Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś z Was wspominał, że przyjmuje probiotyk Sanprobi IBS. Czy może podzielić się informacją ile kapsułek bierze? W ulotce jest mowa o 1-2. I czy można go przyjmować dłuższy czas?

Pati2804 lubi tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Ja mam taką ciekawską kuzynkę,ale ona chce o wszystkich wszystko wiedzieć, a o sobie nic nie powie. Gadasz z nią pół wieczora i podsumować można to tak: dużo gada a nic nie powie 😂😂
    To całkowite przeciwieństwo mojej kuzynki hahhahaha, może je poznamy i umówimy? 😂🤣 niech sobie pogadają Hahahhaha 🤣🤣 i jednej i drugiej by taki układ pasował 🤪

Dropsik lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Prezesoowa myślę, że nie znajdę teraz słów, aby Ciebie pocieszyć. Na taki zakręt w życiu nie da się przygotować… 😥 Przed Tobą bardzo trudny czas, który musisz przeżyć tak, jak serce Ci podpowiada.
    Jeśli potrzebujesz ramienia do oparcia się, wiedz, że tutaj jesteśmy. Cokolwiek byś nie potrzebowała ❤️🫂 Otaczam Ciebie i Twoją rodzinę modlitwą w tym wymagającym czasie 🫂

Speranza :), Pati2804, CoffeeDream, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też się kładę, zmęczona jestem. Obudziłam się dzisiaj w nocy o 1 i nie mogłam zasnąć do 3. Śniło mi się, że palę papierosy (nigdy nie paliłam) i podobało mi się w tym śnie, ale potem zobaczyłam że mam podkrążone oczy przez to palenie. Co za głupoty 😅 Jutro o 7 trzymajcie proszę kciuki, zobaczymy czy beta przyrasta...

Pati2804, CoffeeDream, nick nieaktualny, Dropsik, Gregorka, Liyss🧚🏻, Platynova55, Chmurka21, Vienna, nick nieaktualny, MummyYummy lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Ktoś z Was wspominał, że przyjmuje probiotyk Sanprobi IBS. Czy może podzielić się informacją ile kapsułek bierze? W ulotce jest mowa o 1-2. I czy można go przyjmować dłuższy czas?
    Ja biorę sanprobi ibs 1 dziennie rano po posiłku i z tego co wiem to można go brać dłuższy czas , przy staraniach czasem robiliśmy z mężem przerwę ale finalnie cierpiały na tym nasze jelita 🙈 a teraz biorę codziennie 🙂 ale może niech się wypowie ktoś jeszcze mądrzejszy, bo ja poprostu słucham męża i biorę to z jego polecenia 😂

CoffeeDream lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Ja już też się kładę, zmęczona jestem. Obudziłam się dzisiaj w nocy o 1 i nie mogłam zasnąć do 3. Śniło mi się, że palę papierosy (nigdy nie paliłam) i podobało mi się w tym śnie, ale potem zobaczyłam że mam podkrążone oczy przez to palenie. Co za głupoty 😅 Jutro o 7 trzymajcie proszę kciuki, zobaczymy czy beta przyrasta...
    Ale sny .. 😅🙈
    Rano trzymam kciuki 😘✊🍀

Speranza :) lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

Wysłany: 21 maja 2024, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Zapomniałam, jaka tutaj jest produkcja postów! 🤣 Idziecie jak burza 😁😘

@MagicznaNuta kciuki za pozytywne wieści, kiedy konsultujesz? 🤞

@Speranza :) kciuki za jutrzejszą betę! 🤞 Coś jeszcze badasz? 😊

@Majuna a co go tak zdziwiło, to znaczy czemu są dziwne? 🤔 Wytłumaczył, czy tak ot rzucił na tę morfologię? Plan brzmi dobrze, chłop zadowolony, można żyć 😁👏

@elektro96 nie dziwię się, że czułaś się przytłoczona, bo niektóre kobiety w ciąży lub po ciąży mają tylko jeden temat, a jak nie umieją o niczym innym rozmawiać, to czego oczekiwać 🤷‍♀️ Rozumiem, że to najważniejsza część życia, ale dla osoby obok wcale być nie musi, wypadałoby to uszanować i trochę pomyśleć, że rozmówca może mieć różne doświadczenia, przeżycia 😥

Proga też badam, do tego cmv i toksoplazmozę. Wszystko według zaleceń. Kciuki się przydadzą ❤️☺️

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"

Wysłany: 21 maja 2024, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy kochane dziewczyny!

elektro96, CoffeeDream, Pati2804, Leśneintro, Dropsik, Gregorka, Liyss🧚🏻, nick nieaktualny, MummyYummy lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pati też właśnie zamierzałam brać 1 kapsułkę dziennie 😉
    @Speranza Dobranoc, oczywiście kciuki będą zaciśnięte. ✊🍀

Pati2804 lubi tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też idę się kąpać I spróbuję obejrzeć coś a jak nie to idę spać 🙈😘

Prezesoowa myślami jestem z Tobą 🍀
    I z każdą z Was która wiele ostatnio przeszła- Wy wiecie dziewczyny 😘🫂 z każdą która poroniła, która walczy o dziecko, która wstrzymała starania, która jest w ciąży i przechodzi gorsze lub lepsze chwile, która ma prywatne problemy - każda jest ważna i o każdej myślę ❤

Dobranoc kochane 😘 dobrze ze jesteście 🌞❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2024, 22:05

elektro96, nick nieaktualny, Dropsik, CoffeeDream, Gregorka, Anonim1992, Majlen, Platynova55, Vienna, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Suzie Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Co dostałaś? 😁

Szczoteczką soniczna i bluza oddychająca na spacery 😁

Gregorka, CoffeeDream, Speranza :), notsobadd, Leśneintro, Dropsik, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Kochanie, robiłaś próby wątrobowe?

Jeśli chcesz pogrzebać i poszukać przyczyny to zrobiłabym badania w kierunku pasożytów - ze względu na morfologię i uciekającą ferrytynę, a badania na trombofilię ze względu na B12 i kwas foliowy. To spore koszty, także do przemyślenia.

Do supli dorzuciłabym coś na wsparcie wątroby, nawet jeśli próby masz w porządku. Bardzo polecany jest hepaset pro, ale chyba dość drogi. Dobrze się sprawdza olej z ostropestu plamistego albo są też kapsułki zawierające ostropest :* przytulam Cię mocno - prog i estradiol idealne <3

Napisz prosze co mają do tego próby wątrobowe? Moje sa podwyzszone, watroba stłuszczona z torbielą.... Ferrytyna niska bardzo zelazo ok.

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.

28cs - 05.2018 👱‍♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0

1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4

6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    A dlaczego miałybyśmy się nie czuć komfortowo?
    Mam nadzieję, że Wy - nasze brzuchatki - nie czujecie się źle kiedy staraczki marudzimy po spotkaniach z ciężarnymi koleżankami 🥹
    Jeśli tak - to ja ze swojej strony przepraszam. Tutaj odbieram to zupełnie inaczej, wasze ciąże cieszą mnie bardzo i cieszę się, że mogę to z Wami przeżywać, tak jak Wy przeżywacie ze mną moją niepłodność (bo tak już chyba mogę to nazwać 🙄). Spędzamy razem kilka godzin dziennie jednak, jak butla z gazem (kocham to powiedzenie😂). Także ja chętnie będę cieszyć oczy waszymi przygotowaniami na bejbika ♥️🙈

Ja tez mam podobnie jak dziewczyny. Wczorajsza beta @Speranzy mnie tak ucieszyła ❤️ a z kolei zaproszenie na spacer koleżanki, która jest w drugiej ciąży zignorowałam, bo stwierdziłam, ze w dupie mam się dojeżdżać psychicznie, muszę dbać przede wszystkim o swój komfort.
    Myśle, ze tutaj chodzi o to, ze brzuchatki z tego wątku wykazują jednak empatię, do nas niepłodnych. Nie bagatelizują naszego stanu i naszych problemów. @Prezesowa ma również racje, ze każdy ma prawo odczuwać swoje problemy jako problemy, nawet umniejszanie czyichś problemów uznawane jest za toksyczne 😅 ale wiem o co chodzi.
    Ta koleżanka, ktora chciała się ze mną spotkać, w listopadzie przed moim pobytem w szpitalu, stwierdziła, ze dobrze ze nie zachodzę, bo nie jestem psychicznie gotowa 😂 a kilka miesięcy później dowaliła ze jest w kolejnej ciąży i udało się za 1 razem.
    No i nie chce mi się po prostu słuchać, ze przytyła, ze ją mdli itp. Bo ona nie wie i się nie dowie co my z moim mężem przechodzimy. Po prostu nie zrozumie. Czasem drogi się musza rozejść.
    Amen 😂

elektro96, Dropsik, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: ciężki OAT

beta 9dpt: 248,1. 11dpt: 735,4 🥰

preg.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś miałam gorący dzień w pracy i to dosłownie, lało się po plecach, brak klimy 🥵🥵🥵 a na Śląsku dziś przygrzało słonego mocno 🌞
    Trochę Was tu podczytywałam, ale nie miałam czasu odpisywać.
    Widziałam, że @Prezesoowa, odezwalas się 😘 Fajnie, że przyszłaś i nam powiedziałaś o co chodzi, mimo tego, że to sprawia ból nawet w pisaniu 😔
    Bardzo Ci współczuję, ale to jest nie do opisania, co możesz czuć 😭 . Piękne słowa wsparcia napisały dziewczyny i ja uważam dokładnie tak samo, dodam tylko, że teraz spędzajcie jak najwięcej czasu z tatą, o ile lekarze pozwolą przebywać z nim na sali. Moja babcia odeszła rok temu i niebyło nam dane, być z nią w te ostatnie godziny..lekarze stanowczo zakazywali, ponieważ była na oiomie, a teraz pozostało uczucie braku pożegnania i jeszcze większą tęsknota.

@Speranza - powodzonka jutro na badaniach, trzymam kciuki 🥰🥰🥰

@Majuna - to ciekawe z tym lekarzem 😄 myślałam, że duża morfologia, to znaczy, że dobrze. Chyba coś mu się jednak pomyliło 🤪🤪

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ja się właśnie pokłóciłam ze Starym. No może i trochę przegięłam w słowach, ale jak można mieć JEDNĄ rzecz do zapamiętania i jej nie załatwić? No ja mam czasami wrażenie że on mi robi na złość tym swoim zapominalstwem, paskuda jedna 🙄
    Wylałam chyba cały mój kilkudniowy wkurw na niego 🙈
    Pocieszę Cię Kochana, że mój chłop też mnie lubi wku****ć tym zapominaniem. Albo tym, że mnie nie słucha, jednym uchem wpuszcza, drugim wypuszcza. Dziś np dzwoni do mnie gdy byłam w pracy ok 17 to było i pyta - co tam jak tam, co robię, co tak głośno w tel, czy jestem na siłowni - No cycki mi opadły 😆
    Tak kochanie, na siłowni, do 22giej będę 😄🤭

notsobadd, Zaczarowan lubią tę wiadomość

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Ja tez mam podobnie jak dziewczyny. Wczorajsza beta @Speranzy mnie tak ucieszyła ❤️ a z kolei zaproszenie na spacer koleżanki, która jest w drugiej ciąży zignorowałam, bo stwierdziłam, ze w dupie mam się dojeżdżać psychicznie, muszę dbać przede wszystkim o swój komfort.
    Myśle, ze tutaj chodzi o to, ze brzuchatki z tego wątku wykazują jednak empatię, do nas niepłodnych. Nie bagatelizują naszego stanu i naszych problemów. @Prezesowa ma również racje, ze każdy ma prawo odczuwać swoje problemy jako problemy, nawet umniejszanie czyichś problemów uznawane jest za toksyczne 😅 ale wiem o co chodzi.
    Ta koleżanka, ktora chciała się ze mną spotkać, w listopadzie przed moim pobytem w szpitalu, stwierdziła, ze dobrze ze nie zachodzę, bo nie jestem psychicznie gotowa 😂 a kilka miesięcy później dowaliła ze jest w kolejnej ciąży i udało się za 1 razem.
    No i nie chce mi się po prostu słuchać, ze przytyła, ze ją mdli itp. Bo ona nie wie i się nie dowie co my z moim mężem przechodzimy. Po prostu nie zrozumie. Czasem drogi się musza rozejść.
    Amen 😂

No faktycznie, koleżanka na miarę mojej… nie wiem jakim prawem ocenia Twoją gotowość psychiczną na cokolwiek, ale chyba dobrze że się odcięłaś, takie komentarze są poniżej pasa 🙄

Speranza :), Dropsik, Zaczarowan, Chmurka21, nick nieaktualny, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Pocieszę Cię Kochana, że mój chłop też mnie lubi wku****ć tym zapominaniem. Albo tym, że mnie nie słucha, jednym uchem wpuszcza, drugim wypuszcza. Dziś np dzwoni do mnie gdy byłam w pracy ok 17 to było i pyta - co tam jak tam, co robię, co tak głośno w tel, czy jestem na siłowni - No cycki mi opadły 😆
    Tak kochanie, na siłowni, do 22giej będę 😄🤭

Ale się uśmiałam z rana 🤭😂 to byłby dłuuuugi trening 😅

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😴 chyba czas zamontować jakieś zasłony w oknach, bo obudziłam się o 4.30 i przewracałam z boku na bok. Poziom dzisiejszej przytomności z rana -100 😴

@Speranza tuptam z Tobą do labu! 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

Widzę, że @Fermina w dzisiejszym rozkładzie jazdy ma wizytę. Dawno się nie odzywała, mam nadzieję, że wszystko w porządku…

Speranza :), Dropsik, Zaczarowan, nick nieaktualny, MummyYummy lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🌸 Miłego dzionka! 🌞

Kciuki za wizytę Ferminy ✊ Speranza za wyniki 🍀

Speranza :), nick nieaktualny, Pati2804, Majuna, Zbuntowana, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Majuna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:24

elektro96, Vienna, Platynova55, Zbuntowana, Zaczarowan, Liyss🧚🏻, nick nieaktualny, Eniana, ultramaryna_, Gregorka, MummyYummy, Chmurka21, PaulaG lubią tę wiadomość

‹‹ 735 736 737 738 739 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ