X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czekamy dłużej... ale nie przestajemy wierzyć ♥️
Odpowiedz

Czekamy dłużej... ale nie przestajemy wierzyć ♥️

Oceń ten wątek:
  • Agi96 Ekspertka

Wysłany: 25 marca, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Podczytałam na miesięcznym o nowym wątku i też tu przycupnę 🥹
    Ostatni nieudany cykl mocno mnie przetyrał emocjonalnie z względu na „deadline” przed 30ką, która za rogiem i termin porodu przed grudniem. Chyba do tego wszystkiego doszło przesilenie wiosenne i byłam dosłownie wyjęta z życia.. Wczoraj dostałam okres i powoli wracam do siebie i zaczynam myśleć co dalej…
    W skrócie staramy się od września, u męża nasienie okej jedynie trochę obniżona ruchliwość, u mnie owulacje wg objawów, testów i progesteronu 7 dpo są, ale podwyższona prolaktyna (stres), podwyższone androgeny i insulina i obniżone shgb (IO). Dopiero od zeszłego miesiąca suplementuje się w kierunku IO i liczę, że to ten puzelek. W planach mam monitoring, żeby zobaczyć czy przy moim obrazie delikatnego PCOS jest pęcherzyk dominujący. Też nigdy nie zobaczyłam żadnego nawet cienia.
    Większość z Was kojarzę już też z wątków miesięcznych. No i co.. jak w tytule - czekamy, ale nie przestajemy wierzyć dziewczyny 🍀

Kompotlinka, Lady A., Takatam, sirengirl92, Iskierka ✨ lubią tę wiadomość

29 🙋🏽‍♀️ 33 🙋🏽
    Starania od 09/25 o pierwsze 👶🏽

Tarczyca ✅
    Progesteron 12/25 8 dpo 19,17ng/ml, 02/26 9 dpo 16,2 ng/ml✅
    Wskaźnik HOMA 2,89 (IO) <2.5⬆️
    Homocysteina 5,97 umol/l✅
    SHBG 45,6 nmol/L 32.4-128.0⬇️
    Testosteron 1,60 nmol/l 0,29 - 1,67⬆️
    Prolaktyna⬆️❗️
    AMH 6,58 ⬆️⁉️

On:
    Badanie nasienia ✅ morfologia 5% 🆗
  • Mika1992 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marz91 wrote:
    Tak od jakiegoś czasu wydaje sporo na Q10 właśnie ubichinol, 3 razy dziennie biorę po 2 tabketki. Dzienna dawka 600mg, oczywiście łączona z tłuszczem dla dobrego wchłaniania. Do tego chodzę natleniać ogólnie cały organizm do komory normobarycznej. Działa to na mnie też kojąco. No i ogólnie standardowe suple które się przewijają na forum. Wszystko robię na własną rękę. Czy coś to dało dowiem się przy tej stymulacji. Na pewno czuje się lepiej i amh mi podskoczyło z 1,56 na 2,44, a badane w tym samym laboratorium, próbka badana na miejscu. Gwarancji nie daje na te moje patenty, bo to też wiedza z forum

O to ciekawe co piszesz, nie słyszałam o takiej komorze, a to nawet pewnie dobre ogólnie dla ukojenia nerwów itp. Chętnie bym spróbowała ale muszę zobaczyć jak to wygląda, czy nie dostanę klaustrofobii.

Co do wiedzy z forum to i ja stąd dużo pozyskuje, często szukam w starych wątkach itp. Np. przy bakteriach w nasieniu męża znalazłam sporo cennych rad i myślę że to na pewno pomogło jako dodatkowe wsparcie.

Marz91 lubi tę wiadomość

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02.2025 z 2 przerwami

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod

IO -> Siofor 500
  • Marz91 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 wrote:
    O to ciekawe co piszesz, nie słyszałam o takiej komorze, a to nawet pewnie dobre ogólnie dla ukojenia nerwów itp. Chętnie bym spróbowała ale muszę zobaczyć jak to wygląda, czy nie dostanę klaustrofobii.

Co do wiedzy z forum to i ja stąd dużo pozyskuje, często szukam w starych wątkach itp. Np. przy bakteriach w nasieniu męża znalazłam sporo cennych rad i myślę że to na pewno pomogło jako dodatkowe wsparcie.

Klaustrofobia to w komorze hiperbarycznej, normobaryczna to po prostu pomieszczenie z wysokim tlenem, siedzisz pijesz kawkę, czytasz i dotleniasz się 2 godziny. U mnie w mieście wygląda to jak małe spa. Oferują też noclegi i właśnie mam zamiar skorzystać z nocowania w tym miejscu. Ponoć działa też dobrze na regenerację i stany zapalne i liczę że wyciszy moją adenomioze. Wiem że często sportowcy korzystają z takiej regeneracji i ludzie po różnych zabiegach. Ja od początku traktuję to jako czysty relaks i odkładam telefon na te 2 godziny a biorę książkę. Komorę też poleciły dziewczyny z forum, które później przy stymulacji miały realną poprawę w ilości zdrowych zarodków.

U mnie w mieście wygląda to tak, także nie ma mowy o klaustrofobii

IMG-20260225-101233-202.jpg IMG-20260219-100209-138.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca, 10:32

Mika1992, Aga_92 lubią tę wiadomość

🧑‍🦱 31 👱 34🐈‍⬛
    AMH 1,68 -> 2,89 -> 1,56 -> 2,44
    12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
    17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
    14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
    18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
    brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5 ⛔
    Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
    Homocysteina, Białko s, Białko c, krzywa
    cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Trombofilia Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy, kariotypy ✅

Accofil, Hydroxychloroquine, Acard, Equoral,
    Encorton
    Cross Match 29,7%
    Allo Mlr 0%
    Adenomioza 🚨
    Zmiana kliniki 10.25

IVF II - start 22.01.26 -> 02.02.26 punkcja -> ❄️❄️❄️ 5.1.1, 5.1.2, 6.3.2
    IVF III ⏳ marzec?
  • Mika1992 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi96 wrote:
    Hej dziewczyny. Podczytałam na miesięcznym o nowym wątku i też tu przycupnę 🥹
    Ostatni nieudany cykl mocno mnie przetyrał emocjonalnie z względu na „deadline” przed 30ką, która za rogiem i termin porodu przed grudniem. Chyba do tego wszystkiego doszło przesilenie wiosenne i byłam dosłownie wyjęta z życia.. Wczoraj dostałam okres i powoli wracam do siebie i zaczynam myśleć co dalej…
    W skrócie staramy się od września, u męża nasienie okej jedynie trochę obniżona ruchliwość, u mnie owulacje wg objawów, testów i progesteronu 7 dpo są, ale podwyższona prolaktyna (stres), podwyższone androgeny i insulina i obniżone shgb (IO). Dopiero od zeszłego miesiąca suplementuje się w kierunku IO i liczę, że to ten puzelek. W planach mam monitoring, żeby zobaczyć czy przy moim obrazie delikatnego PCOS jest pęcherzyk dominujący. Też nigdy nie zobaczyłam żadnego nawet cienia.
    Większość z Was kojarzę już też z wątków miesięcznych. No i co.. jak w tytule - czekamy, ale nie przestajemy wierzyć dziewczyny 🍀

Chyba mamy podobna sytuację. Ja też IO od niedawna, SHBG obniżone, prolaktyna podwyższona (co mnie nie dziwi bo ja ciągle jestem zestresowana). DHEA czy testosteron w normie, na USG nie było widać czy mam Pcos. Nie miałam nigdy dużo pęcherzyków, ale no może w klinice powiedzą mi coś innego?

Ale tak jak Ty wierzę że to IO to brakujący puzzel...

Agi96 lubi tę wiadomość

👩🏻 33 👦🏻 32

Nie poddajemy się!

Update 28.01💊: Omega-3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Laktoferyna, Wit. E, C, Cynk, Melatonina, Tyrozyna, Selen, Jod

IO -> Siofor 500
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 25 marca, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest z tym ubichinolem/ubichinonem po owulacji? Tutaj na forum często przerywa się go po owulce, ale nie mogę znaleźć podkładki pod takie przyjmowanie go, chat GPT też mówi że nie ma argumentów żeby przerywać, na różnych redditach ludzie zazwyczaj biorą przez cały cykl. Jedynie poleca się odstawienie po transferze.

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112) - wysokie anty-TPO
    plamienia przed miesiączką
    Adenomioza?
    Progesteron 11-15 ng/ml
    Inne hormony - ok
    Wymazy MUCHa - czysto
    AMH 2,03 ng/ml
    Utrogestan
    Prenacare start, inozytol, magnez, ubichinon, DHA, NAC, witamina E, cholina, probiotyki

🤷🏻‍♂️35 lat
    Obniżone wyniki badania nasienia
    10.25: koncentracja 10 mln/ml, morfologia 2%, ruch postępowy 20%
    11.25: koncentracja 6 mln/ml 😵
    Clostilbegyt + suple
    02.26: koncentracja 4.9mln/ml, morfo 0%, ruch postępowy 15% 🥲
    SCD 26%
    Prenacare start ON, l-karnityna, witamina D, ubichinol, NAC, DHA, olej z czarnuszki, probiotyki

12 cs o pierwszą 🤰
  • Agi96 Ekspertka

Wysłany: 25 marca, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Marz! 🤗
    Niesamowite ile w wielu przypadkach musimy działać same, szukać, badać itd mimo wydawania ogromu kasy na „specjalistów” i kliniki…
    A z tą komorą ciekawe, ja kiedyś próbowałam tej małej, w innym kontekście niż starania, ale okropnie zaczęła mnie od ciśnienia boleć głowa i uszy dosłownie po kilku minutach i musiałam wyjść. Musze sprawdzić czy u mnie w okolicy jest ta druga opcja 🤔

Marz91 lubi tę wiadomość

29 🙋🏽‍♀️ 33 🙋🏽

Tarczyca ✅
    Prolaktyna⬆️❗️
    AMH 6,58 ⬆️⁉️

On:
  • Marz91 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi96 normobaryczna jest "lżejsza", ma mniejsze ciśnienie z tego co wiem. Dlatego jest typowa dla relaksu. Warto sobie sprawdzić i tak jak pisałam traktować też jako relaks, jako takie swoje małe spa 🙂

Remedios co do ubichinolu to u mnie czat też się gubił w odpowiedziach, raz kazał brać cały czas, raz odstawić a na końcu skonsultować z lekarzem. Z jednej strony było by to logiczne, że skoro po transferze się odstawia to i po owulacji. Ja w sumie dopiero teraz zaczęłam przygodę z ubichinolem, jakieś 2 miesiące

Agi96 lubi tę wiadomość

🧑‍🦱 31 👱 34🐈‍⬛
    12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
    17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
    14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
    18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
    Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
    cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Trombofilia Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy, kariotypy ✅

Encorton
    Cross Match 29,7%
    Allo Mlr 0%
    Adenomioza 🚨
    Zmiana kliniki 10.25

IVF III ⏳ marzec?
  • ferrytynka25 Ekspertka

Wysłany: 25 marca, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:
    Dziewczyny a jak to jest z tym ubichinolem/ubichinonem po owulacji? Tutaj na forum często przerywa się go po owulce, ale nie mogę znaleźć podkładki pod takie przyjmowanie go, chat GPT też mówi że nie ma argumentów żeby przerywać, na różnych redditach ludzie zazwyczaj biorą przez cały cykl. Jedynie poleca się odstawienie po transferze.

Ja biorę przez cały cykl, dostałam takie zalecenie od lekarki (specjalistce w swojej dziedzinie), w zasadzie na pierwszej wizycie, na której analizowałyśmy całą suplementację.

Agi96, Lady A. lubią tę wiadomość

👩 28 👨 30 🐶8
    Walczymy od drugiej połowy 2024✨
    Hormony w normie ✅
    AMH 2,07 ng/ml
    Niska Ferrytyna ⚠️
    Owulacje na bieżąco potwierdzone monitoringiem

Lipiec 2025 - Torbiel ⚠️
    Cytologia i HPV – w normie 💪 ✅
    🔬 MUCHA - Grudzień 2024 Ureaplasma urealyticum --> Styczeń 2025 czysto (Leczenie Doxycylina 👩👨)✅
    - USG piersi ✅

👨
    Morfologia 2%---> 3,8%⚠️
    HBA 55,9%⚠️
    DFI 6%✅
    TenFertil ON💊
  • Agi96 Ekspertka

Wysłany: 25 marca, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 wrote:
    Chyba mamy podobna sytuację. Ja też IO od niedawna, SHBG obniżone, prolaktyna podwyższona (co mnie nie dziwi bo ja ciągle jestem zestresowana). DHEA czy testosteron w normie, na USG nie było widać czy mam Pcos. Nie miałam nigdy dużo pęcherzyków, ale no może w klinice powiedzą mi coś innego?

Ale tak jak Ty wierzę że to IO to brakujący puzzel...

Faktycznie podobnie 🤗 oby to było u nas to, bo myślę, że to się da ogarnąć ☺️ a badałaś AMH? kiedy masz zaplanowaną wizytę?

29 🙋🏽‍♀️ 33 🙋🏽

Tarczyca ✅
    Prolaktyna⬆️❗️
    AMH 6,58 ⬆️⁉️

On:
  • Mika1992 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marz91 wrote:
    Klaustrofobia to w komorze hiperbarycznej, normobaryczna to po prostu pomieszczenie z wysokim tlenem, siedzisz pijesz kawkę, czytasz i dotleniasz się 2 godziny. U mnie w mieście wygląda to jak małe spa. Oferują też noclegi i właśnie mam zamiar skorzystać z nocowania w tym miejscu. Ponoć działa też dobrze na regenerację i stany zapalne i liczę że wyciszy moją adenomioze. Wiem że często sportowcy korzystają z takiej regeneracji i ludzie po różnych zabiegach. Ja od początku traktuję to jako czysty relaks i odkładam telefon na te 2 godziny a biorę książkę. Komorę też poleciły dziewczyny z forum, które później przy stymulacji miały realną poprawę w ilości zdrowych zarodków.

U mnie w mieście wygląda to tak, także nie ma mowy o klaustrofobii

IMG-20260225-101233-202.jpg IMG-20260219-100209-138.jpg

O to mnie na mówiłaś! Inaczej to sobie wyobrażałam. Poszukam, na pewno w Wwie lub w okolicy też jest coś takiego :)

Marz91 lubi tę wiadomość

👩🏻 33 👦🏻 32

Nie poddajemy się!

IO -> Siofor 500
  • Agi96 Ekspertka

Wysłany: 25 marca, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marz91 wrote:
    Agi96 normobaryczna jest "lżejsza", ma mniejsze ciśnienie z tego co wiem. Dlatego jest typowa dla relaksu. Warto sobie sprawdzić i tak jak pisałam traktować też jako relaks, jako takie swoje małe spa 🙂

Remedios co do ubichinolu to u mnie czat też się gubił w odpowiedziach, raz kazał brać cały czas, raz odstawić a na końcu skonsultować z lekarzem. Z jednej strony było by to logiczne, że skoro po transferze się odstawia to i po owulacji. Ja w sumie dopiero teraz zaczęłam przygodę z ubichinolem, jakieś 2 miesiące

Relaks zdecydowanie też mi się przyda 😄

Ja właśnie wczoraj zamówiłam ubichonol i też się zastanawiałam czy brać cały cykl i ile 🤔 muszę przeszperać forum

Marz91 lubi tę wiadomość

29 🙋🏽‍♀️ 33 🙋🏽

Tarczyca ✅
    Prolaktyna⬆️❗️
    AMH 6,58 ⬆️⁉️

On:
  • Mika1992 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi96 wrote:
    Faktycznie podobnie 🤗 oby to było u nas to, bo myślę, że to się da ogarnąć ☺️ a badałaś AMH? kiedy masz zaplanowaną wizytę?

AMH badałam rok temu w kwietniu, było 4.90. wg norm dla mojego wieku to ok podobno.

Jutro 🙈 mam stres ale no będę z mężem więc jakoś to razem przejedziemy

Marz91 lubi tę wiadomość

👩🏻 33 👦🏻 32

Nie poddajemy się!

IO -> Siofor 500
  • Kompotlinka Ekspertka

Wysłany: 25 marca, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, chętnie do Was dołączę. Zaczynało mi brakować właśnie miejsca, gdzie można podyskutować o innych aspektach i nie skupiać się tylko na testowaniu. Generalnie jestem osobą aspołeczną i praktycznie nie mam nikogo z kim mogłabym szczerze porozmawiać o temacie starań. Póki co nikt nie wie. Dlatego jak odkryłam forum, to najpierw niedowierzałam, później stresowałam się jak zostanę odebrana, a teraz czuję duży komfort i zrozumienie. Do tego to taka skarbnica wiedzy! Dziękuję Wam.
    Moja historia wygląda tak, że od zawsze pragnęłam mieć rodzinę, trójkę dzieci. Jako dziecko niestety nie zaznałam miłości, ani spokoju dlatego stworzenie własnej rodziny było i jest dla mnie mega ważne. Ale niestety przez moje i mojego męża korzenie, trudną sytuację też finansową w domu, temat odkładaliśmy. Chcemy być odpowiedzialnymi, dobrymi rodzicami. Od około 2 lat trwałam w zawieszieniu, bo może za niedługo będziemy mogli zacząć starania. Dzięki temu zadbałam o swoje zdrowie, dietę itd., ale z drugiej strony - odłożyłam w kąt rozwój zawodowy i inne plany. Niestety po drodze pojawiły się różne komplikacje życiowe (w tym histeroskopia z łyżeczkowaniem szyjki macicy i polipa z jamy macicy) i ostatecznie starania rozpoczęliśmy w październiku. Powtarzałam sobie i mężowi, że musimy brać pod uwagę zapas, pewnie z pół roku. Bardzo pomogło mi to, że niektóre z dziewczyn dzielą się swoimi trudnymi historiami. Mogłam sie przygotować na różne scenariusze. W głębi duszy miałam jednak nadzieję, że się bardzo pomylę i pozytywnie zaskoczę. Mąż niedowierzał, tym bardziej po historii kolegi, który miał "złoty strzał". No i mamy 6cs. Niestety wraz z rozpoczeciem starań pojawiły się duże problemy z rodziną i ciągłe sytuacje stresowe. Jakoś sobie z tym radzimy, ale cały czas mamy czerwoną lampkę, że to może być przyczyną niepowodzeń. Na razie nie robiliśmy żadnej diagnostyki, dajemy jeszcze trochę czasu naturze.
    Póki co suple, testy owulacyjne i tyle. Tym bardziej, że wszystkie wizyty lekarskie są dla mnie stresujące. Plan mamy taki, że jeśli do maja się nie uda, to zaczynamy z badaniami krwi i monitoringiem. Ew.mąż pójdzie na badanie nasienia.
    Trzymam kciuki za nas wszystkie, oby te najwieksze marzenia w koncu sie spełniły.🤞🤞

Angel93, Lady A., _Dysia_, Agi96, Marz91, sirengirl92, Iskierka ✨, ferrytynka25 lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Angel93 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny pozwólcie że i ja do Was dołączę.

W prawdzie nie staramy się jakoś długo bo od września, ale nasza sytuacja jest dość skomplikowana i szukałam kogoś w podobnej sytuacji tu na forum ale nie znalazłam.

Moje podstawowe wyniki są ok. Nie zagłębiałam się w dalszą jakąś diagnostykę bo na chwilę obecną tego nie potrzebuje.

Mojemu mężowi wyszły obniżone parametry nasienia wiec zapisałam go do urologa, myślałam przepisze mu jakieś suple i bedzie git.

Jakież wielkie było nasze zdziwienie i szok jak grom z jasnego nieba kiedy usłyszeliśmy diagnozę- guz jądra.

Rak, nowotwór i do tego złośliwy

Rokowania są dobre ale jesteśmy na chwile obecną w zawieszeniu bo jeśli będzie jakaś chemia czy naświetlania wtedy in vitro nas czeka jeśli nie to staramy sie dalej naturalnie

I szukałam dla siebie jakiegoś miejsca na forum i chyba znalazłam 🩷

Kompotlinka, Lady A., _Dysia_, Agi96, Reja13, Aga_92, Basiax, sirengirl92, Iskierka ✨ lubią tę wiadomość

👩93 🧔93 👧17

Starania od 09.25

👩
    TSH 1.6
    Estradiol – 21,08 pg/ml (3dc)
    FSH – 4,56 mIU/ml(3dc)
    LH – 4,91 mIU/ml(3dc)
    Prolaktyna – 14,30 ng/ml(3dc)
    Progesteron - 20,93 (8dpo)

🧔 Oligoastenoteratozoospermia (OAT)
    Orchidektomia lewego jądra - seminoma
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 25 marca, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:
    Ja biorę 100 mg ubichinolu i tak jak zalecił mi chat nie odstawiam po owulacji. Biorę chyba trzeci miesiąc. Mąż też brał 100 mg, po ostatnim seminogramie podwyższył do 200 mg.

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • Agi96 Ekspertka

Wysłany: 25 marca, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 wrote:
    AMH badałam rok temu w kwietniu, było 4.90. wg norm dla mojego wieku to ok podobno.

Nie dziwię się, że jest stres, ale fajnie, że idziecie razem, trzymam kciuki za owocną wizytę! Dać koniecznie znać po ✊🏼☺️

Mika1992 lubi tę wiadomość

29 🙋🏽‍♀️ 33 🙋🏽

Tarczyca ✅
    Prolaktyna⬆️❗️
    AMH 6,58 ⬆️⁉️

On:
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 25 marca, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 wrote:

Mika wierzę w to, że będzie dobrze i trzymam kciuki żeby ktoś znalazł pomysł na rozwiązanie 😉

Ostatnio jakoś utwierdzam się w tym, że miesięczne nie są już dla mnie, jakoś nie czuję się tam na miejscu... Są różne osoby, które wpadają i od razu przechodzą na fioletową stronę, a człowiek tkwi w miejscu... Dobrze, że się im udaje, nie to żebym się nie cieszyła, ale dzisiaj utwierdziłam się w tym, że potrzebny był mi taki nowy start, w którym nie będę czekać na datę testowania i ten czas nie będzie biegł od okresu do owulacji a później do testowania, bo co miesiąc wpadam w czarną dziurę...

🧑 33 l. 🧒 36 l.
    ♥️🍀
  • ferrytynka25 Ekspertka

Wysłany: 25 marca, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel93, Wasz przypadek jest faktycznie specyficzny i rzadko spotykany tutaj na forum.
    To musi być dla Was ogromny szok 😔 Zwłaszcza, że zaczęło się od „zwykłych” starań i rutynowych badań, a nagle taka diagnoza. Bardzo Wam współczuję, ale nawet przy najtrudniejszych scenariuszach są rozwiązania— ważne, żebyście teraz trafili do odpowiedniego specjalisty. Wiem, że to brzmi paradoksalnie, ale dzięki temu Twój mąż ma szansę szybko zacząć leczenie, a przy dobrych rokowaniach to naprawdę daje dużo nadziei. Trzymam za Was mocno kciuki ❤️

Angel93 lubi tę wiadomość

👩 28 👨 30 🐶8
    Walczymy od drugiej połowy 2024✨
    Hormony w normie ✅
    AMH 2,07 ng/ml
    Niska Ferrytyna ⚠️
    Owulacje na bieżąco potwierdzone monitoringiem

Lipiec 2025 - Torbiel ⚠️
    Cytologia i HPV – w normie 💪 ✅
    🔬 MUCHA - Grudzień 2024 Ureaplasma urealyticum --> Styczeń 2025 czysto (Leczenie Doxycylina 👩👨)✅
    - USG piersi ✅

👨
    Morfologia 2%---> 3,8%⚠️
    HBA 55,9%⚠️
    DFI 6%✅
    TenFertil ON💊
  • Marz91 Autorytet

Wysłany: 25 marca, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 wrote:

No to będziemy jutro trzymać kciuki 🍀 daj znać jakie będą wrażenia

Mika1992 lubi tę wiadomość

🧑‍🦱 31 👱 34🐈‍⬛
    12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
    17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
    14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
    18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
    Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2

Encorton
    Cross Match 29,7%
    Allo Mlr 0%
    Adenomioza 🚨
    Zmiana kliniki 10.25

IVF III ⏳ marzec?
  • Kaaamika Autorytet

Wysłany: 25 marca, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Wpadłam tu do Was dzisiaj z ogromnego sentymentu. Choć sama już się nie staram i moje marzenie o trzecim dziecku pozostanie w sferze marzeń, to widząc ten wątek i post Angel93, nie mogłam przejść obojętnie.

Angel93, bardzo mi przykro z powodu diagnozy męża. To faktycznie uderza jak grom z jasnego nieba, gdy zamiast suplementów słyszy się takie słowa. Chciałam Cię jednak trochę podnieść na duchu – u nas była bardzo podobna sytuacja. Też zaczęło się od zmiany obok jądra, lekarze długo nie byli pewni, co to jest. W końcu operacja i diagnoza: nowotwór złośliwy.
    To było w 2023 roku. Dziś mąż jest pod stałą kontrolą, co pół roku robimy rezonans i jak na razie wszystko jest w porządku. Najważniejsze, że rokowania u Was są dobre. Jeśli będzie potrzebne leczenie uzupełniające, to medycyna daje teraz ogromne możliwości (pamiętajcie o zabezpieczeniu nasienia przed ewentualną chemią), a jeśli nie – to trzymam kciuki, żebyście szybko mogli wrócić do starań naturalnych.
    Bądź dzielna, macie prawo czuć się teraz w zawieszeniu, ale ta walka jest do wygrania. Trzymam mocno kciuki za Ciebie i za wszystkie dziewczyny tutaj. Ściskam Was mocno i kibicuję z całego serca.

Kompotlinka, Angel93 lubią tę wiadomość

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ