Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Ohhh Prezesoowa trzymaj się mocno.... trochę wiem co czujesz 😔 to polrocze jest baaardzo ciężkie psychicznie wykańczające mam nadzieję cicha że się 2 będzie obfitowało w powodzenie .... wiem ile Cie to kosztowało żeby napisać to wszystko co do taty strasznie współczuję i mocno po ludzku 🫂🫂🫂 jesteś strasznie silna i wiedz o tym że każda z nas po cichutku i na głos Cie wspiera w każdym kątku gdzie jesteśmy porozrzucane.. nie jestem dobrym wsparciem teraz ale wiem że polowa sukcesu do powodzenia to powiedzenie sobie na głos o problemach
Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
Majuna wrote:Dziewczyny, myślę, że to niezbyt wesoły moment, ale mówiłam, że dam Wam znać. Stary ma piękne wyniki, za piękne... Według andro to ma obawy, że z próbką mogło coś być nie tak, bo morfo 10% to on jeszcze u nikogo nie widział. Mówi, że 5-6% to już jest super. I tak samo z tym mechanicznym upłynnieniem. Ostatnio było też długie, ale było, a nie mechaniczne. Według niego też nie ma reguły, że mechaniczne jest zawsze, bo zbyt dużo rzeczy ma na to wpływ. Nac może brać, ale to nie do końca działa na te rozrzedzenie, co powinno działać. Może pomagać, ale nie musi. Mechaniczne upłynnienie to też nie jest wyrok, bo wydzielina kobiety również pomaga upłynnić. Z IUI kazał poczekać 3 miesiące i liczyć się, że po pierwsze nie ma wysokiej skuteczności, a po drugie mogą być ciąże mnogie. Zalecenia: brać to co brał, bo trzeba czekać 3 miesiące na działanie, a potem kolejne ponad dwa na "wymianę" plemników. Powtórzyć badanie nasienia w lipcu i wrócić. No i wyluzować, głowa dużo robi, a to z winka i wieczorów na luzie jest najwięcej bejbików. 👶🏻Stary z wizyty zadowolony, bo mówi, że od lekarza bije wiedza i bardzo dużo procesów mu tłumaczył, których nie jest w stanie powtórzyć xd
Teraz to i ja się przestraszyłam, bo mój miął morfologię 9% :o a skoro androlog mówi, że to dziwne…👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Prezesoowa wrote:Dziewczyny czuję, że jestem Wam winna wyjaśnienia..
Z moim tatą jest bardzo źle, musimy się jakoś pogodzić z tym, że on umieranie potrafię tego zrobić, w każdej sekundzie pęka mi serce i wszystkie siły koncentruję na tym, żeby przetrwać i jakoś żyć. Strasznie ciężko się patrzy na jego cierpienie i to jaki jest zagubiony w tym wszystkim
Dodatkowo, chyba w poprzednim cyklu miałam biochema, bo te plamienia się przeciągały i wyglądały zupełnie inaczej niż to co miałam zwykle przed okresem i zrobiłam test dzień po planowanej @ i była minimalna kreska.. tego samego dnia dostałam dosłownie krwotoku, bo ciężko to nazwać krwawieniem. Już trzeci dzień jak męczy mnie ból, którego dotychczas nie znałam.
Po drodze było jeszcze kilka sytuacji, które dodatkowo mnie przybiły. Sytuacja wygląda tak, że jakoś funkcjonuje dzięki lekom na nerwy
Nie chce Wam tylko smęcić tylko, a nie jestem w stanie się zaangażować w 100% 🥹😔Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
Z moim tatą jest bardzo źle, musimy się jakoś pogodzić z tym, że on umieranie potrafię tego zrobić, w każdej sekundzie pęka mi serce i wszystkie siły koncentruję na tym, żeby przetrwać i jakoś żyć. Strasznie ciężko się patrzy na jego cierpienie i to jaki jest zagubiony w tym wszystkim
Dodatkowo, chyba w poprzednim cyklu miałam biochema, bo te plamienia się przeciągały i wyglądały zupełnie inaczej niż to co miałam zwykle przed okresem i zrobiłam test dzień po planowanej @ i była minimalna kreska.. tego samego dnia dostałam dosłownie krwotoku, bo ciężko to nazwać krwawieniem. Już trzeci dzień jak męczy mnie ból, którego dotychczas nie znałam.
Po drodze było jeszcze kilka sytuacji, które dodatkowo mnie przybiły. Sytuacja wygląda tak, że jakoś funkcjonuje dzięki lekom na nerwy
Nie chce Wam tylko smęcić tylko, a nie jestem w stanie się zaangażować w 100% 🥹😔
Przytulam 🫂🫂🫂
Jesteś bardzo silna 🥹Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
👩31l.
👱♂️34l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
27cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: ciężki OAT
beta 9dpt: 248,1. 11dpt: 735,4 🥰 -
Majuna wrote:Dziewczyny, myślę, że to niezbyt wesoły moment, ale mówiłam, że dam Wam znać. Stary ma piękne wyniki, za piękne... Według andro to ma obawy, że z próbką mogło coś być nie tak, bo morfo 10% to on jeszcze u nikogo nie widział. Mówi, że 5-6% to już jest super. I tak samo z tym mechanicznym upłynnieniem. Ostatnio było też długie, ale było, a nie mechaniczne. Według niego też nie ma reguły, że mechaniczne jest zawsze, bo zbyt dużo rzeczy ma na to wpływ. Nac może brać, ale to nie do końca działa na te rozrzedzenie, co powinno działać. Może pomagać, ale nie musi. Mechaniczne upłynnienie to też nie jest wyrok, bo wydzielina kobiety również pomaga upłynnić. Z IUI kazał poczekać 3 miesiące i liczyć się, że po pierwsze nie ma wysokiej skuteczności, a po drugie mogą być ciąże mnogie. Zalecenia: brać to co brał, bo trzeba czekać 3 miesiące na działanie, a potem kolejne ponad dwa na "wymianę" plemników. Powtórzyć badanie nasienia w lipcu i wrócić. No i wyluzować, głowa dużo robi, a to z winka i wieczorów na luzie jest najwięcej bejbików. 👶🏻Stary z wizyty zadowolony, bo mówi, że od lekarza bije wiedza i bardzo dużo procesów mu tłumaczył, których nie jest w stanie powtórzyć xd2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
notsobadd wrote:MagicznaNuta nie znam się kompletnie na sprawach związanych z woreczkiem więc nie pomogę
kiedy idziesz konsultować do lekarza?
Pati dobrze, że wzięłaś się już za zakupy. Raz że masz teraz właśnie czas poczytać i posprawdzać, a dwa że rozłożysz sobie wydatki w czasieale miło będzie kiedyś korzystać z Waszych polecajek jak będziecie na świeżo w tych nowinkach 🤪 :*
Wózek/fotelik takie większe wydatki zostawiacie sobie na sam koniec? -
Zaczarowan wrote:My wózek już kupiliśmy, bo była bardzo dobra okazja. A tak to kupuje na bieżąco co miesiąc coś, już trochę rzeczy mamy, ale sporo jeszcze przed nami.. głowa boli ile tego jest😂 W lipcu będziemy robić remont pokoju dla małego, bo aktualnie jest tam przechowalnia rzeczy 🫡🙄
-
Majuna wrote:Zobaczymy, na powtórce... 😬 A może nasi po prostu tak mają? ✊
Mój się raczej nie da namówić na powtórkę póki co, pewnie za kilka msc dopiero ewentualnie 😝
Może faktycznie tak po prostu mają 🙈Majuna lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
@Zimozielona, bardzo mi przykro 🫂🫂🫂
@Coffee, Twojej mamie także życzę dużo zdrówka 😘
@Speranza, szacuje się, że bezpieczna dawka kofeiny w ciąży to około 200 mg na dobę 😊
@marynko, fajnie, że wpadłaś ♥️ Moje gratulacje 😍
@notsobadd, ten 2029 to jakkś absurd 😯😯😯
@Dropsik, lekarz z tekstem o poronieniu to 🤬
@elektro, ja te zapisuję stronkę z terminami na NFZ 🥰
@MagicznaNuta, trzymam kciuki za konsultację ✊ Nie mam pojęcia, czy można to powiwzac że zgagą 🤔
@Pati, jaki model laktatora wybrałaś?MagicznaNuta lubi tę wiadomość
-
Frutellka wrote:Witaminę D warto łączyć z magnezem i przy takim poziomie to ja brałam 8000 j. codziennie 🙂 Polecam dr Jacobs Forte w kropelkach;)
Akurat witaminę D zawsze przyjmuję z magnezem, także tutaj najpewniej mała dawka. Wolałam podchodzić ostrożnie z suplementacją, żeby nie przekombinowac 🙄 Aktualnie mam Vigantoletten 4000j. , więc dokończę, a później sprawdzę w formie kropelek 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2024, 19:47
-
CoffeeDream wrote:Macie rację... Chyba faktycznie nie ma co wymyślać. Zrobię im takie mini boxy z różnościami. Jakieś banki, wyklejanki, zabawki do piaskownicy... Poptarze co tam ciekawego jest w Sinsay/Pepco. 😊
-
Nie chce Wam tylko smęcić tylko, a nie jestem w stanie się zaangażować w 100% 🥹😔Prezesoowa, CoffeeDream, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Eniana wrote:Pati! Kiedy to zleciało? Przed chwilą patrzyłam na Twoje kreseczki a teraz już szykujesz wyprawkę!
To prawda, czas leci coraz szybciej.. 🙂 cieszę się każdą chwilą 🍀 -
Majuna wrote:Dziewczyny, myślę, że to niezbyt wesoły moment, ale mówiłam, że dam Wam znać. Stary ma piękne wyniki, za piękne... Według andro to ma obawy, że z próbką mogło coś być nie tak, bo morfo 10% to on jeszcze u nikogo nie widział. Mówi, że 5-6% to już jest super. I tak samo z tym mechanicznym upłynnieniem. Ostatnio było też długie, ale było, a nie mechaniczne. Według niego też nie ma reguły, że mechaniczne jest zawsze, bo zbyt dużo rzeczy ma na to wpływ. Nac może brać, ale to nie do końca działa na te rozrzedzenie, co powinno działać. Może pomagać, ale nie musi. Mechaniczne upłynnienie to też nie jest wyrok, bo wydzielina kobiety również pomaga upłynnić. Z IUI kazał poczekać 3 miesiące i liczyć się, że po pierwsze nie ma wysokiej skuteczności, a po drugie mogą być ciąże mnogie. Zalecenia: brać to co brał, bo trzeba czekać 3 miesiące na działanie, a potem kolejne ponad dwa na "wymianę" plemników. Powtórzyć badanie nasienia w lipcu i wrócić. No i wyluzować, głowa dużo robi, a to z winka i wieczorów na luzie jest najwięcej bejbików. 👶🏻Stary z wizyty zadowolony, bo mówi, że od lekarza bije wiedza i bardzo dużo procesów mu tłumaczył, których nie jest w stanie powtórzyć xd
-
Nie chce Wam tylko smęcić tylko, a nie jestem w stanie się zaangażować w 100% 🥹😔Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
@Coffee, Twojej mamie także życzę dużo zdrówka 😘
@Speranza, szacuje się, że bezpieczna dawka kofeiny w ciąży to około 200 mg na dobę 😊
@marynko, fajnie, że wpadłaś ♥️ Moje gratulacje 😍
@notsobadd, ten 2029 to jakkś absurd 😯😯😯
@Dropsik, lekarz z tekstem o poronieniu to 🤬
@elektro, ja te zapisuję stronkę z terminami na NFZ 🥰
@MagicznaNuta, trzymam kciuki za konsultację ✊ Nie mam pojęcia, czy można to powiwzac że zgagą 🤔
@Pati, jaki model laktatora wybrałaś?MummyYummy lubi tę wiadomość
-
Majuna lubi tę wiadomość
35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Liyss🧚🏻, Pati2804, Dropsik, ultramaryna_, Gregorka, Vienna, MagicznaNuta, MummyYummy lubią tę wiadomość