Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Dropsik wrote:Ja mam taką ciekawską kuzynkę,ale ona chce o wszystkich wszystko wiedzieć, a o sobie nic nie powie. Gadasz z nią pół wieczora i podsumować można to tak: dużo gada a nic nie powie 😂😂
Dropsik lubi tę wiadomość
-
@Prezesoowa myślę, że nie znajdę teraz słów, aby Ciebie pocieszyć. Na taki zakręt w życiu nie da się przygotować… 😥 Przed Tobą bardzo trudny czas, który musisz przeżyć tak, jak serce Ci podpowiada.
Jeśli potrzebujesz ramienia do oparcia się, wiedz, że tutaj jesteśmy. Cokolwiek byś nie potrzebowała ❤️🫂 Otaczam Ciebie i Twoją rodzinę modlitwą w tym wymagającym czasie 🫂Speranza :), Pati2804, CoffeeDream, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.! -
Ja już też się kładę, zmęczona jestem. Obudziłam się dzisiaj w nocy o 1 i nie mogłam zasnąć do 3. Śniło mi się, że palę papierosy (nigdy nie paliłam) i podobało mi się w tym śnie, ale potem zobaczyłam że mam podkrążone oczy przez to palenie. Co za głupoty 😅 Jutro o 7 trzymajcie proszę kciuki, zobaczymy czy beta przyrasta...
Pati2804, CoffeeDream, Prezesoowa, Dropsik, Gregorka, Liyss🧚🏻, Platynova55, Chmurka21, Vienna, MagicznaNuta, MummyYummy lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
CoffeeDream wrote:Ktoś z Was wspominał, że przyjmuje probiotyk Sanprobi IBS. Czy może podzielić się informacją ile kapsułek bierze? W ulotce jest mowa o 1-2. I czy można go przyjmować dłuższy czas?
CoffeeDream lubi tę wiadomość
-
Speranza :) wrote:Ja już też się kładę, zmęczona jestem. Obudziłam się dzisiaj w nocy o 1 i nie mogłam zasnąć do 3. Śniło mi się, że palę papierosy (nigdy nie paliłam) i podobało mi się w tym śnie, ale potem zobaczyłam że mam podkrążone oczy przez to palenie. Co za głupoty 😅 Jutro o 7 trzymajcie proszę kciuki, zobaczymy czy beta przyrasta...
Rano trzymam kciuki 😘✊🍀Speranza :) lubi tę wiadomość
-
ultramaryna_ wrote:Zapomniałam, jaka tutaj jest produkcja postów! 🤣 Idziecie jak burza 😁😘
@MagicznaNuta kciuki za pozytywne wieści, kiedy konsultujesz? 🤞
@Speranzakciuki za jutrzejszą betę! 🤞 Coś jeszcze badasz? 😊
@Majuna a co go tak zdziwiło, to znaczy czemu są dziwne? 🤔 Wytłumaczył, czy tak ot rzucił na tę morfologię? Plan brzmi dobrze, chłop zadowolony, można żyć 😁👏
@elektro96 nie dziwię się, że czułaś się przytłoczona, bo niektóre kobiety w ciąży lub po ciąży mają tylko jeden temat, a jak nie umieją o niczym innym rozmawiać, to czego oczekiwać 🤷♀️ Rozumiem, że to najważniejsza część życia, ale dla osoby obok wcale być nie musi, wypadałoby to uszanować i trochę pomyśleć, że rozmówca może mieć różne doświadczenia, przeżycia 😥
Proga też badam, do tego cmv i toksoplazmozę. Wszystko według zaleceń. Kciuki się przydadzą ❤️☺️MagicznaNuta lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Dobrej nocy kochane dziewczyny!
elektro96, CoffeeDream, Pati2804, Leśneintro, Dropsik, Gregorka, Liyss🧚🏻, MagicznaNuta, MummyYummy lubią tę wiadomość
Ja też idę się kąpać I spróbuję obejrzeć coś a jak nie to idę spać 🙈😘
Prezesoowa myślami jestem z Tobą 🍀
I z każdą z Was która wiele ostatnio przeszła- Wy wiecie dziewczyny 😘🫂 z każdą która poroniła, która walczy o dziecko, która wstrzymała starania, która jest w ciąży i przechodzi gorsze lub lepsze chwile, która ma prywatne problemy - każda jest ważna i o każdej myślę ❤
Dobranoc kochane 😘 dobrze ze jesteście 🌞❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2024, 22:05
elektro96, Prezesoowa, Dropsik, CoffeeDream, Gregorka, Anonim1992, Majlen, Platynova55, Vienna, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Leśneintro wrote:Co dostałaś? 😁
Szczoteczką soniczna i bluza oddychająca na spacery 😁Gregorka, CoffeeDream, Speranza :), notsobadd, Leśneintro, Dropsik, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Kochanie, robiłaś próby wątrobowe?
Jeśli chcesz pogrzebać i poszukać przyczyny to zrobiłabym badania w kierunku pasożytów - ze względu na morfologię i uciekającą ferrytynę, a badania na trombofilię ze względu na B12 i kwas foliowy. To spore koszty, także do przemyślenia.
Do supli dorzuciłabym coś na wsparcie wątroby, nawet jeśli próby masz w porządku. Bardzo polecany jest hepaset pro, ale chyba dość drogi. Dobrze się sprawdza olej z ostropestu plamistego albo są też kapsułki zawierające ostropest :* przytulam Cię mocno - prog i estradiol idealne
Napisz prosze co mają do tego próby wątrobowe? Moje sa podwyzszone, watroba stłuszczona z torbielą.... Ferrytyna niska bardzo zelazo ok.🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.
28cs - 05.2018 👱♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0
1 cs - 09.2019👱♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4
6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2 -
notsobadd wrote:A dlaczego miałybyśmy się nie czuć komfortowo?
Mam nadzieję, że Wy - nasze brzuchatki - nie czujecie się źle kiedy staraczki marudzimy po spotkaniach z ciężarnymi koleżankami 🥹
Jeśli tak - to ja ze swojej strony przepraszam. Tutaj odbieram to zupełnie inaczej, wasze ciąże cieszą mnie bardzo i cieszę się, że mogę to z Wami przeżywać, tak jak Wy przeżywacie ze mną moją niepłodność (bo tak już chyba mogę to nazwać 🙄). Spędzamy razem kilka godzin dziennie jednak, jak butla z gazem (kocham to powiedzenie😂). Także ja chętnie będę cieszyć oczy waszymi przygotowaniami na bejbika ♥️🙈
Ja tez mam podobnie jak dziewczyny. Wczorajsza beta @Speranzy mnie tak ucieszyła ❤️ a z kolei zaproszenie na spacer koleżanki, która jest w drugiej ciąży zignorowałam, bo stwierdziłam, ze w dupie mam się dojeżdżać psychicznie, muszę dbać przede wszystkim o swój komfort.
Myśle, ze tutaj chodzi o to, ze brzuchatki z tego wątku wykazują jednak empatię, do nas niepłodnych. Nie bagatelizują naszego stanu i naszych problemów. @Prezesowa ma również racje, ze każdy ma prawo odczuwać swoje problemy jako problemy, nawet umniejszanie czyichś problemów uznawane jest za toksyczne 😅 ale wiem o co chodzi.
Ta koleżanka, ktora chciała się ze mną spotkać, w listopadzie przed moim pobytem w szpitalu, stwierdziła, ze dobrze ze nie zachodzę, bo nie jestem psychicznie gotowa 😂 a kilka miesięcy później dowaliła ze jest w kolejnej ciąży i udało się za 1 razem.
No i nie chce mi się po prostu słuchać, ze przytyła, ze ją mdli itp. Bo ona nie wie i się nie dowie co my z moim mężem przechodzimy. Po prostu nie zrozumie. Czasem drogi się musza rozejść.
Amen 😂elektro96, Dropsik, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
👩31l.
👱♂️34l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
27cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: ciężki OAT
beta 9dpt: 248,1. 11dpt: 735,4 🥰 -
Ale dziś miałam gorący dzień w pracy i to dosłownie, lało się po plecach, brak klimy 🥵🥵🥵 a na Śląsku dziś przygrzało słonego mocno 🌞
Trochę Was tu podczytywałam, ale nie miałam czasu odpisywać.
Widziałam, że @Prezesoowa, odezwalas się 😘 Fajnie, że przyszłaś i nam powiedziałaś o co chodzi, mimo tego, że to sprawia ból nawet w pisaniu 😔
Bardzo Ci współczuję, ale to jest nie do opisania, co możesz czuć 😭 . Piękne słowa wsparcia napisały dziewczyny i ja uważam dokładnie tak samo, dodam tylko, że teraz spędzajcie jak najwięcej czasu z tatą, o ile lekarze pozwolą przebywać z nim na sali. Moja babcia odeszła rok temu i niebyło nam dane, być z nią w te ostatnie godziny..lekarze stanowczo zakazywali, ponieważ była na oiomie, a teraz pozostało uczucie braku pożegnania i jeszcze większą tęsknota.
@Speranza - powodzonka jutro na badaniach, trzymam kciuki 🥰🥰🥰
@Majuna - to ciekawe z tym lekarzem 😄 myślałam, że duża morfologia, to znaczy, że dobrze. Chyba coś mu się jednak pomyliło 🤪🤪MagicznaNuta lubi tę wiadomość
♀️29 ♂️34
-tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
- wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
- 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
- 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
- 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
- 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
- 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
- 16.07 - 23+3 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
- 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
- 10.09 - 31+4 1946g💪
cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️
- 01.10- wizyta
✨️2025 jest nasz!✨️ -
notsobadd wrote:Ja się właśnie pokłóciłam ze Starym. No może i trochę przegięłam w słowach, ale jak można mieć JEDNĄ rzecz do zapamiętania i jej nie załatwić? No ja mam czasami wrażenie że on mi robi na złość tym swoim zapominalstwem, paskuda jedna 🙄
Wylałam chyba cały mój kilkudniowy wkurw na niego 🙈
Tak kochanie, na siłowni, do 22giej będę 😄🤭
notsobadd, Zaczarowan lubią tę wiadomość
♀️29 ♂️34
-tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
- wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
- 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
- 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
- 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
- 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
- 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
- 16.07 - 23+3 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
- 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
- 10.09 - 31+4 1946g💪
cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️
- 01.10- wizyta
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Chmurka21 wrote:Ja tez mam podobnie jak dziewczyny. Wczorajsza beta @Speranzy mnie tak ucieszyła ❤️ a z kolei zaproszenie na spacer koleżanki, która jest w drugiej ciąży zignorowałam, bo stwierdziłam, ze w dupie mam się dojeżdżać psychicznie, muszę dbać przede wszystkim o swój komfort.
Myśle, ze tutaj chodzi o to, ze brzuchatki z tego wątku wykazują jednak empatię, do nas niepłodnych. Nie bagatelizują naszego stanu i naszych problemów. @Prezesowa ma również racje, ze każdy ma prawo odczuwać swoje problemy jako problemy, nawet umniejszanie czyichś problemów uznawane jest za toksyczne 😅 ale wiem o co chodzi.
Ta koleżanka, ktora chciała się ze mną spotkać, w listopadzie przed moim pobytem w szpitalu, stwierdziła, ze dobrze ze nie zachodzę, bo nie jestem psychicznie gotowa 😂 a kilka miesięcy później dowaliła ze jest w kolejnej ciąży i udało się za 1 razem.
No i nie chce mi się po prostu słuchać, ze przytyła, ze ją mdli itp. Bo ona nie wie i się nie dowie co my z moim mężem przechodzimy. Po prostu nie zrozumie. Czasem drogi się musza rozejść.
Amen 😂
No faktycznie, koleżanka na miarę mojej… nie wiem jakim prawem ocenia Twoją gotowość psychiczną na cokolwiek, ale chyba dobrze że się odcięłaś, takie komentarze są poniżej pasa 🙄Speranza :), Dropsik, Zaczarowan, Chmurka21, MagicznaNuta, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Majlen wrote:Pocieszę Cię Kochana, że mój chłop też mnie lubi wku****ć tym zapominaniem. Albo tym, że mnie nie słucha, jednym uchem wpuszcza, drugim wypuszcza. Dziś np dzwoni do mnie gdy byłam w pracy ok 17 to było i pyta - co tam jak tam, co robię, co tak głośno w tel, czy jestem na siłowni - No cycki mi opadły 😆
Tak kochanie, na siłowni, do 22giej będę 😄🤭
Ale się uśmiałam z rana 🤭😂 to byłby dłuuuugi trening 😅👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Dzień dobry 😴 chyba czas zamontować jakieś zasłony w oknach, bo obudziłam się o 4.30 i przewracałam z boku na bok. Poziom dzisiejszej przytomności z rana -100 😴
@Speranza tuptam z Tobą do labu! 🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Widzę, że @Fermina w dzisiejszym rozkładzie jazdy ma wizytę. Dawno się nie odzywała, mam nadzieję, że wszystko w porządku…Speranza :), Dropsik, Zaczarowan, MagicznaNuta, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:24
elektro96, Vienna, Platynova55, Zbuntowana, Zaczarowan, Liyss🧚🏻, MagicznaNuta, Eniana, ultramaryna_, Gregorka, MummyYummy, Chmurka21, PaulaG lubią tę wiadomość
"A nadzieja zawieść nie może..."🍀