Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶
Odpowiedz

Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶

Oceń ten wątek:
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii00 wrote:
    Przygotowana byłam na max 10🙈🙈🙈
    Screenshot-20260602-151608-Diagnostyka.jpg
    Wow! Ciekawe, że przy takiej jasnej kreseczce taki wynik.😲
    Monii ogromne gratulacje! Kropeczku rośnij dalej tak ładnie! 🤞😉🤞

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Hope9411 🌸 aaandzia Tulę za biele. 🫂🫂 Ale kciuki na pokładzie, póki nie ma 🐒! 🤞🤞

🌸 Nikaaa_ tulę za 🐒. Oby końcówka czerwca przyniosła Ci szczęście! 🤞

🌸 Madzialenka95 powodzenia na badaniach. Niech wszystko przebiegnie sprawnie, a wyniki przyniosą odpowiedzi co do dalszych kroków. 🤞

Nikaaa_, aaandzia, Hope9411 lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Lisia00 Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waleria - witamy 🥰 trochę już przeszłaś, oby czerwiec okazał się tym najcudowniejszym miesiącem!

Hope - biało ale nadzieja jeszcze jest!! Udanych wakacji, odpoczywajcie❤️

Aaandzia - nie traćmy nadziei ❤️ Przytulam i czekam na dalsze informacje❤️

Nikaa - tule😔
    Fajnie, że jeszcze w tym miesiącu załapiesz się na testowanie, oby to był ten moment 🫶🤞

Madzialenka - trzymamy kciuki🤞 Dawaj znać po badaniach jak sie czujesz❤️

Nikaaa_, Waleria, aaandzia, Hope9411 lubią tę wiadomość

👩24 🧔‍♂️26

6 lat antykoncepcji, odstawiona 10.2025

starania od 01.2026

💊euthyrox n75, concor cor 1,25
    suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna

ferrytyna 8 -> 53 ✅
    TSH 0,2 -> 0,4 -> 0,7✅️
    podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)
    Testosteron ⬆️
    AMH ⬆️
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ☀️Gilgotka to widocznie coś źle zrozumiałam, przepraszam 🙂
    ☀️shaylen nigdy mnie pink w ciula nie zrobił, ale często ktoś wspominał na miesięcznych, że oszukują zazwyczaj biorę kilka firm.
    ☀️MiśkaK w 11 tygodniu to już ryzyko maleje do kilku % a jednak nadal się to zdarza, smutne to bardzo. Niestety zdarzają się też takie rzeczy po porodzie, ostatnio dalsza kuzynka chowała dziecko, które dopiero co urodziła i mi aż zrobił się flash back jak ze swoim noworodkiem jechałam do szpitala bo pogarszał się oddechowo przy RSV. W powiatowym chociaż dali mu tlen a karetka noworodkowa była po 1h. Dlatego zawsze mówię, że tak miało być co by się nie zaplanowało a najważniejsze jest zdrowie. Dużo siedzi w głowie niestety i stresy jeszcze nie pomagają.
    ☀️mommytobe to przy chłopaku też miałam wymiotowałam prawie całą ciąże nawet przy porodzie 🙈 ale wgl do słodyczy mnie nie ciągnęło a teraz tak.. i to właśnie na lody 🙈
    ☀️Waleria liczę na dobrą sztafetę i powtórkę z maja z ilością testów ✊️🍀
    ☀️Hope9411 udanego odpoczynku 🙂
    ☀️Kompotlinka miałam taką samą minę 🙈

Tulę za biele i @, oby następny ten cykl lub nastepny był tym przez Was upragnionym 🫂✊️🍀

Dziękuję za gratulacje, do wczorajszych wieczornych mdłości do mnie to nie dochodziło trochę bo ta beta mnie zaskoczyła po prostu. Już pisałam do położnej o wizytę mam się odezwać w piątek, więc powtórka bety w piątek i oczekiwanie na wizytę.

Miłego dnia ❤️

Waleria, Skowronek, Kompotlinka, Tofuszka, mommytobe, Nigri, Anna_30, Hope9411 lubią tę wiadomość

09.2023 - rozpoczęcie starań
    10.2023 - ⏸️
    10.2023 - 6 t 💔 poronienie
    03.2024 - wznowienie starań
    04.2024 - ⏸️
    05.2024 - 5 t 💔 poronienie
    06.2024 - ⏸️
    02.2025 - cc 37+4 💙 3120g, 56cm
    04.2026 - powrót do starań 🍀
    01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
    02.06.2026 - bhcg 95,52 mIU/ml
    05.06.2026 - bhcg 457,54 mIU/ml prog. 28 ng/ml
    15.06.2026 - pęcherzyk ciążowy 1,32cm
    25.06.2026 - wizyta gin prywatnie
    13.07.2026 - wizyta gin NFZ

👶🏻💙
    👧 30l. - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozyg., nisza cc, mięśniak 0.5 cm - acard 150; neoparin 0,6
    🧔‍♂️ 36l. - ❌️ cholesterol

age.png
    preg.png
  • aaandzia Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo, że test dziś biel to brajan szaleje ;p uderzenia gorąca, cycki mi wybuchną już sobie wkręcam jak zawsze ;D
    cały czas mam jeszcze nadzieję przez ten głupi cykl w maju w którym sama się już pogubiłam...

Elgenda, Nigri lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • mommytobe Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope9411 wrote:
    U mnie niestety biało ⚪️

Tule 🫂

Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    👧18.01.2019 🩷 cc
    👧07.11.2020 🩷 cc

🌸 Czerwiec 2026 - 2cs
    ✨29 czerwca - testowanie 🤞

mommytobe
  • mommytobe Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaaa_ wrote:
    Ściskam dziewczyny 🫂
    U mnie @ przyszła, następne testowanie wypadnie mi 29 czerwca.

Testujemy razem 🫂😊

Nikaaa_ lubi tę wiadomość

Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    👧18.01.2019 🩷 cc
    👧07.11.2020 🩷 cc

🌸 Czerwiec 2026 - 2cs
    ✨29 czerwca - testowanie 🤞

mommytobe
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam taką rozkminę...Co najbardziej zaskoczyło Was podczas starań o dziecko – coś, czego nikt Wam wcześniej nie powiedział? Albo na co same byście nigdy nie wpadły?

Mnie najbardziej zaskoczyło to, jak mało romantyczne potrafią być starania o dziecko. Zawsze myślałam, że „jak będzie, to będzie”, a później nagle człowiek śledzi owulację, temperaturę, terminy i okazuje się, że spontaniczność gdzieś znika. 😅

I druga rzecz, że zajście w ciążę jest jednocześnie dużo prostsze i dużo trudniejsze, niż uczono nas w szkole. 😂 Przez lata straszą, że wystarczy jeden raz, a potem okazuje się, że trafienie w odpowiedni moment wcale nie jest takie oczywiste.

Starania o rodzeństwo od 06.2026

👩 niedoczynność tarczycy - Letrox
    👨‍🦱 cukrzyca typu II - Siofor 500

15.06.2026 - TSH 1,68
    24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
    19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06

15.04.2021 Piotruś ♥️
  • Elgenda Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Skowronek, ostatnio mój mąż miał taką rozkminę, zapytał się czy czuję, że jestem w ciąży. Mówię, że to za wcześnie. A on, że to podobno się czuje. Mówię mu, że nasze mamy dopiero jak miały objawy to szły do lekarza, a w obecnych czasach to jest bardziej złożone i co chwilę można robić testy jak się chce.

A później mówił, że w szkole nikt go nie uczył co to owulacja i dni płodne. Wydaje mi się, że coś tam mówili, ale kto wtedy o tym myślał xd

Skowronek, aaandzia lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Haha Skowronek, ostatnio mój mąż miał taką rozkminę, zapytał się czy czuję, że jestem w ciąży. Mówię, że to za wcześnie. A on, że to podobno się czuje. Mówię mu, że nasze mamy dopiero jak miały objawy to szły do lekarza, a w obecnych czasach to jest bardziej złożone i co chwilę można robić testy jak się chce.

A później mówił, że w szkole nikt go nie uczył co to owulacja i dni płodne. Wydaje mi się, że coś tam mówili, ale kto wtedy o tym myślał xd

No właśnie...w szkole coś tam jest ale kto tego słucha i kto się do tego przykłada. Z resztą to sama sucha teoria.
    Ja mając teraz 35 lat póki nie zdecydowaliśmy się na drugie dziecko bałam się nastoletniej ciąży...także tak.

Elgenda lubi tę wiadomość

15.06.2026 - TSH 1,68

15.04.2021 Piotruś ♥️
  • Nikaaa_ Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mommytobe wrote:
    Testujemy razem 🫂😊
    I to już drugi raz razem! 🥰

Skowronek mnie bardzo zaskoczyło właśnie, że to nie jest takie proste i, że w jednym cyklu szanse na ciążę są tak naprawdę małe. Po latach straszenia nastoletnią ciążą był to dla mnie szok 😅

Kompotlinka, mommytobe lubią tę wiadomość

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaaa_ wrote:
    I to już drugi raz razem! 🥰

Skowronek mnie bardzo zaskoczyło właśnie, że to nie jest takie proste i, że w jednym cyklu szanse na ciążę są tak naprawdę małe. Po latach straszenia nastoletnią ciążą był to dla mnie szok 😅

haha no właśnie. Nie zły paradoks.

15.06.2026 - TSH 1,68

15.04.2021 Piotruś ♥️
  • Elgenda Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle moja mama, która jest farmaceutką powiedziała, że dużo kobiet kupuje leki i suplementy wspomagające owulację, ale też coraz więcej mężczyzn ma przepisywane hormony oraz leki na potencję. I jest zaskoczona - szczególnie kwestią mężczyzn.

A inną kwestią jest to, że za czasów naszych rodziców nie było tyle chemii w pożywieniu i zanieczyszczeń w powietrzu. Też więcej chodzili bo nie było taxi - szczególnie w małych miastach, a i samochody nie były tak dostępne. A przede wszystkim jak nie było co robić to się gzili 😂 Wracali z pracy, pili drinki i wiadomo, jakoś ten czas sobie zajmowali xd

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

69 kg, 168 cm wzrostu
  • Madzialenka95 Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po badaniach. Historia będzie długa 😀
    Ogólnie niezłe zamieszanie.
    Byłam chwilę przed 8, w rejestracji nie było kolejki, zaprosili mnie do środka, sprawdzili dane, podpisałam jakieś oświadczenia, przeprowadzili ze mną wywiad na temat chorób, zmierzyli ciśnienie, dali opaskę z imieniem i nazwiskiem na rękę i kazali czekać na izbie przyjęć.
    No i tak czekałam 1,5 godziny, w między czasie ludzie przychodzili, odchodzili, wchodzili do środka, przypadki były różne, jedna pani na drożność, inna na prenatalne itd więc za bardzo nie skupiałam się na tej kolejce. No ale po 1,5h stwierdziłam że zapytam o co chodzi dlaczego mnie nikt nie zaprosił gdzieś dalej. Pani zrobiła zaskoczona minę ale powiedziala "musi Pani czekać". Po niecałych 5 minutach wyłonił się lekarz, jak to zobaczyłam to poczułam zrezygnowanie. Gość koło 70, ledwo mówiący po polsku, wydaje mi się że Ukrainiec bo miał na imię Ivan. Nigdy nie byłam u faceta więc dodatkowo stres mnie ogarnął. Miała zająć się mną moja Pani ginekolog lub jej koleżanka a pojawił się on. Na skierowaniu miałam napisane że jakieś tam komplikacje po zabiegowe i zaburzenia miesiączkowania. To pierwsze to nie prawda ale Pani ginekolog powiedziała mi że cię musi wpisać żeby była podstawą do skierowania i żebym się tym nie przejmowała. No tylko że ten lekarz zaczął zadawać mi pytania "która to była ciąża, jaki miałam zabieg" a mnie zamurowało lekko i nie wiedzialam co powiedzieć. Powiedziałam że nie miałam żadnego zabiegu ani nie byłam nigdy w ciąży bo nie umiałam nic wymyślić na poczekaniu. Później od nowa wywiad na temat chorób, przyjmowanych leków itp. Zaczął kręcić coś nosem, niby żartować i szybko mnie zbadał ginekologiczne ale nawet nie wiem co sprawdził bo trwało to może minutę. Ogólnie nie mogliśmy się za dobrze dogadać bo słabo mówił po polsku. Wtedy już byłam załamana że przecież miał się zająć mną ktoś to wie bezpośrednio po co tu przyszłam on pewnie wypisze mi jakieś podstawowe badania tylko.
    No ale coś tam wypisał nie wiem co i trafiłam na oddział i tam już spotkałam moją Panią ginekolog i kilka innych pań które wiedziały że ja to ja. Od nowa wywiad, mierzenie ciśnienia itp. Czekałam chyba z pół godziny i pobrano mi krew. Czekałam, czekałam prawie kolejna godzinę i znowu pojawiła się moja Pani ginekolog powiedziała tylko że część podstawowych wyników już jest a reszta będzie może za jakieś 3h więc nie ma sensu żebym czekala tylko ona mi te wyniki odbierze przed wizytą u niej. I za jakiejś pół godziny przyniosła mi wypis.
    Generalnie w normie mam morfologię, białko crp, TSH, glukozę, testosteron, ft3 i 4 a powyżej normy mam DHEAS. Na pozostałe wyniki muszę czekać do wizyty ale nawet nie wiem co zostało wykonane, na pewno amh a więcej nie wiem.
    Czuję się jedynie trochę zawiedziona że nie miałam krzywej glukozowo insulinowej bo myślałam że będzie.

Ona: 31
    - hiperprolaktynemia - dostinex 0,5 tabletki na tydzień
    - TSH, LH, FSH, FT3, FT4, progesteron ✅
    Sumplementy: mioinozytol, D3, B6, B9, B12, omega 3, magnez, jod, cholina, laktoferyna
    On: 34
    - morfologia 2%❗
    - podwyższona agregacja❗
    - koncentracja w 1ml - 67 mln / w całości 173mln ✅
    - ruch całkowity - 55% ✅
    - ruch postępowy - 43%✅
    - plemniki żywe - 80% ✅
    Suplementy: fertistim, omega 3, D3, magnez
  • Nikaaa_ Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka bardzo współczuję, że miałaś takie przeboje z tym lekarzem :( dobrze, że ostatecznie trafiłaś na swoją doktor i koniec końców udało się te badania zrobić.
    Wydaje mi się, że skoro glukozę masz w normie to dlatego nie miałaś robionej krzywej. Jak robiłam krzywą to nawet jak byłam prywatnie to musiałam podpisać oświadczenie, że robię to na polecenie lekarza więc wygląda, że to są badania które robią jak mają wyraźne podstawy. Miałaś też badaną insulinę?
    Nie wiedziałam czym jest DHEAS, ale właśnie doczytałam. Pewnie na wizycie doktor to z Tobą omówi? :) no i super, że reszta wyników w normie!

Kompotlinka lubi tę wiadomość

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wracam właśnie od gin no i pęcherzyk na prawym jajniku 18mm, endometrium 10mm wszystko wygląda obiecująco 🤭
    Ahh no i w końcu mam przepisanego proga mam nadzieję.. 🥹

Elgenda, Nikaaa_, Kompotlinka, Nigri, Dawdler34, monii00, Anna_30, Anabbit, mommytobe, Tofuszka, Lisia00 lubią tę wiadomość

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 2,02 ✅
    Ferrytyna: 29,39 ⬆️
    Prolaktyna: 19,01 ✅
    Progesteron 7-8dpo: 11,90 ✅

Czekamy na.. ⏸️🥹❤️
  • Elgenda Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, krzywa musi być z zalecenia lekarza. Ja robiłam raz krzywą - prywatnie i musiałam mieć skierowanie.

Swoją drogą glukozę na czczo zawsze mam dobrą, ale może lekarz Ci zleci jako kolejny krok :)

Ja np. nie mogę brać metforminy, bo mam wszystkie skutki uboczne z ulotki, podejmowałam dwie próby. Diabetolog powiedział, że w takim wypadku pozostaje dieta :/ Mounjaro czy Ozempicu nie chciał mi przepisać. Endokrynolog tak samo.

Nigri lubi tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

69 kg, 168 cm wzrostu
  • Elgenda Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maalwii wrote:
    Dziewczyny wracam właśnie od gin no i pęcherzyk na prawym jajniku 18mm, endometrium 10mm wszystko wygląda obiecująco 🤭
    Ahh no i w końcu mam przepisanego proga mam nadzieję.. 🥹

Super, trzymam kciuki ❤️

Maalwii lubi tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

69 kg, 168 cm wzrostu
  • Nigri Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą nastoletnią ciążą dobrze że straszą bo generalnie jesteśmy tak zbudowane ze im młodsze tym łatwiej nam zajść w ciąże. Nie wspominam tu kobiet i nastolatek z poważnymi chorobami które I tak by mocno utrudniały, ale generalnie młodaym kobietom nawet z lekka komplikacją łatwiej jest zajść niż takiej po 30.🤷‍♀️
    Co do zaskoczenia to nic mnie nie zaskoczyło, byłam świadoma że będę mieć trudność z zajściem i jak to będzie wyglądać.

Madzialenka mogłaś prosić o zmianę lekarza, teraz zabrzmię trochę rasistowsko ale nie dałabym się zbadać lekarzowi który ni w ząb nie rozumie co do niego mówię. Ponieważ mam liczne alergie więc taki brak kontaktu mógłby się zakończyć moją śmiercią.

Maalawii trzymam kciuki 🤞

Elgenda niestety bez tej metforminy ciężko, mam na nią alergie i też mi została dieta oraz suplementy.

Maalwii, Elgenda lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • Anna_30 Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Madzialenka95 - współczuję - jak dziewczyny piszą, rzeczywiście badanie z osobą, która słabo mówi po polsku jest słabe, żeby nie powiedzieć, że niebezpieczne :/ mam nadzieję, że jednak wyniki wniosą coś w temacie starań
    @Malwii trzymamy kciuki zatem, super, że obraz wygląda dobrze i super, że dostałaś tego proga, nie tylko ze względu na wynik, ale i na głowę i pozytywne podejście

Ja, jak już pisałam pierwszy cykl z testami owulacyjnymi i dzisiaj kreska taka samo mocna jak testowa, więc nie pozostaje mi nic innego, jak wziąć się do roboty hahah

aaandzia, Nigri, Kompotlinka, Maalwii lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️’95 🧔🏻‍♂️’95 - starania o pierwsze 👶🏻

01.26 ⏸️ (1 cs)
    02.26 💔 8 tc (6 tc)
    05.26 powrót do starań
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ