Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Prezesoowa 🤩
    No jak już nasza kierowniczka zmieniła avatar to już serio jest grupowy nalot na Bitmoji 🤪😅

nick nieaktualny, elektro96, Lauraa, CoffeeDream, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:29

• Rahia Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to nad moją kwietniową wizytą w klinice wisi jakieś fatum. Najpierw miało się nie udać przez infekcję. Przenoszenie terminów. Później miało się czasowo nie zgrać, więc musiałam załatwić wole w pracy. Teraz okazało się że mąż odebrał wyniki ale brakuje 1 badania. Był się pytać , może gdzieś zagubili. Okazało się że w rejstracji to przeoczyli 😑 dzisiaj już krwi nie odda. Zapraszamy w poniedziałek. A w czwartek wizyta. Marnie to widzę 😐 pojechać pojadę nawet żeby sam monitoring zrobić jak już wolne mam ale miała to być wizyta do inseminacji, kuuurde

01.2025 💙
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Mama do mnie zadzwoniła, że znalazła bilety do Rzymu na sierpien za 400 zł w obie strony :D Kazałam zarezerwać. Ciekawe czy będę już w ciązy, a jeśli będę to czy będę mogła lecieć :D Najwyzej 4 stówki to przeboleje jak strace, bombelek ważniejszy <3
    Pojedziesz w dwupaku 🥰 Zrobisz sobie sesję brzuszkową w Rzymie 😁

grazka0022, nick nieaktualny, nick nieaktualny, notsobadd, Malinowysorbet, CoffeeDream, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie, dziękuje może ktoś jeszcze potwierdzi ja właśnie nie umiem w te wyniki badań 🙈

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
    12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️

preg.png
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rahia wrote:
    Za to nad moją kwietniową wizytą w klinice wisi jakieś fatum. Najpierw miało się nie udać przez infekcję. Przenoszenie terminów. Później miało się czasowo nie zgrać, więc musiałam załatwić wole w pracy. Teraz okazało się że mąż odebrał wyniki ale brakuje 1 badania. Był się pytać , może gdzieś zagubili. Okazało się że w rejstracji to przeoczyli 😑 dzisiaj już krwi nie odda. Zapraszamy w poniedziałek. A w czwartek wizyta. Marnie to widzę 😐 pojechać pojadę nawet żeby sam monitoring zrobić jak już wolne mam ale miała to być wizyta do inseminacji, kuuurde

Wyniki z krwi chyba powinny być do czwartku, mysle, ze nawet w środę będą. Czy coś jeszcze potrzebujecie?

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 18:27

Monk@ lubi tę wiadomość

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Wydaje mi się, że chyba (?) stosunek LH do FSH jest za niski 🤔

To wyniki męża więc stosunku się nie liczy;) Wyniki są w porządku ;)

Liyss🧚🏻, elektro96, Lauraa, Gregorka lubią tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • Suzie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Suzie, dziękuje może ktoś jeszcze potwierdzi ja właśnie nie umiem w te wyniki badań 🙈

Mogę jeszcze powiedzieć, że TSH ok 🤣
    i chyba SHBG trochę za niskie jak dobrze pamiętam 🙈

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Majuna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 18:27

• Suzie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:

Nie doczytałam, że męża, przepraszam 🙈

Frutellka lubi tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:

Dziękuje Frutelka. Ty jesteś taki dobry duszek 🥹😘

Frutellka , nick nieaktualny, elektro96, Lauraa, CoffeeDream lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
    12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mi głupio, że nie doczytałam 🙄

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Rahia Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Wyniki z krwi chyba powinny być do czwartku, mysle, ze nawet w środę będą. Czy coś jeszcze potrzebujecie?
    @ Majuna
    niby powinny ale tak jak mówie wisi jakieś fatum więc się nie zdziwie jak system padnie ;)
    Badanie WR- kiła. Ostatnia rzecz.

Majuna lubi tę wiadomość

01.2025 💙
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dziewczyny, a ja jestem taka zagotowana, że dobrze, że tak wyszło w pracy jak wyszło. Niektóre z Was pewnie pamiętają moje wyrzuty sumienia jak mieliśmy podjąć decyzję o zwolnieniu jednej osoby z mojego działu. Chyba Opatrzność nad nią czuwa, bo gdyby dziś była w pracy to przysięgam, że bluzgami bym ją zatłukła. Mam dość odpowiedzialną pracę, dział w którym pracuję tak na dobrą sprawę utrzymuje pozostałą część firmy, ale wiąże się to z wieloma obowiązkami. Pracy można się nauczyć, jeśli się chce, ale trzeba być bardzo dokładnym. Okazuje się, że tamta osoba oprócz lenistwa, miała też wszystko gdzieś i poginęły nam ważne dokumenty, które potrzebuję na wczoraj.. Od rana przeszukuję segregatory, których mam bagatela z 1400 w swoim pokoju, a w pokojach obok wielokrotność tej liczby. W książce poczty przychodzącej te dokumenty są, więc tamta osoba, która była odpowiedzialna za schowanie dokumentu w odpowiednie miejsce, schowała je ch.j wie gdzie. I szukaj igły w stogu siana.. Teraz mogę siedzieć tu do rana i szukać tych dokumentów albo robić z siebie debila i dzwonić do klienta, żeby mi załatwił te dokumenty ponownie, a to też nie jest proste, bo sam ich wydać sobie nie może..
    Nienawidzę takich sytuacji, jestem purpurowa ze złości, bo chociaż mam naprawdę cieżki charakter to w pracy staram się być do bólu profesjonalna, a teraz wyjdę na matoła, który gubi ważne dokumenty. No po prostu bym kogoś ubiła jak muchę :/

Miałam kiedyś taką sytuację. Dziewczyna szła do innego działu, po drodze była w archiwum i zgubiła mega ważny dokument. Nie znalazłyśmy go nigdy. Kamien w wodę. Szlag mnie wtedy trafiał co 5 minut więc bardzo rozumiem Twoją frustrację!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Rahia Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A nie macie jakichś labów otwartych w sobotę? Chociaż pewnie lepiej zrobić w tym samym. To jakieś wysoko specjalistyczne badanie, że czeka się na nie długo?
    Z tego co wyczytałam na necie to niby na następny dzień są wyniki. Ale poprostu nie lubie tak na ostatnią chwilę robić ważnych rzeczy. Zawsze staram się planować żeby mieć zapas. I w tym przypadku się to sprawdziło. Tylko żeby teraz się już udało i z głowy

Majuna, Dropsik lubią tę wiadomość

01.2025 💙
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Majuna lubi tę wiadomość

• Fermina Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam tylko powiedzieć "cześć". Post Prezesowej mi się rzucił w oczy i jeszcze piękna beta Platynovvej! 😍 Resztę postaram się nadrobić wieczorem bo mam kociokwik.

Widziałam też narzekanie na brak snu. Ja się wczoraj położyłam przed 2 a o 5.30 zadzwonił budzik. Także, no, trudno mnie dziś nazwać świeżą jak jutrzenka😅 Poszłam spać tak późno bo robiłam projekt na kurs programowania, już mi się literki rozjeżdżały na koniec i zostawiłam ostatnią rzecz rozgrzebaną ale okazało się, że mąż widzial, ze juz padłam i dokończył za mnie. Kochany człowiek. 🥰

nick nieaktualny, MummyYummy, Lauraa, Vienna, Platynova55, Amira, Leśneintro, Zbuntowana lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2024, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Oj, ja już eksperymentowałam z różnymi mąkami - żytnią, owsianą, orkiszową, jęczmienną, gryczaną... No nie umiem w te wypieki po prostu! Albo wyjdzie mi zakalec, albo twarde jak kamień 🤪

U nas jeszcze przy gotowaniu trzeba wziąć pod uwagę, że moja Młodsza ma uczulenie na jajka, więc nie stosujemy ich w wypiekach, a przecież niemal w każdym przepisie są jajka 🙈

No nic, na razie jakoś próbuję się trzymać, jeszcze kebsik tak za mną chodzi 🤤🤤🤤 Biorę zawsze kubełek z frytkami, więc powiedzmy, że jeszcze ujdzie, ale teraz to trochę słabo fastami się żywić 🤭

Łyżka siemienia lnianego zalanego wrzatkiem zastąpi każde jajko. A w słodkich zamiast jednego jajka jeden banan. Syn nie może jaj i mleka, wiec wiem co mówię:D

Majuna, Monk@, nick nieaktualny, MummyYummy, Lauraa, CoffeeDream lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ