Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati2804 wrote:U nas ZAWSZE sprawdzają się bańki mydlane, to jest hit no i myślę że nie ma co szaleć z kwotą, to rodzice powinni myśleć o swoich dzieciach w sumie, a my jako ciocie możemy dać coś symbolicznego 🙂
Macie rację... Chyba faktycznie nie ma co wymyślać. Zrobię im takie mini boxy z różnościami. Jakieś banki, wyklejanki, zabawki do piaskownicy... Poptarze co tam ciekawego jest w Sinsay/Pepco. 😊Pati2804, Dropsik, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:A jaka dawkę kwasu foliowego bierzesz ? Ja brałam 800 i był dobry poziom , ale brałam metylowany
Ja metyloeany biorę już 3 miesiąc ale dawkę 400. Dopiero przez tydzień ostatni przed badaniami zwiększyłam do 800. Także tu zdecydowanie musi być ta wyższa dawka.Pati2804 lubi tę wiadomość
-
MagicznaNuta wrote:I dobrze się teraz czuje?
Podobno teraz sa metody usuwania tego jakimiś lekami, ale nie jestem w temacie 🙁
Ale u Ciebie może da ladę to jakoś zlikwidować właśnie suplementacją, lekami.MagicznaNuta lubi tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:@Frutellka, jeśli jeszcze tu jesteś, to czy dobrze zrozumiałam - suple na tarczycę (u mnie jod) przyjmować wieczorem z tym wszystkim na poprawę ferrytyny? 🙂
Jestem, jestem. Ja tak wpadam na Partyzanta jak mi coś mignie w oczach. Kochana leki na tarczycę rano, a na poprawę gospodarki żelazowej na noc;) żeby właśnie tego nie łączyćCoffeeDream, Dropsik, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
Frutellka wrote:Jestem, jestem. Ja tak wpadam na Partyzanta jak mi coś mignie w oczach. Kochana leki na tarczycę rano, a na poprawę gospodarki żelazowej na noc;) żeby właśnie tego nie łączyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2024, 17:22
Frutellka lubi tę wiadomość
-
Anonim1992 wrote:Hejka, co do kamieni moja teściowa i babcia żyją że skierowaniem na pilne do operacji bo woreczek już prawie nie ma miejsca a nie odczuwaja na codzien nic poza tym ze jak zjedza troche wiecej to taki hmmm ucisk , moja mama operowana po chyba 6 ataku, bol nie zniesienia mimo że było kilka nie wielkich także nie ma reguły.
Patrzę właśnie co u was i widzę dwie kreski więc gratki. U mnie chwilę było lepiej już prawie do was napisalam i skasowałam wiadomość...
przepraszam ale bardzo mi was brakuje
To jak widać można z tym żyć i nawet nie wiedzieć, ale chyba bałabym się tak zwlekać z usunięciem 🫣
Wróć do nas jak będziesz gotowa. Nawet teraz 🩷
-
Cześć dziewczyny! Nawet nie wiem kiedy mi ten dzień zleciał, strasznie mi zasuwa czas. Widziałam, że nasza Prezesowa się odzywała, kochana-jezeli chcesz, napisz proszę co u Ciebie, jak się masz. Czekamy tu na Ciebie i się martwimy 🫂
U mnie niepostrzeżenie nastał 15dc i faktycznie jest to cykl w którym wrzuciłam na luz i nic nie monitoruje. 11dc miałam ból owulacyjny i dziś zmierzylam sobie temperaturę i jest taka, jak u mnie zwykle po owulacji, więc owulka pewnie była. Trochę dziwnie, że tak wcześnie, ale wróciłam teraz do aktywności fizycznej, stąd może takie przyspieszenie. Trochę jestem przerażona, że zaraz się maj skończy, tak mi czas przez palce przelatuje 🙉Prezesoowa, Dropsik, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Ach, okeej. To ja coś pokręciłam 🙈 Dobrze, że spytałam 🙂 Dziękuję 😘
Powodzenia w oprawie wyników;) Trzymam kciuki ✊✊CoffeeDream lubi tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
Coffee ogarniesz te poziomy, tyle dzisiaj super rad tu padło, że jak je wdrozysz, to na pewno za chwilę będzie dobrze
Ja to się zastanawiam jak ja sobie te ferrytyne w ciszy podniosę, skoro już nie mogę suplementowac żelaza Floradix. Mam nadzieję, że przed zajściem udało mi się ten poziom choć trochę podnieść.
Jutro rano o 7 chce być w laboratorium porobić badania. Ciekawe co będzie.pp2018, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Pati2804 wrote:Na listopadowym 2024 dodałam zdjęcie 🙂
Pół dnia dzisiaj siedziałam i oglądałam filmiki i sprawdzałam opinie o laktatorach 🤣🙈
Ooooo.. już zerkam! ;* dziękuje!Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Pati fajnie, że już powoli zaczynasz zakupy wyprawkowe 🥹
Ja mam okno na plac zabaw więc u mnie wesoło w sypialni 😂Pati2804 lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
MagicznaNuta nie znam się kompletnie na sprawach związanych z woreczkiem więc nie pomogę
kiedy idziesz konsultować do lekarza?
Pati dobrze, że wzięłaś się już za zakupy. Raz że masz teraz właśnie czas poczytać i posprawdzać, a dwa że rozłożysz sobie wydatki w czasieale miło będzie kiedyś korzystać z Waszych polecajek jak będziecie na świeżo w tych nowinkach 🤪 :*
Wózek/fotelik takie większe wydatki zostawiacie sobie na sam koniec?Zaczarowan, MummyYummy, Pati2804, Dropsik, ultramaryna_, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
MagicznaNuta wrote:Jestem po usg no i mam małe zlogi na woreczku zolciowym, ciekawe czy tą moją zgagę można z tym powiązać. Teraz to już na pewno muszę się udać na konsultację.
No kochana koniecznie na konsultacje! To znaczy nie mam zielonego pojęcia co to jest ani nie wiem nic o woreczku żółciowym, ale jak coś brzmi niepokojąco to zawsze dobrze z lekarzem pogadaćMagicznaNuta lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:Coffee ogarniesz te poziomy, tyle dzisiaj super rad tu padło, że jak je wdrozysz, to na pewno za chwilę będzie dobrze
Ja to się zastanawiam jak ja sobie te ferrytyne w ciszy podniosę, skoro już nie mogę suplementowac żelaza Floradix. Mam nadzieję, że przed zajściem udało mi się ten poziom choć trochę podnieść.
Jutro rano o 7 chce być w laboratorium porobić badania. Ciekawe co będzie.
Mam nadzieję, że coś ruszy. Dziś zrobię zamówienie 😉
Trzymam kciuki za wyniki u Ciebie ✊🍀Speranza :) lubi tę wiadomość
-
Magicznanuta może faktycznie lepiej iść na konsultację, kciuki, żeby było wszystko ok ✊🏻
MagicznaNuta lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Ciekawe jak wizyta męża Majuny ☺️ Mam nadzieję, że się odezwie.
Prezesoowa też tęsknimy... 😭 Bardzo.CoffeeDream, Prezesoowa, Dropsik, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
Dostałam wynik witaminy D i również spadło... No o co chodzi... 🙈 Chyba faktycznie muszę przebadać się pod kątem pasożytów. Akurat witamie D brałam co drugi dzień na zmianę 2000j i 4000j . A wcześniej tylko 2000j. Dla porównania w lutym poziom 40, a teraz 37.
Przeciwciała antyTPO i antyTG<3,0 a więc w normie. -
MagicznaNuta u mnie są kamienie w pęcherzyku żółciowym. Teraz już nie, ale wcześniej czułam mocne bóle, takie jakby kolki.. 😭 ale x100.. nie wspominam tego dobrze, bo nieraz zwijałam się z bólu. Teraz jak jestem w ciąży, to doktor zalecił pójść do chirurga (u mnie zabieg po ciąży) i on zadecyduje czy nadajesz się na zabieg. Tak to gastrolog polecił mi, by przejść na specjalną dietę skierowaną do osób z kamicą żółciową
Dodatkowo co mogę jeszcze powiedzieć.. że najważniejsze to zrezygnować z takich smażonych i tłustych, takie potrawy zawsze wzbudzały we mnie okropne bóle
jeżeli chodzi o zgagę, to polecam
Ci kochana Gaviscon.. on zawsze daje mi ulgę, zwłaszcza teraz w ciąży 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2024, 18:07
MagicznaNuta lubi tę wiadomość