Czekamy dłużej... ale nie przestajemy wierzyć ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Milunia, też wydaje mi się, że to że mieliście ciążę w 5cs pokazuje, że dochodzi u Was do zapłodnienia i implantacji (u mnie przez rok nie było nawet jednego wątpliwego testu). Trzymam kciuki, że niedługo się Wam uda. I dobrze, że pracujesz z dietetykiem, na pewno nawyki żywieniowe są bardzo ważne w kontekście starań, ale też ogólnie zdrowia ☺️🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
plamienia przed miesiączką
Adenomioza?
Progesteron 11-15 ng/ml
Inne hormony - ok
Wymazy MUCHa - czysto
AMH 2,03 ng/ml
Utrogestan
Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki
🤷🏻♂️35 lat
OAT
SCD 26%
Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki
Kariotypy ok 👌
13 cs o pierwszą 🤰 -
🫂🫂🫂 Masz jakieś plany badań/zmian na ten cykl?Aga_92 wrote:U mnie dzis bez niespodzianki 🩸🐒 i zaczynamy 41cs 😱👩 93' 🧑 93'
Starania od 02.2025 z przerwami
07.2025 - puste jajo płodowe 💔 7w
9cs
Suple:
Omega 3 - 1000mg
Wit D - 4000j
Folian - 800mcg
Inozytol - 2000mg x 2
Laktoferyna - 200mg
Maślan sodu
Lexidofil - probiotyk
Magne b6 forte - 1 tab -
Mam newslettera i tam dostałam 2 jadlospisy, 1 dla kobiety i 1 dla mężczyzny za darmo. Dodatkowo miałam wykupione rok temu dzieje dla zapracowanych mężczyzn żeby mojemu się poprawiły wyniki, jemy to samo ale ja sobie wiadomo zmniejszam ilości. Mam też słodyczobooka i ze smoothie. Mają fajne przepisyTakatam wrote:Już jakis czas ich obserwuje 🙂a brałaś u nich moze jalas diete?
Takatam lubi tę wiadomość
👩2001
🧔♂️1993
8 cs
12.01.2024 ⏸️
24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży
22 cs
Morfologia nasienia 5% -
Ja jak już się wezmę za tą współpracę z dietetykiem to wezmę tę opcję 1:1. Chciałabym żeby przeanalizowała mi badania i dobrała coś konkretnie pod moje potrzeby. Dzisiaj 15 dc, owulaki nadal jasne, temperatura 36.48, ale ze względu na to, że ostatnio trochę mnie zaskoczył pik to już obstawiamy od dwóch dni...
I jakoś mam tak z tyłu głowy tego specjalistę od endometriozy. Niby GPT mówi mi, że u mnie ryzyko jest niskie, poza trochę gorszym pierwszym dniem okresu, w czasie którego czasami nawet nie biorę leków, to problem mam tylko z bolesnymi badaniami... I tak myślę, że to może być taka reakcja na pierwsze badanie, które lekarka wykonała dość szybko i mało delikatnie. Ale oprócz tej dietetyk zapiszę się pewnie na lato do jakiegoś specjalisty konkretnie od endometriozy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 14:48
🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
KarolinaJ0702 wrote:Mam newslettera i tam dostałam 2 jadlospisy, 1 dla kobiety i 1 dla mężczyzny za darmo. Dodatkowo miałam wykupione rok temu dzieje dla zapracowanych mężczyzn żeby mojemu się poprawiły wyniki, jemy to samo ale ja sobie wiadomo zmniejszam ilości. Mam też słodyczobooka i ze smoothie. Mają fajne przepisy
Musze sobie też jakieś ogarnąć przepisy bo mam problem z szykowaniem jedzenia do pracy i z kolacjami. Zero we mnie pomysłów i kreatywności🙈👩🏼💼’89 👨🏻💻’87
Marzymy o pierwszym bobo ✨
5 cs
06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
08.09 - b-hcg 65 mlU/mL, progesteron 28,1 ng/mL
10.09 - b-hcg 260 mlU/mL, progesteron 28,5 ng/mL
15.09 - b-hcg 1469 mlU/mL progesteron 28,4 ng/mL
22.09 - 5+4 widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
09.10 - 💔
10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔
12.12.2025 lecimy z nową suplementacją
- Prenacaps multi 1
- Magnez
- Biocardine Omega-3
- Ubiquinol (CoQ10)
- Witamina B12
- Laktoferyna
- powoli kończymy żelazo -
Dziewczyny z niską ferrytyną i żelazem- znalazłyście przyczynę czemu macie taki wynik?
Ja dzisiaj miałam badania i już nie wiem co robić, bardzo skupiłam się na tym, żeby w ostatnim czasie jeść więcej żelaza w pożywieniu, brałam też laktoferynę, a wynik ferrytyny 20 😭 Nie wiem gdzie to żelazo mi ucieka 😭AMH ⬆️
Prolaktyna: ⬆️
TSH 2.8 ➡️ 1.9 (Euthyrox)
Reszta hormonów 🆗 -
Hej, ja polecam jeszcze zakwas z buraka. No i badania, bo gdzieś musi być przyczyna- często jest to powiazane z pasożytami lub helicobacter pyroli (więc do sprawdzenia) i dodatkowo witamina d3 (przy pasaozytach lubi być też nisko), celuj w wynik 50-80.tulips wrote:Dziewczyny z niską ferrytyną i żelazem- znalazłyście przyczynę czemu macie taki wynik?
Ja dzisiaj miałam badania i już nie wiem co robić, bardzo skupiłam się na tym, żeby w ostatnim czasie jeść więcej żelaza w pożywieniu, brałam też laktoferynę, a wynik ferrytyny 20 😭 Nie wiem gdzie to żelazo mi ucieka 😭
Wartosc ferrytyny powinna być taka ile ważymy (czyli np. 55kg-55, 70kg-70). -
Aga tez mam dzisiaj 1 dc 😘 przytulam i będziemy iść łeb w łeb!
Milusia, bardzo mocno trzymam kciuki, widze w stopce ze jesteś rok młodsza ode mnie tak zaciągamy rękawy i walczymy!
Ciekawe rzeczy piszecie o tej endometriozie,ja od 20 lat słucham ze moge to miec a za każdym razem nie idzie tego potwierdzić, nawet przy drugim cięciu cesarskim ilość zrostów byla znikoma.
Oprócz pierwszego dnia cyklu gdzie serio te skurcze brzucha sa okrutne i biorę leki tak nie dolega mi nic, zadnych boli przy ❤️ ani badaniu ani usg...
U mnie Ferrytyna tez smaruje po dnie, mam tylko 31 i nie wiem czemu taka niska a hemoglobina piękna w morfologii
Wczoraj chłopaki przygotowali mi niespodziankę urodzinowa. Siostra zajęła sie moimi dzieciakami i mielismy ze starym pierwsza randkę we dwoje od 4 lat 😅 ale to bylo dziwne przeżycie 🤫
W poniedziałek lecę spuszczać krew na badania hormonów, 🍀
Milunia, askowe, Aga_92 lubią tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝

-
Seabird wrote:No właśnie powiem Ci, ze u mnie na zwykłym USG prawie żaden ginekolog tego nie widział, a przez ostatnie dwa lata byłam u paru różnych. Tylko jedna lekarka, do której długo chodziłam zanim się przeprowadziłam, sugerowała ze może być zrost, bo jest mniejsza ruchliwość jajnika, ale cała reszta, która mnie badała nie widziała tam nic podejrzanego. Nigdy nie miałam sugerowanej endometriozy na podstawie obrazu zwykłego USG, nie zdarzyły mi się tez torbiele na jajnikach.
Nie wiem czy to kwestia sprzętu, czy przygotowania do badania (puste jelita), ale na dzisiejszym USG endo lekarz wyraźnie pokazał mi ten zrost na monitorze i nie było wątpliwości.
Dla mnie wskazaniem do tego badania były raczej objawy bólowe i problemy z zajściem w ciążę niż cokolwiek niepokojącego na zwykłych USG 🤷🏼♀️ Może warto u Ciebie tez wykonać USG endometriozy u specjalisty? Jednak drożność jest kluczowa przy staraniach, a nie jest to inwazyjne czy bolesne badanie 🙂
🦋Seabird czy lekarz coś wspominał o operacji by usunąć ogniska endometrialne? Czytam Twoją historię i obawiam się, że u mnie może być podobnie. Na USG również żaden lekarz nic nie widział, ale przez okropnie bolesne miesiączki zasugerowali, że mogę mieć endometriozę i/lub zrosty. W przyszłym tygodniu mam laparoskopię i obawiam się co zostanie na niej odkryte 🙈28 👩🏼 32 👱🏻♂️ 7 (2018) 👧 z ZD
Starania o drugie dziecko od 09.2024 (17 cs)
12.2025 - CB 💔 (beta maks 5,9)
01.2026 - CB/podejrzenie CP 💔 (beta maks 311)
👩🏼 - brak owulacji, stymulacja clo od 11.2025
👱🏻♂️ - morfologia 0%, bierze suple i czekamy na ponowne testowanie -
Obecnie (a wlasciwie juz od paru dobrych lat) odchodzi się od laparoskopii zwiadowczej w celu diagnozy endometriozy. Diagnozę powinien postawić lekarz, ktory specjalizuje sie w endometriozie (wie gdzie szukac i jak przeprowadzic badanie usg), drugim torem jest rezonans magnetyczny z wlewką i kontrastem- miednicy mniejszej w kierunku rozpoznania endometriozy (uwaga- tylko prywatnie i 2 placowki w Pl go wykonują Warszawa i Wroclaw, koszt nie mały, bo 1300-1700zł).Iskierka ✨ wrote:🦋Seabird czy lekarz coś wspominał o operacji by usunąć ogniska endometrialne? Czytam Twoją historię i obawiam się, że u mnie może być podobnie. Na USG również żaden lekarz nic nie widział, ale przez okropnie bolesne miesiączki zasugerowali, że mogę mieć endometriozę i/lub zrosty. W przyszłym tygodniu mam laparoskopię i obawiam się co zostanie na niej odkryte 🙈
-
Remedios wrote:Serio tak zareagowali na to że planujecie się przejść do specjalisty? Czy są bardzo konserwatywni i myślą że klinika to od razu in vitro? Czy o co im może chodzić?
Ja rodzinie w ogóle się się nie zwierzam z tych rzeczy. Moja mama by zrozumiała, ale na pewno by się martwiła plus pewnie rozeszłoby się po rodzinie. No i nie chciałabym słuchać pytań o to. Powiedziałam paru koleżankom, ale nie czuję z ich strony wsparcia, z drugiej strony to ja sama nie wiem czego od ludzi oczekuję więc chyba lepiej nie mówić w ogóle 😆
Tak, w sumie to nie wiem dlaczego, bo do in vitro moi rodzice nic nie mają, konserwatywni też nie są. Po prostu nie rozumieją, nie chcą rozumieć. Uważają, że za dużo myślę o tym, za dużo robię, za dużo chodzę do lekarzy itp. Przejmowałam się tym kiedyś, ale przestałam cokolwiek mówić na ten temat i jest mi lżej.
Ogólnie to ciężki temat, bo oni w ogóle uważają, że jestem w gorącej wodzie kąpana, a każda moja decyzja jest nieprzemyślana
Tak mnie znają..
👩🏻 33 👦🏻 32
Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami
Jestem wege od ponad 10 lat
28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna
Nie poddajemy się!
Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod
IO -> Siofor 500 -
A to szybko wyszłaś ze szpitala, jak pytałam się mojej lekarki to mówiła że 5 dni w szpitalu aż 🫣 cykam się, jak mi w czerwcu umowę przedłuża to pewnie pod koniec roku pójdę sobie na takie miesięczne l4 laparoskopii 🤣Marz91 wrote:Jasne, ja miałam laparoskopię na nfz w szpitalu. Robił mi ją lekarz, który właśnie mnie diagnozował. Byłam u niego prywatnie, ale z racji tego że pracuje też w szpitalu, szybko wciągnął mnie na listę, wręcz nawet przesunął kogoś, kto nie wymagał tak pilnej laparoskopi. Ja nie miałam endometriozy, miałam tylko usuwane te zrosty. Tak jak lekarz obiecał nic przy jajnikach nie robił, dlatego rezerwa mi się zachowała. Sam zabieg miałam jakieś 1,5 godziny. Wszystko pod narkozą. Lekarz wiedział, że się staramy to przy okazji puścił kontrast i sprawdził drożność jajowodów. Dzień przed zabiegiem musiałam zgłosić się do szpitala. Rano zabieg. I na drugi dzień mogłam wyjść do domu. Po zabiegu co kilka godzin kroplówka przeciwbolowa. Ja po narkozie szybko dochodzę do siebie, to szybko powoli się pionizowałam. Jak to przy laparoskopi miałam tylko dwa małe rozcięcia i na dobrą sprawę w domu byłam tylko 3 dni i wróciłam do pracy normalnie. Po tygodniu zgłosiłam się do swojej przychodni ściągnąć szwy. A chyba po miesiącu z hakiem miałam zgłosić się do tego lekarza na kontrolę czy wszystko jest ok. Już jestem ponad pół roku po laparoskopi i wszystko jest dobrze.👩🦳 26 👱🏻♂️ 28
Starania od 03.25
cytologia ✔️
wymazy Mucha ✔️
TSH 1,8 euthyrox 25
Owulację występują ✔️
Cykle 28/29
Plamienia miedzymiesiaczkowe 🩸
Hormony w normie,
Prolaktyna ✔️
HSG niejednoznaczne, w maju kolejne.
Ferrytyna 6!!! Dramat
Witamina D 20 dramat do poprawy!
Początki IO
AMH 3.87
W toku; HSG, dieta, ruch
Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego
On:
Badanie nasienia:
Słaba ruchliwość ‼️
Nieruchome 60% ❗️
W toku: hormony i witaminy, ponowne badanie nasienia po rzuceniu palenia -
Ja też się nikomu nie chwalę. Każdy tylko mówi, że już czas i czekają aż będziemy mieć dziecko. Wkurza mnie to, ale uczę się nie zwracać na to uwagi. Wystarczająco dużo stresu mam i sama się tym przejmuję, że coś jest nie tak.Mika1992 wrote:Tak, w sumie to nie wiem dlaczego, bo do in vitro moi rodzice nic nie mają, konserwatywni też nie są. Po prostu nie rozumieją, nie chcą rozumieć. Uważają, że za dużo myślę o tym, za dużo robię, za dużo chodzę do lekarzy itp. Przejmowałam się tym kiedyś, ale przestałam cokolwiek mówić na ten temat i jest mi lżej.
Ogólnie to ciężki temat, bo oni w ogóle uważają, że jestem w gorącej wodzie kąpana, a każda moja decyzja jest nieprzemyślana
Tak mnie znają..
🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀 -
Wy piszecie że ferrytyna Szura dnem bo macie 20/30 a ja mam aż 6, nawet skali mi brakło 🤣👩🦳 26 👱🏻♂️ 28
Starania od 03.25
cytologia ✔️
wymazy Mucha ✔️
TSH 1,8 euthyrox 25
Owulację występują ✔️
Cykle 28/29
Plamienia miedzymiesiaczkowe 🩸
Hormony w normie,
Prolaktyna ✔️
HSG niejednoznaczne, w maju kolejne.
Ferrytyna 6!!! Dramat
Witamina D 20 dramat do poprawy!
Początki IO
AMH 3.87
W toku; HSG, dieta, ruch
Program Ochrony zdrowia prokreacyjnego
On:
Badanie nasienia:
Słaba ruchliwość ‼️
Nieruchome 60% ❗️
W toku: hormony i witaminy, ponowne badanie nasienia po rzuceniu palenia -
tulips wrote:Dziewczyny z niską ferrytyną i żelazem- znalazłyście przyczynę czemu macie taki wynik?
Ja dzisiaj miałam badania i już nie wiem co robić, bardzo skupiłam się na tym, żeby w ostatnim czasie jeść więcej żelaza w pożywieniu, brałam też laktoferynę, a wynik ferrytyny 20 😭 Nie wiem gdzie to żelazo mi ucieka 😭
Przyczyną mogę być też jelita i np. celiakia, która może się objawiać właśnie tylko niskim poziomem żelaza, ferrytyny.👩🏼💼’89 👨🏻💻’87
Marzymy o pierwszym bobo ✨
5 cs
06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
08.09 - b-hcg 65 mlU/mL, progesteron 28,1 ng/mL
10.09 - b-hcg 260 mlU/mL, progesteron 28,5 ng/mL
15.09 - b-hcg 1469 mlU/mL progesteron 28,4 ng/mL
22.09 - 5+4 widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
09.10 - 💔
10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔
12.12.2025 lecimy z nową suplementacją
- Prenacaps multi 1
- Magnez
- Biocardine Omega-3
- Ubiquinol (CoQ10)
- Witamina B12
- Laktoferyna
- powoli kończymy żelazo -
A moi rodzice to mnie nawet nie pytają o takie kwestie, bo maja to gdzieś 😂 pracuje w firmie rodzinnej i nie na rękę im by była moja dłuższa nieobecność więc udają że przecież dziewczyna w moim wieku i ciąża to nic wspólnego ze sobą nie ma. Ja nigdy tematu nie poruszam, bo wiem że temat pracy pojawi się w pierwszej kolejności a po drugie wiem że żadnego wsparcia nie dostanę tak jak ze wszystkim przez całe życie. Także cieszę się że nie dostaje takich pytań jak tutaj czasami czytam na forum wścibskich czy super porad, ale poczucie że ktoś ma Cię gdzieś też nie jest fajne.
A z innej beczki dziewczyny. Czy któraś miała kiedyś tak, że okres sporo się skrócił i powiązała to z czym konkretnym np przez większy stres albo z jakimiś wynikami badań? Zawsze miałam 5 dniowe okresy, ten ostatni dzień juz taki brązowy śluz bardziej ale jednak 5 dni. A teraz dostałam okres we wtorek gdzieś w południe a w czwartek po południu już zniknął. Miałam więcej stresu, ale u mnie często się to w sumie zdarza i nigdy nie przekładało się na to że okres się skrócił. Nie wiem co myśleć o tym i czy się przejmować. Może nowa suplementacja? 🤔29 🙋🏽♀️ 33 🙋🏽
Starania od 09/25 o pierwsze 👶🏽
Tarczyca ✅
Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
Wskaźnik HOMA 2,89 (IO) <2.5⬆️
Homocysteina 5,97 umol/l✅
SHBG 45,6 nmol/L 32.4-128.0⬇️
Testosteron 1,60 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
Prolaktyna⬆️❗️
AMH 6,58 ⬆️⁉️
On:
Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗 -
Piszecie o ferytynie ja też miałam szurająca po dnie jakoś 2 lata temu. Ale nikt nie znalazł wtedy przyczyny, wynik podbito sorbiferem i teraz w miarę sie utrzymuje. Natomiast, ja mam podjerzenie że to endometrioza miała na to wpływ. Przy całej diagnostyce wyszło ognisko na jelicie które moim zdaniem się do tego przyczyniło.
Co do objawów to ja np na badaniu usg przez zwykłego gina nie czułam bólu bo zwyczajnie nie wiedzą czego szukać. Natomiast ten juz od endometriozy znalazł dokładną lokalizacje ognisk i wtedy ten ból się pojawił. Nie chcę nikogo straszyć, ale ja też nie mam ciężkich okresów sporadycznie jest tak, że muszę wziąć apap w 2 dniu cyklu... Strasznie ta choroba jest podstępna bo u niektórych da objawy a u innych niekoniecznie pomimo tego ze jest zaawansowana (tak było u mnie). Wiem że sporo kasy to badanie kosztuje, ale przy dlugim staraniu ja bym każdemu go doradzała. Mi udało sie znaleźć lekarza przez pakiet z luxmedu w małopolsce, ale to chyba wyjątek. W każdym razie któraś już zaznaczała, ale wybór lekarza jest w tym przypadku kluczowy♀️1991
♂️1991
Starania od 05.2025
Endometrioza IV stopnia, adenomioza. -
kindzaaaa wrote:A to szybko wyszłaś ze szpitala, jak pytałam się mojej lekarki to mówiła że 5 dni w szpitalu aż 🫣 cykam się, jak mi w czerwcu umowę przedłuża to pewnie pod koniec roku pójdę sobie na takie miesięczne l4 laparoskopii 🤣
Możliwe że długość pobytu zależy od tego ile tam trzeba powycinać. Ja w środę zgłosiłam się do szpitala, w czwartek zabieg, w piątek do domu a w niedzielę szłam do pracy 🫣
Jeszcze u mnie w szpitalu na ginekologi duży ruch i mega na rękę im było, że szybko staje na nogi i sama chce do domu. Jak widziałam tą kolejkę na korytarzu kobiet, które czekają na wolne łóżko, to stwierdziłam, że się ubiorę i poczekam na korytarzu na wypis 😅 oczywiście miałam już to uzgodnione z lekarzem. Pielegniarki też narzekały, że mają taki młyn bo brak personelu. A ja wiedziałam, że najlepiej dojdę do siebie w domu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 19:13
🧑🦱 31 👱 34🐈⬛
AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56 -> 2,44
12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5 ⛔
Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
Homocysteina, Białko s, Białko c, krzywa
cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Trombofilia Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy, kariotypy ✅
Accofil, Hydroxychloroquine, Acard, Equoral,
Encorton
Cross Match 29,7%
Allo Mlr 0%
Adenomioza 🚨
Zmiana kliniki 10.25
IVF II - 22.01.26 -> 02.02.26 punkcja -> ❄️❄️❄️ 5.1.1, 5.1.2, 6.3.2
IVF III - 03.04.2026 -> 14.04.26 punkcja -> ⏳ -
Widzę, że się dużo zmieniło w ostatnich latach, jakoś że dwa lata temu szukałam diagnostyki endometriozy to widziałam w sumie tylko w Medicover badanie w kierunku endometriozy za 3000zł, więc stwierdziłam, że przeżyję bez tej wiedzy xd Teraz widzę nawet w medistore USG w kierunku endometriozy za 600zł.👩 93' 🧑 93'
Starania od 02.2025 z przerwami
07.2025 - puste jajo płodowe 💔 7w
9cs
Suple:
Omega 3 - 1000mg
Wit D - 4000j
Folian - 800mcg
Inozytol - 2000mg x 2
Laktoferyna - 200mg
Maślan sodu
Lexidofil - probiotyk
Magne b6 forte - 1 tab -
Agi ja miałam tak raz prawie dwa lata temu jak zmieniałam pracę. Normalny cykl 32 dni - trzy dni okresu - 15 dni - 3 dni okresu i potem już normalny cykl 30 dni. Raz w życiu tak miałam, dla mnie to był bardzo duży stres, nie lubię zmian, zmieniłam pracę po ponad 8 latach, a jakby tego było mało to na początku tego cyklu 15 dni się zaręczyliśmy 😅 w życiu takiego miesiąca nie przeżyłam i nigdy wcześniej ani później nie przydarzyło mi się nic takiego 🫣Agi96 wrote:A moi rodzice to mnie nawet nie pytają o takie kwestie, bo maja to gdzieś 😂 pracuje w firmie rodzinnej i nie na rękę im by była moja dłuższa nieobecność więc udają że przecież dziewczyna w moim wieku i ciąża to nic wspólnego ze sobą nie ma. Ja nigdy tematu nie poruszam, bo wiem że temat pracy pojawi się w pierwszej kolejności a po drugie wiem że żadnego wsparcia nie dostanę tak jak ze wszystkim przez całe życie. Także cieszę się że nie dostaje takich pytań jak tutaj czasami czytam na forum wścibskich czy super porad, ale poczucie że ktoś ma Cię gdzieś też nie jest fajne.
A z innej beczki dziewczyny. Czy któraś miała kiedyś tak, że okres sporo się skrócił i powiązała to z czym konkretnym np przez większy stres albo z jakimiś wynikami badań? Zawsze miałam 5 dniowe okresy, ten ostatni dzień juz taki brązowy śluz bardziej ale jednak 5 dni. A teraz dostałam okres we wtorek gdzieś w południe a w czwartek po południu już zniknął. Miałam więcej stresu, ale u mnie często się to w sumie zdarza i nigdy nie przekładało się na to że okres się skrócił. Nie wiem co myśleć o tym i czy się przejmować. Może nowa suplementacja? 🤔🧑 33 l. 🧒 36 l.
♥️🍀