Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Wracam właśnie z babskiego spotkania z koleżankami. Wypiłam parę % i dobrze mi z tym. 😊
Muszę jednak wyrzygać to, że tematy bejbikowe mnie totalnie przytłaczają… a zwłaszcza jak słyszę narzekania na pozostałości po brzuchu ciążowym… ech, ile ja bym dała żeby mieć takie problemy…
Przepraszam za to narzekanie…Majuna, Speranza :), notsobadd, Liyss🧚🏻, Pati2804, Dropsik, ultramaryna_, Gregorka, MagicznaNuta, MummyYummy lubią tę wiadomość
35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
łapcie foto niech wam szczęście przyniesie 😁😁🥰elektro96, Prezesoowa, Zaczarowan, notsobadd, Liyss🧚🏻, Pati2804, Dropsik, CoffeeDream, ultramaryna_, Majlen, Gregorka, Vienna, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
Majuna wrote:Rozumiem... 🫂 W weekend na panieńskim zebrały nam się cztery matki małych dzieci. Mimo wszystko dobrze to zniosłam, ale oddałabym wszystko za te ich problemy. 😩
Majuna lubi tę wiadomość
35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Speranza :) lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Prezesowa kochana... Strasznie mi przykro... Mogę się tylko pomodlić za Was, bo nic co napiszę nie zdoła Cię pocieszyć w takiej sytuacji. Życzę Ci dużo siły i jak najwięcej czasu z tatą. My tu będziemy na Ciebie czekać i pisz nam co tylko chcesz i co czujesz. Jesteśmy z Tobą, chociaż wirtualnie. Mam nadzieję, że to wiesz i czujesz.
Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
elektro96 wrote:Wracam właśnie z babskiego spotkania z koleżankami. Wypiłam parę % i dobrze mi z tym. 😊
Muszę jednak wyrzygać to, że tematy bejbikowe mnie totalnie przytłaczają… a zwłaszcza jak słyszę narzekania na pozostałości po brzuchu ciążowym… ech, ile ja bym dała żeby mieć takie problemy…
Przepraszam za to narzekanie…
Dobrze, że się zrelaksowałaś z koleżankami 😊
A co do przytłoczenia tymi tematami… rozumiem w 100% i masz jak najbardziej prawo się tak czuć. Możemy tylko czekać na moment, w którym my będziemy mogły ponarzekać na te pozostałości po brzuszku 🙈Chmurka21, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Zaczarowan wrote:Wózek firmy NUNA Mixx Next, śliczny jest 😎
Wygooglałam go i faktycznie jest super, taki „z klasą” 🤪 totalnie taki mi się podobają.
Pochwalisz się pokojem jak już przygotujecie? 😊Zaczarowan, Speranza :), Pati2804, Gregorka, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Majuna - to super wiadomości od lekarza, niech się teraz dzieje magia"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
-
Prezesoowa wrote:Dziewczyny czuję, że jestem Wam winna wyjaśnienia..
Z moim tatą jest bardzo źle, musimy się jakoś pogodzić z tym, że on umieranie potrafię tego zrobić, w każdej sekundzie pęka mi serce i wszystkie siły koncentruję na tym, żeby przetrwać i jakoś żyć. Strasznie ciężko się patrzy na jego cierpienie i to jaki jest zagubiony w tym wszystkim
Dodatkowo, chyba w poprzednim cyklu miałam biochema, bo te plamienia się przeciągały i wyglądały zupełnie inaczej niż to co miałam zwykle przed okresem i zrobiłam test dzień po planowanej @ i była minimalna kreska.. tego samego dnia dostałam dosłownie krwotoku, bo ciężko to nazwać krwawieniem. Już trzeci dzień jak męczy mnie ból, którego dotychczas nie znałam.
Po drodze było jeszcze kilka sytuacji, które dodatkowo mnie przybiły. Sytuacja wygląda tak, że jakoś funkcjonuje dzięki lekom na nerwy
Nie chce Wam tylko smęcić tylko, a nie jestem w stanie się zaangażować w 100% 🥹😔
Tak bardzo mi przykro kochana. Wiem, że żadne słowa nie ukoją Twojego bólu. Tule mocno i myślę o Tobie i Twojej rodzinie ciepło 🫂
Trzymam kciuki ✊🏻Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Ja się właśnie pokłóciłam ze Starym. No może i trochę przegięłam w słowach, ale jak można mieć JEDNĄ rzecz do zapamiętania i jej nie załatwić? No ja mam czasami wrażenie że on mi robi na złość tym swoim zapominalstwem, paskuda jedna 🙄
Wylałam chyba cały mój kilkudniowy wkurw na niego 🙈👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Wygooglałam go i faktycznie jest super, taki „z klasą” 🤪 totalnie taki mi się podobają.
Pochwalisz się pokojem jak już przygotujecie? 😊
Hahaha 😂
Jak tylko będziecie czuły się z tym okej, komfortowo to jasne, mogę ;*Anonim1992, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:Hahaha 😂
Jak tylko będziecie czuły się z tym okej, komfortowo to jasne, mogę ;*
A dlaczego miałybyśmy się nie czuć komfortowo?
Mam nadzieję, że Wy - nasze brzuchatki - nie czujecie się źle kiedy staraczki marudzimy po spotkaniach z ciężarnymi koleżankami 🥹
Jeśli tak - to ja ze swojej strony przepraszam. Tutaj odbieram to zupełnie inaczej, wasze ciąże cieszą mnie bardzo i cieszę się, że mogę to z Wami przeżywać, tak jak Wy przeżywacie ze mną moją niepłodność (bo tak już chyba mogę to nazwać 🙄). Spędzamy razem kilka godzin dziennie jednak, jak butla z gazem (kocham to powiedzenie😂). Także ja chętnie będę cieszyć oczy waszymi przygotowaniami na bejbika ♥️🙈Prezesoowa, Zaczarowan, Dropsik, elektro96, Speranza :), Pati2804, CoffeeDream, Gregorka, Vienna, MagicznaNuta, MummyYummy lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Majuna to w sumie dobre informacje 🥹 Ja nie wiem co ten lekarz ale mój mąż miał morfo 8% a drugi raz miesiąc później 14% i próbki były badane od razu w labie w klinice więc wydaje mi się, że trochę popłynął lekarz i takie wyniki są jak najbardziej realne 😁
Elektro wyduś to z siebie bardzo dobrze. Wiadomo, każdy ma „problemy” adekwatne do swojej sytuacji ale ja Cię doskonale rozumiem. Staraczki walczà o ciążę i by zrobiły wszystko.. Dobrze, że się wyrwałaś 🥹
Notsobad, ja tego tak nie odbieram. No chyba, że po spotkaniu z nami brzuchatkami byście tak narzekały!!! 🤪 a tak to na inne matki możecie 😁♥️
notsobadd, Pati2804, CoffeeDream, Gregorka, MagicznaNuta, MummyYummy lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Prezesoowa wrote:To jest chyba takie typowo męskie, bo mój też tak ma. I jeszcze zwala winę na mnie, że ma za dużo na głowie:P
Kur*a mac za dużo na głowie, jak ja to słyszę to mnie trzęsie, a słyszę non stop. On miał kupić tylko papier toaletowy, nie prosiłam go żeby samolot odrzutowy pilotował 👀
W ten oto sposób zostałam królową dramy o papier, możecie się ze mnie śmiać ale czara goryczy sie dzisiaj przelała 🙈Dropsik, elektro96, Pati2804, CoffeeDream, ultramaryna_, Gregorka, MagicznaNuta, MummyYummy lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Nieee… ale wiesz liczę się z tym, że mimo że łączył na cel, to każda z nas jest na innym etapie i po prostu może nie czuć się z tym dobrze 😂😂 Dobra, może już pierdziele trzy po trzy. Jak będzie gotowy to Wam
wyśle foteczke 😘Speranza :), CoffeeDream, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
notsobadd wrote:Kur*a mac za dużo na głowie, jak ja to słyszę to mnie trzęsie, a słyszę non stop. On miał kupić tylko papier toaletowy, nie prosiłam go żeby samolot odrzutowy pilotował 👀
W ten oto sposób zostałam królową dramy o papier, możecie się ze mnie śmiać ale czara goryczy sie dzisiaj przelała 🙈
A poleciał do sklepu w ramach zadośćuczynienia? 😂😂