Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe Bąbelki
Odpowiedz

Czerwcowe Bąbelki

Oceń ten wątek:
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& przesyłam wiruski &&&&&&&&&&&&&&&&&&&7

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba niepotrzebnie zaczęłam mierzyć tą temperaturę. W tym cyklu kiepsko śpię, więc wcześniej nie mierzyłam bo codziennie budziłam się o innej porze i po kilka razy w nocy. A od trzech dni mierzę i wygląda to średnio. Wiem, że tu mają jeszcze sporo do gadania inne czynniki bo np przedwczoraj bardzo późno się położyłam i temp mierzyłam może nawet nie po 4 h snu, dodatkowo po powrocie z łazienki. Dziś z kolei szczerze powiedziawszy nie wiem o której mierzyłam bo obudziła mnie burza, więc zmierzyłam i położyłam się spać. Chyba nawet na zegarek nie spojrzałam. Podłamałam się trochę przez to mierzenie :/ Już bym chciała, żeby była sobota.

Trzymam kciuki za Was dziewczyny, Miszkaaa czekam na wyniki Bety :)

Asiaes zrób Betę! Testy testami, nie są nieomylne :)

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Kasia temperaturę mierzymy zawsze o tej samej porze, nie można wstać siku k potem mierzyć, należy to zrobić od razu po przebudzeniu po min 3h snu.

Dziewczyny zrezygnujcie z testów o czułości 10, szkoda kasy i nerwów na nie. Czasami pokazują ciążę a jej nie ma bo np zaczyna się robić torbiel (która z @ zejdzie) lub nie pokazują nic mimo że ciąża jest.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • asiaes Koleżanka

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ile jutro nie przyjdzie @ to pójdę na betę bo wlasnie zrobiłam sobie jeszcze raz test tej samej firmy której był ten mój wczorajszy pozytywny i to na dodatek nie z porannego moczu i widać blada druga kreskę.
    A czy któraś z Was ma moze jakies większe pojęcie jak w takiej bardzo wczesnej ciąży ze sportem? Bo ja chodzę regularnie na spinning co prawda przez ostatni tydzień nie byłam ale dzis znow mam trening i obawiam sie czy na dzień przed ewentualna @ to nie jest niebezpieczne.

<3 <3 <3 <3 <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Mam wynik bety 69,52! :D

Katarzyna87, kmb, Justine M, bizona, Aggusia21, Landryneczka, pati87, motylek1909, Sandriii90, Agnesia, nataliano, Karolucha, coffee lubią tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszkaaa wrote:
    Hej!

Super gratulacje

miszkaaa lubi tę wiadomość

• Katarzyna87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiaes wrote:
    O ile jutro nie przyjdzie @ to pójdę na betę bo wlasnie zrobiłam sobie jeszcze raz test tej samej firmy której był ten mój wczorajszy pozytywny i to na dodatek nie z porannego moczu i widać blada druga kreskę.
    A czy któraś z Was ma moze jakies większe pojęcie jak w takiej bardzo wczesnej ciąży ze sportem? Bo ja chodzę regularnie na spinning co prawda przez ostatni tydzień nie byłam ale dzis znow mam trening i obawiam sie czy na dzień przed ewentualna @ to nie jest niebezpieczne.

Jeśli kobieta uprawiała sport przed ciążą w jej początkowych etapach nie powinien zaszkodzić. Należy się jednak ograniczać, nie forsować i nie przemęczać. W organizmie zachodzą teraz duże zmiany.
    Warto mieć na uwadze, że nie należy popadać w skrajności. Położyć się na kanapie i tylko leżeć przez kolejne 9mc (oczywiście nie mówię o ciążach zagrożonych).

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • asiaes Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacjeeee!!!! To teraz dawaj mi wiruski żeby jutro @ nie przyszła!!!!!

<3 <3 <3 <3 <3
  • Aggusia21 Koleżanka

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszkaaa wrote:
    Hej!

Gratulacje :) spokojnej ciąży :)

Termin: 13.03.2017 Emilka
    Aniołek 12tc [*] 21.01.2013
    relgh371yuw2akcv.png
    wnidtv73cpivs7mq.png
  • Justine M Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszkaaa wrote:
    Hej!

Serdeczne gratulacje!!!<3

asiaes:

tuz przed i w czasie @lepiej hamowac sie z mega wysilkiem, coś lżejszeszgo bo spinning za bardzo winduje heart rate, pozdrawiam i trzymam kciuki!
    Może te 10 za krótko trzymalaś w.. bo moje conajmniej 10sek trzeba moczyć a w instrukcji nie pisza, tylko to pisza na stronie z której kupiłam

Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś byłam na monitoringu i mój duży pecherzyk który miał być torbiela okazał się być...... dorodnym pecherzykiem i pięknie pękł hihi lekarz stwierdził że możliwe, że ten inofem spowodował tak dorodnego pecherzyka. Mam nadzieje ze coś z tego będzie! Od razu mam już lepszy dzień :p gratulacje wszystkim zafasolkowanym! ! :D

miszkaaa, nataliano lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Jeszcze nie mogę w to uwierzyć! Przede mną jeszcze jedna beta. Chyba w środę zrobię

Przesyłam dla Was wiruski i trzymam kciuki!

Justine M, Sandriii90, Emilia77, bizona, Izoleccc lubią tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiaes wrote:
    Dziewczyny nie daje mi spokoju kwestia tych moich testów, skoro na teście o czułości 25 miałam wczoraj druga kreskę która widzialyscie na zdjęciu to jakim cudem dzis na teście o czułości 10 nic nie wyszło nawet cień cienia? Macie jakas teorie na to?
    10 nie rób w ogóle bo są do niczego. Mi najszybciej wyszedł paskowy zwykły rosmanowy, leć kup i zrób w dzień po 3-4 godz bez sikania.

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki duzo mlecznego papkowatego sluzu. Co to moze byc? Test z dzus - ale dopiero 6dpo ;) luteine biore na noc a sluz pojawia sie w ciagu dnia. Do tego calutki czas kluja jajniki i ciagnie podbrzusze.

• Justaw Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    Kobietki duzo mlecznego papkowatego sluzu. Co to moze byc? Test z dzus - ale dopiero 6dpo ;) luteine biore na noc a sluz pojawia sie w ciagu dnia. Do tego calutki czas kluja jajniki i ciagnie podbrzusze.
    W 6dpo pewnie nawet do implantacji jeszcze nie doszło, wiec sluz raczej nic nie znaczy ;)
    Poczekaj cierpliwie jeszcze chociaż 5 dni ;)
    Ja taki sluz miewałam i przed @ i teraz też mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 12:02

Justine M lubi tę wiadomość

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ja tez jestem na luteinie i jak biorę ja wieczorem to rano nic nie mam. Dopiero w ciagu dnia resztki tabletki powoli wypływają i tworzy taki bialy kremowy jakby śluz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 12:15

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Justine M Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ze 3 cykle takie miałam, bialy śluz, mnóstwo, mega upławy i dzidzi nie było.
    Mało tego jak zafasolkowałam to śluzu kremowego w ogóle nie było
    także reguły nie ma

Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo mam dziwne uczucie. Niby wiem ze nic z tego, nic nie czuje, a jednak gdzies w glowie siedzi pewnosc ze beda II krechy.

Justine M lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    A Kasia temperaturę mierzymy zawsze o tej samej porze, nie można wstać siku k potem mierzyć, należy to zrobić od razu po przebudzeniu po min 3h snu.

Dziewczyny zrezygnujcie z testów o czułości 10, szkoda kasy i nerwów na nie. Czasami pokazują ciążę a jej nie ma bo np zaczyna się robić torbiel (która z @ zejdzie) lub nie pokazują nic mimo że ciąża jest.

Katarzyna87 wiem, w poprzednim cyklu tak mierzyłam ale wtedy w ogóle owulacji nie było. A w tym cyklu jak mam potwierdzoną owulację to cuda mi się dzieją w nocy i nie mam jak mierzyć :/ Chciałam teraz tak z ciekawości pomierzyć, żeby zobaczyć czy coś z tego cyklu będzie ale niepotrzebnie to zrobiłam bo wyniki pomiaru do niczego się nie nadają a tylko się zdenerwowałam. Nie mierzę już, po co kombinować. Dzisiaj cały dzień kłuje i pobolewa mnie w lewym boku, coś tak jak jajnik, no nie idzie wytrzymać...

Miszkaaa gratulacje :) Szczęśliwy ten czerwiec, tyle dziewczyn już zafasolkowało :)

• bizona Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuje iskierki nadziei;) mozecie zerknac na moj wykres? Wiem ze nie prowadze pomiarow..ale mam mniec jeszcze nadzieje i testowac pozniej? Cykle mam roznie..od 27-30 max. Wiem ze nadzieja umiera ostatnia, ale myslalam ze juz moglby sie pokazac cien cienia dzis;) poza tym do d.. dzien dzis w pracy mam zly humor i chcialam sie troszke pozalic...

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ