Czerwcowe mamusie 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
kaarolaa wrote:Witam kochane a ja mam dzisiaj wolny dzien od pracki. dlatego biore sie za ogarniecie chałupki. a tak mi sie nie chce.
emilka-widze ze zaczyna sie dziac to dobrze oby juz teraz cykl był owocny, powodzenia.
Oby, ale jeszcze niestety lubrykant potrzebny a to owoców nie daje Ciekawe kiedy mi śluz wróci do normyinessa lubi tę wiadomość
Zawsze będziemy Cię kochać !!!
10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy! -
I też ogarniam mieszkanko z grubsza bo jutro rekreacyjnie do pracy na 6 godzin a czasu mam mało, bo popoludniu zabierają mnie na działkę, a wieczorem seans filmowy z M
Tęsknię za naszym Synusiem....Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2013, 08:23
inessa lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyja mam z tym problem juz od roku. i jakos nic nie pomaga. teraz chce Żel Conceive Plus zamowic. zobaczymy czy pomoze ja czuje ze w lipcu sie uda, bo prawie w owulke mam imieniny, to taki prezent bedzie i 2 lata jak poroniłam pierwszy raz
inessa, eunika lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEmilka WSK wrote:I też ogarniam mieszkanko z grubsza bo jutro rekreacyjnie do pracy na 6 godzin a czasu mam mało, bo popoludniu zabierają mnie na działkę, a wieczorem seans filmowy z M
Tęsknię za naszym Synusiem....
zobaczysz szybko bedziesz miała swojego synusia
Iwka, inessa lubią tę wiadomość
-
Karolcia, a Ty może i 2 zobacz co przeczytalam teraz
"UNIKAJ SEKSU POD KONIEC CYKLU
Wstrzymajcie się od współżycia przed dniem, w którym według kalendarza zaczęłaby się miesiączka. Może ono wywołać poronienie (zakładając, że udało ci się zajść w ciążę). Wprawdzie nie ma badań, które to potwierdzają, ale specjaliści zalecają ostrożność pod koniec cyklu. Dlaczego? Bo jeśli akurat zapłodnione jajeczko próbuje się zagnieździć w macicy, może zostać wydalone przez jej skurcze – czy te wywołane przez orgazm, czy te spowodowane przez… nasienie partnera. Bo oprócz plemników zawiera ono prostaglandyny – substancje, na których obecność macica reaguje skurczami"
A ja nic- tylko sie dzień w dzień....inessa lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyja tylko serduszkuje w dni płodne, pozniej kaze mezowi odpoczywac ale jemu ciezko jest sie powstrzymac bo ma ochote non stop ;)j
w moim przypadku mysle ze to prolaktyna mi przeszkadza bo wczoraj odebrałam wyniki i sie okazało ze jest podwyzszona. moze to jest moj głowny problem?
kochana nie zwalaj wine na bo w ten sposob to juz wszystkie popadniemy w paranoje. glowa do gory bedzie dobrzeinessa lubi tę wiadomość
-
kaarolaa wrote:ja tylko serduszkuje w dni płodne, pozniej kaze mezowi odpoczywac ale jemu ciezko jest sie powstrzymac bo ma ochote non stop ;)j
w moim przypadku mysle ze to prolaktyna mi przeszkadza bo wczoraj odebrałam wyniki i sie okazało ze jest podwyzszona. moze to jest moj głowny problem?
kochana nie zwalaj wine na bo w ten sposob to juz wszystkie popadniemy w paranoje. glowa do gory bedzie dobrze
kaarola a brałaś kiedys castangus >?
kład
Substancja czynna: 1 tabletka zawiera 45 mg suchego ekstraktu z niepokalanka mnisiego oraz substancje pomocnicze: solani amylum, lactosum, polyvidonum, magbesii stearas ad 200 mg. 1 tabletka jest normalizowana na zawartość 0,30 mg gliozydów irydoidowych (markera).
Wskazania
Zaburzenia cyklu miesiączkowego (menstruacji i cyklu miesiączkowego spowodowane przejściową lub trwałą niedoczynnością ciałka żółtego, objawiające się nadmiernym krwawieniem lub zbyt częstym dodatkowym krwawieniem w cyklu)
Mastodynia (bolesne obrzmienie sutka)
Zespół napięcia przedmiesiączkowego (to znaczy dolegliwości pojawiające się na krótko przed pojawieniem się miesiączki objawiające się: bolesnością i uczuciem obrzmienia piersi, zaburzeniami równowagi emocjonalnej, migrenowymi bólami głowy, obrzmieniem okolic twarzy, rąk i stóp).
Działanie
Tabletki Castagnus poprzez stymulacje receptorów dopaminergicznych obniżają poziom prolaktyny wydzielanej przez przysadkę, powodują ustępowanie zaburzeń wywołanych przez hiperprolaktynemię: zespołu napięcia przedmiesiączkowego i zaburzeń cyklu miesiączkowego.
Dawkowanie
Doustnie, dorosłym kobietom o wadze do 60 kg po 1 tabletce, a kobietom o wadze wyższej niż 60 kg po 2 tabletki, rano, przez 90 dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2013, 08:47
inessa lubi tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.
Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni. -
nick nieaktualnyu mnie z tego co napisałas to tylko bol piersi jest i dlatego bardzo sie zdziwiłam kiedy okazało sie ze prl jest za wysoka. okres jak w zegarku 26-27 dni, owulka tez mi sie wydaje ze jest bo w polowie cyklu jest bol raz jednego raz drugiego jajnika. nie wiem jakies to dziwne wszystko...
aha nigdy nie brałam tych tabletekWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2013, 09:08
inessa lubi tę wiadomość
-
kaarolaa wrote:u mnie z tego co napisałas to tylko bol piersi jest i dlatego bardzo sie zdziwiłam kiedy okazało sie ze prl jest za wysoka. okres jak w zegarku 26-27 dni, owulka tez mi sie wydaje ze jest bo w polowie cyklu jest bol raz jednego raz drugiego jajnika. nie wiem jakies to dziwne wszystko...
aha nigdy nie brałam tych tabletek
to proponuje poczytać , bo naprawde sa dobre.. i moja poprzednia ciąż dzieki nim sie udała .. juz w 1 mieisacu brania .. teraz tez zaczełam brac .. ale na moj PMS po zabiegu bardziej ..inessa lubi tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
nick nieaktualny
-
kaarolaa wrote:one sa bez recepty...a koszt jaki jest? moze dzisiaj je sobie kupie.
kosztuja od 12-15 w aptece bez recepty to ziołowe tabletki .. jedna dziennie przez 90 dni , pozniej przerwa chyba ze zajdziesz to odstawisz je powoli .. moje 2 kolezanki birac je zaszłu jedna tez z problemami prolaktyny .. poczytaj ja zanim zaczełam brac to duzo czytałam na róznych forach .. no musiała spróbować co mi szkodziło.!!inessa lubi tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
nick nieaktualny
-
Oj można można zgadzam się z Karolą
kaarolaa, Iwka, inessa lubią tę wiadomość
nick nieaktualnypowiem Ci kochana ze ja wczoraj z ciekawosci zajrzałam na moj szczesliwy wykres a prowadziłam tylko jeden i tak gdzies jak dobrze pamietam 5 dni po owu tez miałam spadek, a pozniej juz tylko wyzej tempka szła. czyli moze to naprawde zagniezdzenie jest
Mikusia2, Iwka, inessa lubią tę wiadomość
-
Mikusia2 wrote:jakie wy kochane jestescie tylko kilka zdan a nie ważne czy będę w tym cyklu z fasolka czy nie to Wy zawsze jesteście tak samo pozytywne kocham te forum o wiele raźniej mi z Wami !
a ta buzka to chyba powinna byc inna co ?
szybko edycja ikaarolaa, Iwka, inessa lubią tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
Naprawdę tutaj jest..inaczej. Tyle sily i wiary..i wsparcia
kaarolaa, Iwka, inessa lubią tę wiadomość
Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy!