Czerwcowe mamusie 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lekarz ginekolog(NOWY....-nie ten, który nie widział torbieli i krwiaka zabijającego moje dziecko) po dzisiejszej wizycie stwierdził, że jestem już zagojona i przeszłam 1 miesiączkę, a co więcej- w jajniku mam pęcherzyki, które pewnie będą rosnąć.... To ordynator szpitala, w ktorym leżałam i juz po tej wizycie wiem, że mu sie powierzę.
inessa, adzia, samira, juicca, Makak, MariaAntonina, Iwka, ;oniqa, kaarolaa lubią tę wiadomość
Zawsze będziemy Cię kochać !!!
10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEmilka WSK wrote:Lekarz ginekolog(NOWY....-nie ten, który nie widział torbieli i krwiaka zabijającego moje dziecko) po dzisiejszej wizycie stwierdził, że jestem już zagojona i przeszłam 1 miesiączkę, a co więcej- w jajniku mam pęcherzyki, które pewnie będą rosnąć.... To ordynator szpitala, w którym leżałam i już po tej wizycie wiem, że mu się powierzę.
inessa lubi tę wiadomość
-
HEJ dziewczyny .. a ja dziś mam ekstra mdłości do tego już zaliczyłam wc .. temperatury nie mierzyłam - olałam to jakoś dziś.. czuje się na okres , ale te mdłości to 1 raz mi sie zdarzyły..Boje sie wkładac cokolwiek do papy
inessa lubi tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.
Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni. -
Emilka WSK wrote:Lekarz ginekolog(NOWY....-nie ten, który nie widział torbieli i krwiaka zabijającego moje dziecko) po dzisiejszej wizycie stwierdził, że jestem już zagojona i przeszłam 1 miesiączkę, a co więcej- w jajniku mam pęcherzyki, które pewnie będą rosnąć.... To ordynator szpitala, w ktorym leżałam i juz po tej wizycie wiem, że mu sie powierzę.
Emilka no to super.. teraz tylko przytulanki ..inessa lubi tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
dzień dobry powiedzcie mi czy dobrze zrobiłam, ignorowałam dzisiejszą tempkę bo wczoraj i dziś ponad pół godziny wcześniej mierzyłam i jak niechcący wpisałam dzisiejszą normalnie to przesunęło mi owu na 16dc gdzie ani objawów ani śluzu i szyjka nisko zamknięta... chyba dobrze zrobiłam? bo jak owu naprawdę jakimś cudem była w 16dc to się załamię...
inessa lubi tę wiadomość
-
eunika wrote:dzień dobry powiedzcie mi czy dobrze zrobiłam, ignorowałam dzisiejszą tempkę bo wczoraj i dziś ponad pół godziny wcześniej mierzyłam i jak niechcący wpisałam dzisiejszą normalnie to przesunęło mi owu na 16dc gdzie ani objawów ani śluzu i szyjka nisko zamknięta... chyba dobrze zrobiłam? bo jak owu naprawdę jakimś cudem była w 16dc to się załamię...
Hej Eunika .. wiesz trudno stwierdzić czy faktycznie OVU działa bez zarzutów .. ja bym brała poprawkę na to co tu sie dzieje.. najważniejsza jest obserwacja ciała , a owulacji nigdy nie potwierdzisz na 100%. testy owulacyjne tez nie sa wiarygodne. Gin mi powiedział bym sobie odpusciła je.. i serduszkowała co 2 dni w koncu musi zaskoczyc a czasem wystarczy tylko 1 raz i bach ciaza jest ..eunika, Iwka, inessa lubią tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
MariaAntonina wrote:Hej Eunika .. wiesz trudno stwierdzić czy faktycznie OVU działa bez zarzutów .. ja bym brała poprawkę na to co tu sie dzieje.. najważniejsza jest obserwacja ciała , a owulacji nigdy nie potwierdzisz na 100%. testy owulacyjne tez nie sa wiarygodne. Gin mi powiedział bym sobie odpusciła je.. i serduszkowała co 2 dni w koncu musi zaskoczyc a czasem wystarczy tylko 1 raz i bach ciaza jest ..
inessa lubi tę wiadomość
-
eunika wrote:dodatkowo wczoraj podczas dopadł mnie silny ból i kłucie jajnika co to jest?
Szanowna Pani,
ból, prawdopodobnie jajnika, pojawiający się tylko podczas stosunku, nie wskazuje na konkretną przypadłość. Istnieją choroby, takie jak torbiel jajnika, endometrioza, które mogłyby dawać takie dolegliwości bólowe, ale nie ograniczałyby się tylko do stosunku płciowego, ale także do np.: schylania, wysiłku fizycznego itp.
Istnieją jeszcze dwie możliwości. Być może nie jest to ból jajnika, ale np. szyjki macicy. Jeżeli Pani partner dysponuje długim członkiem, może on w trakcie stosunku "uderzać" w szyjkę macicy i powodować dolegliwości bólowe. Dobrze byłoby popróbować pozycje z małą penetracją członka, np.: na łyżeczkę z małym odchyleniem.
Inną możliwością jest tzw. ból psychogenny, który potrafi powstawać w określonych sytuacjach, ale ten dopiero można stwierdzić po wykluczeniu wszystkich innych możliwych przyczyn.
Doktor MAriaAntonianWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2013, 06:33
eunika, inessa lubią tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
nick nieaktualnyMariaAntonina wrote:HEJ dziewczyny .. a ja dziś mam ekstra mdłości do tego już zaliczyłam wc .. temperatury nie mierzyłam - olałam to jakoś dziś.. czuje się na okres , ale te mdłości to 1 raz mi sie zdarzyły..Boje sie wkładac cokolwiek do papy
KOchana to może to jednak ciąża? Szkoda, że nie zmierzyłaś tempki dzisiaj to wiedziałabyś mniej więcej co i jak. TRzymam kciuki żeby było pozytywnieMariaAntonina, Iwka, inessa lubią tę wiadomość
-
MariaAntonina wrote:Szanowna Pani,
ból, prawdopodobnie jajnika, pojawiający się tylko podczas stosunku, nie wskazuje na konkretną przypadłość. Istnieją choroby, takie jak torbiel jajnika, endometrioza, które mogłyby dawać takie dolegliwości bólowe, ale nie ograniczałyby się tylko do stosunku płciowego, ale także do np.: schylania, wysiłku fizycznego itp.
Istnieją jeszcze dwie możliwości. Być może nie jest to ból jajnika, ale np. szyjki macicy. Jeżeli Pani partner dysponuje długim członkiem, może on w trakcie stosunku "uderzać" w szyjkę macicy i powodować dolegliwości bólowe. Dobrze byłoby popróbować pozycje z małą penetracją członka, np.: na łyżeczkę z małym odchyleniem.
Inną możliwością jest tzw. ból psychogenny, który potrafi powstawać w określonych sytuacjach, ale ten dopiero można stwierdzić po wykluczeniu wszystkich innych możliwych przyczyn.
Doktor MAriaAntonian
dzięki, gdzie ja bym takiego lekarza znalazła postaram się tym nie martwić...MariaAntonina, Nusia, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nusia wrote:a ja nadal mam strasznie napuchnięte piersi, bolą bardzo i wydaje mi się, że sutki są lekko zaczerwienione a piersi gorące w dotyku, już by mógł ten @ przyjść bo zwariuje!
Nusia od wariacji to mamy inne forum ..http://wariatkowo.net/
Tu jest poważne towarzystwo >:)heee zwłaszcza ja ..Nusia, inessa lubią tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
Witajcie móje drogie!!! Chyba zbliza się u mnie owulacja..Choc wczoraj test wyszedł negatywny. A już wkrecilam meza(wczoraj) ze będzie się dzialo. A to jednak dzisiaj.. Ten to dopiero nie może się doczekać tych najważniejszych 2 kreseczek!!!!!!!!!!!!!!!! Nie mogę się doczekać jego radości jak już tego doświadczymy..
Milego dzionka )MariaAntonina, eunika, Iwka, inessa lubią tę wiadomość
-
;oniqa wrote:Witam która kiedy testuje pochwalcie sie gdzie aktualna lista ?? dawno jej nie widziałam. Odpukam w niemalowane ale póki co narazie nie mam wymiotów aż dziwne
ja miałam zamiar 24 czerwca testować ale owu chce mi przesunąć owulację na 16dc więc chyba bez sensu, żadnego wtedy nie byłoinessa lubi tę wiadomość