X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Oj, ja już eksperymentowałam z różnymi mąkami - żytnią, owsianą, orkiszową, jęczmienną, gryczaną... No nie umiem w te wypieki po prostu! Albo wyjdzie mi zakalec, albo twarde jak kamień 🤪

U nas jeszcze przy gotowaniu trzeba wziąć pod uwagę, że moja Młodsza ma uczulenie na jajka, więc nie stosujemy ich w wypiekach, a przecież niemal w każdym przepisie są jajka 🙈

No nic, na razie jakoś próbuję się trzymać, jeszcze kebsik tak za mną chodzi 🤤🤤🤤 Biorę zawsze kubełek z frytkami, więc powiedzmy, że jeszcze ujdzie, ale teraz to trochę słabo fastami się żywić 🤭

Mnie ciast drożdżowych nauczył lidlomix <3 Tak to nigdy nie wychodziło, nie rosło..

elektro96, Monk@, MummyYummy, Lauraa, KejtKa lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024

11 cs ❔🍀
    8 cykli naturalnych ❌
    2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶3 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage

29.12 - 🩸
    12.01 - 🥚
    26.01 - testowanie (proszę 🙏)

🔜
    10.02 - drożność

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Mnie ciast drożdżowych nauczył lidlomix <3 Tak to nigdy nie wychodziło, nie rosło..
    Mam to samo 🤪 jeżeli jakiś wypiek to tylko z lidlomixem. Do innych mam dwie lewe ręce 🤣

grazka0022, notsobadd, MummyYummy, Lauraa lubią tę wiadomość

29 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja uczyłam na zwykłym mikserze i jakoś tak w 90% mi wychodzi :P

Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml

📆 Kalendarz wizyt
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
    18/02 - endokrynolog
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że owulacja była, endo 12mm, cień szansy jest, więc oczywiście testowane będzie 🤪

Dziękuję za wszystkie kciuki 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 13:20

Suzie, Dropsik, Fermina, Prezesoowa, Malinowysorbet, Rahia, elektro96, Majuna, notsobadd, MummyYummy, Lauraa, Vienna, CoffeeDream, Platynova55, NiedoszlaWielodzietna, Gregorka, Amira, Rachelka23, Pati2804 lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Wpadam tylko powiedzieć "cześć". Post Prezesowej mi się rzucił w oczy i jeszcze piękna beta Platynovvej! 😍 Resztę postaram się nadrobić wieczorem bo mam kociokwik.

Widziałam też narzekanie na brak snu. Ja się wczoraj położyłam przed 2 a o 5.30 zadzwonił budzik. Także, no, trudno mnie dziś nazwać świeżą jak jutrzenka😅 Poszłam spać tak późno bo robiłam projekt na kurs programowania, już mi się literki rozjeżdżały na koniec i zostawiłam ostatnią rzecz rozgrzebaną ale okazało się, że mąż widzial, ze juz padłam i dokończył za mnie. Kochany człowiek. 🥰
    Jaki kurs robisz? Przyznam się, że sama o czymś myślę i pewnie z czymś ruszę od maja, bo mam nadzieję na więcej energii i czasu na to.

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amira, Po pierwsze nic z Tobą nie jest nie tak! Zapamiętaj sobie i nie daj się takim myślom w gorszych chwilach.
    Po drugie od tego tu jesteśmy, żeby się wspierać i jak będzie Ci gorzej, to po prostu pisz!

Ja myślę, że Twoja koleżanka miała po prostu gorszy dzień, wymęczyły ją dzieciaki i te słowa, że każdy głupi potrafi zrobić dziecko, nie było ukierunkowane na Ciebie, tylko na to, że zrobienie dziecka to zwykle coś prostego w porównaniu do tego, co będzie później. Mogła powiedzieć to w nerwach, w ogóle nie myśląc o tym, że może Ci sprawić przykrość. A może nawet później złapała refleksje i było jej głupio… Nie chcę tutaj jej za wszelką cenę usprawiedliwiać, po prostu każdy może mieć gorszy dzień i czasem tak wyjdzie, po prostu jeśli ogólnie Cię wspiera w Twoich problemach, to nie ma co przekreślać tej znajomości. Ale jesli to nie był pierwszy raz, to może faktycznie warto się zastanowić, czy ta znajomość Ci służy. Tak czy inaczej miałaś prawo się poczuć źle, ściskam Cię bardzo mocno 🫂

Kwestia płodności nie jest sprawiedliwa, ale życie ogólnie jest niesprawiedliwe. I to nie tak, że patola chleje, nie zabezpiecza się i ma dziecko jedno po drugim, choć nie planuje, a jak komuś zależy, to nie może. Jesteśmy po prostu wyczulone na takie przypadki i to normalne 🫂 (nie mówię tutaj o Twojej koleżance, że to patologia, chciałam dać taki przerysowany przykład). I ja też sobie myślę, że oni nie myślą o tym, że dziecko może z tego być, a jak będzie, to będzie i mają to w d. I to może działać na ich korzyść, a my jak siedzimy, liczymy dni płodne, stresujemy się, czy się uda, ba, często świadome starania to jednak kobiety, które są nieco bardziej ogarnięte i chcą dziecku zapewnić jakieś lepsze życie, więc i pracę mają bardziej stresującą, co wpływa negatywnie na płodność… takie moje przemyślenia. To jest tak złożony i trudny temat, że nie ma co się tym zadręczać ❤️
    Mam nadzieje, że z pomocą kawy przetrwasz ten dzień, a w weekend sobie odpoczniesz 🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 13:22

grazka0022, Prezesoowa, notsobadd, Lauraa, KejtKa, CoffeeDream, Vienna, Amira lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Jaki kurs robisz? Przyznam się, że sama o czymś myślę i pewnie z czymś ruszę od maja, bo mam nadzieję na więcej energii i czasu na to.

Wygrałam sobie 9miesieczny kurs Pythona :D Jakoś w wakacje jest taka opcja z Cybertrainees, że jest konkurs dla kobiet i można wygrać właśnie taki kurs. Bardzo konkretny i polecam :)

Dropsik, Monk@, MummyYummy lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Wygrałam sobie 9miesieczny kurs Pythona :D Jakoś w wakacje jest taka opcja z Cybertrainees, że jest konkurs dla kobiet i można wygrać właśnie taki kurs. Bardzo konkretny i polecam :)
    Ideolo, sprawdzę, bo właśnie Pythona chce zrobić 🤣 Jeśli to nie przeznaczenie to ja nie wiem 😁

Fermina, MummyYummy lubią tę wiadomość

• Majuna Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 18:27

Prezesoowa, Malinowysorbet, elektro96, Platynova55, Amira, Pati2804, CoffeeDream lubią tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    12.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ ale super, już tuptam w oczekiwaniu na Twoje testowanie 😊🤪

Monk@, Prezesoowa, Majuna, Platynova55, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do planów na weekend, to do nas wpada w odwiedziny rodzina w niedzielę, więc w sobotę będzie sprzątanie 🤪
    I oczywiście wybory w niedzielę! Zachęcam, żeby każda poszła ☺️

Prezesoowa, Majuna, Suzie, Lauraa, Pati2804 lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:29

preg.png
  • Fermina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Kochana, życie mi ratujesz z tym siemieniem lnianym 😍😍😍 Chodzi o mielone, tak? I jaką ilością wody zalewasz?

Tak, mielone, jak mam tę łyżkę siemienia w szklance to tyle, żeby zakryło po prostu :)

MummyYummy lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    30.04 - beta 106,65
    06.05 - beta 2362,89

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:29

Monk@ lubi tę wiadomość

preg.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Monk@ trzymam kciuki zaciśnięte bardzo mocno!

Monk@ lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    30.04 - beta 106,65
    06.05 - beta 2362,89

preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Monk@ ale super, już tuptam w oczekiwaniu na Twoje testowanie 😊🤪
    Dziękuję ❤️
    Tylko zero nakręcania się. Szanse niewielkie, więc nie chcę robić sobie niepotrzebnie nadziei, ale pewnie będzie jak zwykle 🤪 zaraz zamówię pewnie jakiś zestaw testów, bo znając życie będę sikać codziennie od 8dpo 🤦🏼‍♀️

MummyYummy, Prezesoowa, notsobadd, Pati2804 lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dziewczyny, a ja jestem taka zagotowana, że dobrze, że tak wyszło w pracy jak wyszło. Niektóre z Was pewnie pamiętają moje wyrzuty sumienia jak mieliśmy podjąć decyzję o zwolnieniu jednej osoby z mojego działu. Chyba Opatrzność nad nią czuwa, bo gdyby dziś była w pracy to przysięgam, że bluzgami bym ją zatłukła. Mam dość odpowiedzialną pracę, dział w którym pracuję tak na dobrą sprawę utrzymuje pozostałą część firmy, ale wiąże się to z wieloma obowiązkami. Pracy można się nauczyć, jeśli się chce, ale trzeba być bardzo dokładnym. Okazuje się, że tamta osoba oprócz lenistwa, miała też wszystko gdzieś i poginęły nam ważne dokumenty, które potrzebuję na wczoraj.. Od rana przeszukuję segregatory, których mam bagatela z 1400 w swoim pokoju, a w pokojach obok wielokrotność tej liczby. W książce poczty przychodzącej te dokumenty są, więc tamta osoba, która była odpowiedzialna za schowanie dokumentu w odpowiednie miejsce, schowała je ch.j wie gdzie. I szukaj igły w stogu siana.. Teraz mogę siedzieć tu do rana i szukać tych dokumentów albo robić z siebie debila i dzwonić do klienta, żeby mi załatwił te dokumenty ponownie, a to też nie jest proste, bo sam ich wydać sobie nie może..
    Nienawidzę takich sytuacji, jestem purpurowa ze złości, bo chociaż mam naprawdę cieżki charakter to w pracy staram się być do bólu profesjonalna, a teraz wyjdę na matoła, który gubi ważne dokumenty. No po prostu bym kogoś ubiła jak muchę :/

O matko, nie dziwię Ci się totalnie. Ciężko mi zrozumieć, jak można nie trzymać porządku w papierach, zwłaszcza firmowych 🙈 w domu to ja sprawuję pieczę nad doksami i wszystko ma swój segregator, koszulkę itd. Za to mój mąż jest taki, ze jebnąłby dokument byle gdzie i potem przeżywał, bo nie może znaleźć

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• Monk@ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Ale super 🥰 To czekamy z niecierpliwością! Kiedy planujesz testować?
    Planowałam w przyszłą sobotę, ale tego nie przewidzisz 😅

MummyYummy lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • damrade Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowe awatary przybywają, Prezesoowa, czy ty masz takie włosy w rzeczywistości?🤓

elektro96, CoffeeDream, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • Dropsik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj u lekarza na NFZ i wszystko z bąbelkiem ok :) Dostałam skierowanie do endokrynologa w związku z niskim TSH i mam wizytę za miesiąc.
    Za tydzień wizyta u mojego gina prowadzącego to pewnie dowiem się czegoś więcej, chociaż na tym etapie to mi wystarczy, że dzidziuś się rusza i serduszko bije 🥰

Majuna, Monk@, Lauraa, Malinowysorbet, Zaczarowan, Miś, notsobadd, Prezesoowa, elektro96, CoffeeDream, Vienna, NiedoszlaWielodzietna, MummyYummy, Gregorka, Platynova55, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ