X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś z Was wspominał, że przyjmuje probiotyk Sanprobi IBS. Czy może podzielić się informacją ile kapsułek bierze? W ulotce jest mowa o 1-2. I czy można go przyjmować dłuższy czas?

Pati2804 lubi tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Ja mam taką ciekawską kuzynkę,ale ona chce o wszystkich wszystko wiedzieć, a o sobie nic nie powie. Gadasz z nią pół wieczora i podsumować można to tak: dużo gada a nic nie powie 😂😂
    To całkowite przeciwieństwo mojej kuzynki hahhahaha, może je poznamy i umówimy? 😂🤣 niech sobie pogadają Hahahhaha 🤣🤣 i jednej i drugiej by taki układ pasował 🤪

Dropsik lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Prezesoowa myślę, że nie znajdę teraz słów, aby Ciebie pocieszyć. Na taki zakręt w życiu nie da się przygotować… 😥 Przed Tobą bardzo trudny czas, który musisz przeżyć tak, jak serce Ci podpowiada.
    Jeśli potrzebujesz ramienia do oparcia się, wiedz, że tutaj jesteśmy. Cokolwiek byś nie potrzebowała ❤️🫂 Otaczam Ciebie i Twoją rodzinę modlitwą w tym wymagającym czasie 🫂

Speranza :), Pati2804, CoffeeDream, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też się kładę, zmęczona jestem. Obudziłam się dzisiaj w nocy o 1 i nie mogłam zasnąć do 3. Śniło mi się, że palę papierosy (nigdy nie paliłam) i podobało mi się w tym śnie, ale potem zobaczyłam że mam podkrążone oczy przez to palenie. Co za głupoty 😅 Jutro o 7 trzymajcie proszę kciuki, zobaczymy czy beta przyrasta...

Pati2804, CoffeeDream, Prezesoowa, Dropsik, Gregorka, Liyss🧚🏻, Platynova55, Chmurka21, Vienna, MagicznaNuta, MummyYummy lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Ktoś z Was wspominał, że przyjmuje probiotyk Sanprobi IBS. Czy może podzielić się informacją ile kapsułek bierze? W ulotce jest mowa o 1-2. I czy można go przyjmować dłuższy czas?
    Ja biorę sanprobi ibs 1 dziennie rano po posiłku i z tego co wiem to można go brać dłuższy czas , przy staraniach czasem robiliśmy z mężem przerwę ale finalnie cierpiały na tym nasze jelita 🙈 a teraz biorę codziennie 🙂 ale może niech się wypowie ktoś jeszcze mądrzejszy, bo ja poprostu słucham męża i biorę to z jego polecenia 😂

CoffeeDream lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Ja już też się kładę, zmęczona jestem. Obudziłam się dzisiaj w nocy o 1 i nie mogłam zasnąć do 3. Śniło mi się, że palę papierosy (nigdy nie paliłam) i podobało mi się w tym śnie, ale potem zobaczyłam że mam podkrążone oczy przez to palenie. Co za głupoty 😅 Jutro o 7 trzymajcie proszę kciuki, zobaczymy czy beta przyrasta...
    Ale sny .. 😅🙈
    Rano trzymam kciuki 😘✊🍀

Speranza :) lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

Wysłany: 21 maja 2024, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Zapomniałam, jaka tutaj jest produkcja postów! 🤣 Idziecie jak burza 😁😘

@MagicznaNuta kciuki za pozytywne wieści, kiedy konsultujesz? 🤞

@Speranza :) kciuki za jutrzejszą betę! 🤞 Coś jeszcze badasz? 😊

@Majuna a co go tak zdziwiło, to znaczy czemu są dziwne? 🤔 Wytłumaczył, czy tak ot rzucił na tę morfologię? Plan brzmi dobrze, chłop zadowolony, można żyć 😁👏

@elektro96 nie dziwię się, że czułaś się przytłoczona, bo niektóre kobiety w ciąży lub po ciąży mają tylko jeden temat, a jak nie umieją o niczym innym rozmawiać, to czego oczekiwać 🤷‍♀️ Rozumiem, że to najważniejsza część życia, ale dla osoby obok wcale być nie musi, wypadałoby to uszanować i trochę pomyśleć, że rozmówca może mieć różne doświadczenia, przeżycia 😥

Proga też badam, do tego cmv i toksoplazmozę. Wszystko według zaleceń. Kciuki się przydadzą ❤️☺️

MagicznaNuta lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"

Wysłany: 21 maja 2024, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy kochane dziewczyny!

elektro96, CoffeeDream, Pati2804, Leśneintro, Dropsik, Gregorka, Liyss🧚🏻, MagicznaNuta, MummyYummy lubią tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pati też właśnie zamierzałam brać 1 kapsułkę dziennie 😉
    @Speranza Dobranoc, oczywiście kciuki będą zaciśnięte. ✊🍀

Pati2804 lubi tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też idę się kąpać I spróbuję obejrzeć coś a jak nie to idę spać 🙈😘

Prezesoowa myślami jestem z Tobą 🍀
    I z każdą z Was która wiele ostatnio przeszła- Wy wiecie dziewczyny 😘🫂 z każdą która poroniła, która walczy o dziecko, która wstrzymała starania, która jest w ciąży i przechodzi gorsze lub lepsze chwile, która ma prywatne problemy - każda jest ważna i o każdej myślę ❤

Dobranoc kochane 😘 dobrze ze jesteście 🌞❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2024, 22:05

elektro96, Prezesoowa, Dropsik, CoffeeDream, Gregorka, Anonim1992, Majlen, Platynova55, Vienna, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Suzie Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Co dostałaś? 😁

Szczoteczką soniczna i bluza oddychająca na spacery 😁

Gregorka, CoffeeDream, Speranza :), notsobadd, Leśneintro, Dropsik, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Kochanie, robiłaś próby wątrobowe?

Jeśli chcesz pogrzebać i poszukać przyczyny to zrobiłabym badania w kierunku pasożytów - ze względu na morfologię i uciekającą ferrytynę, a badania na trombofilię ze względu na B12 i kwas foliowy. To spore koszty, także do przemyślenia.

Do supli dorzuciłabym coś na wsparcie wątroby, nawet jeśli próby masz w porządku. Bardzo polecany jest hepaset pro, ale chyba dość drogi. Dobrze się sprawdza olej z ostropestu plamistego albo są też kapsułki zawierające ostropest :* przytulam Cię mocno - prog i estradiol idealne <3

Napisz prosze co mają do tego próby wątrobowe? Moje sa podwyzszone, watroba stłuszczona z torbielą.... Ferrytyna niska bardzo zelazo ok.

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.

28cs - 05.2018 👱‍♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0

1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4

6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    A dlaczego miałybyśmy się nie czuć komfortowo?
    Mam nadzieję, że Wy - nasze brzuchatki - nie czujecie się źle kiedy staraczki marudzimy po spotkaniach z ciężarnymi koleżankami 🥹
    Jeśli tak - to ja ze swojej strony przepraszam. Tutaj odbieram to zupełnie inaczej, wasze ciąże cieszą mnie bardzo i cieszę się, że mogę to z Wami przeżywać, tak jak Wy przeżywacie ze mną moją niepłodność (bo tak już chyba mogę to nazwać 🙄). Spędzamy razem kilka godzin dziennie jednak, jak butla z gazem (kocham to powiedzenie😂). Także ja chętnie będę cieszyć oczy waszymi przygotowaniami na bejbika ♥️🙈

Ja tez mam podobnie jak dziewczyny. Wczorajsza beta @Speranzy mnie tak ucieszyła ❤️ a z kolei zaproszenie na spacer koleżanki, która jest w drugiej ciąży zignorowałam, bo stwierdziłam, ze w dupie mam się dojeżdżać psychicznie, muszę dbać przede wszystkim o swój komfort.
    Myśle, ze tutaj chodzi o to, ze brzuchatki z tego wątku wykazują jednak empatię, do nas niepłodnych. Nie bagatelizują naszego stanu i naszych problemów. @Prezesowa ma również racje, ze każdy ma prawo odczuwać swoje problemy jako problemy, nawet umniejszanie czyichś problemów uznawane jest za toksyczne 😅 ale wiem o co chodzi.
    Ta koleżanka, ktora chciała się ze mną spotkać, w listopadzie przed moim pobytem w szpitalu, stwierdziła, ze dobrze ze nie zachodzę, bo nie jestem psychicznie gotowa 😂 a kilka miesięcy później dowaliła ze jest w kolejnej ciąży i udało się za 1 razem.
    No i nie chce mi się po prostu słuchać, ze przytyła, ze ją mdli itp. Bo ona nie wie i się nie dowie co my z moim mężem przechodzimy. Po prostu nie zrozumie. Czasem drogi się musza rozejść.
    Amen 😂

elektro96, Dropsik, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

👩31l.
    👱‍♂️34l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    27cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: ciężki OAT

beta 9dpt: 248,1. 11dpt: 735,4 🥰
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś miałam gorący dzień w pracy i to dosłownie, lało się po plecach, brak klimy 🥵🥵🥵 a na Śląsku dziś przygrzało słonego mocno 🌞
    Trochę Was tu podczytywałam, ale nie miałam czasu odpisywać.
    Widziałam, że @Prezesoowa, odezwalas się 😘 Fajnie, że przyszłaś i nam powiedziałaś o co chodzi, mimo tego, że to sprawia ból nawet w pisaniu 😔
    Bardzo Ci współczuję, ale to jest nie do opisania, co możesz czuć 😭 . Piękne słowa wsparcia napisały dziewczyny i ja uważam dokładnie tak samo, dodam tylko, że teraz spędzajcie jak najwięcej czasu z tatą, o ile lekarze pozwolą przebywać z nim na sali. Moja babcia odeszła rok temu i niebyło nam dane, być z nią w te ostatnie godziny..lekarze stanowczo zakazywali, ponieważ była na oiomie, a teraz pozostało uczucie braku pożegnania i jeszcze większą tęsknota.

@Speranza - powodzonka jutro na badaniach, trzymam kciuki 🥰🥰🥰

@Majuna - to ciekawe z tym lekarzem 😄 myślałam, że duża morfologia, to znaczy, że dobrze. Chyba coś mu się jednak pomyliło 🤪🤪

MagicznaNuta lubi tę wiadomość

♀️29 ♂️34
    -tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
    - wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
    - 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
    - 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    - 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
    - 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    - 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    - 16.07 - 23+3 663g 🎀
    - 05.08 - 26+3 900g 🩷
    - 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
    - 10.09 - 31+4 1946g💪

cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️

- 01.10- wizyta

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 21 maja 2024, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ja się właśnie pokłóciłam ze Starym. No może i trochę przegięłam w słowach, ale jak można mieć JEDNĄ rzecz do zapamiętania i jej nie załatwić? No ja mam czasami wrażenie że on mi robi na złość tym swoim zapominalstwem, paskuda jedna 🙄
    Wylałam chyba cały mój kilkudniowy wkurw na niego 🙈
    Pocieszę Cię Kochana, że mój chłop też mnie lubi wku****ć tym zapominaniem. Albo tym, że mnie nie słucha, jednym uchem wpuszcza, drugim wypuszcza. Dziś np dzwoni do mnie gdy byłam w pracy ok 17 to było i pyta - co tam jak tam, co robię, co tak głośno w tel, czy jestem na siłowni - No cycki mi opadły 😆
    Tak kochanie, na siłowni, do 22giej będę 😄🤭

notsobadd, Zaczarowan lubią tę wiadomość

♀️29 ♂️34
    -tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
    - wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
    - 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
    - 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    - 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
    - 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    - 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    - 16.07 - 23+3 663g 🎀
    - 05.08 - 26+3 900g 🩷
    - 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
    - 10.09 - 31+4 1946g💪

cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️

- 01.10- wizyta

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Ja tez mam podobnie jak dziewczyny. Wczorajsza beta @Speranzy mnie tak ucieszyła ❤️ a z kolei zaproszenie na spacer koleżanki, która jest w drugiej ciąży zignorowałam, bo stwierdziłam, ze w dupie mam się dojeżdżać psychicznie, muszę dbać przede wszystkim o swój komfort.
    Myśle, ze tutaj chodzi o to, ze brzuchatki z tego wątku wykazują jednak empatię, do nas niepłodnych. Nie bagatelizują naszego stanu i naszych problemów. @Prezesowa ma również racje, ze każdy ma prawo odczuwać swoje problemy jako problemy, nawet umniejszanie czyichś problemów uznawane jest za toksyczne 😅 ale wiem o co chodzi.
    Ta koleżanka, ktora chciała się ze mną spotkać, w listopadzie przed moim pobytem w szpitalu, stwierdziła, ze dobrze ze nie zachodzę, bo nie jestem psychicznie gotowa 😂 a kilka miesięcy później dowaliła ze jest w kolejnej ciąży i udało się za 1 razem.
    No i nie chce mi się po prostu słuchać, ze przytyła, ze ją mdli itp. Bo ona nie wie i się nie dowie co my z moim mężem przechodzimy. Po prostu nie zrozumie. Czasem drogi się musza rozejść.
    Amen 😂

No faktycznie, koleżanka na miarę mojej… nie wiem jakim prawem ocenia Twoją gotowość psychiczną na cokolwiek, ale chyba dobrze że się odcięłaś, takie komentarze są poniżej pasa 🙄

Speranza :), Dropsik, Zaczarowan, Chmurka21, MagicznaNuta, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Pocieszę Cię Kochana, że mój chłop też mnie lubi wku****ć tym zapominaniem. Albo tym, że mnie nie słucha, jednym uchem wpuszcza, drugim wypuszcza. Dziś np dzwoni do mnie gdy byłam w pracy ok 17 to było i pyta - co tam jak tam, co robię, co tak głośno w tel, czy jestem na siłowni - No cycki mi opadły 😆
    Tak kochanie, na siłowni, do 22giej będę 😄🤭

Ale się uśmiałam z rana 🤭😂 to byłby dłuuuugi trening 😅

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😴 chyba czas zamontować jakieś zasłony w oknach, bo obudziłam się o 4.30 i przewracałam z boku na bok. Poziom dzisiejszej przytomności z rana -100 😴

@Speranza tuptam z Tobą do labu! 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

Widzę, że @Fermina w dzisiejszym rozkładzie jazdy ma wizytę. Dawno się nie odzywała, mam nadzieję, że wszystko w porządku…

Speranza :), Dropsik, Zaczarowan, MagicznaNuta, MummyYummy lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🌸 Miłego dzionka! 🌞

Kciuki za wizytę Ferminy ✊ Speranza za wyniki 🍀

Speranza :), Prezesoowa, Pati2804, Majuna, Zbuntowana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• Majuna Autorytet

Wysłany: 22 maja 2024, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:24

elektro96, Vienna, Platynova55, Zbuntowana, Zaczarowan, Liyss🧚🏻, MagicznaNuta, Eniana, ultramaryna_, Gregorka, MummyYummy, Chmurka21, PaulaG lubią tę wiadomość

"A nadzieja zawieść nie może..."🍀
‹‹ 735 736 737 738 739 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ