Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶
Odpowiedz

Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶

Oceń ten wątek:
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Monii coś majaczy, oby jutro była wyraźniejsza kreseczka! 🤞🤞

🌸 MiśkaK witamy 😉

🌸 Nikaaa ja nadal trzymam kciuki za jutro! 🤞🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca, 10:42

Nikaaa_, monii00 lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Nigri Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaaa_ wrote:
    13 dpo, już od rana czuję lekki ból w podbrzuszu i lędźwiach, typowo u mnie przed @

No to jutro rozstrzygający dzień. Mam nadzieję że te bóle to nie na miesiączkę. 🙂

Nikaaa_ lubi tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • Tofuszka Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌺 MiśkaK witamy, rozgość się, oby nie na długo 🤞🏻☺️

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, nieregularne cykle długości 26-38 dni z przewagą 32-36 dni
    Starania od 02.2025r
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem kiedy będę miała owulację. W poprzednim cyklu była jakoś późno, ale proszę o wpisanie wstępnie na 21 czerwca. Zatestuje w roczek córki. Jeśli będzie biel to się nawet nie przejmę tego dnia 😃

monii00, Tofuszka, Nigri lubią tę wiadomość

age.png
  • Smeegi Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie można odnotować, jedyną i niezawodną🐒. Nudna jest już ta cholera ze swoją niezawodnością w przychodzeniu nieproszoną na czas... Chyba zacznę myśleć o jakichś badaniach. Pół roku bezowocnych starań to dla mnie o jakieś 3 miesiące za długo, nawet jeśli medycyna twierdzi inaczej.

O dziwo nawet się nie popłakałam... Nie wiem czy to dobrze czy źle.

MiśkaK, Nigri lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀33

11.2025r - start 📢

6cs🤞
  • Gilgotka Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smeegi wrote:
    U mnie można odnotować, jedyną i niezawodną🐒. Nudna jest już ta cholera ze swoją niezawodnością w przychodzeniu nieproszoną na czas... Chyba zacznę myśleć o jakichś badaniach. Pół roku bezowocnych starań to dla mnie o jakieś 3 miesiące za długo, nawet jeśli medycyna twierdzi inaczej.

Kochana tule za wredną małpę. Jak nie robiłaś jeszcze badań to myślę, że warto przebadać siebie i męża

Nigri lubi tę wiadomość

• Tofuszka Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smeegi tulę kochana. No i pewnie, zrób badania! Ja gdybym miała podjąć decyzję jeszcze raz to nie zwlekałabym z badaniami bo wyszły niedobory i rok starań w koszu przez taką głupotę. Lepiej wiedzieć szybciej na czym się stoi i móc od razu działać w danym kierunku. Trzymam kciuki za nowy cykl!

Nigri lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, nieregularne cykle długości 26-38 dni z przewagą 32-36 dni
    Starania od 02.2025r
  • Nikaaa_ Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smeegi ściskam i powtórzę to co dziewczyny - badania to dobry pomysł!
    Wiem, że lekarze mówią, że rok starań jest normalny, ale uważam, że mimo wszystko dobrze jest wiedzieć wcześniej w jakim stanie jest organizm i w razie potrzeby działać.

Nigri, Kompotlinka dzięki dziewczyny ❤️ dam znać jutro jak sytuacja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca, 12:44

Kompotlinka, Nigri lubią tę wiadomość

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • MiśkaK Znajoma

Wysłany: 1 czerwca, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smeegi wrote:

Przepraszam za polubienie, przez przypadek. Przykro mi z powodu 🐒 oby była ostatnia na długi czas

• Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smeegi wrote:

zachęcam do badań - u partnera badanie nasienia, u Ciebie - pakiet tarczycy, progesteron (7dpo), prolaktyna (2-3 dc), morfologia + crp, kwas foliowy, ferrytyna + żelazo; a u Was obojga: witamina D. Chyba od tego bym zaczęła (o ile czegoś nie zapomniałam)

Nikaaa_, Kompotlinka, Nigri lubią tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia, 7/8w) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Smeegi Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tarczycę odpuszczę, bo od 10 lat mam ja uregulowaną i endokrynolog nie widzi nic niepokojącego w badaniach co pół roku -rok. Witaminę D i kwas foliowy miałam niski we wrześniu, ale od tego czasu po suplementacji już dawno powinny się wyrównać. Skontroluje oczywiście, ale raczej nie obwiniam tych parametrow o niepowodzenia. Ferrytyna pół roku temu też była dobra. Prolaktynę miałam zwykle w górnej granicy widełek, więc może faktycznie to ona wyskoczyła...
    Mąż ma opory przed badaniami, jak większość mężczyzn, ale pewnie w końcu się ugnie.
    Ja to w ogóle podejrzewam niedrożność, bo mam historię z zapaleniami przydatków... No ale skierowanie na drożność to pewnie wyszarpię po roku bezskutecznych starań. O ile się odważę.

Dziękuję wszystkim za słowa wsparcia :)

Nigri, Dawdler34 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀33

11.2025r - start 📢

6cs🤞
  • Elgenda Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello, czy można do Was dołączyć?

Za mną dopiero pierwszy cykl starań. Pik testu owu 27 maja, tego samego dnia stosunek. Ale to dopiero pierwsza owulacja i starania. 10 lat brania tabletek Yasmin, zdiagnozowane PCOS z IO i niedoczynnością tarczycy. 30 czerwca coś czułam w podbrzuszu - ja już zapomniałam jak to jest czuć cokolwiek co może być owulacją lub czymkolwiek podobnym xd od wczoraj nie czuję kompletnie nic. Chciałam kupić termometr na ewentualne kolejne miesiące, ale farmaceuta nie mógł go nabić, bo termometr nie był widoczny w systemie 🙈

Nigri, Lisia00 lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Smeegi przytulam za wredną 🐒. 🫂🫂 Badania to dobry pomysł. Sama trochę odwlekam temat, bo mieliśmy ekstremalnie stresowe sytuacje od początków starań plus problemy zdrowotne, które też utrudniały działania w odpowiednim czasie. Od 1,5 miesiąca jest lepiej. Jak w tym cyklu się nie uda, co się okaże w ciągu najbliższego tygodnia to też ruszam z diagnostyką. Najpierw bad.krwi u mnie i męża z pierwszej strony. A w kolejnym cyklu monitoring. Z mężem też mam problem z namówieniem na badanie nasienia, więc na razie umówiliśmy się, że zacznie brać "lepsze" suple czyli TenFertil.
    Swoją drogą od tego cyklu widzę, że mam o wiele mniej emocji w sobie i mniejszy strach przed porażką...jakbym się pogodziła z sytuacją? 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca, 14:14

Nigri lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Elgenda witamy, rozgość się ale nie na długo. 😉 Jesteśmy w podobnym momencie, bo u mnie pik był 25.05. Kiedy planujesz testować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca, 14:16

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Tofuszka Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda witamy, zapraszamy, oby starania były owocne. 💛 Zapisać Cię na Testowanie w tym miesiącu czy wolisz być wolnym strzelcem? Jak coś to w pierwszym poście wszystko jest wyjaśnione :)

Termometr najlepiej wybrać owulacyjny - online zamówisz bez problemu. No i trzymam kciuki, żebyś jak najszybciej nauczyła się swojego organizmu po powrocie owulki. Jak pik był 27 maja to jeszcze objawów nie powinno być niezależnie od tego czy starania się powiodły czy nie ☺️

Nigri lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Starania od 02.2025r
  • Elgenda Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Elgenda witamy, zapraszamy, oby starania były owocne. 💛 Zapisać Cię na Testowanie w tym miesiącu czy wolisz być wolnym strzelcem? Jak coś to w pierwszym poście wszystko jest wyjaśnione :)

Termometr najlepiej wybrać owulacyjny - online zamówisz bez problemu. No i trzymam kciuki, żebyś jak najszybciej nauczyła się swojego organizmu po powrocie owulki. Jak pik był 27 maja to jeszcze objawów nie powinno być niezależnie od tego czy starania się powiodły czy nie ☺️

Dziękuję za przyjęcie do grona ❤️ dopiero rozeznaję się co gdzie i jak. Wydaje mi się, że na razie jestem tak ciekawa, że będę testować codziennie 😂 A możecie mi powiedzieć czy znak: @ oznacza okres, czy owulację? Haha

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
  • Tofuszka Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinko, mniej stresu to raczej dobrze. Jeszcze Cię klątwa dopadnie! 💛 Bo jak dobrze pamiętam prowadziłaś kwietniowy wątek? No i mam nadzieję że Twój mąż jednak szybko przekona się że badania to dobra droga 🤞

Swoją drogą nigdy nie rozumiałam dlaczego faceci tak często mają problem z pójściem na badania nasienia (ego czy co?). Do tanga w końcu trzeba dwojga

Nigri lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Starania od 02.2025r
  • Tofuszka Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Dziękuję za przyjęcie do grona ❤️ dopiero rozeznaję się co gdzie i jak. Wydaje mi się, że na razie jestem tak ciekawa, że będę testować codziennie 😂 A możecie mi powiedzieć czy znak: @ oznacza okres, czy owulację? Haha
    @ (lub małpa, małpka, małpiszon) to okres 😁
    Nie ma co za szybko testować bo to tylko stresu przynosi. Dziewczyny najszybciej bladziocha wyłapywały 7-8 dpo, ale standard to raczej 10-12dpo (dpo = dni po owulacji)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca, 14:28

Kompotlinka lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Starania od 02.2025r
  • Nikaaa_ Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Elgenda! Trzymam za Ciebie kciuki ❤️

My niedługo będziemy ruszać z badaniami męża, nawet o dziwo nie protestował jakoś bardzo przed badaniami nasienia. Jak o tym gadaliśmy to mówił, że nie będzie to dla niego komfortowe, ale myślę, że podchodzi do tego bardzo zadaniowo. Na razie dostał skierowanie na podstawowe badania krwi więc pewnie zacznie od tego.
    Oprócz tego ostatnio do jego zestawu suplementów dołączył olej z czarnuszki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca, 14:30

Kompotlinka, Nigri lubią tę wiadomość

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Kompotlinko, mniej stresu to raczej dobrze. Jeszcze Cię klątwa dopadnie! 💛 Bo jak dobrze pamiętam prowadziłaś kwietniowy wątek? No i mam nadzieję że Twój mąż jednak szybko przekona się że badania to dobra droga 🤞

Swoją drogą nigdy nie rozumiałam dlaczego faceci tak często mają problem z pójściem na badania nasienia (ego czy co?). Do tanga w końcu trzeba dwojga
    Tak, prowadziłam kwiecień i liczę że ta klątwa gdzieś wisi w powietrzu. 🤣
    Ja nie wiem czy kiedykolwiek zrozumiem chłopską logikę. 🤭Myślę, że jak to wszystko dłużej potrwa czy wyjdzie że u mnie wsio ok, to będzie mu łatwiej się przełamać.

Tofuszka, Nigri lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ