Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
MagicznaNuta wrote:Nie mam jakiś mocnych, czasem mnie delikatnie coś uciska, takie dziwne uczucie, jakby jakieś nerwy, nie umiem tego opisać. Może to od tego.
-
ultramaryna_ wrote:Cześć, dziewczyny! 🙋♀️ 😘 Jestem bardzo wzruszona Waszymi gratulacjami i dobrymi słowami na wieść o mojej sytuacji, pisząc to, mam naprawdę łzy w oczach… 🥹 Dlatego jeszcze raz dziękuję Wam za to wsparcie, troskę i dobre słowo ❤️🙏
To że mnie nie było z Wami na bieżąco, wcale nie oznacza, że o Was nie myślę, kiedy tylko mogłam wpadałam na aktualizację, co u Was 😁😘 Teraz bardzo chciałabym być bardziej aktywna, choć życie niestety weryfikuje mój czas przy telefonie 🤣 Postaram się poprawić, jeśli tylko życzycie sobie, abym mogła u Was się produkować 🙏😁
@Speranzaczy mnie oczy nie mylą?! Kochana, gratulacje! 🥳 ❤️ Rośnijcie teraz zdrowo! 🤞Czy Ty wciąż łapiesz się ze mną na styczeń? 😁
ultramaryna_ lubi tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Wleciała druga kawka. Dziś naprawdę jestem niedospana. 😴 Mam wyniki morfologii, ale czekam jeszcze na resztę. Po morfologii już widzę, że dalej mam podwyższone parametry wskazujące na niedobory ferrytyny/kwasu foliowego. Jak będę miała wszystko to wstawię.
Jednak już chyba będę szukać dietetyka klinicznego, żeby spojrzał na wyniki i coś doradził.
@Dropsik Ciężko powiedzieć z budżetem, myślę, że 70-80 max na dzieciaczka. Niedługo mają urodziny. Nie chcę przesadzać.
@ultramaryna Super, że jesteś i zostań z nami 💕 Twoje dwie kreseczki wzruszyły nas tutaj również 🩷
Jak się czujesz?CoffeeDream lubi tę wiadomość
-
A jaka dawkę kwasu foliowego bierzesz ? Ja brałam 800 i był dobry poziom , ale brałam metylowany
-
Vienna wrote:My za Tobą też ❤️ wracaj do nas jak będziesz gotowa 😘
MagicznaNuta, Vienna, Gregorka lubią tę wiadomość
♀️29 ♂️34
-tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
- wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
- 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
- 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
- 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
- 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
- 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
- 16.07 - 23+3 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
- 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
- 10.09 - 31+4 1946g💪
cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️
- 01.10- wizyta
✨️2025 jest nasz!✨️ -
CoffeeDream wrote:Właśnie co do ferrytyny to nic nie suplementuje. Myślałam, że podciągnę dieta i zakwasem z buraka, ale jak widać nic to nie dało.
Kwas foliowy dopiero niedawno zwiększyłsm dawkę do 800. Wcześniej 400.
Badałam tarczyce niby wszystko ok. Chociaż jak w lutym było 1,34 to ostatnio wyszło 2,02. Konwersja Ft4 do FT3 prawidlowa. Czekam jeszcze na wyniki Wit D i przeciwciał tarczycy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2024, 16:44
Gregorka, CoffeeDream lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Prezesoowa wrote:Kochanie, robiłaś próby wątrobowe?
Jeśli chcesz pogrzebać i poszukać przyczyny to zrobiłabym badania w kierunku pasożytów - ze względu na morfologię i uciekającą ferrytynę, a badania na trombofilię ze względu na B12 i kwas foliowy. To spore koszty, także do przemyślenia.
Do supli dorzuciłabym coś na wsparcie wątroby, nawet jeśli próby masz w porządku. Bardzo polecany jest hepaset pro, ale chyba dość drogi. Dobrze się sprawdza olej z ostropestu plamistego albo są też kapsułki zawierające ostropest :* przytulam Cię mocno - prog i estradiol idealneCoffeeDream lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Tęsknię za Wami 🥺
Gregorka lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:U nas ZAWSZE sprawdzają się bańki mydlane, to jest hit no i myślę że nie ma co szaleć z kwotą, to rodzice powinni myśleć o swoich dzieciach w sumie, a my jako ciocie możemy dać coś symbolicznego 🙂
Zapomniałam o bańkach mydlanych! Podpowiem mężowi dla jego siostrzenic 😁Pati2804 lubi tę wiadomość
-
MagicznaNuta wrote:Jestem po usg no i mam małe zlogi na woreczku zolciowym, ciekawe czy tą moją zgagę można z tym powiązać. Teraz to już na pewno muszę się udać na konsultację.
-
Hejka, co do kamieni moja teściowa i babcia żyją że skierowaniem na pilne do operacji bo woreczek już prawie nie ma miejsca a nie odczuwaja na codzien nic poza tym ze jak zjedza troche wiecej to taki hmmm ucisk , moja mama operowana po chyba 6 ataku, bol nie zniesienia mimo że było kilka nie wielkich także nie ma reguły.
Patrzę właśnie co u was i widzę dwie kreski więc gratki. U mnie chwilę było lepiej już prawie do was napisalam i skasowałam wiadomość...
przepraszam ale bardzo mi was brakujeDropsik lubi tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
Dziewczyny, właśnie dokonałam pierwszego zakupu ciążowego, skorzystałam z promocji na Neno w Media Expert 🙈
Zaczarowan, Gregorka, Speranza :), notsobadd, Prezesoowa, MummyYummy, Platynova55, Dropsik, elektro96, Vienna, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Dziewczyny, właśnie dokonałam pierwszego zakupu ciążowego, skorzystałam z promocji na Neno w Media Expert 🙈
Laktator wzięłaś? 🫣😂😂 a weź powiedz jaki, ja się zastanawiam i nie wiem jaki wybrać 😕😂 -
@ultramaryna gratuluję❤️🧡 cudowna nowina 🧡
@Suzi u mnie babcia zawsze mówi,że jak się coś źle założy to znak że nikt tego dnia Cię nie oszuka 😁
@Prezesoowa też tęsknimy❤️❤️❤️❤️
Suzie, ultramaryna_, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
Anonim1992 wrote:Hejka, co do kamieni moja teściowa i babcia żyją że skierowaniem na pilne do operacji bo woreczek już prawie nie ma miejsca a nie odczuwaja na codzien nic poza tym ze jak zjedza troche wiecej to taki hmmm ucisk , moja mama operowana po chyba 6 ataku, bol nie zniesienia mimo że było kilka nie wielkich także nie ma reguły.
Patrzę właśnie co u was i widzę dwie kreski więc gratki. U mnie chwilę było lepiej już prawie do was napisalam i skasowałam wiadomość...
przepraszam ale bardzo mi was brakujeAnonim1992 lubi tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
Zaczarowan wrote:Laktator wzięłaś? 🫣😂😂 a weź powiedz jaki, ja się zastanawiam i nie wiem jaki wybrać 😕😂
Pół dnia dzisiaj siedziałam i oglądałam filmiki i sprawdzałam opinie o laktatorach 🤣🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2024, 17:08
Zaczarowan lubi tę wiadomość
-
Gregorka wrote:Super, wyprawka powoli się tworzy 🤩🥰❤️
Gregorka, Dropsik, ultramaryna_, MagicznaNuta lubią tę wiadomość