X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Notsobad ogólnie jest mało hematologów 😪

Coffee ja się niestety nie znam ale mam nadzieję, że któraś z dziewczyn pomoże 🥹

Zjadłam obiad i wrąbałam ciasteczka ehh, kiedyś się ogarnę 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2024, 14:08

CoffeeDream lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Pati2804 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Dziewczyny, takie mam głupie może pytanie... Czy ja mogę teraz pić kawę z ekspresu? Taką z ziaren? Zawsze piłam rano jedną kawkę dziennie i było super :D :D :D
    Ja pije normalnie kawę z ekspresu jedną lub dwie dziennie ale ja pije słabsze 🙂

Zaczarowan lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • notsobadd Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Wstawiam wyniki, jeśli ktoś ma chwilę i chęć spojrzeć to będę wdzięczna, ale wiem, że tragedia...
    Ferrytyna w lutym była 26.
    Żelazo było 103.
    Kwas foliowy było 13,6
    Witamina B12 było 601,00.

IMG-20240521-134559.jpg

IMG-20240521-134435.jpg

IMG-20240521-134352.jpg

Ferrytyna faktycznie niziutko… co suplementujesz w tym kierunku? Kwas foliowy też na pewno dobrze, że zmieniłaś na metylowany. A jak Twoja tarczyca? Badalas teraz przy 3dc? Przepraszam, nie pamietam…

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Wstawiam wyniki, jeśli ktoś ma chwilę i chęć spojrzeć to będę wdzięczna, ale wiem, że tragedia...
    Ferrytyna w lutym była 26.
    Żelazo było 103.
    Kwas foliowy było 13,6
    Witamina B12 było 601,00.

IMG-20240521-134559.jpg

IMG-20240521-134435.jpg

IMG-20240521-134352.jpg

Jaką dawkę kwasu foliowego bierzesz? Tutaj ewidentnie widać froblem z wchłanianiem żelaza ; brałaś jakieś żelazo czy próbowałaś podnieść dietą? B12 jest już niezła jednak trzeba podnieść jeszcze;)

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ferrytyna faktycznie niziutko… co suplementujesz w tym kierunku? Kwas foliowy też na pewno dobrze, że zmieniłaś na metylowany. A jak Twoja tarczyca? Badalas teraz przy 3dc? Przepraszam, nie pamietam…

Właśnie co do ferrytyny to nic nie suplementuje. Myślałam, że podciągnę dieta i zakwasem z buraka, ale jak widać nic to nie dało.
    Kwas foliowy dopiero niedawno zwiększyłsm dawkę do 800. Wcześniej 400.
    Badałam tarczyce niby wszystko ok. Chociaż jak w lutym było 1,34 to ostatnio wyszło 2,02. Konwersja Ft4 do FT3 prawidlowa. Czekam jeszcze na wyniki Wit D i przeciwciał tarczycy.

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Jaką dawkę kwasu foliowego bierzesz? Tutaj ewidentnie widać froblem z wchłanianiem żelaza ; brałaś jakieś żelazo czy próbowałaś podnieść dietą? B12 jest już niezła jednak trzeba podnieść jeszcze;)
    Frutellka Ty zawsze czuwasz 🩷
    Już wyżej napisałam, ale odpowiem:
    Co do ferrytyny to nic nie suplementuje. Myślałam, że podciągnę dieta i zakwasem z buraka, ale jak widać nic to nie dało.
    Kwas foliowy dopiero niedawno zwiększyłam dawkę do 800 (max tydzień tylko pobralam)Wcześniej 400.

Frutellka lubi tę wiadomość

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Marynko, ja tu od razu wczoraj dziewczynom doniosłam jak tylko zobaczyłam Twoją wiadomość na miesięcznym :D Wszystkie się cieszymy i mocno kibicujemy :)
    🤣🤣🤣 Poszalałaś! 😘🤣

Speranza, ja pierwszą wizytę mam dopiero 6.06., wcześniej nic doktor nie miał 🤷‍♀️ Jeśli mówisz, że pod koniec maja wizytujesz, to zazdroszczę, z tych nerwów to idzie wykitować 🤣 A jaki termin masz z OM?

@CoffeeDream dziękuję za troskę ❤️ Czuję się jak nie w ciąży, stąd wciąż jestem zdziwiona, choć wyniki badań dają duza nadzieję 🥹 Czasem jakieś kłucie lub pobolewanie w podbrzuszu, nawet bym nie pomyślała o ciąży 😉
    Kochana, co do wyników, gdzieś ta ferrka Ci ucieka… 😥 Laktoferynę próbowałaś? Witaminę C?

@MagicznaNuta kciuki zaciśnięte 🤞🤞

MagicznaNuta, CoffeeDream lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2024, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Kochanie, robiłaś próby wątrobowe?

Jeśli chcesz pogrzebać i poszukać przyczyny to zrobiłabym badania w kierunku pasożytów - ze względu na morfologię i uciekającą ferrytynę, a badania na trombofilię ze względu na B12 i kwas foliowy. To spore koszty, także do przemyślenia.

Do supli dorzuciłabym coś na wsparcie wątroby, nawet jeśli próby masz w porządku. Bardzo polecany jest hepaset pro, ale chyba dość drogi. Dobrze się sprawdza olej z ostropestu plamistego albo są też kapsułki zawierające ostropest :* przytulam Cię mocno - prog i estradiol idealne <3

bardzo dobra rada
    ze swojej strony spróbowałabym też iść w kierunku zbadania chorób odkleszczowych, babesia lubi " wyjadać żelazo"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2024, 14:24

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Frutellka Ty zawsze czuwasz 🩷
    Już wyżej napisałam, ale odpowiem:
    Co do ferrytyny to nic nie suplementuje. Myślałam, że podciągnę dieta i zakwasem z buraka, ale jak widać nic to nie dało.
    Kwas foliowy dopiero niedawno zwiększyłam dawkę do 800 (max tydzień tylko pobralam)Wcześniej 400.

To ja "specjalista" od żelaza i ferrytyny podniosłam ferrytynę z 19 do 56 uwaga w 5 tygodni; a wcześniej ciągle brane żelazo guzik dawało (ja podnosiłam na feroplexie) dopiero jak włączyłam laktoferynę i witaminę C pięknie ruszyło. Kup sobie tak: Folradix w płynie, laktoferrynę 250 mg , 2000 j. witaminy C, jeśli bierzesz coś na tarczycę przyjmuj to wszystko na noc przed samym snem ;) po miesiącu powtórz badanie czy coś rusza ;) Ponado polecę Ci https://medpak.com.pl/jarrow-formulas-witamina-b12-1000-mcg-folian-400-mcg-100-tabletek-do-zucia?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI9IDPx92ehgMV5BeiAx179gRaEAQYASABEgIYu_D_BwE co drugi dzień + 800mg kwasu foliowego codziennie tak jak bierzesz do tej pory;) Jeśli po tym nie ruszy to zbadaj pasożyty, trombofilię i homocysteinę;) A wątrobę wesprzyj NAC - ja polecę Ci ten z Biowen, lub jeśli pijesz inozytol to prenacaps OVI tam już jest NAC

MagicznaNuta, Suzie, elektro96, notsobadd, CoffeeDream, Zaczarowan, Pati2804 lubią tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

• Suzie Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    To ja "specjalista" od żelaza i ferrytyny podniosłam ferrytynę z 19 do 56 uwaga w 5 tygodni; a wcześniej ciągle brane żelazo guzik dawało (ja podnosiłam na feroplexie) dopiero jak włączyłam laktoferynę i witaminę C pięknie ruszyło. Kup sobie tak: Folradix w płynie, laktoferrynę 250 mg , 2000 j. witaminy C, jeśli bierzesz coś na tarczycę przyjmuj to wszystko na noc przed samym snem ;) po miesiącu powtórz badanie czy coś rusza ;) Ponado polecę Ci https://medpak.com.pl/jarrow-formulas-witamina-b12-1000-mcg-folian-400-mcg-100-tabletek-do-zucia?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI9IDPx92ehgMV5BeiAx179gRaEAQYASABEgIYu_D_BwE co drugi dzień + 800mg kwasu foliowego codziennie tak jak bierzesz do tej pory;) Jeśli po tym nie ruszy to zbadaj pasożyty, trombofilię i homocysteinę;) A wątrobę wesprzyj NAC - ja polecę Ci ten z Biowen, lub jeśli pijesz inozytol to prenacaps OVI tam już jest NAC

Muszę to sobie zapisać na przyszłość :D

Frutellka , MagicznaNuta, CoffeeDream lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Speranza :) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    🤣🤣🤣 Poszalałaś! 😘🤣

Speranza, ja pierwszą wizytę mam dopiero 6.06., wcześniej nic doktor nie miał 🤷‍♀️ Jeśli mówisz, że pod koniec maja wizytujesz, to zazdroszczę, z tych nerwów to idzie wykitować 🤣 A jaki termin masz z OM?

@CoffeeDream dziękuję za troskę ❤️ Czuję się jak nie w ciąży, stąd wciąż jestem zdziwiona, choć wyniki badań dają duza nadzieję 🥹 Czasem jakieś kłucie lub pobolewanie w podbrzuszu, nawet bym nie pomyślała o ciąży 😉
    Kochana, co do wyników, gdzieś ta ferrka Ci ucieka… 😥 Laktoferynę próbowałaś? Witaminę C?

Termin ostatniej miesiączki to 26 kwiecień, także zobaczymy. A na wizytę idę pod koniec maja, bo nie było takiej możliwości na początku czerwca. Mam nadzieję, że coś będzie widać.

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Majlen Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    🤣🤣🤣 Poszalałaś! 😘🤣

Gratulacje mamusiu 😍🥰🥰

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

♀️29 ♂️34
    -tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
    - wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
    - 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
    - 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    - 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
    - 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    - 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    - 16.07 - 23+3 663g 🎀
    - 05.08 - 26+3 900g 🩷
    - 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
    - 10.09 - 31+4 1946g💪

cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️

- 01.10- wizyta

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2024, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    robię screen :)

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Muszę to sobie zapisać na przyszłość :D

Ja już zescreenowałam 😂

elektro96, MagicznaNuta, Frutellka , Zaczarowan, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Kochanie, robiłaś próby wątrobowe?

Jeśli chcesz pogrzebać i poszukać przyczyny to zrobiłabym badania w kierunku pasożytów - ze względu na morfologię i uciekającą ferrytynę, a badania na trombofilię ze względu na B12 i kwas foliowy. To spore koszty, także do przemyślenia.

Do supli dorzuciłabym coś na wsparcie wątroby, nawet jeśli próby masz w porządku. Bardzo polecany jest hepaset pro, ale chyba dość drogi. Dobrze się sprawdza olej z ostropestu plamistego albo są też kapsułki zawierające ostropest :* przytulam Cię mocno - prog i estradiol idealne <3

Dziękuję Kochana za odzew 🩷
    O badaniach na pasożyty też myślałam. Tylko najlepiej pewnie robić te badania w specjalnym labie z tego co słyszałam?

Co do prób wątrobowych, to miałam robione w lutym ALT i AST, wszystko było wypośrodkowanie, w normie. Ale poczytam o tym ostropescie.

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę dziewczyny - żelazo odstawiłam w lutym w poniedziałek zrobiłam ponowne badanie pakietu na anemię wszystko pięknie się utrzymuje;) Biorę tylko laktoferrynę , witaminę C i 50 ml zakwasu z buraków ;) + worek innych suplementów na inne rzeczy ;)

MagicznaNuta, notsobadd, Suzie, CoffeeDream, Zaczarowan, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Dziękuję Kochana za odzew 🩷
    O badaniach na pasożyty też myślałam. Tylko najlepiej pewnie robić te badania w specjalnym labie z tego co słyszałam?

Co do prób wątrobowych, to miałam robione w lutym ALT i AST, wszystko było wypośrodkowanie, w normie. Ale poczytam o tym ostropescie.

Od siebie polecę laboratorium AllerGen

MagicznaNuta, CoffeeDream lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2024, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Proszę dziewczyny - żelazo odstawiłam w lutym w poniedziałek zrobiłam ponowne badanie pakietu na anemię wszystko pięknie się utrzymuje;) Biorę tylko laktoferrynę , witaminę C i 50 ml zakwasu z buraków ;) + worek innych suplementów na inne rzeczy ;)
    pięknie Ci się utrzymuje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2024, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    🤣🤣🤣 Poszalałaś! 😘🤣

Dziękuję :)

podejrzewam, że jeszcze wcześnie i może dlatego nie czujesz się jeszcze w ciąży, ale bardzo życzę, bezobjawowej, zdrowej, spokojnej ciąży :) na wizytę będziemy czekały z Tobą :)

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Z tego co widziałam to jest polecany lab AllerGen - często na insta są zniżki na badania u nich, i jeśli dobrze kojarzę to OlimpiaMed, ale tego nie jestem niestety pewna :(
    No i dobrze badanie wykonać w okolicy pełni, która się zbliża, ale może się już niedługo okazać, że wcale Ci te badania nie będą potrzebne 🤞 <3

Dziękuję, sprawdzę te laboratoria. Jesteś naszym Dobrym Duszkiem 🩷 🍀

Ale z tą pełnią to możecie się śmiać... Aż wygooglowalam, bo nie słyszałam, że wtedy najlepiej badać 😄

Prezesoowa, MagicznaNuta, notsobadd lubią tę wiadomość

‹‹ 726 727 728 729 730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ