X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dziewczyny czuję, że jestem Wam winna wyjaśnienia..
    Z moim tatą jest bardzo źle, musimy się jakoś pogodzić z tym, że on umiera :( nie potrafię tego zrobić, w każdej sekundzie pęka mi serce i wszystkie siły koncentruję na tym, żeby przetrwać i jakoś żyć. Strasznie ciężko się patrzy na jego cierpienie i to jaki jest zagubiony w tym wszystkim :(

Dodatkowo, chyba w poprzednim cyklu miałam biochema, bo te plamienia się przeciągały i wyglądały zupełnie inaczej niż to co miałam zwykle przed okresem i zrobiłam test dzień po planowanej @ i była minimalna kreska.. tego samego dnia dostałam dosłownie krwotoku, bo ciężko to nazwać krwawieniem. Już trzeci dzień jak męczy mnie ból, którego dotychczas nie znałam.

Po drodze było jeszcze kilka sytuacji, które dodatkowo mnie przybiły. Sytuacja wygląda tak, że jakoś funkcjonuje dzięki lekom na nerwy :(

Nie chce Wam tylko smęcić tylko, a nie jestem w stanie się zaangażować w 100% 🥹😔
    Bardzo mi przykro 😢
    To jest miejsce gdzie o wszystkim można powiedzieć, czasem się pośmiać, ale też czasem popłakać. Jesteś tu ze swoim smutkiem mile widziana i w kupie zawsze trochę lepiej. Przytulam

Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majunia, chyba ten lekarz trochę popłynął z tymi wynikami 🙃 On jest andrologiem to do niego nie przychodzą faceci z takim dobrym wynikiem i w sumie niedziwne 😂 Prawdopodobnie mało który zdąży przed zapłodnieniem partnerki pomyśleć nawet o takim badaniu. A co do upłynnienia to mój gin z kliniki mówił,że to mało prawdopodobne, żeby akurat to było przyczyną,bo dzisiaj takie, a jutro inne i mamy się nie przyzwyczajać do tego wyniku. U mojego męża przy dwóch badaniach było kiepskie upłynnienie, ale nie wiem czy mechaniczne akurat. Na pewno coś koło 60min czy nawet było >60 min. Chyba ten lekarz szuka dziury w całym. A coś poza upłynnieniem było źle w tych wynikach?

Speranza :), MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Akurat witaminę D zawsze przyjmuję z magnezem, także tutaj najpewniej mała dawka. Wolałam podchodzić ostrożnie z suplementacją, żeby nie przekombinowac 🙄 Aktualnie mam Vigantoletten 4000j. , więc dokończę, a później sprawdzę w formie kropelek 😊

U Nas w Polsce witaminę D to bardzo ciężko przedawkować;) większość z Polaków ma niedobory;) Ja to już łykam cały alfabet ale pod okiem lekarza to nie samowolka;)

CoffeeDream lubi tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Wracam właśnie z babskiego spotkania z koleżankami. Wypiłam parę % i dobrze mi z tym. 😊
    Muszę jednak wyrzygać to, że tematy bejbikowe mnie totalnie przytłaczają… a zwłaszcza jak słyszę narzekania na pozostałości po brzuchu ciążowym… ech, ile ja bym dała żeby mieć takie problemy…
    Przepraszam za to narzekanie…
    Ja staram się nie gadać o ciąży przy mojej szwagierce i przy znajomych ogólnie, no chyba że sami o coś zapytają, bo szwagierka nie może mieć swoich dzieci a pozostali którzy ich nie mają może nie chcą o tym słuchać 🤷‍♀️ tematy bejbikowe przerabiam z mężem, przyjaciółką i tu na forum czasami 🙂
    Ale ostatnio spotkałam kuzynkę no i zobaczyła akurat mój brzuch no i pytała się i jej potwierdzam że tak , jestem w ciąży, a ona na to że ona się obrazić powinna bo nic jej nie mówiłam a to już 4 miesiąc itd.. tylko że nie wie z jakiego powodu nie chcieliśmy mówić innym nawet z rodziny , nie wie o poronieniu.. strasznie mnie to rozdrażniło ale jak to ja zachowałam kamienną twarz i powiedziałam że na tak wczesnym etapie nie chcieliśmy mówić bo wszystko się może wydarzyć. Na co ona zamilkła.
    Czasami niektórzy powinni się zastanowić co mówią..

P.s. Po to tu jesteśmy żebyś mówiła co leży Ci na sercu! I wcale się nie dziwię że Cię to przytłoczyło 🫂😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2024, 21:33

Zaczarowan, Dropsik, elektro96, Platynova55, MagicznaNuta, MummyYummy lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ja się właśnie pokłóciłam ze Starym. No może i trochę przegięłam w słowach, ale jak można mieć JEDNĄ rzecz do zapamiętania i jej nie załatwić? No ja mam czasami wrażenie że on mi robi na złość tym swoim zapominalstwem, paskuda jedna 🙄
    Wylałam chyba cały mój kilkudniowy wkurw na niego 🙈
    Przykro mi 🫂 nie wiem czy to pocieszenie, ale mój mąż dokładnie tak samo.. pamięta tylko to co dla niego ważne, ja już przestałam nawet się denerwować.. 🙄

notsobadd, elektro96 lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    A poleciał do sklepu w ramach zadośćuczynienia? 😂😂

Pojechał, wrócił i powiedział że z tym fochem na twarzy wyglądam jak lama (?!) 😂

Zaczarowan, Dropsik, elektro96, Pati2804, CoffeeDream, Gregorka, MagicznaNuta, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No bo dla facetów to jest jazda o papier i pozornie tak jest, a tak naprawdę to jest jazda o dużo głębsze tematy, u mnie np. o to, że mąż nie musi pamiętać, ja muszę zawsze i uważam, że to jest nierówne traktowanie i chamówa :P

No totalnie mam tak samo dzisiaj. Dziady jedne 😅

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ja staram się nie gadać o ciąży przy mojej szwagierce i przy znajomych ogólnie, no chyba że sami o coś zapytają, bo szwagierka nie może mieć swoich dzieci a pozostali którzy ich nie mają może nie chcą o tym słuchać 🤷‍♀️ tematy bejbikowe przerabiam z mężem, przyjaciółką i tu na forum czasami 🙂
    Ale ostatnio spotkałam kuzynkę no i zobaczyła akurat mój brzuch no i pytała się i jej potwierdzam że tak , jestem w ciąży, a ona na to że ona się obrazić powinna bo nic jej nie mówiłam a to już 4 miesiąc itd.. tylko że nie wie z jakiego powodu nie chcieliśmy mówić innym nawet z rodziny , nie wie o poronieniu.. strasznie mnie to rozdrażniło ale jak to ja zachowałam kamienną twarz i powiedziałam że na tak wczesnym etapie nie chcieliśmy mówić bo wszystko się może wydarzyć. Na co ona zamilkła.
    Czasami niektórzy powinni się zastanowić co mówią..

No przecież nie musiałaś całemu światu od razu ogłaszać, zrobisz to wtedy kiedy będziesz gotowa…
    Totalnie rozumiem Twoje zakłopotanie w tej sytuacji, nie wszystkim musiałaś się od razu chwalić, tym bardziej po swoich przeżyciach…

Pati2804 lubi tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    A dlaczego miałybyśmy się nie czuć komfortowo?
    Mam nadzieję, że Wy - nasze brzuchatki - nie czujecie się źle kiedy staraczki marudzimy po spotkaniach z ciężarnymi koleżankami 🥹
    Jeśli tak - to ja ze swojej strony przepraszam. Tutaj odbieram to zupełnie inaczej, wasze ciąże cieszą mnie bardzo i cieszę się, że mogę to z Wami przeżywać, tak jak Wy przeżywacie ze mną moją niepłodność (bo tak już chyba mogę to nazwać 🙄). Spędzamy razem kilka godzin dziennie jednak, jak butla z gazem (kocham to powiedzenie😂). Także ja chętnie będę cieszyć oczy waszymi przygotowaniami na bejbika ♥️🙈
    Ja się czuje tutaj bardzo komfortowo i cieszę się że nie siedzę tylko i wyłącznie w temacie "ciąży" bo bym chyba oszalała.. 🤣 czuję się potrzebna jeśli jestem w stanie Wam pomóc , doradzić czy chociażby pocieszyć lub wesprzeć dobrym słowem, mimo że nasze problemy są tak różne, to czuje się tutaj jak u siebie 😊 wiadomo że wolałbym żebyście wszystkie były już w ciąży❤ , ale wiem że i tak narzekały byśmy na inne rzeczy 🤪
    Jednym słowem każdy temat tutaj zostanie rozkminiony, każdy problem przegadany i mam nadzieję że nikt nie będzie się czuł tutaj źle 😘 bo jesteśmy tu dla każdej, bez względu na etap życiowy i problemy ❤🍀

Zaczarowan, notsobadd, elektro96, Gregorka, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Kur*a mac za dużo na głowie, jak ja to słyszę to mnie trzęsie, a słyszę non stop. On miał kupić tylko papier toaletowy, nie prosiłam go żeby samolot odrzutowy pilotował 👀
    W ten oto sposób zostałam królową dramy o papier, możecie się ze mnie śmiać ale czara goryczy sie dzisiaj przelała 🙈
    Przepraszam ale śmiechłam przy drugim zdaniu 🙈
    Ale masz racje, nie bagatelizuj drobnych spraw bo niedługo zapomni o czymś ważnym 😬😳

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    No przecież nie musiałaś całemu światu od razu ogłaszać, zrobisz to wtedy kiedy będziesz gotowa…
    Totalnie rozumiem Twoje zakłopotanie w tej sytuacji, nie wszystkim musiałaś się od razu chwalić, tym bardziej po swoich przeżyciach…
    Dziekuje 😊😘
    To akurat kuzynka z serii "lubię o sobie mówić wszystko dosłownie i niech wszyscy mnie słuchają" 🤢🤮 😂

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ja się czuje tutaj bardzo komfortowo i cieszę się że nie siedzę tylko i wyłącznie w temacie "ciąży" bo bym chyba oszalała.. 🤣 czuję się potrzebna jeśli jestem w stanie Wam pomóc , doradzić czy chociażby pocieszyć lub wesprzeć dobrym słowem, mimo że nasze problemy są tak różne, to czuje się tutaj jak u siebie 😊 wiadomo że wolałbym żebyście wszystkie były już w ciąży❤ , ale wiem że i tak narzekały byśmy na inne rzeczy 🤪
    Jednym słowem każdy temat tutaj zostanie rozkminiony, każdy problem przegadany i mam nadzieję że nikt nie będzie się czuł tutaj źle 😘 bo jesteśmy tu dla każdej, bez względu na etap życiowy i problemy ❤🍀
    Tak jak już wspomniała Notsobadd, ja zupełnie nie odbieram Waszych ciążowych rozterek negatywnie… Naprawdę szczerze cieszą mnie te Wasze dwie kreseczki i zdjęcia bobasków.
    Ale kurczę w realu jakoś gorzej mi to przychodzi… jak słyszę narzekanie na pozostałości wagi po ciąży, blizny po cesarce, czy tego że „muszą” jutro jechać na basen z bobasem… myślę sobie - naprawdę chętnie bym się z Toba zamieniła… chociaż nie mówię tego głośno… 🙄

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 21 maja 2024, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, lecę już odpocząć ;* w planach są chipsy i rozwiązywanie krzyżówek 😂😇 miłego wieczoru kochane ❤️

elektro96, Pati2804, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Pojechał, wrócił i powiedział że z tym fochem na twarzy wyglądam jak lama (?!) 😂
    Hahhahaja wybacz kochana ale się tak zaczęłam śmiać 😂😂😂😂😂

notsobadd lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa 🥺 ściskam Cie mocno. Strasznie dużo na Ciebie spadło...odpoczywaj, dbaj o siebie i zaglądaj tu jak tylko będziesz miała chęć i siły ❤️

Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dziekuje 😊😘
    To akurat kuzynka z serii "lubię o sobie mówić wszystko dosłownie i niech wszyscy mnie słuchają" 🤢🤮 😂
    Ja mam taką ciekawską kuzynkę,ale ona chce o wszystkich wszystko wiedzieć, a o sobie nic nie powie. Gadasz z nią pół wieczora i podsumować można to tak: dużo gada a nic nie powie 😂😂

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pari też bym się dziwnie poczuła po takim tekście. Nie lubię jak ktoś wzbudza w kimś poczucie winy ale dobrze jej powiedziałaś 😘

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zaczarowan Co Ci do głowy przyszło?! Dziel się tutaj swoimi przygotowaniami 🩷 Ja z chęcią podpatrzę 😁

MagicznaNuta lubi tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Tak jak już wspomniała Notsobadd, ja zupełnie nie odbieram Waszych ciążowych rozterek negatywnie… Naprawdę szczerze cieszą mnie te Wasze dwie kreseczki i zdjęcia bobasków.
    Ale kurczę w realu jakoś gorzej mi to przychodzi… jak słyszę narzekanie na pozostałości wagi po ciąży, blizny po cesarce, czy tego że „muszą” jutro jechać na basen z bobasem… myślę sobie - naprawdę chętnie bym się z Toba zamieniła… chociaż nie mówię tego głośno… 🙄
    Takie osoby nie są w stanie chyba pomyśleć czy postawić się na miejscu innych. Jeszcze potrafią powiedzieć: ja to Ci zazdroszczę, że nie masz dziecka🤡
    Ale k... bym chciała jak nie wiem co!😢
    no i tak zazdroszczą tego braku dziecka, że aż nie mam w otoczeniu chyba nikogo z jednym, tylko więcej dzieci zazwyczaj 🙃 Także tego.

elektro96, Pati2804 lubią tę wiadomość

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam, jaka tutaj jest produkcja postów! 🤣 Idziecie jak burza 😁😘

@MagicznaNuta kciuki za pozytywne wieści, kiedy konsultujesz? 🤞

@Speranza :) kciuki za jutrzejszą betę! 🤞 Coś jeszcze badasz? 😊

@Majuna a co go tak zdziwiło, to znaczy czemu są dziwne? 🤔 Wytłumaczył, czy tak ot rzucił na tę morfologię? Plan brzmi dobrze, chłop zadowolony, można żyć 😁👏

@elektro96 nie dziwię się, że czułaś się przytłoczona, bo niektóre kobiety w ciąży lub po ciąży mają tylko jeden temat, a jak nie umieją o niczym innym rozmawiać, to czego oczekiwać 🤷‍♀️ Rozumiem, że to najważniejsza część życia, ale dla osoby obok wcale być nie musi, wypadałoby to uszanować i trochę pomyśleć, że rozmówca może mieć różne doświadczenia, przeżycia 😥

elektro96, Pati2804, Speranza :), Chmurka21, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
‹‹ 734 735 736 737 738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ