Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Dziękuję, sprawdzę te laboratoria. Jesteś naszym Dobrym Duszkiem 🩷 🍀

Ale z tą pełnią to możecie się śmiać... Aż wygooglowalam, bo nie słyszałam, że wtedy najlepiej badać 😄

Ale z tą pełnią to jest prawda, popatrzcie sowie na zdrowy sukces czy dietetyk Wachnik na insta ;)

CoffeeDream, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • Zaczarowan Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Carry z kurczakiem I warzywami z mieszanki mrożonej, jakaś azjatycka i makaron. To jedyny obiad, który mój zje gdy mnie nie ma, bo ziemniaków sobie sam królewicz nie ugotuje i nie usmaży kotleta, bo za dużo roboty mówi 😆. A ten obiad przynajmniej sobie odgrzeje, żeby się nie przemęczał biedny 😅

Oooo… chyba mamy tego samego królewicza 😂😂

CoffeeDream, elektro96 lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • CoffeeDream Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    To ja "specjalista" od żelaza i ferrytyny podniosłam ferrytynę z 19 do 56 uwaga w 5 tygodni; a wcześniej ciągle brane żelazo guzik dawało (ja podnosiłam na feroplexie) dopiero jak włączyłam laktoferynę i witaminę C pięknie ruszyło. Kup sobie tak: Folradix w płynie, laktoferrynę 250 mg , 2000 j. witaminy C, jeśli bierzesz coś na tarczycę przyjmuj to wszystko na noc przed samym snem ;) po miesiącu powtórz badanie czy coś rusza ;) Ponado polecę Ci https://medpak.com.pl/jarrow-formulas-witamina-b12-1000-mcg-folian-400-mcg-100-tabletek-do-zucia?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI9IDPx92ehgMV5BeiAx179gRaEAQYASABEgIYu_D_BwE co drugi dzień + 800mg kwasu foliowego codziennie tak jak bierzesz do tej pory;) Jeśli po tym nie ruszy to zbadaj pasożyty, trombofilię i homocysteinę;) A wątrobę wesprzyj NAC - ja polecę Ci ten z Biowen, lub jeśli pijesz inozytol to prenacaps OVI tam już jest NAC

Wow, screen również zrobiony 🩷 Dziękuję!
    A czy polecasz wybrać się z tymi wynikami do dietetyka klinicznego lub właśnie hematologa? Nie mam pojęcia, który specjalista mógłby najszerzej spojrzeć na te wyniki swoim okiem. 🙄

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2024, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Dziękuję, sprawdzę te laboratoria. Jesteś naszym Dobrym Duszkiem 🩷 🍀

Ale z tą pełnią to możecie się śmiać... Aż wygooglowalam, bo nie słyszałam, że wtedy najlepiej badać 😄
    Zgadzam się z tą pełnią, zauważyłam, że czasem gorzej się czuję w pełnię, więc podejrzewam, że też mogę mieć lokatorów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2024, 14:40

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Ale z tą pełnią to jest prawda, popatrzcie sowie na zdrowy sukces czy dietetyk Wachnik na insta ;)

Tyle tu dziś cennych wskazówek. Wszystko sobie zapisuję i będę czytać, sprawdzać później 🩷

Zaczarowan lubi tę wiadomość

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Wow, screen również zrobiony 🩷 Dziękuję!
    A czy polecasz wybrać się z tymi wynikami do dietetyka klinicznego lub właśnie hematologa? Nie mam pojęcia, który specjalista mógłby najszerzej spojrzeć na te wyniki swoim okiem. 🙄

Z swojego doświadczenia hematolog Ci przepisze żelazo i tyle; dietetyk kliniczny będzie szukał i analizował wszystkie wyniki i będzie łączył kropki ;) Tylko przed konsultacją trzeba poszerzyć ilość badań o próby wątrobowe; lipidogram napewno ;)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, CoffeeDream, elektro96, notsobadd, Dropsik lubią tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Tyle tu dziś cennych wskazówek. Wszystko sobie zapisuję i będę czytać, sprawdzać później 🩷
    najlepiej jakbyś nie musiała :) ale ja też zapisałam

CoffeeDream lubi tę wiadomość

• Frutellka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Podobno pasożyty są aktywniejsze w trakcie pełni. Też nie chciało mi się w to wierzyć, ale widziałam to w tylu źródłach, że coś chyba musi w tym być :P

Dokładnie tak ;)

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa, dobrze widzieć, że się odzywasz <3

nick nieaktualny, elektro96, Zaczarowan, Leśneintro, Vienna, Pati2804, MummyYummy, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Z swojego doświadczenia hematolog Ci przepisze żelazo i tyle; dietetyk kliniczny będzie szukał i analizował wszystkie wyniki i będzie łączył kropki ;) Tylko przed konsultacją trzeba poszerzyć ilość badań o próby wątrobowe; lipidogram napewno ;)
    Mam te same doświadczenia 👍 też dostałam sugestie od dietetyka klinicznego w kierunku badania na pasożyty i trombę, gdzie nikt wcześniej nawet nie dociekał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2024, 14:45

CoffeeDream, Frutellka , nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 21 maja 2024, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam badanie w Olimpiamed - wysyłałam próbki do Łodzi i czekam na wyniki.

CoffeeDream lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • elektro96 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Prezesowa, dobrze widzieć, że się odzywasz <3
    Dokładnie tak! Wirtualne przytulaski dla Prezesowej 😘😊

Speranza :), nick nieaktualny, Zaczarowan, CoffeeDream, nick nieaktualny, Vienna, Dropsik, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳

💁🏽
    ❌ hla-c C2

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa - jak miło, że jesteś :) :) :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo.. jak dobrze widzieć obecność Prezesowej ❤️ tęsknimy za tobą również, jesteś naszym promyczkiem! 🌞🌞

nick nieaktualny, Speranza :), CoffeeDream, nick nieaktualny, Dropsik, Pati2804, MummyYummy, Platynova55 lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Tęsknię za Wami 🥺
    A my za Tobą, kochanie. Pusto tu bez Ciebie

Zaczarowan, nick nieaktualny, Speranza :), nick nieaktualny, Dropsik, Pati2804 lubią tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo

💁🏽
    ❌ hla-c C2

Wysłany: 21 maja 2024, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Tęsknię za Wami 🥺

My za Tobą też 😭

nick nieaktualny, Speranza :), nick nieaktualny, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Notsobadd niestety nie pomogę, szczerze przyznam, że nigdy nie byłam u hematologa 😂 ale mam nadzieje, że znajdziesz kogoś ciekawego! 😘😘

notsobadd lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    @CoffeeDream dziękuję za troskę ❤️ Czuję się jak nie w ciąży, stąd wciąż jestem zdziwiona, choć wyniki badań dają duza nadzieję 🥹 Czasem jakieś kłucie lub pobolewanie w podbrzuszu, nawet bym nie pomyślała o ciąży 😉
    Kochana, co do wyników, gdzieś ta ferrka Ci ucieka… 😥 Laktoferynę próbowałaś? Witaminę C?

W takim razie spokojnej ciąży i aby takie samopoczucie trwało aż do samego końca 🩷

Co do laktoferyny to niestety nie stosowałam, a Wit C przyjmowałam tylko 80mg i to nie do posiłku w sumie 🙄

Speranza :), ultramaryna_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2024, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Tęsknię za Wami 🥺
    My też bardzo, wracaj do nas Kochana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2024, 14:55

• Vienna Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2025, 13:47

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

‹‹ 727 728 729 730 731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ