X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 27 maja 2024, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SailorMoon wrote:
    Omg dziewczyny, ale ciśniecie 🙈🙈 w wolnej chwili wszystko nadrobię :D
    Powiem Wam tak, byle do środy 🌸 w czwartek wyjeżdżamy naładować baterie, zrelaksować się i ogólnie chill 🌸🌸🌸
    W niedzielę na zakończenie weekendu idę na koncert Podsiadło w Gdańsku 🥹❤️
    Następnie w poniedziałek 3.06 umówiłam się do giną na kontrolne USG czy wszystko po cb wróciło do normy i przy okazji dowiem się jak wygląda sprawa z owulka, bo akurat mniej więcej wtedy ma być 😎
    I dodatkowo 6.06 idę na kolejną wizytę na kontrolę owulki. Czy właśnie była, czy właśnie będzie czy jak to wygląda 🌸

Trzymam mocno kciuki za wszystkie bety!! ❤️❤️❤️

Hej, hej. Oby na wizytach wszystko wyszło pomyślnie, dobrze że dajesz znać o wizytach to @Prezesowa na pewno wpisze Cię w rozkład jazdy pociągu 🤪

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 27 maja 2024, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Fajny ten tydzień, taki krótki 😅 😘

@Majuna, @Malinowysorbet @Speranza i @Anonim1992 kciuki za wyniki! 🤞🍀

@Suzie i tak tydzień można zaczynać 👏 ❤️ Cieszę się bardzo, 1dc zaczynamy! 🤞

@Vienna tulę i całuję 😘 🫂

Dziś chyba jakiś dzień zbiorowego sikania 🫣 Dziś rano obudziłam się z odczuciem dość „nieciążowym” i co, też sikałam 🫣😅
    Zabieram się za sprzątanie, czas goni 🫣 Będę odświeżać 😘

Speranza :), Suzie, Malinowysorbet, elektro96, Vienna, MummyYummy, Prezesoowa, Gregorka, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 27 maja 2024, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SailorMoon wrote:
    Omg dziewczyny, ale ciśniecie 🙈🙈 w wolnej chwili wszystko nadrobię :D
    Powiem Wam tak, byle do środy 🌸 w czwartek wyjeżdżamy naładować baterie, zrelaksować się i ogólnie chill 🌸🌸🌸
    W niedzielę na zakończenie weekendu idę na koncert Podsiadło w Gdańsku 🥹❤️
    Następnie w poniedziałek 3.06 umówiłam się do giną na kontrolne USG czy wszystko po cb wróciło do normy i przy okazji dowiem się jak wygląda sprawa z owulka, bo akurat mniej więcej wtedy ma być 😎
    I dodatkowo 6.06 idę na kolejną wizytę na kontrolę owulki. Czy właśnie była, czy właśnie będzie czy jak to wygląda 🌸

Trzymam mocno kciuki za wszystkie bety!! ❤️❤️❤️
    Szykuje się dużo wizyt, trzymam kciuki żeby były owocne ☺️🤞 i miłego wypoczynku 😊

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 27 maja 2024, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Dzień dobry! Fajny ten tydzień, taki krótki 😅 😘

@Majuna, @Malinowysorbet @Speranza i @Anonim1992 kciuki za wyniki! 🤞🍀

@Suzie i tak tydzień można zaczynać 👏 ❤️ Cieszę się bardzo, 1dc zaczynamy! 🤞

@Vienna tulę i całuję 😘 🫂

Dziś chyba jakiś dzień zbiorowego sikania 🫣 Dziś rano obudziłam się z odczuciem dość „nieciążowym” i co, też sikałam 🫣😅
    Zabieram się za sprzątanie, czas goni 🫣 Będę odświeżać 😘

Hahaaaaa, dobrze wiedzieć, że nie tylko ja tak robię... :D To znaczy robiłam, bo już sobie więcej czegoś takiego nie zafunduję. Dobrego dnia!

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 27 maja 2024, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna jesteś dzielna ❤️ spotkanie z terapeuta to również bardzo ważny krok 😊🍀

Vienna lubi tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Lavenda Autorytet

Wysłany: 27 maja 2024, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Współczuję bardzo. To musi być bardzo męczące nie tyle fizycznie co psychicznie. 🙁 Wszystko na Twojej głowie...
    Mój mąż ma teoretycznie też prace na miejscu, ale tych wyjazdów jest ostatnio mnóstwo i więcej go nie na już jest. Na weekendy zawsze wraca, więc to taki plus, ale przy staraniach słabo...
    Podobno w czerwcu chce rozmawiać z szefem, więc zobaczymy co z tego wyjdzie. Już też go to jednak męczy.

Trzymam mocno kciuki, abyście znaleźli swój złoty środek.
    Mój wyjeżdżał od kiedy Lilka miała pół roku. :/
    Od półtora roku jest na własnej działalności, więc na szczęście więcej zależy już tylko od niego.

Ciężki temat. Ja już nie chcę być sama..

preg.png

👩28 👨30

12.05.2017 - 🤱 Lila
    07.09.2024 - 👼 Maksymilian 17tc

30.12.2024 - cb 💔
    25.01.2025 - cb 💔

24.02.2025 - ⏸️
    9 dpo - beta 19,1
    11 dpo - beta 53,4
    13 dpo - beta 142,4
    15dpo - beta 349,8
    17dpo - beta 712,3
    19dpo - beta 1459,3
    22dpo - beta 5509,5

20.03 - mamy ❤️
    18.08 - 1,3kg zdrowej Ady 🩷

Wysłany: 27 maja 2024, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam głupie pytanie... Czy w tych kalkulatorach bety, dostępnych w necie, porównuje się wyłącznie pierwszy wynik do drugiego wykonanego po 48 godzinach, czy mogę tam porównać np. wynik z pierwszego dnia i potem 7 dni później? Wiem, idiotyczne pytanie...

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • PaulaG Autorytet

Wysłany: 27 maja 2024, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavenda wrote:
    Hej! 👋
    Miałam się częściej odzywać, ale mało z tego wyszło.
    Dobiły mnie te dni.
    Mąż miał wrócić z delegacji wczoraj, dziś mam właśnie pik.
    Niestety okazało się, że wróci dopiero w nocy z wtorku na środę. :/

Raczej spisuje cykl na straty. Bo raczej mało prawdopodobne, że skoro dziś mam pik to coś wyjdzie nawet gdybyśmy poprzytulali się od razu po powrocie..

W kolejnym cyklu też nie wiem czy w ogóle będzie w kraju.
    Jakoś nam się te starania się spinają.

Nadrobię was trochę.
    Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze bety.

Pozdrawiam was!!!

Może pomyśl o domowej inseminacji? Szczerze nie wiem na czym to polega ale sama miałam doczytać jak mąż byl za granicą

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.

28cs - 05.2018 👱‍♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0

1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4

6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 27 maja 2024, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Dziewczyny mam głupie pytanie... Czy w tych kalkulatorach bety, dostępnych w necie, porównuje się wyłącznie pierwszy wynik do drugiego wykonanego po 48 godzinach, czy mogę tam porównać np. wynik z pierwszego dnia i potem 7 dni później? Wiem, idiotyczne pytanie...
    Możesz wpisać w kalkulator też z większym odstępem, ale nie sprawdzałabym pod tym kątem, bo tylko Cię może to zestresować.

Zaczarowan, Speranza :), Prezesoowa lubią tę wiadomość

• Vienna Autorytet

Wysłany: 27 maja 2024, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 13:59

Speranza :), Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• Vienna Autorytet

Wysłany: 27 maja 2024, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 14:00

Katsue lubi tę wiadomość

Wysłany: 27 maja 2024, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Możesz wpisać w kalkulator też z większym odstępem, ale nie sprawdzałabym pod tym kątem, bo tylko Cię może to zestresować.

Chodzi o to, że dzisiaj robię trzeci raz betę i to będzie badanie wykonane po 7 dniach od pierwszego. Czekam na te wyniki i czekam i przec chwilą wpadła mi reflaksja, że skąd ja będę wiedziała czy ten wynik jest ok... Wizytę mam dopiero w piątek, więc jedyna opcja to kalkulator. Mam nadzieję, że mnie to nie zestresuje jeszcze bardziej niż ta biel na teście rano

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 27 maja 2024, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi o to, że dzisiaj robię trzeci raz betę i to będzie badanie wykonane po 7 dniach od pierwszego. Czekam na te wyniki i czekam i przec chwilą wpadła mi reflaksja, że skąd ja będę wiedziała czy ten wynik jest ok... Wizytę mam dopiero w piątek, więc jedyna opcja to kalkulator. Mam nadzieję, że mnie to nie zestresuje jeszcze bardziej niż ta biel na teście rano
    Do tej pory Twoja beta szła jak szalona, więc jest szansa, że ten trend się utrzymuje i odetniesz. Czekam z Tobą na wyniki 🤞

MagicznaNuta lubi tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 27 maja 2024, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kochana, a test był dosłownie biały?

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2024, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Do tej pory Twoja beta szła jak szalona, więc jest szansa, że ten trend się utrzymuje i odetniesz. Czekam z Tobą na wyniki 🤞
    A później wprowadzimy ogólny zakaz sikania na patyki po potwierdzeniu ciąży betą 🤪🤣

Zaczarowan, grazka0022, notsobadd, Suzie, Speranza :), Dropsik, Malinowysorbet, Liyss🧚🏻, Vienna, ultramaryna_, Prezesoowa, MummyYummy, Gregorka, Pati2804, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 27 maja 2024, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:

Dziękuję kochana :)

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 27 maja 2024, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    A później wprowadzimy ogólny zakaz sikania na patyki po potwierdzeniu ciąży betą 🤪🤣
    Tak, to powinno być prawnie zakazane 😂 Halo, zgłaszam to do prokuratury! 🤓

notsobadd, elektro96, Speranza :), Vienna, Katsue, Prezesoowa, MummyYummy, Pati2804, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

Wysłany: 27 maja 2024, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Kochana, a test był dosłownie biały?

Dosłownie... Zalałam go przypadkiem, chyba zaspana byłam, ale i tak mnie to nastraszyło.

Wysłany: 27 maja 2024, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:

Tak! Też jestem za :D :D :D

elektro96 lubi tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 27 maja 2024, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też odświeżam i odświeżam, za tymi Waszymi betami dziewczyny 😘 @Speranza, @Anonim1992 i @Majuna też będą dziś? Bo tak na szybko czytam dziś to forum będąc w pracy

♀️29 ♂️34
    -tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
    - wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
    - 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
    - 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    - 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
    - 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    - 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    - 16.07 - 23+3 663g 🎀
    - 05.08 - 26+3 900g 🩷
    - 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
    - 10.09 - 31+4 1946g💪

cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️

- 01.10- wizyta

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
‹‹ 804 805 806 807 808 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obiektywny ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet odwiedzających portal OvuFriend. W końcu to one wiedzą najlepiej czego potrzebują i co sprawia, że aplikacja spełnia ich wymagania. Na tej podstawie specjalnie dla Was zrobiliśmy obiektywny ranking najlepszych na rynku aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ