Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
CoffeeDream wrote:Dziękuję, sprawdzę te laboratoria. Jesteś naszym Dobrym Duszkiem 🩷 🍀
Ale z tą pełnią to możecie się śmiać... Aż wygooglowalam, bo nie słyszałam, że wtedy najlepiej badać 😄
Ale z tą pełnią to jest prawda, popatrzcie sowie na zdrowy sukces czy dietetyk Wachnik na insta
CoffeeDream, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
Majlen wrote:Carry z kurczakiem I warzywami z mieszanki mrożonej, jakaś azjatycka i makaron. To jedyny obiad, który mój zje gdy mnie nie ma, bo ziemniaków sobie sam królewicz nie ugotuje i nie usmaży kotleta, bo za dużo roboty mówi 😆. A ten obiad przynajmniej sobie odgrzeje, żeby się nie przemęczał biedny 😅
Oooo… chyba mamy tego samego królewicza 😂😂
CoffeeDream, elektro96 lubią tę wiadomość
-
Frutellka wrote:To ja "specjalista" od żelaza i ferrytyny podniosłam ferrytynę z 19 do 56 uwaga w 5 tygodni; a wcześniej ciągle brane żelazo guzik dawało (ja podnosiłam na feroplexie) dopiero jak włączyłam laktoferynę i witaminę C pięknie ruszyło. Kup sobie tak: Folradix w płynie, laktoferrynę 250 mg , 2000 j. witaminy C, jeśli bierzesz coś na tarczycę przyjmuj to wszystko na noc przed samym snem
po miesiącu powtórz badanie czy coś rusza
Ponado polecę Ci https://medpak.com.pl/jarrow-formulas-witamina-b12-1000-mcg-folian-400-mcg-100-tabletek-do-zucia?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI9IDPx92ehgMV5BeiAx179gRaEAQYASABEgIYu_D_BwE co drugi dzień + 800mg kwasu foliowego codziennie tak jak bierzesz do tej pory;) Jeśli po tym nie ruszy to zbadaj pasożyty, trombofilię i homocysteinę
A wątrobę wesprzyj NAC - ja polecę Ci ten z Biowen, lub jeśli pijesz inozytol to prenacaps OVI tam już jest NAC
Wow, screen również zrobiony 🩷 Dziękuję!
A czy polecasz wybrać się z tymi wynikami do dietetyka klinicznego lub właśnie hematologa? Nie mam pojęcia, który specjalista mógłby najszerzej spojrzeć na te wyniki swoim okiem. 🙄 -
nick nieaktualnyZgadzam się z tą pełnią, zauważyłam, że czasem gorzej się czuję w pełnię, więc podejrzewam, że też mogę mieć lokatorówCoffeeDream wrote:Dziękuję, sprawdzę te laboratoria. Jesteś naszym Dobrym Duszkiem 🩷 🍀
Ale z tą pełnią to możecie się śmiać... Aż wygooglowalam, bo nie słyszałam, że wtedy najlepiej badać 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2024, 14:40
-
CoffeeDream wrote:Wow, screen również zrobiony 🩷 Dziękuję!
A czy polecasz wybrać się z tymi wynikami do dietetyka klinicznego lub właśnie hematologa? Nie mam pojęcia, który specjalista mógłby najszerzej spojrzeć na te wyniki swoim okiem. 🙄
Z swojego doświadczenia hematolog Ci przepisze żelazo i tyle; dietetyk kliniczny będzie szukał i analizował wszystkie wyniki i będzie łączył kropki
Tylko przed konsultacją trzeba poszerzyć ilość badań o próby wątrobowe; lipidogram napewno
nick nieaktualny, nick nieaktualny, CoffeeDream, elektro96, notsobadd, Dropsik lubią tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
nick nieaktualny
-
Prezesoowa wrote:Podobno pasożyty są aktywniejsze w trakcie pełni. Też nie chciało mi się w to wierzyć, ale widziałam to w tylu źródłach, że coś chyba musi w tym być

Dokładnie tak
Prezesowa, dobrze widzieć, że się odzywasz
nick nieaktualny, elektro96, Zaczarowan, Leśneintro, Vienna, Pati2804, MummyYummy, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Mam te same doświadczenia 👍 też dostałam sugestie od dietetyka klinicznego w kierunku badania na pasożyty i trombę, gdzie nikt wcześniej nawet nie dociekałFrutellka wrote:Z swojego doświadczenia hematolog Ci przepisze żelazo i tyle; dietetyk kliniczny będzie szukał i analizował wszystkie wyniki i będzie łączył kropki
Tylko przed konsultacją trzeba poszerzyć ilość badań o próby wątrobowe; lipidogram napewno 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2024, 14:45
CoffeeDream, Frutellka , nick nieaktualny lubią tę wiadomość
Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
✅ USG endometriozy - prawidłowe
💁🏽
❌ hla-c C2
❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
CoffeeDream lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Dokładnie tak! Wirtualne przytulaski dla Prezesowej 😘😊grazka0022 wrote:Prezesowa, dobrze widzieć, że się odzywasz

Speranza :), nick nieaktualny, Zaczarowan, CoffeeDream, nick nieaktualny, Vienna, Dropsik, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
💁🏽
❌ hla-c C2
nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Oooo.. jak dobrze widzieć obecność Prezesowej ❤️ tęsknimy za tobą również, jesteś naszym promyczkiem! 🌞🌞
nick nieaktualny, Speranza :), CoffeeDream, nick nieaktualny, Dropsik, Pati2804, MummyYummy, Platynova55 lubią tę wiadomość
-
A my za Tobą, kochanie. Pusto tu bez CiebiePrezesoowa wrote:Tęsknię za Wami 🥺
Zaczarowan, nick nieaktualny, Speranza :), nick nieaktualny, Dropsik, Pati2804 lubią tę wiadomość
Starania od 8.2022
💁🏽♀️
❌ kir AA
❌ lamblia
❌ MTHFR A1298 homo
💁🏽
❌ hla-c C2
My za Tobą też 😭
nick nieaktualny, Speranza :), nick nieaktualny, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
ultramaryna_ wrote:@CoffeeDream dziękuję za troskę ❤️ Czuję się jak nie w ciąży, stąd wciąż jestem zdziwiona, choć wyniki badań dają duza nadzieję 🥹 Czasem jakieś kłucie lub pobolewanie w podbrzuszu, nawet bym nie pomyślała o ciąży 😉
Kochana, co do wyników, gdzieś ta ferrka Ci ucieka… 😥 Laktoferynę próbowałaś? Witaminę C?
W takim razie spokojnej ciąży i aby takie samopoczucie trwało aż do samego końca 🩷
Co do laktoferyny to niestety nie stosowałam, a Wit C przyjmowałam tylko 80mg i to nie do posiłku w sumie 🙄
Speranza :), ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny