Czerwcowe Bąbelki
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, przeczytałam dzis fajny artykuł. Dla kobiet które sobie wmawiają, nakręcają a potem przychodzi rozczarowanie. Nie istnieje coś takiego jak objawy ciażowe 5 czy 7dpo. Wszystkie inne te subiektywne, to równie dobrze objawy zwiastujące okres. Objawy ciaży moga wystąpić w nieznacznym stopniu dopiero po 10dpo (jeśli doszło do zagnieżdżenia) jeśli jajo się zagnieździ. Wczesniej nie ma mowy o objawach Jesteśmy żywymi organizmami, nami kobietami żadzą hormony. Ja jestem obecnie w 6dpo i tez czuję kłucia w macicy, pochwie i jajniki na zmianę. Czemu? Są dwa wyjścia-albo cos się dzieje przygotowując do ciazy, albo wszystko się przygotowuje do @ własnie tymi kłuciami, bólami itp. Fajnie że trafiłam na ten artykuł, bo wmawianie sobie i nakręcanie nie ma żadnego sensu
Gratuluje nowych fasolekkofeinka, Justine M, asiaes lubią tę wiadomość
-
No juz jest pozytywny.
Na pewno musi być większa niż 5, jeśli mniej ciąży nie ma. Beta 12 to chyba ok 2 tyg. po zapłodnieniu. Który dzień cyklu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 20:30
Justine M lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
asiaes wrote:jutro mam dzień planowanej @. cykle mam 28 dniowe, wiec myslałam ze skoro test wyszedł pozytywny już w niedziele (blady bo blady ale był) to dzis już będzie ta beta konkretna a te 12 to boje sie, że za mało i ze jednak dostane ta @
-
nick nieaktualnyasiaes wrote:ciężko mi powiedzieć dokładnie ale obstawiam ze ok 1-3.06 była owu. z tych nerwów chyba zaraz naprawde dostane tej @
No to mogło tak być, że się implantacja przeciągnęła. Teraz się musisz uspokoić, żeby sobie nie zaszkodzić i zrobić ponownie betę pojutrze. Co ma być to będzie ale musimy być dobrej myśli :* Trzymam kciuki! -
nick nieaktualny
-
ja mam dokładnie 12,2 mlU/mL,
wyczytałam właśnie :
Jeśli dojdzie do zagnieżdżenia zapłodnionej komórki jajowej, a odbywa się to między 6 a 8 dniem po owulacji (choć może potrwać nawet 12 dni), to już 48 godzin później we krwi pojawia się wykrywalne stężenie hCG (wyższe niż 1 mIU/ml). Wówczas otwiera się możliwość przeprowadzenia testu ciążowego.
Ze względu na możliwość wystąpienia mikroporonienia (mimo zapłodnienia nie dochodzi do zagnieżdżenia w macicy i zapłodniona komórka jest wydalana na zewnątrz organizmu), dopiero hCG powyżej 5 mIU/ml oznacza ciążę. Można więc przyjąć, że każdy wynik poniżej 5 mIU/ml (5 IU/L) to wynik negatywny. Tymczasem rezultat powyżej 25 mIU/ml (25 IU/L) jednoznacznie oznacza ciążę. Przy niejednoznacznym wyniku, należy powtórzyć badanie po kilku dniach, przy czym wzrost stężenia hCG sugeruje ciążę.
czyli u Ciebie Doti87 jest dobrze a u mnie za mało.
no nic, zobaczymy czy jutro przyjdzie @ a jesli nie to pojde na bete za kilka dni. -
nick nieaktualny
-
Asiaes w pierwszej ciąży ze 2 dni przed @ mialam kreske widoczną nawet nieźle
w 2 ciąży dzień przed cień cienia, dopiero ze 4 dni po przewidywanej @ miałam widoczną kreskę na tyle żeby i mąż ją zobaczył
asiaes, mała.mi lubią tę wiadomość
Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
-
dlatego też jestem pełna nadziei ale gdyby beta była wyższa z pewnościa byłabym spokojniejsza dziś, mam jednak kiepskie przeczucia,jak dla mnie to ciąża jest, owszem ale słaba i raczej szykuje sie na @, brzuch boli, piersi nigdy nie bolały mnie przed @ a wczoraj bardzo mocno je czułam, dziś już nie wiec tymbardziej myśle, że moja ciąża się kończy. ale moj Mąż, który zawsze tonuje wszystkie moje emocje i twardo stąpa po ziemi powiedział mi ze przynajmniej wiemy że jesteśmy płodni i ze udało się juz przy 2 cyklu starań wiec jesli teraz nie wyjdzie, od razu będziemy sie starać dalej i kiedys w końcu będzie dobrze!
Justine M lubi tę wiadomość