Czekamy dłużej... ale nie przestajemy wierzyć ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Marz91 wrote:Co do życia staraniamy, to właśnie najgorsze co możemy sobie zrobić dla nas i naszej głowy to narzucić taki reżim. Też byłam w tym miejscu i jedyne co czułam to ciągłą frustrację. Ciągle czegoś sobie odmawiałam a ciąży jak nie było tak nie ma. A frustracja rosła. Naprawdę nic się nie stanie jak raz na jakiś czas sobie polizujemy. Albo nawet częściej. Na mnie bardzo źle działają wszelkiego rodzaju zakazy. Im bardziej sobie czegoś zabranaim, tym bardziej o tym myślę.
Marz w punkt! Dokladnie tak to dziala. Ja tez tak mam ze w momencie jak naloze na siebie zakaz to bym codziennie mogla cos do kawy jesc a bez zakazu to i z tydzien jakas czekolada potrafi lezec i wcale codziennie nie musze.
Remedios i bardzo dobrze ! Ja sobie tez wtedy zawsze powtarzam ze chcialabym miec taki problem ze za te iles miesiecy jednak nie moge gdzies tam isc czy jechac bo jest ciaza. I juz teraz tez jakies wakacje czy tego typu wyjscia zaczelismy znow planowac.
Takatam ja Ciebie doskonale rozumiem, wlasnie tak to dziala ze staramy sie wszystko zrobic co sie tylko da
wiadomo kazda,musi swoj czas przez to przejsc , po 3 miesiacach pewnie mialoby sie uczucie ze to za krotko i trzeba dluzej, ale w pewnym momencie sie poprostu juz czuje ze nie tutaj lezy problem.
Ja juz teraz musze sobie mocno poluzowac i sie nawet troche zdystansowac od tego wszystkiego. Doszlismy do sciany i poki nie bede gotowa na dalsze kroki, histero czy ivf to to juz nie ma sensu. A pewnie latwiej mi bedzie do tego dojrzec zyjac w miare normalnie niz lezac i placzac w tym rezimie.
Marz91, Takatam lubią tę wiadomość
41cs
Starania od 03.2023
Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
👱♀️34 🧑40
👱♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
Amh: 1,440
Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
Euthyrox n75
IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
Wyniki krzywej cukrowej (11.2024)
glukoza na czczo 79, po h102, po 2 h 88,
insulina na czczo 2.85, po h 30.80, po 2 h8.30
Symformin xr 750
DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu
💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone besins
Allo-MLR: 27,1%
💉 accofil
Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
Cykle owulacyjne ✅️
👱♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 15x ❌️
Letrozole Bluefish 8x ❌️
Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️ -
Słuchałyście kiedyś podcastu „Więcej niż hormony”? Trafiłam jakoś przypadkowo ostatnio i zaczynam słuchać 😁 Macie może też jakieś takie treści do polecenia? Lubię sobie słuchać jak gotuje, sprzątam 😁AMH ⬆️
Prolaktyna: ⬆️
TSH 2.8 ➡️ 1.9 (Euthyrox)
Reszta hormonów 🆗 -
tulips wrote:Słuchałyście kiedyś podcastu „Więcej niż hormony”? Trafiłam jakoś przypadkowo ostatnio i zaczynam słuchać 😁 Macie może też jakieś takie treści do polecenia? Lubię sobie słuchać jak gotuje, sprzątam 😁
Nie znam, ale chętnie posłucham. Zapisuję
⌛Starania od wiosny 2025 -
Morgo wrote:Ja od miesiąca jestem w tym programie. Zależy od danego ośrodka. W zeszłym roku w części środki wyczerpywały się już np. w lipcu i wstrzymywali kwalifikacje par, ale też były takie, które na bieżąco kwalifikowały do grudnia. Także moment roku niestety ma często znaczenie. Nie mniej nie jest to program do diagnostyki. Idziesz na kwalifikacje gdy już masz postawioną diagnozę niepłodności kwalifikującą się do IVF (jest to dość ogólnie napisane w ustawie np. w idiopatycznej niepłodności wymagają udowodnienia że przez rok robiłaś badania, monitoringi, stymulacje itd. i było to nieskuteczne, a jak jest jakaś uchwytna przyczyna to IVF w danej sytuacji musi być uznane jako na ten moment jedyne sensowne leczenie - tu już nie musi być tego roku bycia pod opieką medyczną). Także albo idziesz najpierw i diagnozujesz się, prowadzisz leczenie prywatnie, a potem kwalifikacja do programu, albo - w niektórych miastach są refundowane programy ochrony zdrowia prokreacyjnego gdzie można trochę diagnostyki zrobić.
Mam pytanie, czy wystarczyły pojedyncze badania np. Progesteron, nasienie, parę monitoringów owulacji czy jakaś dłuższa historia leczenia? Przepraszam że dopytuje ale chciałabym to dobrze zrozumieć i zadecydować co robić dalej 😏28 👩🏻❤️💋👨🏻 29
👩🏻 Cykle 31 dni, regularne, owulacje potwierdzone (24ng/ml) występują nieregularnie – na zmianę z cyklami bezowulacyjnymi, hashimoto, wahania TSH (euthyrox 50/75)
Badania hormonalne ☑️
Witaminy ☑️
Drożność jajowodów ☑️
Niska ferrytyna ❗️
🧑🏻 Hormony, witaminy ☑️
ruchliwość 34% ➡️ 42%
morfologia 2%
Starania od 10/2024
Klinika 🔜 05/2026 -
tulips wrote:Słuchałyście kiedyś podcastu „Więcej niż hormony”? Trafiłam jakoś przypadkowo ostatnio i zaczynam słuchać 😁 Macie może też jakieś takie treści do polecenia? Lubię sobie słuchać jak gotuje, sprzątam 😁
Słuchałam jej kiedyś i obserwowałam na insta. Ale za dużo już tego oglądałam i w końcu odpuściłam. Nawet miałam robić jej koktajl nadnerczowy, ale zrezygnowałam 😂 tzn nigdy nie doszło do zrobienia go.
Ale też się w sumie zastanawiałam, że tu trzeba patrzeć na IO a tu pić sok pomarańczowy na czczo, to idealny wyrzut insuliny. I tak sobie odpuściłam, ale byłam bardzo zaangażowana w słuchanie jej 😝👩🏻💼PCOS, hiperandrogenizm, IO, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, otyłość
🧑🏼 żylaki lewego powrózka nasiennego
Starania o 1 👶🏻 od 09.2025 ☺️
5 cs (2 odpuszczone) -
Ja kiedyś słuchałam, ale raczej nie podpadło mi podejście. Patrzyłam też na cennik konsultacji na jej stronie i były to dla mnie kosmiczne pieniądze. Fakt że to było z rok temu, teraz pewnie by mnie to nie dziwiło.
Ostatnio słuchałam podcastu/rozmowy lekarzy z nOvum, dr_płodność. To mi się podobało bardziej, chociaż myślę że niektóre rzeczy które mówią mogą się nie spodobać na forum…🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
plamienia przed miesiączką
Adenomioza?
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Utrogestan
Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki
🤷🏻♂️35 lat
OAT
SCD 26%
Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki
Kariotypy ok 👌
13 cs o pierwszą 🤰 -
Remedios wrote:Ja kiedyś słuchałam, ale raczej nie podpadło mi podejście. Patrzyłam też na cennik konsultacji na jej stronie i były to dla mnie kosmiczne pieniądze. Fakt że to było z rok temu, teraz pewnie by mnie to nie dziwiło.
Ostatnio słuchałam podcastu/rozmowy lekarzy z nOvum, dr_płodność. To mi się podobało bardziej, chociaż myślę że niektóre rzeczy które mówią mogą się nie spodobać na forum…
Sprawdzę sobie, nie znałam wcześniej ☺️ Ogólnie ja ostatnio widzę tendencje przy treściach płodności, dietetycy+staraczki z szukaniem wiedzy „na własną rękę” vs. lekarze 😁 Jedna grupa się czuje się pokrzywdzona, że muszą sami szukać przyczyn, sami się diagnozować, wyszarpywać te skierowania na badania, a z drugiej strony są lekarze, którzy też czują się pokrzywdzeni, bo mają swoje standardy i nie rozumieją jak można się diagnozować za pomocą internetu 😂
No i tak to się żyje w tym staraczkowym świecie 😂 U mnie zależy na jakiego lekarza trafię, ale to też loteria tak jak ostatnio pisałam 🥲Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 20:24
Remedios, Morgo lubią tę wiadomość
AMH ⬆️
Reszta hormonów 🆗 -
Remedios - a jakie? 😁
Powiem szczerze, że można mieć mętlik w głowie słuchając i czytając... Zastanawiam się naprawdę kto ma rację... Wystarczy częstotliwość ♥️ w dniach płodnych. Jedni mówią, że co dwa dni, inni że codziennie... Kwestia trafienia w odpowiedni moment, ale kogo słuchać niewiadomo...🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Lady A. wrote:Remedios - a jakie? 😁
Powiem szczerze, że można mieć mętlik w głowie słuchając i czytając... Zastanawiam się naprawdę kto ma rację... Wystarczy częstotliwość ♥️ w dniach płodnych. Jedni mówią, że co dwa dni, inni że codziennie... Kwestia trafienia w odpowiedni moment, ale kogo słuchać niewiadomo...
W tym cyklu też się bardzo zastanawiam jak ugryź tę częstotliwość 😖 Niby codziennie jest fajnie, bo czujesz że prawdopodobieństwo się zwiększa, a z drugiej strony co jeżeli te plemniki są przez to słabsze 😂AMH ⬆️
Reszta hormonów 🆗 -
U nas jest niska ruchliwość i naczytałam się, że lepiej częściej i działamy codziennie 🙈tulips wrote:W tym cyklu też się bardzo zastanawiam jak ugryź tę częstotliwość 😖 Niby codziennie jest fajnie, bo czujesz że prawdopodobieństwo się zwiększa, a z drugiej strony co jeżeli te plemniki są przez to słabsze 😂
Skutek pewnie będzie mierny, ale lepiej nie żałować 😅🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Lady A. wrote:Remedios - a jakie? 😁
Powiem szczerze, że można mieć mętlik w głowie słuchając i czytając... Zastanawiam się naprawdę kto ma rację... Wystarczy częstotliwość ♥️ w dniach płodnych. Jedni mówią, że co dwa dni, inni że codziennie... Kwestia trafienia w odpowiedni moment, ale kogo słuchać niewiadomo...
Głównie o IVF w tej rozmowie co słuchałam , że największe szanse na powodzenie daje po prostu powtarzanie cykli, w zależności od wieku i diagnozy nie można się spodziewać od razu sukcesu.
Na forum często dziewczyny są od góry do dołu przebadane i nieudane transfery chcą wyjaśniać i często traktują jako porażkę, a wg tej rozmowy no zazwyczaj po prostu trzeba spróbować parę razy bo szanse nie są 100%… a i niekoniecznie są za badaniem zarodków przy obecnej technologii.
Oprócz tego zaciekawiło mnie w Polsce np immunologia i podejście indywidualne jest dość częste, ale w krajach jak np Holandia czy Izrael dużo bardziej ważne jest trzymanie się procedur i że lekarz robiący jakieś odstępstwa od procesu może nawet odpowiadać prawnie. Ewentualne odstępstwa czy nowe podejścia tylko w ramach badań klinicznych, dopóki nie ma zaleceń.
Morgo lubi tę wiadomość
🤷🏽♀️30 lat
Adenomioza?
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Utrogestan
Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki
🤷🏻♂️35 lat
OAT
SCD 26%
Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki
Kariotypy ok 👌
13 cs o pierwszą 🤰 -
tulips wrote:W tym cyklu też się bardzo zastanawiam jak ugryź tę częstotliwość 😖 Niby codziennie jest fajnie, bo czujesz że prawdopodobieństwo się zwiększa, a z drugiej strony co jeżeli te plemniki są przez to słabsze 😂
Słabsze to chyba nie, ale ilości się zmniejszają. Z drugiej strony jeśli chodzi o fragmentację DNA to wychodzi na to, że im częściej tym lepiej, nie zdążą się uszkodzić 😅
https://tau.amegroups.org/article/view/149513/html
tulips lubi tę wiadomość
🤷🏽♀️30 lat
Adenomioza?
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Utrogestan
🤷🏻♂️35 lat
OAT
SCD 26%
Kariotypy ok 👌
13 cs o pierwszą 🤰 -
Faktycznie nie mając o tym jakiejś szczególnej wiedzy uznałabym, że to po prostu powinno się udać... Fajnie, że teraz są takie rzeczy jak podcasty i wiedza jest ogólnie dostępna.Remedios wrote:Głównie o IVF w tej rozmowie co słuchałam , że największe szanse na powodzenie daje po prostu powtarzanie cykli, w zależności od wieku i diagnozy nie można się spodziewać od razu sukcesu.
Na forum często dziewczyny są od góry do dołu przebadane i nieudane transfery chcą wyjaśniać i często traktują jako porażkę, a wg tej rozmowy no zazwyczaj po prostu trzeba spróbować parę razy bo szanse nie są 100%… a i niekoniecznie są za badaniem zarodków przy obecnej technologii.
Oprócz tego zaciekawiło mnie w Polsce np immunologia i podejście indywidualne jest dość częste, ale w krajach jak np Holandia czy Izrael dużo bardziej ważne jest trzymanie się procedur i że lekarz robiący jakieś odstępstwa od procesu może nawet odpowiadać prawnie. Ewentualne odstępstwa czy nowe podejścia tylko w ramach badań klinicznych, dopóki nie ma zaleceń.🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Lady A. - cieszę się że cię przekonałam, chociaż trzymam mocno kciuki żeby do czasu badania udało wam sie zobaczyć dwie kreski.
Aga_92 myślę że cię rozumiem, chociaż mój staż jest sporo mniejszy. Mam nadzieję że dasz sobie tyle czasu ile potrzebujesz żeby na nowo poczuć siłę do walki.
Ja sama ciągle mam problem z mówieniem o niepłodności. Myślę że jak dojdziemy do invitro to już rodzinę poinformuję, ale zaraz później pojawia sie uczucie wstydu i krępacji tematu, że pewnie odpuszczę... Trochę ułatwia mi fakt, że rodzina mi się trafiła taktowna i nie naciskają na temat i nie rzucają niewybrednymi pytaniami przy obiedzie. 😂
Chętnie przesłucham ten podcast bo ostanio wiedzę czerpię głównie z forum 😂🤔
Lady A., Aga_92 lubią tę wiadomość
♀️1991
♂️1991
Starania od 05.2025
Endometrioza IV stopnia, adenomioza. -
Remedios wrote:Głównie o IVF w tej rozmowie co słuchałam , że największe szanse na powodzenie daje po prostu powtarzanie cykli, w zależności od wieku i diagnozy nie można się spodziewać od razu sukcesu.
Oprócz tego zaciekawiło mnie w Polsce np immunologia i podejście indywidualne jest dość częste, ale w krajach jak np Holandia czy Izrael dużo bardziej ważne jest trzymanie się procedur i że lekarz robiący jakieś odstępstwa od procesu może nawet odpowiadać prawnie. Ewentualne odstępstwa czy nowe podejścia tylko w ramach badań klinicznych, dopóki nie ma zaleceń.
Muszę posłuchać bo trochę sobie tego nie wyobrażam 🫣 gdyby nie indywidualne podejście do mojego przypadku, właśnie niestandardowe to bym przy żadnej stymulacji nie miała zarodków. Jakby lekarze lecieli schematem bez analizy wszystkiego to ja bym już na starcie odpadła.
Tak samo nie umiem sobie wyobrazić lecieć w ciemno z procedurami a ktoś ma np. duży stan zapalny endometrium i też jest skazane na niepowodzenie.
Może jak przesłucham to mi się rozjaśni 🙂🧑🦱 31 👱 34🐈⬛
AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56 -> 2,44
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5 ⛔
Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
Homocysteina, Białko s, Białko c, krzywa
cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Trombofilia Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy, kariotypy ✅
Accofil, Hydroxychloroquine, Acard, Equoral,
Encorton
Cross Match 29,7%
Allo Mlr 0%
Adenomioza 🚨
Zmiana kliniki 10.25
IVF II - 22.01.26 -> 02.02.26 punkcja -> ❄️❄️❄️ 5.1.1, 5.1.2, 6.3.2
IVF III - 03.04.2026 -> 14.04.26 punkcja -> ⏳ -
Ysiak wrote:Mam pytanie, czy wystarczyły pojedyncze badania np. Progesteron, nasienie, parę monitoringów owulacji czy jakaś dłuższa historia leczenia? Przepraszam że dopytuje ale chciałabym to dobrze zrozumieć i zadecydować co robić dalej 😏
Śmialo dopytuj, po to tu jesteśmy ☺️. Zależy od przypadku. U nas do kwalifikacji wystarczyły dwa badania nasienia - jedno jako wstępna diagnostyka, potem podjęcie leczenia przez męża (klomifen, zmiany stylu życia, suple) i po okresie ok. 3 mscy powtórka badania. Parametry trochę się poprawiły, ale nie na tyle by wrócić do normy plus wciąż nie było ciazy. Ja w tym czasie chodziłam na monitoringi i stymulacje cyklu żeby trochę podnieść nasze szanse. Drożności mi lekarz nie robił - powiedział że to naprawdę nic w naszej sytuacji nie zmieni, a moja szansa na to że wyjdzie niedrożność to 1:10 000. Nasz lekarz jest mocno EBMomwy, takie prozachodnie podejście, czyli robimy to, za czym stoją twarde dane naukowe że ma sens. I tak, u nas to wystarczyło by być zakwalifikowanym do IVF, bo statystycznie kolejne miesiące starań naturalnych nie dawały nam wzrostu szans że się uda - to jest kluczowe. Lekarz przedstawił nam inne opcje - IUI albo starania naturalne dalej. Pójście w IVF to była nasza decyzja.
Remedios, Ysiak lubią tę wiadomość
👩❤️👨 30+
💃 AMH - 3,14/2,2, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 6 mscy monitoring i 4x stymulacja
👦 jelito drażliwe
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple
16cs
(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)
Marzec 26' - I cykl IVF
10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
02.04 - transfer I - beta ujemna.
Próbujemy dalej.
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Witam sie po ciągłym świętowaniu urodzinowym, ja bym juz nie świętowała ale codzien nowe atrakcje 🤫
Juz spuściłam krew na fsh,lh i prolaktyne, wieczorem wysle wyniki lekarce i czekam co mnie czeka w tym cyklu dalej.
W piatek mamy pierwsze badanie seminogramu i tez bede sie tym stresować 🙄
Życzę miłego dzionka, ja juz w pracy i czekam az minął te ciężki poniedziałkowe godziny 😆
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝

-
Niby człowiek co miesiąc nie nakręca się, odpuszcza ale jak okres przychodzi to jestem załamana i ryczę… I za każdym razem obiecuję że odpuszczam ale jak można odpuścić jak Ci na czymś zależy i to nie wychodzi.
No nic trzeba przeżyć mini żałobę, odbieram wyniki Mucha, robię biocenozę pochwy i zapisuje się prywatnie na drożność z lipodolem. Jak wyjdzie że faktycznie niedrożne to w tym roku czeka mnie laparoskopia.👩🦳 26 👱🏻♂️ 28
Starania od 03.25
cytologia ✔️
wymazy Mucha ✔️
TSH 1,8 euthyrox 25
Owulację występują ✔️
Cykle 28/29
Plamienia miedzymiesiaczkowe 🩸
Hormony w normie,
Prolaktyna ✔️
HSG niejednoznaczne, w maju kolejne.
Ferrytyna 6!!! Dramat
Witamina D 20 dramat do poprawy!
Początki IO
AMH 3.87
W toku; HSG, dieta, ruch
Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego
On:
Badanie nasienia:
Słaba ruchliwość ‼️
Nieruchome 60% ❗️
W toku: hormony i witaminy, ponowne badanie nasienia po rzuceniu palenia -
kindzaaaa wrote:Niby człowiek co miesiąc nie nakręca się, odpuszcza ale jak okres przychodzi to jestem załamana i ryczę… I za każdym razem obiecuję że odpuszczam ale jak można odpuścić jak Ci na czymś zależy i to nie wychodzi.
No nic trzeba przeżyć mini żałobę, odbieram wyniki Mucha, robię biocenozę pochwy i zapisuje się prywatnie na drożność z lipodolem. Jak wyjdzie że faktycznie niedrożne to w tym roku czeka mnie laparoskopia.
U mnie ten okres tak samo zadziałał, sobota była pod znakiem ciągłych łez.
Przytulam 😘
kindzaaaa lubi tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝

-
Dziewczyny, mam pytanie. Po odstawieniu utrogestanu przedłużyła mi się @. Dzisiaj 7 dzień a ja nadal mam bardzo niewielkie plamienia. Ogólnie wczoraj sie przytulaliśmy z mężem bo myslalam że już koniec i czułam zwłaszcza w prawym jajniku dyskomfort 🤨 dziwne..