyczasie chciałabyś zapisać się na wizytę na NFZ, to polecam szukać najbliższych terminów przez stronke https://terminyleczenia.nfz.gov.pl/ 😊
    oo przyda się :)

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Na dzień dziecka to myślałam, że masz budżet 20-30 😂 U nas 2latka to zabawki do piaskownicy, konewka, jakieś koparki czy inne auta albo kolejka z wagonikami. Naklejki wielokrotnego użytku (firmy Melissa and dough) są często w użyciu. Książeczki, bo tego nigdy dość i lubi, z okienkami najbardziej albo z sensorycznymi elementami. Jak mają ogród albo duży balkon to jest na allegro taki zlew, gdzie nalewasz wodę i ona z kranu leci potem 😂 ale w domu/mieszkaniu na pewno nie polecam. Zabawki do kąpieli, kubeczki, jakieś rurki. Klocki Duplo lub Mega Bloks (to drugie to z Fischer Price).
    Myślę, że coś z tego na pewno się sprawdzi na drobny upominek. Nawet powinno się udać taniej niż budżet.

Dziękuję, faktycznie pomyślę nad zabawkami do piaskownicy czy coś do ogrodu 😊

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już część wyników i jestem załamana. Do suplementacji przez te 3 miesiące tak się przyłożyłam, do samego odżywiania również, a tu taka lipa... Zamiast wzrosnac to te wyniki jeszcze się pogorszyły. 🙁 Ja już nie mam głowy... Przyjmuję formy metylowane, a i to słabo to idzie.

Fakt, że 3 miesiace temu badałam poziom witamin po przyjmowaniu syntetycznej formy jeszcze, więc pewnie były fałszywe.

Edit: estradiol i prog w tym cyklu faktycznie niższe. Ale prog dalej ok - 19,8. Estradiol 169,0

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2024, 13:55

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ja dostałam ze względu na słabą morfologię i utrzymującą się neutropenię, no ale mimo wszystko nie chciałabym wywalić kasy w błoto. Potem nie szukałaś już nikogo konkretnego?

PS. Za tekst o poronieniu powinnaś mu napluć w twarz, jak tak można 👀
    Nie, olałam to. A w ciąży jestem pod opiekę immunolog i ona z heparyną nie ma problemu.
    A próbowałaś przez terminy NFZ szukać? Może w okolicy? W Trójmieście może być słabo z terminem, ale już gdzieś pod powinno być luźniej.

Czytałam,że próbowałaś 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2024, 13:59

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Mam już część wyników i jestem załamana. Do suplementacji przez te 3 miesiące tak się przyłożyłam, do samego odżywiania również, a tu taka lipa... Zamiast wzrosnac to te wyniki jeszcze się pogorszyły. 🙁 Ja już nie mam głowy... Przyjmuję formy metylowane, a i to słabo to idzie.

Fakt, że 3 miesiace temu badałam poziom witamin po przyjmowaniu syntetycznej formy jeszcze, więc pewnie były fałszywe.

Edit: estradiol i prog w tym cyklu faktycznie niższe. Ale prog dalej ok - 19,8. Estradiol 169,0

Co koniecznie się pogorszyło Twoim zdaniem? Daj, zerkniemy, może coś wymyślimy razem…

Prog i estradiol świetne! 😊♥️

CoffeeDream, Speranza :) lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:

Może ten dietetyk kliniczny to dobry trop w takim wypadku.

CoffeeDream lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Nie, olałam to. A w ciąży jestem pod opiekę immunolog i ona z heparyną nie ma problemu.
    A próbowałaś przez terminy NFZ szukać? Może w okolicy? W Trójmieście może być słabo z terminem, ale już gdzieś pod powinno być luźniej.

Czytałam,że próbowałaś 🙈

Spróbuję, ale z drugiej strony jak mam gdzieś jechać 80km w jedną stronę to już wolę pójść prywatnie, kosztowo wyjdzie podobnie a oszczędzę czas 🙈

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Zakynthos również polecam 🌞🩷 w ogóle greckie wyspy są super na chill.
    Ja polecam Krete 🥰❤🌞

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    To do naszych brzuchatek 😁 Choć ja też dziś tak się czuję 😅
    * z przymrużeniem oka 😉

https://www.instagram.com/reel/C7Cj9IholY6/?igsh=bHZlMHJhcnYxcGdo
    Hahahahha dobre 🤣😅🙈

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:

Prog i estradiol tym razem jest ideolo :)

CoffeeDream, Speranza :) lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawiam wyniki, jeśli ktoś ma chwilę i chęć spojrzeć to będę wdzięczna, ale wiem, że tragedia...
    Ferrytyna w lutym była 26.
    Żelazo było 103.
    Kwas foliowy było 13,6
    Witamina B12 było 601,00.

IMG-20240521-134559.jpg

IMG-20240521-134435.jpg

IMG-20240521-134352.jpg

‹‹ 725 726 727 728 729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ